Gezondheid

De griepprik: feiten en fictie

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het RIVM benadrukt dat het voor risicogroepen belangrijk is om tussen half oktober en half november de griepprik te halen. Door de prik is de kans kleiner dat iemand griep krijgt en als de ziekte toch voet aan de grond krijgt, verloopt die vaak milder en is er een kleinere kans op complicaties zoals longontsteking, aldus het RIVM.

Hoewel overheden ouderen en kwetsbare groepen nog altijd oproepen voor hun jaarlijkse griepprik, stapelt het bewijs dat het vaccin niet werkt zich steeds verder op. Volgens de website van de National Health Service (NHS), het Britse openbare gezondheidszorgstelsel, hebben onderzoeken aangetoond dat de griepprik een effectieve bescherming biedt tegen de griep. Op het eerste gezicht lijkt dit waar. Onderzoekers hebben een analyse gedaan van 31 studies naar het griepvaccin in de periode 1967-2011. Zij concludeerden dat de inenting hielp in 67 procent van de gevallen, vooral bij hiv-positieve volwassenen met een verzwakt immuunsysteem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook beschermde hij 70 procent van de gezonde volwassenen tussen de 18 en 46 jaar, en 66 procent van de gezonde kinderen tussen 6 en 24 maanden oud. Wrang genoeg had hij het minste effect bij de ouderen – de meest kwetsbare groep. Iemand van 65 jaar of ouder heeft zo’n 10 keer meer kans om aan symptomen van de griep te overlijden dan iemand in de leeftijdscategorie 50-64, zelfs mét vaccinatie.

Tot wel 50 procent van alle sterfgevallen aan influenza en longontsteking onder ouderen treedt op ondanks de griepprik. Overheden presenteren de jaarlijkse griepprik als iets wat elke oudere zou moeten krijgen, terwijl er vrijwel geen bewijzen zijn die deze overoptimistische opvatting ondersteunen.

De meeste studies met een positieve uitkomst waren betaald door de fabrikant van het vaccin en die kunnen niet blindelings worden vertrouwd. Bij het beoordelen van 274 vaccinstudies werd ontdekt dat de door de fabrikant gesponsorde allemaal tot de conclusie kwamen dat het vaccin werkte. In de onafhankelijk gefinancierde studies bleek de eindconclusie negatief.

Het is eigenlijk heel begrijpelijk dat de griepprik niet werkt. Een virus is dynamisch en verandert constant, en er zijn meer dan 200 virussen die griep en griepachtige aandoeningen kunnen veroorzaken. Een griepvirus kan tot een miljoen keer vaker muteren dan een DNA-virus.

De website van de National Health Service staat bol van de klachten van mensen die zich in voorgaande jaren hebben laten inenten en dat omschrijven als ‘de slechtste beslissing die ze ooit hebben genomen’. Veel van hen leden aan slopende bijwerkingen van de prik, die op zich erger waren dan de griep zelf en de meesten klaagden over verkoudheid en pijn op de borst of duizeligheid na afloop.

Erger is dat de griepprik het syndroom van Guillain-Barré kan veroorzaken, waarbij het immuunsysteem het perifeer zenuwstelsel aanvalt. De ernstigste gevallen daarvan leiden tot verlamming en kunnen ongeneeslijk zijn. Dit syndroom komt voor bij één op de miljoen gevaccineerde mensen.

Kinderen met een verzwakt immuunsysteem moeten eigenlijk ieder jaar een griepprik krijgen, maar dat vaccin kan hen juist vatbaarder maken voor gevaarlijkere virussen en epidemieën. Het standaardgriepvaccin verzwakt hun immuunsysteem namelijk nog meer. Dat doet het door verstoring van de productie van killer-T-cellen, die onderdeel zijn van de natuurlijke afweer van het lichaam tegen virussen.

Aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam hebben wetenschappers ontdekt dat het T-celgehalte veel hoger is bij kinderen die de jaarlijkse griepprik niet hebben gekregen. Zij vrezen dat deze standaardinenting met het griepvaccin een generatie van kinderen creëert die alleen maar vatbaarder is voor griepuitbraken en pandemieën.

Uit een onderzoek van het RIVM blijkt dat slechts een kleine minderheid van de medewerkers in de gezondheidszorg zich laat inenten tegen de griep. In de winter van 2012-2013 haalde gemiddeld 13 procent van alle artsen, verplegers en ander medisch personeel een griepprik.

Het Radboudumc meldde onlangs dat voor het vijfde jaar op rij minder mensen een griepprik hebben gehaald. In 2013 besloot 59,6 procent van de mensen die daarvoor waren opgeroepen een prik te halen. In 2012 was dat nog 62,4 procent.

Hoewel artsen erop attent zijn gemaakt dat de standaardgriepprik niet effectief is, blijven overheden miljoenen uitgeven aan de ineffectieve vaccinatie en zijn ze het publiek blijven misleiden. De enige manier om die praktijken voor eens en voor altijd te stoppen is onder ouderen goed opgezette trials op te zetten, maar onderzoekers vrezen dat niemand dat wil doen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Aan mij is het niet besteed. Ik neem hem zo wie zo nooit. Ik geloof nl. in het genezend vermogen van mijn lichaam.

exegese
exegese
9 jaren geleden

De meeste studies met een positieve uitkomst waren betaald door de fabrikant van het vaccin en die kunnen niet blindelings worden vertrouwd. Bij het beoordelen van 274 vaccinstudies werd ontdekt dat de door de fabrikant gesponsorde allemaal tot de conclusie kwamen dat het vaccin werkte. In de onafhankelijk gefinancierde studies bleek de eindconclusie negatief.

Da’s natuurlijk puuuuur toeval, dat heeft natuurlijk niets met wetenschap te maken (dat zal @Frank op een later tijdstip hier nog wel duidelijk komen maken). Ze zullen ons toch niet puur en alleen voor de poen vol pompen met die ziekmakende rotzooi. Wetenschappers zijn toch integere mensen die destijds nog grotendeels op kosten van de gemeenschap gestudeerd hebben en hun dure onderzoeken eveneens op kosten van de gemeenschap of op kosten van de farmacie (ook door ons betaald) uitvoeren. Het zal toch niet zo zijn dat we niet alleen met z’n allen financieel genaaid worden, maar dat onze gezondheid ook nog eens willens en wetens op het spel gezet wordt ? Of toch wel ?

redice
redice
9 jaren geleden

heb nog nooit een griepprik gehaald en ben al meer dan tien jaar gespaard gebleven van de griep. collega’s van mij die hem jaarlijks halen hebben bijna jaarlijks prijs en zijn volgens mij door het jaar ook meer ziek dan normaal.
zelf ben ik al jaren niet meer ziek geweest op een verkoudheid na zo om de twee jaar en dat is altijd na een dag of drie volledig weg.
ik verzorg mij dan ook met alles wat de natuur te bieden heeft,zoals ajuin, look, versgeperst citroensap,goji-bessen, tarwegraspoeder, granaatappelsap, lijnzaadolie, groene thee, enz..
plus je moet eten wat de natuur te bieden heeft op de moment dat het er is: bosbessen, noten, …dat groeit allemaal op momenten dat je het nodig hebt om je te wapenen tegen ziektes..simpel, gezond en goedkoop

exegese
exegese
9 jaren geleden

Heel goed gezien @redice. Een gezonde uitgebalanceerde voeding en gezonde levensstijl, meer dan voldoende beweging, voldoende aandacht voor je geest en voldoende zuiver gerevitaliseerd water om je dorst te lessen. Mijdt zoveel mogelijk de giftige geraffineerde suiker, de alcohol en E-nummers in kantenklaar maaltijden en andere rotzooi overladen met gif met E-nummers als vermomming. Vervang in huis zoveel mogelijk draadloos spul voor spul met een draadje, vermijd zo veel mogelijk onnodige straling, haal die smartphone uit je broekzak en verkoop dat ding of vernietig hem. Blijf onophoudelijk zoeken naar mogelijkheden om je gezondheid, het allerkostbaarste wat je ooit zult hebben, te beschermen, te behoeden voor alles wat er ondernomen wordt om ons dat af te nemen, en je zult er net als ik baat bij hebben. Ik ben ook al jaren niet meer ziek, zelfs verkoudheid krijgt geen schijn van kans bij me, en dat maakt me gelukkig elke dag opnieuw. Geen pil, geen poeder, geen zalfje, geen vaccin niets kan daar tegen op en dat is wel ooit anders geweest in mijn leven kan ik je melden.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x