Natuur en Milieu

5 plaatsen waar de zwaartekrachtwet niet van toepassing lijkt te zijn

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het terrein van National Physical Laboratories in Teddington ten zuidwesten van Londen staat een boom die volgens de overlevering gekweekt is uit een zaadje van de legendarische appelboom waaruit Isaac Newton een appel zag vallen. Hij stelde de gravitatiewet op, een natuurwet die de aantrekking door de zwaartekracht tussen voorwerpen beschrijft. Zijn er plaatsen op aarde waar deze gravitatiewet niet geldt?

Mystery Spot in Californië

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Mystery Spot is een toeristische attractie niet ver van Santa Cruz in Californië. Van de Mystery Spot wordt beweerd dat de wetten van de natuurkunde en de zwaartekracht niet van toepassing zijn. De plek, met een oppervlakte van zo’n 46 vierkante meter, werd gevonden in 1939 nadat men er een huis had gebouwd. Het huis werd in 1940 opengesteld voor publiek.

De eigenaren van de Mystery Spot beweren dat de oorzaak van deze eigenaardigheden ongekend is en doen zelf enige speculaties: buitenaardse wezens hebben onder de grond metalen begraven of onderdelen van hun schip, onder de grond bevindt zich een grote hoeveelheid koolstofdioxide, een neveneffect van het gat in de ozonlaag of een vortex van magma.

Magneetheuvel in Canada

De magneetheuvel (Magnetic Hill) in Canada is al meer dan 100 jaar een belangrijke bestemming voor toeristen. Auto’s en bussen lijken heuvelopwaarts te worden getrokken door een bepaalde kracht. Magnetic Hill is verkocht aan de stad Moncton en omgetoverd tot een toeristencentrum.

Magneetheuvel in Zuid-Australië

Deze magneetheuvel stond ooit bekend als Bruff’s Hill, vernoemd naar James Bruff die zich in 1897 op 35-jarige leeftijd in het gebied vestigde.

Magneetheuvel in Ladakh, India

Er bevindt zich ook een magneetheuvel in de buurt van Leh in het gebied Ladakh. De heuvel beschikt naar verluidt over magnetische krachten die auto’s heuvelopwaarts trekken. Passerende vliegtuigen moeten vanwege de Magnetic Hill hoger dan normaal vliegen. De heuvel bevindt zich op een kleine 30 kilometer van Leh en ligt op 4200 meter boven de zeespiegel.

Electric Brae in Schotland

De Electric Brae, ook bekend als de Croy Brae, bevindt zich in Ayrshire in Schotland. Een mysterieuze kracht trekt auto’s de heuvel op. Het woord ‘brae’ betekent heuvel of helling.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TheEnzo
TheEnzo
9 jaren geleden

Mystery Spot in Californië = pas nog op discovery geweest dat huis is schuin gebouwd dat ziet men niet om dat ze het huis pas kunnen zien op het moment dat ze er voor staan en de omgeving (reverentie punten) zijn dan weer niet zichtbaar, heel leuk maar niets aan de hand.

Een dergelijke uitleg geld overigens voor al die plaatsen het lijkt of je om hoog rolt maar in feiten rol je naar beneden gewoon gezichtsbedrog maar even goed heel leuke ervaringen.

Hans
Hans
9 jaren geleden

Neem een waterpas mee.

Deader
Deader
9 jaren geleden

Wat een onzin!! Heb zo’n filmpjes vaker gezien. Op National Geographic is zelfs al eens uitgelegd hoe het zit, namelijk: optische illusie

Frank
Frank
9 jaren geleden

Wat is dit voor een “nieuwsbericht”?!?!

Niks geen zwaartekrachtverschillen. Alle auto’s rijden gewoon de berg AF, maar door de omgeving lijkt het alsof ze omhoog rijden. Een optisch illusie dus.

Hetzelfde geldt voor het scheve huis. Dit is zo gebouwd dat je innerlijke horizon van slag raakt. Dingen lijken dan omhoog te rollen, terwijl ze langzaam naar beneden rollen.

In Nederland zijn deze attracties er ook, ben alleen even vergeten welk pretpark zo’n scheef huis heeft. Heel leuk om eens heen te gaan!

Dit bericht is een advertentie voor bovenstaande attracties, en niet een serieus bericht.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x