Homepagina » Het Complot » 51 jaar na de moord op JFK: complottheorieën zijn nog springlevend
51 jaar na de moord op JFK: complottheorieën zijn nog springlevend

51 jaar na de moord op JFK: complottheorieën zijn nog springlevend

Het is vandaag precies 51 jaar geleden dat de Amerikaanse president John F. Kennedy in Dallas werd vermoord. Veel mensen hebben al meer dan een halve eeuw twijfels bij de moord op JFK. De fatale schoten zouden zijn gelost door de destijds 24-jarige Lee Harvey Oswald, maar meer dan 70 procent van de Amerikanen gelooft die officiële lezing niet en denkt aan een complot.

Het Britse weekblad The Week heeft een aantal complottheorieën op een rij gezet. We halen de meest in het oog springende eruit.

CIA

Kon de inlichtingendienst voorheen nog ongestoord zijn gang gaan, onder Kennedy werd het toezicht op de CIA verscherpt. De nieuwe president gaf de voorkeur aan diplomatie in plaats van geheime operaties, wat leidde tot onvrede binnen de organisatie.

Na de Invasie van de Varkensbaai, die werd gesteund door de CIA, moesten CIA-chef Allen Dulles en tweede man Charles Cabell het veld ruimen. Cabells broer Earle was burgemeester van Dallas op die beruchte dag in november 1963. Deze burgemeester zou op het laatste moment de route die Kennedy aflegde hebben veranderd.

Maffia

President Kennedy pakte de georganiseerde misdaad hard aan. Het Amerikaanse Congres concludeerde in 1979 dat de Texaanse maffiabaas Carlos Marcello ‘het motief, de middelen en de mogelijkheid had om Kennedy te laten vermoorden’.

Tegen een celgenoot, die een FBI-informant was, zei Marcello in 1985 dat hij Kennedy inderdaad had laten doden. Na de moord zou de maffia Lee Harvey Oswald naar voren hebben geschoven als zondebok.

Het militair-industrieel complex

Dwight Eisenhower, de voorganger van Kennedy, waarschuwde aan het einde van zijn ambtsperiode nadrukkelijk voor de invloed van de Amerikaanse militaire industrie. Hij was bang dat de fabrikanten van oorlogsmateriaal en hun lobbyisten het beleid zouden gaan bepalen.

Er is betoogd dat Kennedy een einde wilde aan de Koude Oorlog en aan de opbouw en continue versterking van strijdkrachten en oorlogstuig. Als dit waar is, zou de industrie tientallen miljarden dollars aan opdrachten op termijn kwijtraken. Samen met de CIA en de top van de Amerikaanse strijdkrachten zou daarom besloten zijn de president uit de weg te ruimen.

Paraplu

In een film die Abraham Zaptruder maakte van de aanslag, zijn twee mannen te zien langs de kant van de weg, toeschouwers van de rijtoer van de Kennedy’s. Eén van de mannen klapt, terwijl de zon schijnt, een paraplu open. De Umbrella Man, zoals de man nadien wordt genoemd, zou met het openklappen van de paraplu signalen hebben willen geven aan de schutter.

De verdachtmaking werd onder aanhangers van dit complot nog eens versterkt doordat de Umbrella Man in 1976 zonder verdere uitleg verklaarde dat de actie met de paraplu een protestactie tegen Kennedy was.

Buitenaards

Kennedy zou zijn vermoord omdat hij op het punt stond te vertellen dat zijn regering al die tijd had verzwegen dat het in contact stond met buitenaardse wezens. De theorie komt voort uit een memo van de president aan de CIA, waarin hij hen vroeg naar alle dossiers over UFO’s en of hij over de inhoud ervan bijgepraat kon worden. De ‘waarheid’ over buitenaardse wezens moest geheim blijven.

De Illuminati

Er wordt gezegd dat JFK kwaad bloed zette bij de Illuminati omdat hij een einde wilde maken aan de Vietnamoorlog, een conflict waar de ‘schaduwbankiers’ veel geld aan verdienden. Ook het plan van JFK om de macht van de Amerikaanse Federal Reserve aan banden te leggen, zou bij de Illuminati in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Leestip: Wie vermoordde John F.Kennedy?

[The Week]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lyra schreef:

  Zo te zien halen ze alle mogelijke oude complottheorieën zo veel mogelijk uit de kast om ons er helemaal dood mee te gooien zodat je de echte waarheid (welke verscholen liggen in diezelfde complottheorieën) niet meer helder kan waarnemen.

  “Door de bomen het bos niet meer zien” is een regelrechte tactiek van de Cabal.

  En bovendien door ons dood te gooien in complottheorieën plaatsen ze je ook nog eens in een hokje en weerhoudt het een ieder (die zich laat opslokken door complottheorieën) van zijn/haar eigen spirituele evolutie.

  Al met al: de Cabal heeft ons nog gewoon flink bij de ballen/tieten.
  Advies: Laat je niet opslokken door complottheorieën. Daardoor creëren zie al die toestanden in de wereld om er ons mee om de oren te slaan. Laat het maar gewoon los en kijk en handel alleen naar wat zich in jouw eigen realiteit plaatsvindt. De realiteit om jou heen, niet die realiteit van een beeld en computerscherm in de hoek van de kamer. Dat is geen realiteit, dat is allemaal illusie.

  complottheorieën = programmering !!

  9 likes
  • Edwin schreef:

   Complottheorieën zijn volgens mij zo oud als de mensheid zelf,
   Duistere complotten tegen de schepping werden vroeger toegeschreven aan de duivel, tegenwoordig is het woordje “Duivel” vervangen door NWO/Illuminati/Cabal enzovoorts…voor de rest is het gewoon hetzelfde zinloze gewauwel….
   En mensen die gaan zitten pochen hoe zij wakker zijn, en de grote massa nog niet : Whahahaha…lekker boeiend!
   Jezelf continu gaan zitten afvragen of je wakker bent of niet, of je verlicht bent of niet….lekker boeiend: wedden dat dit een oneindig gaat worden waar je nooit en te nimmer uit gaat komen?
   Stakkerig gedoe en meer niet…
   Mens durf te leven!!

   4 likes
   • Stefan schreef:

    Edwin doe eens niet zo zielig.

    Het onthullen van complot theorieën is nou eenmaal nodig.

    En het woordje duivel is niet vervangen, er is een spectrum aan toegevoegd.

    Leer te onderscheiden.

    3 likes
    • Edwin schreef:

     Terwijl we allerlei complotten proberen op te lossen, worden er toch weer nieuwe complotten gesmeed, die we dan later OOK weer mogen zien op te lossen……
     Ach het houdt mensen van de straat, niet dan?
     En natuurlijk leveren al die mooie boeken over complotten OOK weer geld op,
     niet dan?

     “Leer te onderscheiden”…is DAT de “wijsheid” die je mij tracht bij te brengen?
     Mijn les naar jou, Stefan?
     “Durf te leven, en stop met het najagen van je eigen schaduw”

     5 likes
     • Boppie schreef:

      Lieve Edwin,

      Ik lees jouw reacties met plezier. Gewoon anders dan anders, soms hard uitgehaald maar o zo goed bedoeld.

      De laatste zin die je schreef, in 1 woord schitterend! Ik heb daar wat aan omdat ik ook af en toe nog mijn eigen schaduw najaag (slechte gewoonte die ik aan het afleren ben).

      Ik wens je alle goeds toe Edwin.

      2 likes
   • Lyra schreef:

    Ik zeg dit omdat ik mensen ken die helemaal opgaan in conspiracy, en verslaafd zijn om overal de waarheid te vinden en de hele dag zogenaamde ontwakings filmpjes zitten te kijken. Dat moet ieder voor zich weten maar ontwaken in conspiracy is geen ontwaking, het is gewoon afleing. Ontwaken doe je in je eigen Licht. Het doet er niet meer toe wat de illuminutti allemaal heeft uitgespookt. Ze hebben het gedaan om ons er zoveel mogelijk negatief mee bezig te houden. Vraag je eens af in hoeverre het je persoonlijk nou verder brengt.
    Durf te leven betekend durf naar jezelf te kijken en durf het beste uit jezelf te halen en dat bereik je niet door je te laten inpakken door de conspiracy welke constant gecreerd wordn door de illuminutti. Op die manier geef je ze voedsel voor een volgend drama evenement. Je helpt er namelijk letterlijk aan mee want jouw gedachte manifesteerd realiteit, dat weet de illuminutti maar al te goed. Door onze gedachte collectief te beinvloeden creerd de illuminutti hun eigen realiteit. Dat is occulte kennis.
    Richt je op wat zich daadwerkelijk in jouw eigen realiteit bevindt en help daar waar het nodig is.
    Als je alle conspiracy ziet als sensatie moet je zelf weten, ik zeg alleen dat het je leven er niet beter en mooier opmaakt.

    3 likes
  • Gezinusk schreef:

   Hallo? Je kunt de meest officiële documenten die door sommigen worden afgedaan als complottheorieën gewoon terug vinden bij de Freedom of Information Act hoor! Gewoon even contact opnemen om een afspraak te maken om te aanschouwen. Kwestie van googelen en je lichaam in werking zetten om in beweging te komen.

   0 likes
 • Kalki schreef:

  JFK was een ware held.

  14 likes
 • Jayden schreef:

  JFK en Lincoln zijn de beste presidenten van de VS. Beide waren ook de enige presidenten van de VS die geen vrijmetselaar waren.
  Ik hou het op de CIA en Illuminati die achter de moord op Kennedy zitten.

  8 likes
  • Gezinusk schreef:

   JFK en Lincoln hadden wel meer met elkaar gemeen. Zie deze opmerkelijke link http://www.snopes.com/history/american/lincoln-kennedy.asp

   Beidden waren ook fel gekant tegen de privatisering, een onderwerp die we in Nederland de afgelopen jaren zien groeien en groeien. Ook wilde ze dat geen enkele Bank geld zou verdienen aan elke dollar waaraan de Amerikaanse overheid opdracht gaf deze te drukken, zoals nu het geval is met de Federal Reserve en waarbij opgemerkt mag worden dat de eerste twintig jaar de Raad van Bestuur werd gedirigeerd door leden van de Orde van Skull and Bones.(allen voorzitters) Een studentenclub die als geheim genootschap werd gekwalificeerd en die nauw betrokken was bij de oprichting van de CIA en daar ook zijn mensen stalde. Niet als veldwachter of ICT expert, maar louter afdelingsdirecteuren en Stafofficiers die het voor het zeggen hadden. Als er een studentenvereniging bestaat die het fascisme gebruikte en de democratie ondermijnde, dan ben je aan het juiste adres. De tweede film van Robert de Niro geeft er een glimp van weer genaamd The Good Shepperd, met Matt Damon en Angelina Jolie in de hoofdrol en met een veel te kleine rol voor Joe Pesci. Helaas niet de beste gedocumenteerde film over Skull and Bones voor het complete verhaal, het is ook best lastig, hopelijk komt er een vervolg. http://www.imdb.com/title/tt0343737/

   2 likes
   • Faith schreef:

    Waarschijnlijk was Hitler achteraf bekeken ook fel gekant tegen privatisering en ver-amerikanisering van Europa, dat hij daarom zo fel van leer trok over joden. Hij doelde waarschijnlijk op dat clubje zionisten, die 1 % maar door omstandigheden, hij nam nogal wat drugs tot hem en niet goed en duidelijk genoeg geformuleerd, foutje….
    De zionisten die de wereld runnen hebben de boel inderdaad economisch, ecologisch, financieel en moreel comlpleet aan gort gedraaid. En dat we maar blij mogen zijn dat ze ons met dat Marchall plan zijn komen redden. De achterbaksen. Ze, de elite, de happy few hebben een normen en waarden peil van 0,0 Kijk naar hielenlikker Pechtold. Denk na mensen.

    1 likes
 • pietje schreef:

  Hij is JSK jaren mijn held geweest en heb echt gehuild om zijn dood zoals ik eerder vertelde had jarenlang een foto van hem in mijn kamer ! Toen was ik 9 jaar !!!! Dus…..kinderen voelen meer van de waarheid als volwassenen ! Ik was kapot en kon het niet begrijpen ! Dit was voor mijn kinderlijke ziel (eerlijke ziel) een held ! Daar hou ik het bij want de zielen van kinderen zijn helder en eerlijk !

  6 likes
  • aan Pietje schreef:

   volgens de video’s

   de eerste kogel was ernaast en kwam van rechtsachter
   de tweede kogel was raak in het rechterachterhoofd, kwam van rechtsachter
   de derde kogel kwam van rechtsvoor en was raak in het rechtervoorhoofd

   Lee Harvey Oswald kon dus heel hard lopen.

   1 likes
 • arnoud schreef:

  Het hoeft zeker niet een van de reden te zijn, ik geloof eerder meerdere reden van die hier benoemt zijn.

  2 likes
 • boxtel.nl schreef:

  het zijn….waren….en blijven….de jezuiten
  die een zgn bijbelse vertelling aan het volgen zijn
  en….indien nodig
  de bijbel word aangepast met nieuwere edities
  vergelijk de nieuwe edities maar met de old king james
  gaat nergens meer over…

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/11/21/de-moord-op-kennedy-51-jaar-geleden/

  1 likes
 • Ibrahim schreef:

  Als ik het buitenlandbeleid van de VS bekijk, ben ik van mening dat ik me maar eens moet verdiepen in het complot van het militair-industriël complex. hmmm…

  1 likes
 • Ollev schreef:

  Als je Allen Dullus en Lyndon Johnson noemt dan heb je de 2 belangrijkste pionnen wel in het oog die erachter zaten. Ook is inmiddels wel bekend wie opdracht gaf voor de schoten, maar het is wel bekend dat Lee Harvey Oswald het niet gedaan heeft. De man wist zelf ook dat hij erin geluisd werd, want hij heeft het aan een aantal mensen verteld. Hij werkte in het geheim ondersteunend met een arts mee voor het ontwikkelen van virussen die in oorlog gebruikt werden. Deze arts is om het leven gekomen, en later is Oswald voor de Kennedy kar gespannen, en daarna omgebracht om 2 geheime projecten in de doofpot te stoppen.

  JFK wilde de CIA opdoeken, en het geheime ruimtevaartprogramma van de NASA bekend maken.
  De CIA is opgericht door de Gehlenorg, een NAZI tak, en de geheime ruimtevaarttak van de NASA werd ook door de NAZIs verder ontwikkeld. Dit vanwege operatie Paperclip.

  Ze rapporteerden alleen aan een laag boven de USA, aan de NAZI partij, maar dat was niet de reden waarom JFK vermoord werd, maar met name vanwege de eerste 2 redenen.
  In CoasttoCoastAM is iemand in de uitzending geweest en die heeft het hele complot compleet gefileerd en uitgelegd, voor de Amerikanen is het inmiddels opgelost, maar pas sinds kort.

  1 likes
 • Johnny Bob schreef:

  Hij is vermoord om dat hij een bedreiging voor de conservatieve zuidelijke Rednecks vormde. Niet voor niets is Dallas zijn noodlot geworden…

  0 likes
 • x

  Check Also

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  >