Het Complot

51 jaar na de moord op JFK: complottheorieën zijn nog springlevend

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is vandaag precies 51 jaar geleden dat de Amerikaanse president John F. Kennedy in Dallas werd vermoord. Veel mensen hebben al meer dan een halve eeuw twijfels bij de moord op JFK. De fatale schoten zouden zijn gelost door de destijds 24-jarige Lee Harvey Oswald, maar meer dan 70 procent van de Amerikanen gelooft die officiële lezing niet en denkt aan een complot.

Het Britse weekblad The Week heeft een aantal complottheorieën op een rij gezet. We halen de meest in het oog springende eruit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

CIA

Kon de inlichtingendienst voorheen nog ongestoord zijn gang gaan, onder Kennedy werd het toezicht op de CIA verscherpt. De nieuwe president gaf de voorkeur aan diplomatie in plaats van geheime operaties, wat leidde tot onvrede binnen de organisatie.

Na de Invasie van de Varkensbaai, die werd gesteund door de CIA, moesten CIA-chef Allen Dulles en tweede man Charles Cabell het veld ruimen. Cabells broer Earle was burgemeester van Dallas op die beruchte dag in november 1963. Deze burgemeester zou op het laatste moment de route die Kennedy aflegde hebben veranderd.

Maffia

President Kennedy pakte de georganiseerde misdaad hard aan. Het Amerikaanse Congres concludeerde in 1979 dat de Texaanse maffiabaas Carlos Marcello ‘het motief, de middelen en de mogelijkheid had om Kennedy te laten vermoorden’.

Tegen een celgenoot, die een FBI-informant was, zei Marcello in 1985 dat hij Kennedy inderdaad had laten doden. Na de moord zou de maffia Lee Harvey Oswald naar voren hebben geschoven als zondebok.

Het militair-industrieel complex

Dwight Eisenhower, de voorganger van Kennedy, waarschuwde aan het einde van zijn ambtsperiode nadrukkelijk voor de invloed van de Amerikaanse militaire industrie. Hij was bang dat de fabrikanten van oorlogsmateriaal en hun lobbyisten het beleid zouden gaan bepalen.

Er is betoogd dat Kennedy een einde wilde aan de Koude Oorlog en aan de opbouw en continue versterking van strijdkrachten en oorlogstuig. Als dit waar is, zou de industrie tientallen miljarden dollars aan opdrachten op termijn kwijtraken. Samen met de CIA en de top van de Amerikaanse strijdkrachten zou daarom besloten zijn de president uit de weg te ruimen.

Paraplu

In een film die Abraham Zaptruder maakte van de aanslag, zijn twee mannen te zien langs de kant van de weg, toeschouwers van de rijtoer van de Kennedy’s. Eén van de mannen klapt, terwijl de zon schijnt, een paraplu open. De Umbrella Man, zoals de man nadien wordt genoemd, zou met het openklappen van de paraplu signalen hebben willen geven aan de schutter.

De verdachtmaking werd onder aanhangers van dit complot nog eens versterkt doordat de Umbrella Man in 1976 zonder verdere uitleg verklaarde dat de actie met de paraplu een protestactie tegen Kennedy was.

Buitenaards

Kennedy zou zijn vermoord omdat hij op het punt stond te vertellen dat zijn regering al die tijd had verzwegen dat het in contact stond met buitenaardse wezens. De theorie komt voort uit een memo van de president aan de CIA, waarin hij hen vroeg naar alle dossiers over UFO’s en of hij over de inhoud ervan bijgepraat kon worden. De ‘waarheid’ over buitenaardse wezens moest geheim blijven.

De Illuminati

Er wordt gezegd dat JFK kwaad bloed zette bij de Illuminati omdat hij een einde wilde maken aan de Vietnamoorlog, een conflict waar de ‘schaduwbankiers’ veel geld aan verdienden. Ook het plan van JFK om de macht van de Amerikaanse Federal Reserve aan banden te leggen, zou bij de Illuminati in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Leestip: Wie vermoordde John F.Kennedy?

[The Week]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

JFK was een ware held.

Jayden
Jayden
9 jaren geleden

JFK en Lincoln zijn de beste presidenten van de VS. Beide waren ook de enige presidenten van de VS die geen vrijmetselaar waren.
Ik hou het op de CIA en Illuminati die achter de moord op Kennedy zitten.

boxtel.nl
boxtel.nl
9 jaren geleden

het zijn….waren….en blijven….de jezuiten
die een zgn bijbelse vertelling aan het volgen zijn
en….indien nodig
de bijbel word aangepast met nieuwere edities
vergelijk de nieuwe edities maar met de old king james
gaat nergens meer over…

http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/11/21/de-moord-op-kennedy-51-jaar-geleden/

arnoud
arnoud
9 jaren geleden

Het hoeft zeker niet een van de reden te zijn, ik geloof eerder meerdere reden van die hier benoemt zijn.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x