Homepagina » Buitenland » 53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’
acteur
Foto: Angela Merkel (Flickr/European People's Party CC BY 2.0)

53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’

Met een flinke dosis ironie, humor en sarcasme bekritiseren de bekendste actrices en acteurs van Duitsland het coronabeleid van de regering van bondskanselier Merkel. Sterren als Jan Josef Liefers, Heike Makatsch en Wotan Wilke Möhring uiten kritiek op de coronamaatregelen door de overheid uitbundig te bedanken in korte filmpjes. De acteurs gebruiken daarbij de hashtag #allesdichtmachen.

Jan Josef Liefers, bekend van Tatort, bedankte de media voor de eindeloze stroom paniekberichten die we het afgelopen jaar voorgeschoteld hebben gekregen. Hij voegde toe dat we ons met hand en tand moeten verzetten tegen kritische journalistiek en dat we gewoon moeten doen wat ons opgedragen wordt. “Alleen zo komen we door de pandemie heen.”


De actie van de acteurs leidt tot veel lovende reacties. “Ik heb nu alle 53 video’s bekeken. Een meesterwerk,” schrijft de Hamburgse viroloog Jonas Schmidt-Chasanit. “Dit zou ons tot nadenken moeten stemmen.” Bondsdaglid Dieter Janecek voegt toe: “De felle reacties op Twitter laten zien dat ze een zenuw hebben geraakt.”

Geweldige actie

Ook in Nederland worden de filmpjes opgemerkt. “Er is wat bijzonders gaande in Duitsland!” schrijft programmamaker Flavio Pasquino. Stefan Noordhoek zegt: “Wie zegt dat Duitsers geen humor hebben? Geweldige actie.”

Actrice Nina Gummich zegt in haar filmpje dat het hebben van een eigen mening niet solidair is. “Bevrijd jezelf van je eigen mening. Geen mening is de beste mening.” Acteur Volker Bruch zegt: “Ik wil weer banger zijn. Want zonder angst ben ik bang. Daarom doe ik een oproep aan onze regering: maak ons banger. De mensen in dit land hebben deze angst nu nodig.”

Ook ongeboren baby’s in de baarmoeder testen

Actrice Miriam Stein maakt zich zorgen. “We testen veel te weinig. Het is onacceptabel dat mensen denken dat ze gezond zijn omdat ze geen symptomen hebben.” Ze stelt dan ook voor om iedereen – ook kinderen, kleuters en ongeboren baby’s in de baarmoeder – twee keer per dag te testen.


Enkele acteurs hebben inmiddels hun filmpje verwijderd. Donderdagavond is de officiële site allesdichtmachen.de als gevolg van de grote belangstelling gecrasht. De video’s staan nog wel hier op YouTube.


[Bild]

4.9 53 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
18 dagen geleden

dit is gewoon homeopatisch…
similia similibus curentur!

namaste aloha soooo much love!

Bernt
Bernt
Reactie op  densie
18 dagen geleden

Rot toch op met die Flavio Pasquino. Dat is gewoon een NSB staatsacteur die de waarheid in heel veel filmpjes mag verdraaien. Heel quasi interessant ‘oppositie’ voeren bij Café Weltschmertz, betaald door de gatekeepers van de elite. Nee hoor, Flavio is niet echt, maar een nepperd. Hij mocht precies zóver gaan, dat ie de aantoonbaarheid van een virus wel ter discussie mag stellen, maar de besmettelijkheid niet(waar het natuurlijk allemaal om draait). Je zal hem echt niet horen over de terraintheory van Antoine Béchamp.

JP de Bom
JP de Bom
Reactie op  Bernt
18 dagen geleden

ja ik hou ook op geen enkele manier van die gecontroleerde oppositie idioten als Weltschmerz, Blue Tiger of welke andere enge clubjes verder ook, te veel om op te noemen die ik voorbij heb zien trekken.
Ik had nog een kort tijdje gekeken bij die Friese Interessante Tijden kerk van Rypke Z. en toen kwam daar plots Corona en bleek de engerd Zwitser van Blue Tiger zijn vriendje, daar mocht je niet aankomen aan die coronahysterieverspreider en boem toen was ik er gebanned.
Eigenlijk herken je dat soort autisten best wel snel aan de manier waarop je respons krijgt als je iets wezenlijks naar ze toebrengt. Dan doen ze heel erg raar.

johan den haag
johan den haag
Reactie op  JP de Bom
18 dagen geleden

OP deze manier van reageren, ben je een schande voor de site. Schelden is voor mensen met een IQ onder 10. Ik adviseer u daarmee op te houden en inhoudelijk iets te brengen. Ik begrijp dat u dat niet lukt. maar mond houden toch wel?

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  JP de Bom
17 dagen geleden

Ik voel mij direct aangesproken, bij deze ongegronde nodeloze kritiek op Cafe Weltschmerz, een site waar veel goede Nederlanders langs komen, en hun interessante woord doen, heeft U zelf al eens een opinie gebracht waar wij wat aan hebben ?, altijd alles kapot maken zonder echte bewijsbare feiten !

cerberus
cerberus
Reactie op  Jenne Sr.
17 dagen geleden

@ johan van den haag, jenne sr, Met bewijsbare feiten, doelt u dan op het feit dat, het bewijs van het bestaan van het coronavirus, dat nog nooit is gepresenteerd geworden , dmv verifieerbare genetische code, foto of isolaat door niemand ter wereld !

Renzo
Renzo
Reactie op  Bernt
18 dagen geleden

Flavio had wel een goed gesprek met immunoloog Schetters over de gevaren van vaccinatie. Conclusie van dat gesprek: vaccineren roekeloos en onnodig. Door het zien van deze video laat mijn tante zich niet meer vaccineren wat ze daarvoor wel van plan was. Dan is hij toch wel goed bezig met zijn videos?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
18 dagen geleden

Ten minste 60% van alle nieuwe COVID-19-gevallen komt voor bij mensen die al waren ingeënt !!

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
Reactie op  Joyce Ramgatie
18 dagen geleden

Nurses Expose Empty Covid Center – Claiming They Don’t Want to be a Part of the Fake News Anymore https://www.bitchute.com/video/JIBibEXayWba/

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Joyce Ramgatie
18 dagen geleden

Dat loopt later op naar 100%. Zie, wat een grap.

SPI-M-O gov own doc admits 100% of “vaccinated” shall end up in hospital. See para 32 and para 55 & 56

SPI-M-O, UK Easing Roadmap dated 31Mar21

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975909/S1182_SPI-M-O_Summary_of_modelling_of_easing_roadmap_step_2_restrictions.pdf

Arie
Arie
Reactie op  Niemand.
18 dagen geleden

Hi, kan iemand in het nederlands een beetje uitleggen wat daar staat? Ik begrijp het niet. Is het bijzonder?

Hendrik
Hendrik
Reactie op  Joyce Ramgatie
17 dagen geleden

Wat is je bron? Ben er serieus benieuwd naar!

Dylan
Dylan
Reactie op  Hendrik
17 dagen geleden

Staat toch hier op de site, bericht van van de week

Chello
Chello
18 dagen geleden

Heeeeel goed van deze zeer cynische acteurs. I love it 🙂

rrr
rrr
Reactie op  Chello
18 dagen geleden

Humor en cynisme kunnen erg krachtig werken bij het wakker te schudden van angstige schapen

salvar
salvar
18 dagen geleden

ga door ga door en maakt de nederlander wakker.
gezamenlijk kunnen we het bolwerk laten instorten.

Anna
Anna
Reactie op  salvar
18 dagen geleden

Jaaaaaa, vooral doorgaan :))

Marianna
Marianna
Reactie op  salvar
17 dagen geleden

komen er ook Nederlandse acteurs?

Sen
Sen
18 dagen geleden

hahahahaaa, alles vertalen pleaaaase

Annette
Annette
18 dagen geleden

Wat een geweldige actie van deze acteurs en actrices! Ik heb een paar filmpjes gezien op YouTube en heb er hard om moeten lachen. Daar is natuurlijk keihard op gereageerd door de woke beweging, die waarschijnlijk door het Duitse ministerie wordt aangestuurd. Trouwens, leuk dat Duitsers ook gevoel voor humor hebben. Dat is toch een beetje nieuw voor mij. Natuurlijk zal je hier in Nederland op de NPO daar niets over terugzien. Dat past niet in het protocol. Wij mogen niets te lachen hebben en zeker niet wat betreft het coronabeleid. Mij geeft het in ieder geval een goed gevoel te weten dat de weerstand groeit.

Dubito
Dubito
Reactie op  Annette
18 dagen geleden

Bekijk het Nederlandse journaal door de ogen van deze Duitse acteurs, en je komt niet meer bij van het lachen. Hoef je niets meer aan te doen.
Tijdens elke ‘persconferentie’ standaard een teiltje naast je stoel. Brullen van het lachen.

Willem
Willem
Reactie op  Dubito
18 dagen geleden

Zo kijk ik er al een maand of 6 naar. Ken zat mensen die dood zijn gegaan op de IC, maar tis elk jaar zo.

Kijken naar NOS en ad.nl lukt me niet meer zonder te lachen

Op gegeven moment lach je er niet meer om. Je kan al raden wat ze gaan zeggen. Echt sneu

Wim
Wim
Reactie op  Willem
18 dagen geleden

Ik rijd elke morgen rond 7 uur naar mijn werk. Normaal kijk of luister ik niet naar die onzin maar het nieuws om 7 uur staat altijd bol van de humor. Dus lig ik weer dubbel in mijn auto.

jtprf
jtprf
Reactie op  Annette
17 dagen geleden

Nieuw voor u wellicht maar Duitsers hadden en hebben best gevoel voor humor, alleen anders dan wij. Ik maak ze bijna dagelijks mee die oosterburen, valt wel mee met hun.

Lydie
Lydie
18 dagen geleden

Merkel is knettergek geworden omdat ze er al veel te lang zit, hetzelfde zien we bij Rutte die zichzelf ook boven de democratie heeft gesteld, op zich is het Amerikaanse systeem van niet meer dan 2 termijnen zo gek nog niet

salvar
salvar
18 dagen geleden

the great reset
rijkdom voor hen.
armoede voor ons
zij slavendrijver.
wij de slaven.

een pil als zij denken dat je niet meer nuttig ben.

dit is aan mij niet besteed.

Dubito
Dubito
18 dagen geleden

Ze zitten zonder mondkapje voor de camera. Stelletje onverantwoordelijke egoïsten! Hee, je doet het voor een ander hoor!

Anna
Anna
Reactie op  Dubito
18 dagen geleden

Heerlijk toch? 🙂 Zoiets moeten wij ook gaan doen met alle mensen op dit forum :)) Hebben we misschien ook nog weer n beetje lol in ons leven.

Surcusme
Surcusme
Reactie op  Anna
18 dagen geleden

Ja, goeie. Zoiets?: Als ik s’ochtends wakker wordt, dan is het eerste wat ik denk, aaah, nu eerst even een lekkere zelftest ver achter in mn neus en goed tikkend en schurend tegen mn blood brain barrier. Heerlijk. Beats elk kopje koffie, want er is niets fijner dan elke dag weer te weten hoe gezond ik wel niet ben. Ontzettend geruststellend en niet meer zo vermoeiend door zelf niet meer te hoeven aanvoelen of ik nog wel gezond ben. Ook zo geweldig dat ze na zoveel decennia er eindelijk achter zijn gekomen dat een vaccin niet alleen puur voor het niet ziek worden van jezelf is, maar nu ook kan worden toegedient om een ander niet ziek te maken. Alleen het idee al, ik krijg er nu al zin. Heerlijk al die ziekmakende stoffen door je aderen te voelen stromen, maar gelukkig majen ze je uiteindelijk als een wonder toch beter. Ongelooflijk, dat iets wat niet te verklaren of te begrijpen valt, toch zo vertrouwd en gewoonweg fantastisch aanvoelt.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Surcusme
18 dagen geleden

Dàt zeggen dus die Duitse acteurs precies zo. Die zeggen precies het tegenovergestelde. Het is nu maar de vraag of de meeste mensen daar doorheen prikken/wakker worden en deze humor, cynisme en sarcasme begrijpen…….

jtprf
jtprf
Reactie op  Surcusme
17 dagen geleden

Bij de Aldi, voor 2,95 snel-test doosje. Zolang de voorraad strekt. Grijp u kans want op = op

-= GensNet =-
-= GensNet =-
18 dagen geleden

Mensen die mij niet kennen, zien dan meestal een beetje verbaast als ik iets zeg en juist het tegenovergestelde bedoel. Dàt doen nu dus een heleboel Duitse acteurs. Maar het is nu even de vraag of zo’n ironische en sarcasme boodschap bij de meeste Duitsers aankomt. Niet iedereen begrijpt namelijk ironie en sarcasme…….

Rob
Rob
Reactie op  -= GensNet =-
18 dagen geleden

Het zit hem ook vaak in HOE je het zegt. Je kunt dezelfde tekst op verschillende manieren uitspreken. Mensen interpreteren dingen vaak dus ligt hun interpretatie aan de manier waaop je het zegt. Dat laten die duitse acteurs blijkbaar ook zien. Daarbij het beeld een beetje doortrekken in het extreme en wie weet wordt er nog eens iemand wakker.

JP de Bom
JP de Bom
Reactie op  -= GensNet =-
18 dagen geleden

Tja domme mensen begrijpen ook geen humor en bereik je niet, die imiteren gewoon de massa en lachen pas als een ander ergens om lacht.
Ik hoorde deze vandaag:
Zit een man in een parkeergarage het wiel van zijn auto te halen omdat ie een lekke band had. Komt er een gast langs kijkt er naar en vraagt “Wat doe jij nou?” “Ik haal dit wiel er af.” “Aha” zegt de gast en is weg en een minuut later weer daar. Met een stuk ijzer. En slaat een raam in. “Wat doe jij nou?” vraagt de man die nog met dat wiel bezig is. “Nou jij dat wiel, ik die stereo.”

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  -= GensNet =-
17 dagen geleden

Poe’s law.

x

Check Also

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x