BuitenlandCorona

53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een flinke dosis ironie, humor en sarcasme bekritiseren de bekendste actrices en acteurs van Duitsland het coronabeleid van de regering van bondskanselier Merkel. Sterren als Jan Josef Liefers, Heike Makatsch en Wotan Wilke Möhring uiten kritiek op de coronamaatregelen door de overheid uitbundig te bedanken in korte filmpjes. De acteurs gebruiken daarbij de hashtag #allesdichtmachen.

Jan Josef Liefers, bekend van Tatort, bedankte de media voor de eindeloze stroom paniekberichten die we het afgelopen jaar voorgeschoteld hebben gekregen. Hij voegde toe dat we ons met hand en tand moeten verzetten tegen kritische journalistiek en dat we gewoon moeten doen wat ons opgedragen wordt. “Alleen zo komen we door de pandemie heen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


De actie van de acteurs leidt tot veel lovende reacties. “Ik heb nu alle 53 video’s bekeken. Een meesterwerk,” schrijft de Hamburgse viroloog Jonas Schmidt-Chasanit. “Dit zou ons tot nadenken moeten stemmen.” Bondsdaglid Dieter Janecek voegt toe: “De felle reacties op Twitter laten zien dat ze een zenuw hebben geraakt.”

Geweldige actie

Ook in Nederland worden de filmpjes opgemerkt. “Er is wat bijzonders gaande in Duitsland!” schrijft programmamaker Flavio Pasquino. Stefan Noordhoek zegt: “Wie zegt dat Duitsers geen humor hebben? Geweldige actie.”

Actrice Nina Gummich zegt in haar filmpje dat het hebben van een eigen mening niet solidair is. “Bevrijd jezelf van je eigen mening. Geen mening is de beste mening.” Acteur Volker Bruch zegt: “Ik wil weer banger zijn. Want zonder angst ben ik bang. Daarom doe ik een oproep aan onze regering: maak ons banger. De mensen in dit land hebben deze angst nu nodig.”

Ook ongeboren baby’s in de baarmoeder testen

Actrice Miriam Stein maakt zich zorgen. “We testen veel te weinig. Het is onacceptabel dat mensen denken dat ze gezond zijn omdat ze geen symptomen hebben.” Ze stelt dan ook voor om iedereen – ook kinderen, kleuters en ongeboren baby’s in de baarmoeder – twee keer per dag te testen.


Enkele acteurs hebben inmiddels hun filmpje verwijderd. Donderdagavond is de officiële site allesdichtmachen.de als gevolg van de grote belangstelling gecrasht. De video’s staan nog wel hier op YouTube.


[Bild]

4.8 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
2 jaren geleden

dit is gewoon homeopatisch…
similia similibus curentur!

namaste aloha soooo much love!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Ten minste 60% van alle nieuwe COVID-19-gevallen komt voor bij mensen die al waren ingeënt !!

Chello
Chello
2 jaren geleden

Heeeeel goed van deze zeer cynische acteurs. I love it 🙂

salvar
salvar
2 jaren geleden

ga door ga door en maakt de nederlander wakker.
gezamenlijk kunnen we het bolwerk laten instorten.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x