Gezondheid

Deze 7 superfoods helpen tegen kanker

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ieder jaar krijgen 100.000 Nederlanders te horen dat ze kanker hebben. Toch kun je er veel aan doen om de ziekte te voorkomen. Wat moet je doen (of juist niet doen) om het risico op kanker zoveel mogelijk terug te dringen?

De vooraanstaande oncoloog David Khayat analyseerde 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en schreef vervolgens het boek Kanker voorkomen doe je ook zelf met veel praktische tips. Bij de preventie van kanker speelt gezonde voeding een belangrijke rol. Bepaalde voedingsmiddelen zijn volgens Khayat essentieel om kanker te voorkomen. Zijn top 7 ziet er als volgt uit:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

Broccoli

Een stof in broccoli, sulforafaan, activeert de aanmaak van enzymen die de verwijdering van kankerverwekkende substanties stimuleren. Daarnaast blokkeert broccoli ook slechte enzymen die bepaalde stoffen in ons lichaam omzetten in kankerverwekkende stoffen.

Knoflook

Knoflook versterkt ons immuunsysteem en daarmee haar vermogen om kankercellen te herkennen en te vernietigen. Daarnaast is bewezen dat actieve stoffen van knoflook de verspreiding van kwaadaardige cellen kunnen blokkeren en deze cellen tot zelfmoord kunnen drijven. Knoflook heeft ook de eigenschap dat ze het ontstaan van nieuwe bloedvaten kan vertragen en die bloedvaten voorzien de tumor van de nodige energie om te kunnen groeien.

Quercetine

Quercetine behoort tot de flavonoïden, antioxidanten die van nature aanwezig zijn in plantaardige voeding, en blijkt eierstokkanker, alvleesklierkanker en nierkanker bij rokende mannen te kunnen voorkomen. Het is een heel krachtige antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van kanker. Quercetine blokkeert de verspreiding van kankercellen en laat gezonde cellen met rust. De stof, die onder meer in appels, rood fruit, rozijnen, rode wijn, uien en chocolade zit, versterkt ook het immuunsysteem.

Granaatappel

Deze 7 superfoods helpen tegen kankerHet sap en de schil van de granaatappel bevatten antioxidanten die kanker helpen voorkomen. Omdat de granaatappel de productie van geslachtshormonen kan blokkeren gaat het sap de verspreiding van kankercellen tegen bij hormoongerelateerde kankers.

Selenium

Dit mineraal kan vrije radicalen neutraliseren en lokt ook de zelfmoord van kankercellen uit. Daarnaast kan selenium helpen om de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie te verzachten. Selenium zit vooral in volle granen, vlees, vis en schelpdieren, walnoten en gevogelte.

Kurkuma

Gebruik kurkuma altijd in combinatie met zwarte peper. Die bevat piperine en hierdoor wordt de levensduur van kurkuma in ons lichaam met een factor 2000 vermenigvuldigd. Khayat zegt dat de antikankereigenschappen van deze smaakmaker niet vallen te ontkennen.

Groene thee

Specifieke moleculen in groene thee, catechinen, blijken bijzonder effectief bij het verhinderen van het ontstaan van bepaalde kwaadaardige tumoren en het verstikken van bestaande tumoren. Drink minstens één kopje per dag.

Boekentip: Kanker voorkomen doe je ook zelf

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
9 jaren geleden

Dit is waar, maar gezien de leefomstandigheden waar sommige mensen mee moeten leven, kan je het zinloos noemen, de mensen die onder de grote aanvlieg en start roetes wonen van vliegvelden, leven in een constante kerosine walm, kanker en tumoren zijn het resultaat.
De lucht verontreiniging met nano particule, net als het water, de angst en stress, doen de rest.
De mensen zijn volkomen op de verkeerde rails gezet, geld, bezit, en weet ik veel, gezondheid daar zorgt de farma maffia wel voor, er moet een andere wind gaan waaien in de samenleving, maar helaas dat zal niet gebeuren, daar waren we al mee bezig in de 60 iger jaren, flower power, power to the people, nou forget it, het is het denken, het verkeerde denken, wat onze onder gang wordt/is!

Boerenkool
Boerenkool
9 jaren geleden

Stel je nou eens voor als kanker een uitgedacht gevolg is om menselijk lijden te veroorzaken en de geldmotor te laten draaien.
Bij elke kanker constatering begint er al driehonderdduizend euro te vloeien.
We kunnen een hoop voorkomen door gezond te leven, maar wat is nog gezond als onze “verse groenten, fruit en kruiden” genetisch verneukt wordt door Monsanto.
En onze fruit en kruiden worden bestraald om zogenaamd veiliger voedsel te verkrijgen, terwijl bestraling het voedsel verstoord en de voedingswaarde vermindert.

Zolang de meeste mensen als zombie’s leven achter hun ‘smart’ apparaat en als slaven ja knikken en braaf hun prikjes halen krijgen we steeds meer en meer gevallen van kanker.
Ondanks het ‘gezonde eten’.

jenne
jenne
9 jaren geleden

Om de voedings stoffen, vitamines etc. binnen te krijgen van een Appel uit de 50 iger jaren, moet je nu 200 appels consumeren !
Wij kunnen alleen maar een beetje in de marge rommelen, het is de overheid die in gebreke was/is/blijft, Dus op donderen die hele zooi, en terug naar minder maar beter !

hendrie
hendrie
9 jaren geleden

Zolang de staat de voedsel industrie niet aanpakt, blijft/is kanker het grootste probleem hier in Nederland. Er gaat gigantisch veel geld in om, dat ze de problemen die dit met zich meebrengen voor lief nemen lijkt het wel.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
samsara
samsara
9 jaren geleden

had laatst een boek gelezen over een onderzoeker die stelde dat onze gezondheid ver achteruit is gegaan met de komst van de koelkast. omdat we vanaf dat moment geen zouten uit zee en gesteenten meer gingen gebruiken om ons eten goed te houden. daardoor missen we nu zon 84 mineralen die perfect gebalanceerd zijn door zee en zon. die zout is vervangen door keuken zout met toegevoegd jodium, suiker, anti klonter middel en zelfs chloor. in keltisch zee zout zitten goede elektro lyten die een goede energie en botten betekenen, wat ook weer inhaakt op cel ademing en kanker. nine for news mensen kunnen jullie op dit onderwerp dieper in duiken?!

John
John
9 jaren geleden

Zo en daar jullie allemaal zo zeker van, dat knoflook superfoods helpen tegen kanker.

Een artikel is makkelijk geplaatst op een website, echter een onderzoek wordt achterwegen gelaten of knoflook daadwerkelijk gezond is die men consumeert. Laten we eens nader inzien wat er in knoflook zit.

Methylbromide
knoflook wordt geteeld in onbehandeld rioolwater
knoflook is ook vervuild met lood
sulfaten en andere onveilige verbindingen
Chinese knoflook is gebleekt

Chinese knoflook zwaar gegast met methylbromide om zich te ontdoen van alle bugs. Methylbromide is een zeer giftig. Blootstelling aan hoge concentraties kan schade aan de luchtwegen en centraal zenuwstelsel, zelfs de dood. Volgens de VN is het 60 keer schadelijker dan chloor en is de basis van CFK’s (chloorfluorkoolwaterstoffen).

Chinese knoflook is ook vervuild met lood, sulfaten en andere onveilige verbindingen.

Chinese knoflook kunnen worden behandeld met groeiremmers en onderworpen aan lage temperaturen, alsmede over-opslag. Over opslag bijzonder problematisch omdat niveaus allicine, een van de belangrijkste bestanddelen in knoflook verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen, beginnen te dalen in de tijd.

Conclusie van knoflook is dan ook het volgende;
Alle knoflook ook de biologische knoflook uit China is levens gevaarlijk voor de mens.

Methylbromide

Methylbromide is een chemische verbinding die in Nederland werd gebruikt als ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld in kassen. Het is zeer giftig en tast de ozonlaag aan.

In Nederland is gebruik sinds 1992 niet meer toegestaan. In 2014 moet het wereldwijd verboden zijn. het is dan wel vreemd dat wanneer methylbromide zo gevaarlijk blijkt te zijn, dat producten zoals knoflook met methylbromide wel geïmporteerd mag worden

Herkomst

Met methylbromide werden opslagplaatsen van vooral voedingsmiddelen en veevoer ontsmet. In de tuinbouw werd de bodem van kassen ermee ontdaan van kleine aaltjes en schimmels. De grond moest na gebruik eerst twee dagen afgedekt blijven. Vervolgens moest de grond worden schoongespoeld om de stof te verwijderen.

Gevolgen

Methylbromide is reukloos. Het wekt in lage concentraties irritatie aan de ogen en huid op. Er zijn ook gevallen van dodelijke methylbromide-vergiftiging bekend. Methylbromide draagt bij aan de aantasting van de ozonlaag.

Koop alleen knoflook wat niet wit van kleur is.
Kijk op de label van iedere knoflook netjes waar het vandaan komt uit welk land.

Jumbo verkoopt knoflook uit China, koop die dus niet
Lidle verkoop ook knoflook uit China, ondanks dat op de label vermeld staat dat het uit italy komt.

Kijk altijd goed wat er op een label staat vermeld en wat de herkomst is. Naast dat feit, koop geen witte knoflook, maar met een roze structuur erin en eventueel met wortels er nog aan.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x