Gezondheid

Deze 7 superfoods helpen tegen kanker

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ieder jaar krijgen 100.000 Nederlanders te horen dat ze kanker hebben. Toch kun je er veel aan doen om de ziekte te voorkomen. Wat moet je doen (of juist niet doen) om het risico op kanker zoveel mogelijk terug te dringen?

De vooraanstaande oncoloog David Khayat analyseerde 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en schreef vervolgens het boek Kanker voorkomen doe je ook zelf met veel praktische tips. Bij de preventie van kanker speelt gezonde voeding een belangrijke rol. Bepaalde voedingsmiddelen zijn volgens Khayat essentieel om kanker te voorkomen. Zijn top 7 ziet er als volgt uit:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Broccoli

Een stof in broccoli, sulforafaan, activeert de aanmaak van enzymen die de verwijdering van kankerverwekkende substanties stimuleren. Daarnaast blokkeert broccoli ook slechte enzymen die bepaalde stoffen in ons lichaam omzetten in kankerverwekkende stoffen.

Knoflook

Knoflook versterkt ons immuunsysteem en daarmee haar vermogen om kankercellen te herkennen en te vernietigen. Daarnaast is bewezen dat actieve stoffen van knoflook de verspreiding van kwaadaardige cellen kunnen blokkeren en deze cellen tot zelfmoord kunnen drijven. Knoflook heeft ook de eigenschap dat ze het ontstaan van nieuwe bloedvaten kan vertragen en die bloedvaten voorzien de tumor van de nodige energie om te kunnen groeien.

Quercetine

Quercetine behoort tot de flavonoïden, antioxidanten die van nature aanwezig zijn in plantaardige voeding, en blijkt eierstokkanker, alvleesklierkanker en nierkanker bij rokende mannen te kunnen voorkomen. Het is een heel krachtige antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van kanker. Quercetine blokkeert de verspreiding van kankercellen en laat gezonde cellen met rust. De stof, die onder meer in appels, rood fruit, rozijnen, rode wijn, uien en chocolade zit, versterkt ook het immuunsysteem.

Granaatappel

Deze 7 superfoods helpen tegen kankerHet sap en de schil van de granaatappel bevatten antioxidanten die kanker helpen voorkomen. Omdat de granaatappel de productie van geslachtshormonen kan blokkeren gaat het sap de verspreiding van kankercellen tegen bij hormoongerelateerde kankers.

Selenium

Dit mineraal kan vrije radicalen neutraliseren en lokt ook de zelfmoord van kankercellen uit. Daarnaast kan selenium helpen om de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie te verzachten. Selenium zit vooral in volle granen, vlees, vis en schelpdieren, walnoten en gevogelte.

Kurkuma

Gebruik kurkuma altijd in combinatie met zwarte peper. Die bevat piperine en hierdoor wordt de levensduur van kurkuma in ons lichaam met een factor 2000 vermenigvuldigd. Khayat zegt dat de antikankereigenschappen van deze smaakmaker niet vallen te ontkennen.

Groene thee

Specifieke moleculen in groene thee, catechinen, blijken bijzonder effectief bij het verhinderen van het ontstaan van bepaalde kwaadaardige tumoren en het verstikken van bestaande tumoren. Drink minstens één kopje per dag.

Boekentip: Kanker voorkomen doe je ook zelf

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
8 jaren geleden

Dit is waar, maar gezien de leefomstandigheden waar sommige mensen mee moeten leven, kan je het zinloos noemen, de mensen die onder de grote aanvlieg en start roetes wonen van vliegvelden, leven in een constante kerosine walm, kanker en tumoren zijn het resultaat.
De lucht verontreiniging met nano particule, net als het water, de angst en stress, doen de rest.
De mensen zijn volkomen op de verkeerde rails gezet, geld, bezit, en weet ik veel, gezondheid daar zorgt de farma maffia wel voor, er moet een andere wind gaan waaien in de samenleving, maar helaas dat zal niet gebeuren, daar waren we al mee bezig in de 60 iger jaren, flower power, power to the people, nou forget it, het is het denken, het verkeerde denken, wat onze onder gang wordt/is!

Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

Stel je nou eens voor als kanker een uitgedacht gevolg is om menselijk lijden te veroorzaken en de geldmotor te laten draaien.
Bij elke kanker constatering begint er al driehonderdduizend euro te vloeien.
We kunnen een hoop voorkomen door gezond te leven, maar wat is nog gezond als onze “verse groenten, fruit en kruiden” genetisch verneukt wordt door Monsanto.
En onze fruit en kruiden worden bestraald om zogenaamd veiliger voedsel te verkrijgen, terwijl bestraling het voedsel verstoord en de voedingswaarde vermindert.

Zolang de meeste mensen als zombie’s leven achter hun ‘smart’ apparaat en als slaven ja knikken en braaf hun prikjes halen krijgen we steeds meer en meer gevallen van kanker.
Ondanks het ‘gezonde eten’.

jenne
jenne
8 jaren geleden

Om de voedings stoffen, vitamines etc. binnen te krijgen van een Appel uit de 50 iger jaren, moet je nu 200 appels consumeren !
Wij kunnen alleen maar een beetje in de marge rommelen, het is de overheid die in gebreke was/is/blijft, Dus op donderen die hele zooi, en terug naar minder maar beter !

hendrie
hendrie
8 jaren geleden

Zolang de staat de voedsel industrie niet aanpakt, blijft/is kanker het grootste probleem hier in Nederland. Er gaat gigantisch veel geld in om, dat ze de problemen die dit met zich meebrengen voor lief nemen lijkt het wel.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x