Blog

7 Alternatieve ideeën om je huis koel te houden deze zomer

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wil je geen airco in huis? Dit zijn zeven manieren om je huis koel te houden wanneer de temperaturen stijgen.

1. Houd binnendeuren open

Door binnendeuren open te laten kan de lucht vrij circuleren, waardoor warme plekken worden voorkomen en de temperatuur in huis wordt geregeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
2. Sluit de gordijnen

Als je ramen een deel van de dag direct zonlicht ontvangen, kun je op die momenten de gordijnen het beste gesloten houden. Jaloezieën kun je het beste naar boven draaien om te voorkomen dat er zonnestralen (en warmte) door naar binnen glippen in de kamers op de begane grond en de eerste verdieping.

3. Installeer plafondventilators

Door plafondventilators te installeren, kun je een luchtbeweging creëren waardoor het in huis koeler aanvoelt. Laat de ventilator tegen de klok in draaien. Zo duwen ze de lucht in de kamer naar beneden en zorgen op deze manier voor een verkoelend effect.

4. Breng warmtewerende folie aan

Ongeveer 30 procent van de omgevingswarmte komt via de ramen je huis binnen. Een snelle en eenvoudige oplossing om je huis koel te houden is het aanbrengen van een reflecterende, warmtewerende raamfolie. Op deze manier kun je de temperatuur beter reguleren.

5. Koele vloer

Vloerbedekking, zeker synthetische, voelt warm en broeierig aan op warme zomerse dagen. Een houten vloer of laminaatvloer voelt daarentegen lekker koel aan aan je voeten.

6. Meer struiken rondom het huis

Hoewel het een paar seizoenen kan duren voordat het werkt, kan het planten van struiken rond je huis helpen voorkomen dat warmte door de ramen en het dak naar binnen gaat.

7. Ramen ’s nachts open

Profiteer van winderige zomeravonden door de ramen ’s nachts open te laten. Zo laat je de koelere nachtlucht binnen. De lucht circuleert de hele nacht door, zodat je ’s ochtends met een koel huis kunt beginnen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x