Mens en Dier

Rutte weigert FVD-Kamerlid de hand te schudden na maidenspeech: ‘Regelrechte arrogante belediging’

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Het debat vandaag in de Tweede Kamer, dat werd gekenmerkt door de afwezigheid van D66-leider Kaag, ging hoofdzakelijk over de uitspraken die CDA-minister Wopke Hoekstra had gedaan over de stikstofaanpak.

Op social media gaat het echter vooral over de nasleep van de maidenspeech van FVD-Kamerlid Ralf Dekker. Hij vervangt Simone Kerseboom, die met zwangerschapsverlof is en op 6 december terugkeert. Na zijn speech weigerden onder meer PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken, premier Rutte, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en VVD-tassendrager Sophie Hermans hem een hand te geven. Ze bleven ver bij hem uit de buurt.

Hij kreeg wel een hand van CDA-dissident Hoekstra. Die ging ervoor.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afschuwelijk

Beelden van het voorval zorgen voor veel verontwaardiging. “Die hysterische wijven met hun zielige smetvrees is al erg, maar Rutte ook?!” zegt jurist en publicist Sietske Bergsma.

Theatermaker George van Houts haalt snoeihard uit. “Het ‘op afstand knikje’ van Paternotte, Rutte en zijn tassendraagster S.H. is een regelrechte arrogante belediging van het kersverse Kamerlid Dekker. Iedereen schudde hem de hand. Behalve de D66-VVD-top. Afschuwelijk,” fulmineert Van Houts.

“Wat een verschrikkelijke mensen van D66 en VVD. Ze kunnen niet eens het fatsoen opbrengen om het kersverse Tweede Kamerlid Dekker een hand te geven. Arrogant, onbeschoft, beledigend en schandalig!” voegt ondernemer Frank Ingenbleek toe.

FVD-voorman Thierry Baudet vraag zich hardop af: “Angst voor corona?”

Ongelooflijk

“Ongelooflijk. Dit is het beeld van de dag, niet wat er dan ook maar gezegd is over stikstof. Kamerleden van PvdA, VVD en D66 die weigeren om Ralf Dekker de hand te schudden. Nogmaals, ongelooflijk. Ik ken Ralf als een zeer integere en inhoudelijke man,” reageert wetenschapsjournalist Marcel Crok.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas maakte tijdens het debat een punt van orde nadat diverse Kamerleden niet de moeite hadden genomen om het FVD-Kamerlid te feliciteren.

“Ik wil zeggen dat ik me daar eigenlijk heel erg voor schaam. De heer Dekker is vandaag voor het eerst in de Kamer. Het is een nieuwe collega. Het lijkt mij niet meer dan fatsoenlijk dat je iemand in ieder geval de hand schudt. Over de inhoud van de speech kun je het later hebben. Dat punt van orde wilde ik hier maken. Ik wil me ook distantiëren van dat gedrag,” sprak Van der Plas.

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naisa
Naisa
7 maanden geleden

Het is pas een belediging wanneer je je beledigd voelt.
Niets aan de hand. We laten ons niet verlagen. The joke is on him

Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

Nog even en we zij van hem af, de zelfingenomen slippendrager van Schwab.

henk
henk
7 maanden geleden

ontbreekt de honden ook aan fatsoen

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

Nu maar hopen dat hij dit soort dingen blijft doen. Des te eerder kunnen wij hem uitwuiven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

191
0
We lezen graag je reactie!x