Mens en Dier

Rutte weigert FVD-Kamerlid de hand te schudden na maidenspeech: ‘Regelrechte arrogante belediging’

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Het debat vandaag in de Tweede Kamer, dat werd gekenmerkt door de afwezigheid van D66-leider Kaag, ging hoofdzakelijk over de uitspraken die CDA-minister Wopke Hoekstra had gedaan over de stikstofaanpak.

Op social media gaat het echter vooral over de nasleep van de maidenspeech van FVD-Kamerlid Ralf Dekker. Hij vervangt Simone Kerseboom, die met zwangerschapsverlof is en op 6 december terugkeert. Na zijn speech weigerden onder meer PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken, premier Rutte, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en VVD-tassendrager Sophie Hermans hem een hand te geven. Ze bleven ver bij hem uit de buurt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij kreeg wel een hand van CDA-dissident Hoekstra. Die ging ervoor.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afschuwelijk

Beelden van het voorval zorgen voor veel verontwaardiging. “Die hysterische wijven met hun zielige smetvrees is al erg, maar Rutte ook?!” zegt jurist en publicist Sietske Bergsma.

Theatermaker George van Houts haalt snoeihard uit. “Het ‘op afstand knikje’ van Paternotte, Rutte en zijn tassendraagster S.H. is een regelrechte arrogante belediging van het kersverse Kamerlid Dekker. Iedereen schudde hem de hand. Behalve de D66-VVD-top. Afschuwelijk,” fulmineert Van Houts.

“Wat een verschrikkelijke mensen van D66 en VVD. Ze kunnen niet eens het fatsoen opbrengen om het kersverse Tweede Kamerlid Dekker een hand te geven. Arrogant, onbeschoft, beledigend en schandalig!” voegt ondernemer Frank Ingenbleek toe.

FVD-voorman Thierry Baudet vraag zich hardop af: “Angst voor corona?”

Ongelooflijk

“Ongelooflijk. Dit is het beeld van de dag, niet wat er dan ook maar gezegd is over stikstof. Kamerleden van PvdA, VVD en D66 die weigeren om Ralf Dekker de hand te schudden. Nogmaals, ongelooflijk. Ik ken Ralf als een zeer integere en inhoudelijke man,” reageert wetenschapsjournalist Marcel Crok.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas maakte tijdens het debat een punt van orde nadat diverse Kamerleden niet de moeite hadden genomen om het FVD-Kamerlid te feliciteren.

“Ik wil zeggen dat ik me daar eigenlijk heel erg voor schaam. De heer Dekker is vandaag voor het eerst in de Kamer. Het is een nieuwe collega. Het lijkt mij niet meer dan fatsoenlijk dat je iemand in ieder geval de hand schudt. Over de inhoud van de speech kun je het later hebben. Dat punt van orde wilde ik hier maken. Ik wil me ook distantiëren van dat gedrag,” sprak Van der Plas.

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naisa
Naisa
1 jaar geleden

Het is pas een belediging wanneer je je beledigd voelt.
Niets aan de hand. We laten ons niet verlagen. The joke is on him

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Nog even en we zij van hem af, de zelfingenomen slippendrager van Schwab.

henk
henk
1 jaar geleden

ontbreekt de honden ook aan fatsoen

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Nu maar hopen dat hij dit soort dingen blijft doen. Des te eerder kunnen wij hem uitwuiven.

Back to top button
191
0
We lezen graag je reactie!x