Homepagina » Buitenland » Rutte trok een rookgordijn op en lulde iedereen suf. Hoe de premier de motie van wantrouwen wist te doorstaan dankzij een politieke truc
Rutte trok een rookgordijn op en lulde iedereen suf. Hoe de premier de motie van wantrouwen wist te doorstaan dankzij een politieke truc
Foto: IAEA Imagebank CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

Rutte trok een rookgordijn op en lulde iedereen suf. Hoe de premier de motie van wantrouwen wist te doorstaan dankzij een politieke truc

In 2015 vielen er tientallen burgerdoden bij een Nederlandse luchtaanval in Irak. Het verspreiden van democratie gaat kennelijk gepaard met het platgooien van hele woonwijken.

Jarenlang is de Tweede Kamer niet geïnformeerd over de burgerdoden. Nooit werden er eerlijke antwoorden gegeven.

Na goed speurwerk van journalisten is er meer informatie naar boven gekomen, maar nog steeds weigert het kabinet belangrijke informatie openbaar te maken over Nederlandse aanvallen.

Eerder gehoord

“Premier Rutte heeft ineens last van toevallig geheugenverlies,” zei Kamerlid Lilian Marijnissen (SP), die een motie van wantrouwen tegen hem indiende.

“Dat hebben we eerder gehoord, toen het ging over de dividendmemo’s en over de leugens van VVD-minister Zijlstra,’ vervolgde ze.

Marijnissen benadrukte dat de waarheid nu eindelijk boven tafel moet komen.

Politieke truc

Rutte wist de motie van wantrouwen te doorstaan dankzij een politieke truc, reageerde politiek journalist Barbara Rijlaarsdam.

Hij zegt dat hij geen actieve herinnering aan het incident heeft, zoals hij een keer of 200 heeft gezegd, zei ze.

Rookgordijn

“Dan blijft het in het midden en hoeft hij niet te jokken,” voegde ze toe. “Hij kan het zich niet herinneren, zegt hij.”

Dit is volgens haar een politieke truc, waarmee je ‘een soort rookgordijn opwerpt en iedereen suf lult’.

[SP, WNL]


Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Als Rutte het zich niet kan herinneren wil natuurlijk niet zeggen dat het niet gezegd is,..hij kan het zich niet herinneren. Wat voor en mens ben je als je niet kunt herineren dat er 70 ! burgerslachtoffers zijn gevallen,…waaronder kinderen,….dan ben je in mijn ogen een psychopaat. Gefeliciteerd Nederland

  35 likes
 2. Van Pinokkio kan je geen fatsoen verwachten die man is door en door verrot.

  16 likes
 3. Als iedere crimineel in Nederland zich ineens niets meer herinnert zijn overmorgen alle gevangenissen leeg.

  Iedereen gelijk voor de wet, toch?

  Toelichting: als je jouw misdaad niet meer herinnert kun je er ook niet voor gestraft worden want Rutte loop ook vrij rond. En dat hij bloed aan zijn handen heeft is 100% zeker want de opdrachtgever voor moord wordt net zo hard gestraft als de uitvoerder.

  Waar zo een klein landje toch groot kan zijn: liegen en bedriegen tot in de hoogste regionen en er mee weg komen. Knap hoor!

  25 likes
  • Matt, de man van de 2 bioscoopmoorden in Groningen herinnert zich ook niks…maar zijn advocaat herinnert zich dat de man alleen maar op zoek was naar een slaapplaats…dus deze moordenaar mag nu ook weer vrij? Volgens Rutte cs dus wel…

   1 likes
 4. Natuurlijk wist Rutte van deze burgerdoden. Liegen en bedriegen en je eigen belang verdedigen en zoveel mogelijk geld bijelkaar harken dat is wat je leert van onze overheid.

  Dus kom op mensen, ga ook eens je best doen.

  23 likes
 5. Rutte is een beroepspoliticus vandaar dat hij met alle winden meewaait die Brussel en Wall Street van hem vraagt. En in die dit geval Iran. Zie volgende link.

  ”cHet marinefregat De Ruyter gaat eind
  januari voor een half jaar naar de
  Perzische Golf voor de door Frankrijk
  geleide missie om olietankers in de
  Straat van Hormuz te beschermen.
  Nederland zet daarvoor 180 mensen in.

  Maandag werd al duidelijk dat Nederland
  zou meedoen,en vandaag nam het kabinet
  er een definitief besluit over.

  Minister Bijleveld noemt het belangrijk
  dat het een missie onder Europese vlag
  is.Nederland weigerde eerder mee te
  doen aan een Amerikaanse missie,om niet
  meegezogen te worden in de oplopende
  spanningen tussen Iran enerzijds,en de
  VS en Saudi-Arabië anderzijds. ”

  Op zich niks loos. Iran heeft ook nooit een ander land aangevallen volgens het NAVO verdrag maar goed. Als je bepaalt dat je ergens olie en het gas wilt ophalen, dan word Iran al snel gedemoniseerd natuurlijk. Krijg je dit soort berichten voorgeschoteld op NOS teletekst.

  17 likes
 6. Rutte lult maar wat en is er ook verder niemand die de beschuldigingen onderzoekt dat hij hem erin steekt – samen met overige (OM)Haagse-kliek – en als o.a beschermheren zijnde, in en van afschuwelijke pedo-netwerken, dit ook volgens meerdere bronnen. De waarheid moet maar eens gezegd worden, kan dit mogelijk ook nog wat opluchting veroorzaken.

  14 likes
 7. Als Rutte zo’n slecht geheugen heeft, wat dan al vaker door hemzelf is verkondigd, wat doet hij dan nog in de politiek? Als hij een slecht geheugen heeft wordt het zeker tijd dat hij opstapt. Wat moet je met een MP zonder goed geheugen. Daar kunnen andere politici geen normale debatten mee voeren. Dus oprotten.

  14 likes
 8. Deep state heeft de kamer de wacht aangezegd?
  Kan niet anders anders was rutte lang en breed aan de kant gezet?

  9 likes
 9. Volgende bericht van NOS teletekst die het terrorisme openhoud al word hier nog niet genoemd dat de patiënt uit Iran komt. Een gemiste kans wat mij betreft voor de NOS en de agenda van Brussel en NWO.

  In het centrum van Londen heeft een
  man ingestoken op een onbekend aantal
  mensen.Waarschijnlijk zijn er enkele
  gewonden.De politie zegt dat de man is
  overmeesterd op de London Bridge en is
  neergeschoten.

  Britse media melden dat er een dode is
  gevallen.Hoewel de aanleiding voor de
  steekpartij onduidelijk is,spreekt de
  Londense politie van een aanslag.

  Op de brug zijn verschillende schoten
  gehoord.Op video’s die op sociale media
  circuleren is te zien dat een man tegen
  de grond gewerkt is en zich verzet.Om
  hem heen staan agenten.Opeens klinkt er
  een knal en ligt de man stil.

  4 likes
  • In Den Haag ook vanavond steekpartij , ………Omdat het kan.
   Rutte een liegende lul de behanger……omdat het kan.
   En ach de mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd, bijna December en dan gaan ze los, kopen, kopen, kopen en nog eens kopen, waarschijnlijk weer meer als verleden jaar……

   5 likes
 10. En nu gaat Nederland ook een fregat sturen naar de Straat van Hornuz, voor de kust van Iran dus om zo “de vrede in dat gebied te handhaven”.
  Nu is het maar de vraag of dat stoken in Iraanse gelegenheden wel zo verstandig is. Zeker nu Nederland, net zoals andere EU landen, geplooid zijn onder druk van “vriend” Amerika om de kernenergie afspraak te vergeten en gewoon mee te doen aan de Amerikaanse manier om elders in de wereld voor “vrede en democratie” te zorgen. Vraag eens aan die landen waar dit gelukt is. ( ik zoek me suf 1 land te vinden. Iemand?)
  Straks loopt er weer iets mis, en die kans is levensgroot, maar dan heeft Rutte zijn griepprik al gehaald en kan dan aantonen dat hij echt geheugenverlies heeft.

  8 likes
 11. als je je niets kan herinneren moet jjje naar een psychiater maar hoor je niet thuis in de regering.

  7 likes
 12. trouwens wat doen zij daar?

  6 likes
 13. Een liegende en bedriegende overheid. Strafrechtelijke vervolging van de belastingdienst, verpeste verhoudingen binnen het OM en de politie. En dan maar klagen over agressie tegen ambtenaren. Het is opgekropte woede van de burgerij. En niet alleen in Nederland. Het is een wereldwijd fenomeen. Je kunt erop wachten dat de boel in elkaar dondert. Ik kan er niet op wachten. Moet geen dag langer duren voor het bestuursrapalje de bak in gaat.

  6 likes
 14. Dictator en oorlogs misdadiger Rutte met zijn Duivelse Regime die terroristen steunt in Syrië en Irak en die Regime charges doet in Oekraïne en Georgië .
  Nederland is een extreem globalistische staat geworden

  3 likes
 15. het is de andere kant van zwijgen.. zwijgen is een recht.. beter is de regels te volgen.. als getuigen mag je, je beroepen er in het geheugen geen vertrouwen in te hebben de waarheid te helpen.. en dat is volgens de wet.. dus hoef je ook nergens voor te verantwoorden..
  helaas heeft hij wel om vertrouwen gevraagd toen jullie goedgelovige nederlanders op hem en alle andere politica hebben gestemd..
  politica wreken altijd binnen wettelijk.. zo niet dan makken zij eerst de buiten wettelijke omstandigheden binnen wettelijk.. en dat is wettig dan..
  zo is is het en daar moet de niet wet kenner het mee doen lees eerst eens ISBN 90-268-4161-12 of NUR 820-101 maakt een hoop duidelijk.. kennis loos spreken, is als bier zonder alcohol, of lady zonder make-up..

  1 likes
 16. Rutte zegt dus nog net niet: ich habe es nicht gewüsst.

  1 likes
 17. bombardements-vergissingsdoden zijn van alle tijden.. hier 46 https://youtu.be/KkYmqbNXIlk?list=RDIh5i8lEpaH0

  voor allen die geen geschiedenis kenen blijft het een nieuwtje

  het was even zoeken

  1 likes
 18. Ik wil er het volgende over zeggen…………………….. ja nou ben ik het kwijt ging over………laat maar.

  0 likes
 19. Rutte is een kindermoordenaar. DAT IS DE REFLECTIE VAN NEDERLAND OP DE WERELD. Er worden HIER kinderen verhandeld openlijk!!!! Niemand doet wat.

  0 likes
 20. Hoe de premier de motie van wantrouwen wist te doorstaan ??????

  Nou gewoon omdat de door “ons” verkozen volksvertegenwoordigers dat nagenoeg met z’n allen goedvinden.

  Zegt dat nou nog steeds niet genoeg ?????? Kies nooit meer op bewezen volksverlakkers !!!!!
  Schop dat tuig van de planeet af en begin helemaal opnieuw.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/

  0 likes
 21. Kijk die logo’s achter rutte. Nos gebruikt ze ook

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

leger

Leger ingezet bij boerenprotest in Den Haag: ‘Nederlandse regering is bang’

Verbaasde reacties op de inzet van het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.