Binnenland

GGD en RIVM blokkeren onderzoek naar oversterfte: ‘Zorgelijk’

Help door dit met anderen op je socials te delen!

Al bijna een halfjaar gaan er meer Nederlanders dood dan normaal. Elke week sterven er honderden Nederlanders meer dan je zou verwachten. Alleen met data van het RIVM en de GGD’s kan een antwoord worden gevonden, maar die houden de deur dicht uit privacyredenen, schrijft Maarten Keulemans voor de Volkskrant.

Onafhankelijke onderzoekers hebben bijvoorbeeld geen overzicht welke overledenen wel of niet gevaccineerd waren. Het RIVM en de GGD verwijzen naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de privacywet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kamerlid Wybren van Haga klaagt: “Er overlijden nog steeds opvallend meer Nederlanders dan normaal het geval is. Maar de GGD en het RIVM blokkeren het gevraagde onderzoek vanuit de Tweede Kamer. Zorgelijk, want hun data zijn essentieel bij het onderzoek om ons van antwoorden te voorzien.”

Niet van toepassing

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen reageert fel: “Get your shit together, ook als dat betekent dat je toe moet geven dat bepaalde maatregelen meer schade dan goed hebben gedaan. Beter dan nog een keer doen.”

Er wordt ook op gewezen dat dit niets te maken heeft met privacy. Zo merkt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op: “Het RIVM verschuilt zich achter de AVG, maar die is helemaal niet van toepassing op gegevens van overleden personen.”

Wat zou de ware reden zijn?

“Er moet dus een andere reden zijn dat de onderzoekers niet mogen weten welke overledenen gevaccineerd waren. Wat zou de ware reden zijn?” vraagt hij.

Advocaat Alberdingk Thijm voegt hieraan toe: “Gevalletje blame de AVG. Die is slechts van toepassing op levende personen. Jammer dat Keulemans het RIVM niet wat steviger aanpakt.”


5 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mart
Mart
1 jaar geleden

Ze weten het verdomd goed.

Bibi
Bibi
1 jaar geleden

Gohhhh wat zou hier nu toch achter zitten??
Wat een boevenbende!!
Je wordt er kotsmisselijk van en er veranderd niets……

Jacinta
Jacinta
1 jaar geleden

Tja al is de leugen nog zo snel… DE WAARHEID achterhaalt hem wel…

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

De reden is niet belangrijk. Het geweten zal hen blootstellen aan het publiek! watch: Jensen show van maandag en woensdag.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x