Homepagina » Mens en Dier » Advocaat Adèle van der Plas over Baybasin: ‘Dit is zo’n complot dat je het zelf niet geloven kunt’
baybasin
Foto: YouTube/Lange Frans

Advocaat Adèle van der Plas over Baybasin: ‘Dit is zo’n complot dat je het zelf niet geloven kunt’

De Turkse Koerd Hüseyin Baybasin werd in 2002 veroordeeld tot levenslang, onder meer wegens het medeplegen van moord, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Hij heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Baybasin zegt dat er sprake is van een complot en dat hij het slachtoffer is van samenspanning tussen Nederland en Turkije.

Baybasin beweert dat er vertrouwelijke documenten uit zijn cel zijn gestolen over het onderzoek naar oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink. Dat onderzoek onthult dat Demmink zich sinds 1997 actief met zijn zaak heeft bemoeid. Het onderzoek is in 2012 gestart nadat twee Turkse mannen aangifte tegen hem hadden gedaan. Ze zeggen door Demmink te zijn verkracht toen ze minderjarig waren.

De documenten zijn ontvreemd tijdens een celinspectie. “Het lijkt dat die inspectie bedoeld was om ze te bemachtigen,” zei Adèle van der Plas, die optrad als de advocaat van Baybasin.

Het is niet te beschrijven

In onderstaande video gaat ze met Lange Frans in gesprek over deze zaak. Ze vertelt onder andere dat zelfs gevangenisdirecteuren met spandoeken hebben gedemonstreerd om Baybasin vrij te krijgen. “Er klopt gewoon helemaal niets van. We hebben bewijs geleverd […] dat die man onschuldig is. Ik lig wakker van het feit dat je dagelijks iemand gemarteld ziet worden die onschuldig is. Heel ernstig.”

“Het is niet te beschrijven dat dit in ons land kan,” zegt Van der Plas:

[Lange Frans]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  wij worden ook gemarteld op dit moment alleen geestelijk.
  alleen 80% vind het blijkbaar best.

  laat die man vrij , maar er is allang niets meer goed.

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Ook Grappermous mag feesten en beesten en mag gewoon blijven. Deze griezel weet ook genoeg om alles en iedereen te ontmaskeren met chantage !

  0 likes
 • Matt schreef:

  Als Demmink dood is komt Baybasin vrij door een “vormfoutje” of iets dergelijks, want een dode kun je niet vervolgen.

  0 likes
 • Het leugentijdperk schreef:

  Een hele diepe beerput, waarbij de waarheden rond cokesnuivende sexueel hitsige “chantabelen op hoge posities” uit alle macht niet naar buiten mogen komen, om te voorkomen dat er hoogst waarschijnlijk een put open gaat waaruit een stank opgaat due reikt tot aan koninklijke bloede.

  Deze historische pedofiele beerput gesloten houden en het chanteren van de overhitsige, sensatie zoekende geilaarden allerlei aard, heeft zelfs te maken met de huidige stand van zaken richting de nieuwe wereld orde (zio maffia) en was en is alles onderdeel van een breed omvattende Israëlische deepstate agenda. Zelfs de moord (weggummen uit de agenda’s) op o.a. Pim Fortuyn en Theo van Gogh zijn onderdeel richting een science fiction/bijbelse satanisch en sektarisch georganiseerde machtsbolwerk.

  https://m.youtube.com/watch?v=XPDaq8EQtzI&list=PLJfldT32mCWlNXi8Rwdk96x0qCXR86iWp&index=10

  https://www.villamedia.nl/artikel/de-heilige-feiten-rond-de-moord-op-pim-fortuyn

  0 likes
 • jenne schreef:

  Laten we nu niet de naïvelingen gaan spelen, in de echte mensen wereld gaat het om macht en corruptie, op VT-veteran to day.com, over 9-11, met alles er bij, beter niet s’avonds lezen, men gaat over lijken, heel veel lijken, je vraagt je af of dit mensen zijn, kijk naar Nederland vol psychopatische vieserikken, het gaat gewoon door, en helaas dit gaat nooit veranderen, in een wereld waar mensen bestaan, die meer rijkdom bezitten als landen, dan begrijp je dat er iets goed fout zit, waar drugs gebruik wordt gestimuleerd, waarom ?, zo hou je ze kalm, beetje sex er bij en alles is fijn in orde !

  0 likes
 • michel. schreef:

  Geweldig inverview! Het toont telkens weer dat ons kabinet buitengewoon corrupt is. Wat ik ook allang wist, wordt telkens weer bevestigd.
  Ik wens Baybasin ontzettend veel sterkte, en hoop dat hij eindelijk eens een keer vrij komt.
  Te gek voor woorden dat iemand onschuldig in Nederland in de gevangenis zit.

  0 likes
 • Loes in de Pels schreef:

  Ook al ben ik er van overtuigd dat de weerzinwekkende sexuele escapades en faux pas, die hand in hand lijken te gaan met een politieke carrière, deel uitmaken van het corrumperen en corrupt maken van politici, kan ik met de beste bedoelingen niet inzien hoe deze Demmink verhaallijn gaat bijdragen aan het ontsnappen aan de gijzeling waaraan wij momenteel met z’n allen proberen te ontsnappen en aan het terugvorderen van onze vrijheden.

  Om de meerderheid wakker te maken, gaat het onder de aandacht brengen van satanische orgieën en lustmoorden geen ene moer bijdragen.
  Firts things first!
  Deze Demmink en Baybasin verhaallijn,die ik destijds heel uitvoerig gevolgd heb, hoe waar en ernstig dan ook, verzwakt onze positie en haalt de aandacht weg bij waar wij ons nu met z’ n allen voor moeten inspannen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  grapperhaus

  Lange Frans: Hoe Ferd Grapperhaus pedofilie onder het tapijt moffelt

  Vorig jaar ontstond er ophef over een ...

  >