Gezondheid

5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De magnetron verovert de Nederlandse keuken. In 2001 was het bezit van de magnetron gestegen tot 80 procent van de huishoudens. Meer dan 95 procent van alle Amerikaanse huishoudens heeft een magnetron.

Huishoudelijke apparaten kunnen van grote invloed zijn op de voedingswaarde van je eten en je gezondheid. Veelvuldig gebruik van de magnetron kan leiden tot gezondheidsaandoeningen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

1. Microgolven vernietigen voedingsstoffen

Door voedsel op te warmen in de magnetron kunnen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Een voedzame maaltijd kan veranderen in ‘dood voedsel’ als gevolg van diëlektrische verwarming in de magnetron. De moleculaire structuur van je voedsel verandert in de magnetron, waardoor de voedingswaarde van je eten daalt.

2. Microgolven vernietigen moedermelk en vitamine B12

Wetenschappers hebben gekeken wat het effect van de magnetron is op vitamine B12 in voedselproducten als rauwe biefstuk, varkensvlees en melk. Na blootstelling aan microgolven bleek het voedsel 30 tot 40 procent minder vitamines te bevatten. Tijdens het verwarmingsproces veranderde vitamine B12 bovendien in een inactieve vitamine. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

De krachtige bacteriedodende stoffen in moedermelk worden ook vernietigd door de magnetron. Onderzoekers warmden bevroren moedermelk 30 seconden op in een magnetron. De melk die in de magnetron was opgewarmd bevatte 18 keer meer E. colibacteriën dan moedermelk die niet was blootgesteld aan microgolven. De melk die uit de magnetron kwam bevatte ook aanzienlijk minder lysozymen – enzymen die de wand van een bacterie aanvallen – en meer schadelijke bacteriën voor baby’s. De studie staat in het tijdschrift Pediatrics.

3. Microgolven kunnen kankerverwekkende stoffen produceren

Als je verpakt voedsel opwarmt in de magnetron kunnen kankerverwekkende stoffen in het voedsel ontstaan. Op basis van Russisch en Duits onderzoek heeft de Russische overheid een waarschuwing uitgevaardigd over het gevaar van de magnetron voor het menselijk lichaam en de natuur.

Magnetronvoedsel bevat giftige chemicaliën zoals BPA, polyethyleentereftalaat (PET), benzeen, tolueen en xyleen, aldus Foodbabe.com. Via de plastic verpakkingen van magnetronmaaltijden kunnen ook kankerverwekkende stoffen in het voedsel terechtkomen.

4. Microgolven veranderen de samenstelling van je bloed

Zwitsers onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van melk en groenten uit de magnetron invloed heeft op de samenstelling van je bloed. Het aantal rode bloedcellen van de proefpersonen nam af, terwijl het aantal witte bloedcellen en het cholesterolgehalte toenamen. De niet-ioniserende straling van de magnetron kan veranderingen in je bloed en je hartslag veroorzaken.

5. Microgolven kunnen je hartslag veranderen

De magnetron werkt op 2,4 GHz. Dr. Magda Havas van de Trent-universiteit in Canada heeft ontdekt dat de straling die wordt uitgezonden door een magnetron zowel de hartslag als de hartslagvariabiliteit beïnvloedt. Als je last hebt van een onregelmatige hartslag of pijn op de borst en regelmatig magnetronvoedsel eet, doe je er verstandig aan de magnetron buiten de deur te zetten.

[Medical Daily]

3.3 9 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rini
Rini
10 jaren geleden

Dit geeft even duidelijk aan hoe veel mensen er nog in diepe slaap liggen,of het geen reet intereseerd wat er verteld word door de wakere mens,toppie!

Barabas
Barabas
10 jaren geleden

Heeft een inductie kookplaat ook hetzelfde effect als de magnetron op voedsel?

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Totaal GEEN reden!!

De magnetron werkt op een frequentie die watermoleculen tegen elkaar laat botsen zodat er wrijving ontstaat en uit wrijving ontstaat warmte. Dat is alles!!

Het heeft dus niets te maken met het product wat erin ligt!

Arnout
Arnout
10 jaren geleden

Om eerlijk te zijn kan ik me niet meer herinneren wanneer ik de magnetron voor het laatst gebruikt heb.
Misschien om brood te ontdooien een keer maar verder gebruik ik hem eigenlijk niet.

Sowieso als je iets in de magnetron opwarmt door straling is het logisch dat je dingen kapotmaakt. Dat gebeurt met koken bakken ook.
Aan de andere kant maak je ook bacteriën dood met koken.

Ook vind ik magnetronmaaltijden echt niet te vreten. Heb ze vroeger wel eens een keer gehaald, maar vond het 3x niks.

piet veenstra
piet veenstra
10 jaren geleden

1. eten op vuur opwarmen vernietigt ook voedingsstoffen
2. vitamine b12 wordt ook door verhitting op regulier vuur afgebroken
3. door op vuur te verwarmen kunnen ook kankerverwekkende stoffen worden gevormd
4. iets eten ook
5. van iets schrikken ook

Losse kreten dus, als er niet met iets vergeleken wordt.

Nico
Nico
10 jaren geleden

Zo dan. Er zitten ook veel magnetron verkopers op deze site te kijken

exegese
exegese
10 jaren geleden

@Arnout schreef : Ook vind ik magnetronmaaltijden echt niet te vreten. Heb ze vroeger wel eens een keer gehaald, maar vond het 3x niks.

Dat is nou wat ik ook vond, iets uit de magnetron smaakt echt anders dan uit een pan of oven. Er is dus duidelijk verschil in wat er zich afspeelt in het voedsel. Daarom hebben wij jaren geleden al besloten dat ding de deur uit te gooien en nooit meer er in. Ik heb het nog nooit vertrouwd en daar lijk ik alle reden toe gehad te hebben.

Maar al die mensen die het gemak verkiezen boven smaak en wellicht gezondheid, lekker doorklooien met de magnetron. de toekomst zal ons leren of het misschien net zo onschuldig is als genetische manipulatie van de gewassen. Ik waag het te betwijfelen.

zappfinger
zappfinger
10 jaren geleden

Punt 5 (Microgolven kunnen je hartslag veranderen) slaat echt nergens op!
Alsof de magneton straling van 2,4 GHz in het voedsel blijft zitten….
Sommige mensen denken bij straling ten onrechte aan radioactive straling, maar magneton straling is alleen maar radio straling zonder residu!

Richard

Paul
Paul
10 jaren geleden

Ik heb het er niet op, die magnetrons, en inderdaad, eten bereid in dat ding smaakt voor geen meter.
Leuk weetje over de magnetron is dit videootje.
DON’T TRY THIS AT HOME!
https://www.youtube.com/watch?v=G7lfzA7WzVI

IkDusWeer
IkDusWeer
10 jaren geleden

…Vergeet niet het SCHILD wat in de magnetron zit dat STRALING JUIST TEGENHOUDT! (Metalen plaat in de body van de magnetron zelf en dat raster in de deur.)

Enkidoe
Enkidoe
10 jaren geleden

Qua smaak is een magnetron idd niet om over naar huis te schrijven. Wijzelf gebruiken ook alleen maar de warme !ucht oven . ik merk wel een verschil qua smaak in gebruik van een electrischfornuis en een gasfornuis. De laatste laat alles veel lekkerder smaken in mijn ogen.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Heb 9 jaar geleden mjn magnetron weggedaan ! Had toen al door dat al het eten wat ik deed geen waarde meer had ! Dus…..Het is een makkelijk iets om iets ontdooienen en maar ja ik eet al jaren geen vlees dus weinig te ontdooien . dcUS IK LEEF ZONDER MAGETRON !

AtomNics
AtomNics
10 jaren geleden

Moeder Aarde haar ideale frequentie is dus 7,83 hertz.

Wij zijn kinderen van moeder Aarde en wij functioneren dus ook het beste op die 7,83 hertz.
De frequentie van onze hersenen ligt in slaaptoestand tussen de 0,5 en 4 hertz (delta staat).
Als we in meditatieve toestand zijn dan ligt de frequentie van onze hersenen tussen de 4 en 7 hertz (theta staat).
Als we ons relaxed en dus goed voelen dan ligt de frequentie van onze hersenen tussen de 7 en 14 hertz (alfa staat).
De Schumann resonantie ligt in deze staat van alfa golven.
Als we gaan werken, dan gaan we boven die 14 hertz, maken we ons druk dan gaan we nog meer omhoog, de frequentie komt dan boven de 20 hertz te liggen.
Als we compleet bang zijn of in een constante staat van stress zitten dan komen je hersengolven al gauw in de buurt van de 25 hertz en hoger.

de rest spreekt voor zich zelf, kies voor je gezondheid punt uit.

J@n
J@n
10 jaren geleden

Onwetendheid is de bron van alle kwaad.

NeoXirtam
NeoXirtam
10 jaren geleden

Markt voor magnetrons is verzadigd, men zoekt een argument om Tefal Actifry or de Philips Airfryer te verkopen…..

Axmann
Axmann
10 jaren geleden

Niet de straling is gevaarlijk, maar door de verwarming wordt het DNA-patroon van het voedsel veranderd. Hierdoor eet je dus DOOD voedsel.
TEST: kook een hoeveelheid water in een magnetron en laat het daarna afkoelen. Vervolgens begiet je er je bloemen mee. Binnen no-time zijn je bloemen dood.

Hawks
Hawks
10 jaren geleden

Interessante materie.

Met betrekking tot nummer 2, dat de moedermelk en vitamine B12: de onderzoekers ontdooien steeds op verschillende standen staaltjes en gaan dan vergelijken wat er inzit voor en na ontdooiing (volg de link in het artikel). Ik zou wle eens willen zien wat de resultaten zijn als er ‘gewoon’ ontdooid wordt. Ik denk dat op dit moment de enige conclusie kan zijn dat stalen melk wijzigen op het moment dat ze ontdooid worden.

En dan puntje 3, met betrekking tot kankerverwekking en magnetrons. De oorzaak is gelegen in het opwarmen van voedsel in verpakkingen. Ik weet niet heo de gemiddelde mens zonder een magnetron zijn voedsel opwarmt/prepareert, maar ik denk dat dit meestal uit de verpakking gebeurd. Deze conclusie kan dus alleen maar geldig zijn indien dit vergeleken wordt met het bereiden van voedsel zonder magnetron in de verpakking. Maar ja, wie doet dat nu?

fatih tony
fatih tony
10 jaren geleden

Daarom was het in de vroegere sovjet- republieken verboden !! Magnetron uitgevonden door duitsers, slechte eigenschap weer !!

Tim
Tim
10 jaren geleden

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5569
dit spreekt deze beweringen helemaal tegen…

Frans Wolbert
Frans Wolbert
10 jaren geleden

net zoals in alle reacties staat hier is de vitaliteit er uit! gedood.

LucC
LucC
10 jaren geleden

Mijn dochtertje was enkele maanden oud toen ze pots van kop tot teen vol eczeem stond.
Vanalles geprobeerd en gesmeerd tot iemand ons aanraadde om haar flesje niet meer in de magnetron op te warmen.
En zie , na enkele dagen volledig eczeemvrij. Gewoon omdat ze nu wel alle voedingsstoffen uit haar melk naar binnen kreeg.
Dus dat de wel magnetron ok is , daar hoef je bij niet meer mee af te komen.

Piet Kuipers
Piet Kuipers
10 jaren geleden

Een testje. Koop (bij Lidl) twee verpakkingen (1000gr) van dezelfde stampot boerenkool. Deze is lekker en smaakvol. Verwarm de ene verpakking gedurende minimaal een half uur in heet water (Au bain-marie) en de andere eventjes in de magnetron.
Mijn ervaring: de Au bain-marie verwarmde stampot is erg smaakvol en benadert qua smaak en structuur de door mijzelf gemaakte stampot. De stampot uit de magnetron komt het meest overeen met een moeilijk te definiëren smaakloze substantie, met een structuur die trekjes vertoont van plamuur. Smerig dus.
Je kunt natuurlijk van smaak, maar ook van mening verschillen. Maar het valt niet te ontkennen dat na verwarming de producten wezenlijk van elkaar verschillen. Qua geur, smaak en structuur.

Pietpotlood
Pietpotlood
10 jaren geleden

Ik warm mijn diepvries maaltijden altijd op in de centrifugaalquantumnavigilatorbronchitiumonzinurator.
En raad eens? Nergens last van.

trackback
5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid | Partij Vrij Almelo
10 jaren geleden
Naam
Naam
10 jaren geleden

Mhhz 2.4 ghz valt onder de publieke band. Wifi en.bluetooth werken ook in dit spectrum.

jeroenw
jeroenw
10 jaren geleden

Ik heb het gelezen… wat een ongefundeerde bangmakerij zeg! Hoe komen die gekken er trouwens bij dat dit ding door de nazi’s is uitgevonden voor de inval in Rusland?

1. Microgolven vernietigen voedingsstoffen
Ja. Koken ook trouwens. En te lang bewaren.

2. Microgolven vernietigen moedermelk en vitamine B12
Een studie dat borstmelk te heet maken enzymen stuk maakt. Goh, nee echt! En dat als die melk vervolgens met E. coli wordt besmet dat dat harder groeit naarmate het warmer is. Wauw! Allemaal dingen die ik je ook had kunnen vertellen en allemaal dingen die net zo goed optreden als je een flesje opwarmt in een pannnetje heet water.
Enzymen kunnen niet zo goed tegen warmte, bacterien groeien harder in warmte. Als je een flesje opwarmt moet je zo schoon mogelijk werken.

3. Microgolven kunnen kankerverwekkende stoffen produceren
Begrijpend lezen is moeilijk, zeker voor de mensen die ons graag bang maken.
Microgolven produceren die stoffen niet maar laten ze makkelijker vrij komen uit verpakkingen. Hier wordt overigens een onderzoek uit 1990 aangehaald. In 2005 heeft de voedsel en waren authoriteit hier ook naar gekeken en ontdekt dat die verdachte kunststof soorten hier nauwelijks gebruikt worden en dat alle onderzochte verpakkingen en schalen zich keurig aan de regels hielden:
https://www.nvwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=10407
onze regels zijn veel strenger dan die in de verenigde staten.

4. 4. Microgolven veranderen de samenstelling van je bloed
The study was not without its shortcomings. It involved only eight participants, of which Hertel was one. As compelling as his findings were, his methodology did not stand up to the scientific rigors of the field.
dus…

5. Microgolven kunnen je hartslag veranderen
Ja.. alleen lekt de 2.4 ghz straling bij een moderne magnetron nauwelijks voorbij het deurtje.
Overigens zit WiFi ook in de 2.4ghz band.

Jean Pierre Vandamme
Jean Pierre Vandamme
3 jaren geleden

Zeer goede artikelen over nadelen microgolf oven .

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x