Homepagina » Gezondheid » 5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid
5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid

5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid

De magnetron verovert de Nederlandse keuken. In 2001 was het bezit van de magnetron gestegen tot 80 procent van de huishoudens. Meer dan 95 procent van alle Amerikaanse huishoudens heeft een magnetron.

Huishoudelijke apparaten kunnen van grote invloed zijn op de voedingswaarde van je eten en je gezondheid. Veelvuldig gebruik van de magnetron kan leiden tot gezondheidsaandoeningen.

1. Microgolven vernietigen voedingsstoffen

Door voedsel op te warmen in de magnetron kunnen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Een voedzame maaltijd kan veranderen in ‘dood voedsel’ als gevolg van diëlektrische verwarming in de magnetron. De moleculaire structuur van je voedsel verandert in de magnetron, waardoor de voedingswaarde van je eten daalt.

2. Microgolven vernietigen moedermelk en vitamine B12

Wetenschappers hebben gekeken wat het effect van de magnetron is op vitamine B12 in voedselproducten als rauwe biefstuk, varkensvlees en melk. Na blootstelling aan microgolven bleek het voedsel 30 tot 40 procent minder vitamines te bevatten. Tijdens het verwarmingsproces veranderde vitamine B12 bovendien in een inactieve vitamine. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

De krachtige bacteriedodende stoffen in moedermelk worden ook vernietigd door de magnetron. Onderzoekers warmden bevroren moedermelk 30 seconden op in een magnetron. De melk die in de magnetron was opgewarmd bevatte 18 keer meer E. colibacteriën dan moedermelk die niet was blootgesteld aan microgolven. De melk die uit de magnetron kwam bevatte ook aanzienlijk minder lysozymen – enzymen die de wand van een bacterie aanvallen – en meer schadelijke bacteriën voor baby’s. De studie staat in het tijdschrift Pediatrics.

3. Microgolven kunnen kankerverwekkende stoffen produceren

Als je verpakt voedsel opwarmt in de magnetron kunnen kankerverwekkende stoffen in het voedsel ontstaan. Op basis van Russisch en Duits onderzoek heeft de Russische overheid een waarschuwing uitgevaardigd over het gevaar van de magnetron voor het menselijk lichaam en de natuur.

Magnetronvoedsel bevat giftige chemicaliën zoals BPA, polyethyleentereftalaat (PET), benzeen, tolueen en xyleen, aldus Foodbabe.com. Via de plastic verpakkingen van magnetronmaaltijden kunnen ook kankerverwekkende stoffen in het voedsel terechtkomen.

4. Microgolven veranderen de samenstelling van je bloed

Zwitsers onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van melk en groenten uit de magnetron invloed heeft op de samenstelling van je bloed. Het aantal rode bloedcellen van de proefpersonen nam af, terwijl het aantal witte bloedcellen en het cholesterolgehalte toenamen. De niet-ioniserende straling van de magnetron kan veranderingen in je bloed en je hartslag veroorzaken.

5. Microgolven kunnen je hartslag veranderen

De magnetron werkt op 2,4 GHz. Dr. Magda Havas van de Trent-universiteit in Canada heeft ontdekt dat de straling die wordt uitgezonden door een magnetron zowel de hartslag als de hartslagvariabiliteit beïnvloedt. Als je last hebt van een onregelmatige hartslag of pijn op de borst en regelmatig magnetronvoedsel eet, doe je er verstandig aan de magnetron buiten de deur te zetten.

[Medical Daily]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rini
Rini
6 jaren geleden

Dit geeft even duidelijk aan hoe veel mensen er nog in diepe slaap liggen,of het geen reet intereseerd wat er verteld word door de wakere mens,toppie!

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Rini
6 jaren geleden

Typisch voorbeeld van een dualistisch mens dat denkt in termen van “wakker” en “slapend”.
De vraag is wie er wakker moet worden….

Dr. Bloem
Dr. Bloem
Reactie op  Rini
5 jaren geleden

Iedereen kan wat roepen op internet. 2.4Ghz zijn zoveel apparaten (wifi, alarm systemen, speelgoed etc). Er wordt hier niet geslapen maar met een wakker oog gekeken wat gefundeerd nieuws is en wat niet. Dit is een hoop onzin.

Gwen
Gwen
Reactie op  Dr. Bloem
4 jaren geleden

Dus dat er dezelfde straling door andere apparaten wordt geproduceert betekent voor jou dat het onzin is dat een magnetron schadelijk is? …. Ik zou er een andere conclusie aan verbinden….

Mike Delta
Mike Delta
Reactie op  Rini
3 jaren geleden

Refereer je hiermee naar de Wakkere Henkie hierboven, die een broodje aap verhaal, origineel verspreid als studentengrap, hier als waarheid komt poneren ?

Barabas
Barabas
6 jaren geleden

Heeft een inductie kookplaat ook hetzelfde effect als de magnetron op voedsel?

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  Barabas
6 jaren geleden

Of men nu eten kookt op gas of inductie/magnetron blijft het eigenlijk hetzelfde.

De atomen worden versneld en of dit komt door warmtetoevoeging door brandend gas of door magnetische velden maakt geen verschil.
Alleen bij een magnetron is deze gericht op het midden van het product dat die warmte verspreidt naar buiten toe en bij koken op gas en inductie gebeurt dit van beneden naar boven toe.
Natuurkundig bezien zijn er echter géén verschillen.

redice
redice
Reactie op  IkDusWeer
6 jaren geleden

want jij bent natuurkundige?
doe dan zelf de test en eet een jaar lang alles uit de microgolfoven, je warme drank incluis. we zullen dan wel zien wie er gelijk heeft

oh ja.. het is niet natuurkundig bezien maar gezien

enne.. een inductiekookplaat heeft total niets te zien met een microgolfoven qua werking 🙂

ronald de hof
ronald de hof
Reactie op  redice
5 jaren geleden

Hoi,

Ik ben dus wel een natuurkundige.
En magnetronstraling is dus absoluut veilig en onschadelijk.
Het is pas schadelijk bij een extreem hoge dosis(iets wat je met de huis,tuin en keukenmagnetron niet voor elkaar zal kunnen krijgen)
Als jij je zo zorgen maakt over de straling van een magnetron kan je beter verhuizen naar een planeet waar geen magnetisme voor komt.
De mircostralen van een magnetron zorgen er alleen voor dat de moleculen sneller gaan bewegen en hierdoor wrijving cq warmte veroorzaakt.
Dit soort artikelen als hierboven worden verspreid door mensen die graag paniek willen veroorzaken en hebben totaal geen verstand van zake.

Dr. Bloem
Dr. Bloem
Reactie op  redice
5 jaren geleden

Wat een vervelende reactie zeg. Hoe gefundeerd baseer jij je mening? Wat is jouw achtergrond? Zo te lezen weet je niet goed hoe dit soort zaken werken Ikdusweer en Ronald snappen de principes dus ga ergens anders onrust zaaien.

Paul
Paul
Reactie op  Barabas
6 jaren geleden

Nee, inductie is in principe klassiek verhitten. Bij een magnetron wordt het voedsel gebombardeerd met straling.

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Totaal GEEN reden!!

De magnetron werkt op een frequentie die watermoleculen tegen elkaar laat botsen zodat er wrijving ontstaat en uit wrijving ontstaat warmte. Dat is alles!!

Het heeft dus niets te maken met het product wat erin ligt!

Albert
Albert
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Volgens mij is het toch wat gecompliceerder. Even googlen leverde dit op:
http://www.optimalegezondheid.com/nadelen-van-de-magnetron/
Feit is dat de westerse mens niet heel gezond is ondanks de enorme variatie in voedsel van hoge kwaliteit. Dat de gemiddelde leeftijd toch hoger wordt komt deels door lagere kindersterfte en de medische wetenschap die kans ziet om met technieken zieke mensen lang in leven te houden.
Natuurlijk hoeft de magnetron niet de (enige) schuldige te zijn, dat voorheen chemische ondernemingen (Monsanto, DSM) zich met voeding zijn gaan bezig houden vind ik nogal verdacht.
Mijn magnetron staat te verstoffen.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
Reactie op  Albert
6 jaren geleden

Een magnetron is inderdaad zeer schadelijk voor de gezondheid.
Voor degenen die het zelf willen testen, geef je planten maar eens een week water dat in de magnetron is opgewarmd en zie wat er gaat gebeuren met je planten.

Zie de uitslag op: https://usahitman.com/microwave-test/

Daarentegen is de magnetron uitermate effectief om de chip in je ID of paspoort te neutraliseren. Gewoon enkele seconden op de hoogste stand doet wonderen.

Succes!

Roy
Roy
Reactie op  Wakkere Henkie
6 jaren geleden

Waarom geeft hij de plant met magnetron water meer water als de andere?
Als je een test doet, moet je het goed doen..

Diederich
Diederich
Reactie op  Wakkere Henkie
6 jaren geleden

Wat ze er niet bij zeggen: je hebt hetzelfde effect met water dat je gewoon in een pannetje op het gasfornuis kookt….

Herman
Herman
Reactie op  Diederich
1 jaar geleden

Precies. De effecten die niet goed zijn van een magnetron bereik je hetzelfde als door het op te warmen met vuur of elk ander medium waarmee je het voedsel naar een desbetreffende temperatuur brengt.

Ik wordt echt ziek van al die pseudo wetenschap van die facebook moedertjes.

Heijo
Heijo
Reactie op  Wakkere Henkie
3 jaren geleden

Zelf de proef op de som genomen: 2 dezelfde bloemen. Een jaar lang 1 plant magnetronwater gegeven en de andere “gewoon” water. Na 1 jaar geen verschil te zien.

Timothy
Timothy
Reactie op  Heijo
2 jaren geleden

Jij hebt het magnetron-water zeker eerst laten afkoelen?

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  Albert
6 jaren geleden

Gelezen die link van je en ik kan alleen maar zeggen dat het regelrechte onzin is wat er wordt beweerd, en al helemaal deze:

Het is dus af te raden om vlakbij de magnetron te gaan staan, en al helemaal niet door het raampje te turen om te kijken wat er in die doos gebeurt. Dit kan leiden tot staar in de ogen.

Sorry hoor maar wat is dit voor waanzin?! Net als wat er werd gezegd eerder in de comments, er komt alleen straling vrij dat reageert op watermoleculen die tegen elkaar aanwrijven. De straling is zo MINIEM dat je er niks van merkt, grootste deel wordt gewoon in het apparaat weerkaatst. Als je het deurtje opendoet is de straling allang afgezwakt!

Wat er in die link staat is complete bollocks!

Peter C.
Peter C.
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Dit is een redenering van het simplistisch verbond die blijkbaar veel aanhangers kent.
Er is niet alleen ‘wrijving’ tussen de moleculen maar door de enorme chaotische ‘dooreenschudding’ ervan vindt er ook overdracht van atomen plaats hetgeen de samenstelling van de resulterende moleculen drastisch kan wijzigen.
Een voorbeeld: twee onschuldige elementen zoals CO2 en H2O kunnen door het overspringen van één zuurstofatoom van het eerste naar het tweede, veranderen in CO en H2O2, ttz. twee giftige en ongewenste stoffen.
En nog iets: de patiente in de US die een bloedtransfusie onderging met bloed, opgewarmd in de MGO, was op staande voet overleden!

Herman
Herman
Reactie op  Peter C.
1 jaar geleden

Dat is dus niet waar. De magnetronstraling is zo laag dat juist die atomen NIET door elkaar gehutseld worden. En ook zeker geen ionen verspringen.

En wie THE F*CK gaat bloed nou opwarmen naar weet ik veel hoeveel graden. Dat is hetzelfde als bloed gaan zitten koken en dan in je lichaam stoppen. Dan gaat er ook veel stuk. Er gaat gewoon sowieso veel stuk in het lichaam boven de 40 graden. Dat is namelijk ook hoe koorts werkt! als verdedigingsmechanisme.

Ga alsjeblieft even fatsoenlijke boeken lezen over het menselijk lichaam, en echte wetenschappelijke peer reviewed onderzoeken die dus dubbel of vaker gecontroleerd zijn op waarheid en waarbij de testen meerdere keren zijn gedaan door onafhankelijke instituten.

Ophouden met pseudo wetenschap, en broodje aap verhalen. Stop daar mee.

Odette
Odette
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Pascal, jij denkt dat dit alles is? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Discussies over de magnetron zijn niet nieuw. Een gegeven is dat in Rusland in 1976 de magnetron verboden werd in verband met de kankerverwekkende effecten. Rusland heeft een geschiedenis wat betreft het onderzoek van allerlei soorten elektromagnetische golven op het lichaam. De Perestrojka hief het verbod op de magnetron op. De blootstellingslimieten aan straling zijn echter vele malen strenger dan in Nederland.
Amerika adviseert zwangere vrouwen en kinderen veiligheidshalve afstand te houden van de magnetron; is het dan toch niet alleen maar het opwarmen door watermoleculen heel hard heen en weer te bewegen (2,4 miljard keer per seconde) ? Nee luidt het antwoord, er gebeurt meer.
Ik haal nu het eten wat eerder uit de vriezer, warm de melk op in een steelpan en gebruik alleen nog de oven en het gasfornuis.
Voedsel wordt ongelijk verwarmd, waarbij sommige delen eerder oververhit raken. Dit leidt tot vorming van giftige verbindingen die ontstaan door reacties tussen suikers en vetten, eiwitten of nucleïnezuren (versuikering).
Veel mensen gebruiken de magnetron om voorverpakte kant- en klare maaltijden op te warmen. Uit die verpakkingen kunnen schadelijke stoffen in het voedsel terechtkomen.
De magnetron produceert krachtige elektromagnetische golven. Opmerkelijk is dat deze bevindingen ook al genoemd werden in de Russische onderzoeken die destijds tot het verbod hebben geleid. Bij deze onderzoeken kreeg het voedsel niet meer magnetron straling dan noodzakelijk voor koken, ontdooien of opwarmen. Hierbij kwam naar voren dat:
In bijna alle geteste voedingswaren kankerverwekkende stoffen werden gevonden.
In de magnetron bereid vlees flinke concentraties D-nitrosodienthanolamine bevat, een kankerverwekkende stof.
Melk en granen, in de magnetron gekookt, een aantal van hun aminozuren omzet in kankerverwekkers.
Het opwarmen van rauwe, gekookte of ingevroren groente in de magnetron, hun plantaardige alkaloïden omzet in kankerverwekkende stoffen.
In planten, die gekookt zijn in de magnetron, vrije radicalen worden gevormd, vooral in wortelgewassen zoals biet, wortel, pastinaak, knolselderij, schorseneren, ui, knoflook, aardappel. Vrije radicalen zijn nogal eens kankerverwekkend c.q. bevorderend.
De natuurlijke aanwezigheid van vitamine B (complex), C, E en essentiële mineralen geheel uit het voedsel verdwijnt.
Het opeten van voedsel uit de magnetron leidt tot een toename van het aantal kankercellen in het bloed.
Maag- en darmkanker vaker voorkomen bij mensen die regelmatig voedsel uit de magnetron nuttigen.
Kunt u geen afscheid nemen van uw magnetron dan kan ik je alleen maar adviseren houd zoveel mogelijk afstand en verwarm hierin alstublief geen melk noch potjes voeding voor de baby en haal het voedsel eerst uit de pvc verpakking.

Arnout
Arnout
6 jaren geleden

Om eerlijk te zijn kan ik me niet meer herinneren wanneer ik de magnetron voor het laatst gebruikt heb.
Misschien om brood te ontdooien een keer maar verder gebruik ik hem eigenlijk niet.

Sowieso als je iets in de magnetron opwarmt door straling is het logisch dat je dingen kapotmaakt. Dat gebeurt met koken bakken ook.
Aan de andere kant maak je ook bacteriën dood met koken.

Ook vind ik magnetronmaaltijden echt niet te vreten. Heb ze vroeger wel eens een keer gehaald, maar vond het 3x niks.

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  Arnout
6 jaren geleden

Dus jij vindt magnetronmaaltijden niet te eten? En dat terwijl het alleen maar op moleculaire basis is warmgemaakt door moleculen? Goh, je zal maar net een vlotte snack willen…

Dat wordt hongerlijden joh!

henk
henk
Reactie op  IkDusWeer
6 jaren geleden

Eitje bakken duurt net zo lang, frituurpan ook enz. Magnetron maaltijden zijn nou eenmaal niet te vreten. Die reacties van jou zijn net een magnetron, snel en inhoudsloos.

piet veenstra
piet veenstra
6 jaren geleden

1. eten op vuur opwarmen vernietigt ook voedingsstoffen
2. vitamine b12 wordt ook door verhitting op regulier vuur afgebroken
3. door op vuur te verwarmen kunnen ook kankerverwekkende stoffen worden gevormd
4. iets eten ook
5. van iets schrikken ook

Losse kreten dus, als er niet met iets vergeleken wordt.

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  piet veenstra
6 jaren geleden

Opwarmen op regulier vuur… bestaat er dan ook ander soort vuur dan???

henk
henk
Reactie op  IkDusWeer
6 jaren geleden

Wat schiet bijdehand doen op..

Ben Boerema
Ben Boerema
Reactie op  piet veenstra
2 jaren geleden

Diegenen die ongenuanceerd reageren op wetenschappelijke onderzoekrn betreffende microgolfstraling ook voor militaire toepassingen en denken dat het allemaal niks uitmaakt ontkennen de wetenschappelijk bewezen gevaren.lees Barrie Trower er maar eens op na.
Als je dan nog niet snapt dat wifi en 5G genocide is leg dan een wifimodum onder je kussen en neem een bloedtransfusie met in magnetron verwarmd bloed,want voor jou maakt het toch niks uit? Ik koop dan wel aandelen uitvaartverzekeringen.

Nico
Nico
6 jaren geleden

Zo dan. Er zitten ook veel magnetron verkopers op deze site te kijken

exegese
exegese
6 jaren geleden

@Arnout schreef : Ook vind ik magnetronmaaltijden echt niet te vreten. Heb ze vroeger wel eens een keer gehaald, maar vond het 3x niks.

Dat is nou wat ik ook vond, iets uit de magnetron smaakt echt anders dan uit een pan of oven. Er is dus duidelijk verschil in wat er zich afspeelt in het voedsel. Daarom hebben wij jaren geleden al besloten dat ding de deur uit te gooien en nooit meer er in. Ik heb het nog nooit vertrouwd en daar lijk ik alle reden toe gehad te hebben.

Maar al die mensen die het gemak verkiezen boven smaak en wellicht gezondheid, lekker doorklooien met de magnetron. de toekomst zal ons leren of het misschien net zo onschuldig is als genetische manipulatie van de gewassen. Ik waag het te betwijfelen.

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Wat een boer niet kent……

exegese
exegese
Reactie op  IkDusWeer
6 jaren geleden

De boeren die ik ken en gekend heb in mijn leven waren wel bijna nooit ziek.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Alle boeren die ik ken, hebben een magnetron in de keuken.

IkDusWeer
IkDusWeer
Reactie op  Robbedoes
6 jaren geleden

Heb er zelf ook 1 hoor, totaal geen last van

exegese
exegese
Reactie op  Robbedoes
6 jaren geleden

Precies, en als gemak het belangrijkste item is in je leven gewoon lekker blijven koken met je magnetron !

zappfinger
zappfinger
6 jaren geleden

Punt 5 (Microgolven kunnen je hartslag veranderen) slaat echt nergens op!
Alsof de magneton straling van 2,4 GHz in het voedsel blijft zitten….
Sommige mensen denken bij straling ten onrechte aan radioactive straling, maar magneton straling is alleen maar radio straling zonder residu!

Richard

Paul
Paul
6 jaren geleden

Ik heb het er niet op, die magnetrons, en inderdaad, eten bereid in dat ding smaakt voor geen meter.
Leuk weetje over de magnetron is dit videootje.
DON’T TRY THIS AT HOME!
https://www.youtube.com/watch?v=G7lfzA7WzVI

IkDusWeer
IkDusWeer
6 jaren geleden

…Vergeet niet het SCHILD wat in de magnetron zit dat STRALING JUIST TEGENHOUDT! (Metalen plaat in de body van de magnetron zelf en dat raster in de deur.)

henk
henk
Reactie op  IkDusWeer
6 jaren geleden

Je weet dit en nog is het niet duidelijk? Een pan heeft geen schild nodig maar een magnetron wel. En toch volhouden dat die magnetron zo goed voor je is.. het is makkelijk, maar ja zoals bij zoveel dingen, de makkelijkste weg is meestal de slechtste weg.

x

Check Also

Duitse natuurkundigen gaan onmogelijke ruimtemotor testen. Zullen ze het mysterie ontrafelen?

Duitse natuurkundigen gaan onmogelijke ruimtemotor testen. Zullen ze het mysterie ontrafelen?

Duitse wetenschappers hebben een meetapparaat ontwikkeld waarmee ...

Geld stinkt... of toch niet? De waarheid over geld

Geld stinkt… of toch niet? De waarheid over geld

Eén op de drie Nederlanders ligt ’s ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

69
0
We lezen graag je reactie!x