Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
Ernstige bijwerkingen coronavaccin Pfizer leiden tot onderzoek
De wetenschap achter parallelle universa (video)
Ron Paul: “Amerika heeft niet eens twee partijen, Democraten en Republikeinen één pot nat”
Visa voor Al Qaida: New York Times doet boekje open over lange samenwerking tussen CIA en Saoedi-Arabië
The Carlyle Group, de familie Bush en 9/11 (video)
Denen verzetten zich tegen verplicht vaccineren en coronakampen
PVV steekt stokje voor exorbitante salarisverhoging Frans Timmermans
“Buitenaardse hogepriester verborgen in Mona Lisa”
Hoogst ongewoon en verdacht. Schrijvers controversieel boek over Sandy Hook veroordeeld, terwijl deze vragen onbeantwoord blijven