Homepagina » Bewustzijn » Studie: We hebben allemaal een mysterieus bio-energetisch veld om ons heen
Studie: We hebben allemaal een mysterieus bio-energetisch veld om ons heen

Studie: We hebben allemaal een mysterieus bio-energetisch veld om ons heen

Biochemicus John Norman van de Universiteit van Maryland heeft naar eigen zeggen bewijs gevonden voor het bestaan van een bio-energetisch veld rond mensen. In spirituele kringen wordt al duizenden jaren over een dergelijk veld gesproken, maar nu wijst ook wetenschappelijk onderzoek op het bestaan ervan.

Dr. Hansen heeft honderden experimenten gedaan en het onderzoek is herhaald door verschillende andere wetenschappers, waaronder Willem H. van den Berg van de Universiteit van Pennsylvania en William van der Sluys van Gettysburg College, die hun studie op 15 maart in het Journal of Scientific Exploration publiceerden.

Hansen vroeg zich af of een bio-energetisch veld, als het zou bestaan, genoeg kracht zou hebben om een zogeheten torsieslinger te laten bewegen. Hij hield de slinger boven het hoofd van de proefpersonen, waarna het voorwerp begon te bewegen.

De onderzoekers concludeerden dat de beweging werd veroorzaakt door een krachtveld dat wordt opgewekt door de proefpersoon onder de slinger. “We kennen geen kracht die deze resultaten kan verklaren,” schreven ze in het Journal of Scientific Exploration. “Mogelijk wordt er een conventionele verklaring voor deze verrassende resultaten gevonden, maar het kan ook zijn dat we een fenomeen hebben waargenomen dat ons dwingt nieuwe theoretische concepten te ontwikkelen.”

Tot 60 minuten nadat de proefpersoon de ruimte had verlaten, was het effect op de slinger nog merkbaar. Iedereen had ruwweg dezelfde invloed op de slinger. Tijdens een conferentie in mei zei Hansen dat sommige proefpersonen, met name mensen die al jaren mediteren, hele andere effecten hebben op de slinger als ze in een meditatieve staat verkeren. Dit laat volgens hem zien dat de mentale staat van een proefpersoon het gedrag van de slinger drastisch kan beïnvloeden.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Nu vraag ik me af of dieren ook zo’n veld hebben? (lijkt me van wel)

  6 likes
  • doler schreef:

   alles wat leeft, zelfs een steen heeft het

   9 likes
   • Arwijn schreef:

    Dat is niet precies wat ik bedoelde. Ik wil weten of dieren ook die machine op dezelfde manier beinvloeden.
    Niet alle wezens hoeven dezelfde velden te hebben, net als niet ieder wezen eenzelfde soort manier van denken en waarnemen heeft.

    1 likes
 • Marcel schreef:

  Ik word zo moe van die wetenschappers. Iedere keer dat wiel uitvinden en dan doen alsof ze aan het front baanbrekend bezig zijn.

  3 likes
  • Meint schreef:

   Wat een onzin Marcel, de journalist laat voor komen of het baanbrekend is en de wetenschapper onderzoekt het gewoon en dit is ook nog eens een publicatie uit 2009, Misschien moet je eens onderzoeken hoe het kan dat je zo moe bent, heb je misschien te weinig energie? Een blokkade ergens?

   1 likes
   • Marcel schreef:

    De “weten”schapper onderzoekt zoals gebruikelijk fenomenen die al duizenden jaren bekend zijn. En hou je quasilollige opmerkingen verder voor je, vriend.

    2 likes
 • Richard schreef:

  Wij zijn allen manifestaties van energie.

  4 likes
 • Hawks schreef:

  Beetje jammer dat de onderzoeksmethode en onderzoeksresultaten niet publiekelijk beschikbaar zijn via http://www.scientificexploration.org/journal/volume-29-number-1-2015

  0 likes
 • x

  Check Also

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Er is voor het eerst onderzoek gedaan ...

  Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

  Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

  De politie in Thailand heeft tot twee ...

  >