CoronaBuitenland

Aanklachten tegen 599 Duitse politici en rechters wegens ‘misdaden tegen de menselijkheid’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Hebben politici en rechters tijdens corona gehandeld in strijd met de grondwet? Hebben ze zich schuldig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid? Een groep advocaten zegt van wel.

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier, minister van Economische Zaken Robert Habeck, minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, oppositieleider Friedrich Merz en president van het grondwettelijk hof Stephan Harbarth worden beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid tijdens de coronapandemie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ook talloze andere parlementariërs, ex-parlementariërs en advocaten zullen naar verwachting strafrechtelijk worden vervolgd. De initiatiefnemers van de campagne zijn advocaten die tijdens de coronaperiode al vele zaken tegen de staat hebben aangespannen, vanwege onder meer de mondkapjesplicht en demonstratieverboden. In de campagne staan in totaal 599 politici en rechters centraal. Tegen elk van hen is een aanklacht van zo’n 20 pagina’s opgesteld.

teg

Brede discussie

De beschuldiging: ze stemden in met of legitimeerden de vaccinatieplicht voor zorgpersoneel, ook al was bekend dat de medische maatregel in sommige gevallen de dood tot gevolg kan hebben.

Advocaat Ralf Ludwig, één van de initiatiefnemers, lichtte tegenover NIUS.de toe: als er door overheidshandelen ook maar één persoon om het leven komt, is er volgens het internationaal strafrecht sprake van een misdaad tegen de menselijkheid.

Het motto van de campagne: ‘Iedereen die de menselijke waardigheid schendt, moet gestraft worden!’ Het doel ervan is om hierover een brede discussie in de media op gang te brengen.

Juridisch onhoudbaar

In de Duitse grondwet is verankerd dat de staat geen enkel mensenleven in gevaar mag brengen om andere levens te beschermen.

Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse vaccinautoriteit, wees in een rapport van 26 oktober 2021 al uitdrukkelijk op het risico op dodelijke bijwerkingen van de vaccinatie.

Het vaak gehoorde argument dat miljoenen levens zijn gered en dat daarom de sterfgevallen door vaccinatie gerechtvaardigd waren, is juridisch onhoudbaar, zei Ludwig.

teg

Internationaal Strafhof

In de Duitse grondwet staat echter ook dat parlementariërs niet mogen worden bestraft vanwege hun stemgedrag. Ze kunnen bovendien ontkennen dat ze opzettelijk handelden.

Als het Duitse Openbaar Ministerie de zaak niet voor de rechter brengt, stappen de advocaten naar het Internationaal Strafhof.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 231 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
FvD’er
FvD’er
7 maanden geleden

Hell yeah, wij willen de Neurenberg 2.0 Tribunalen.

Vastzetten die lui!

ALF
ALF
7 maanden geleden

Alle 599 personen zijn schuldig

Ron
Ron
7 maanden geleden

Nu in Nederland nog,allemaal vervolgen.

Wim
Wim
7 maanden geleden

Goed punt maar we weten ondertussen hoe het gaat als je bij het internationaal strafhof aanklopt , zo corrupt als de pest !!

Toch hoop ik op een wonder , dat het geluid luider en luider wordt !!

Dat er toch 1 land is die deze misdadigers in het gevang zet ,wat voor hun eigenlijk nog een te lichte straf is …

Dat zal de boel aan het rollen brengen !

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x