Homepagina » Gezondheid » Gandhi: “Vaccineren is barbaarse praktijk en dodelijke misleiding”
Gandhi: "Vaccineren is barbaarse praktijk en dodelijke misleiding"

Gandhi: “Vaccineren is barbaarse praktijk en dodelijke misleiding”

Bijna een eeuw geleden publiceerde Mahatma Gandhi een boek waarin hij de gevaren van vaccins uiteenzette. Hij schreef onder meer dat vaccins niet effectief zijn.

Gandhi was één van de grondleggers van de moderne staat India. Hij was voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie en spande zich in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India.

Hij was fel gekant tegen de westerse manieren van controle en onderdrukking en keek lijdzaam toe hoe miljoenen Indiërs gedwongen werden gevaccineerd tegen waterpokken en de pest.

Gandhi: "Vaccineren is een barbaarse praktijk en een dodelijke misleiding"Het boek ‘A Guide to Health’ van Gandhi is hier te lezen/downloaden. In het boek schrijft hij onder meer:

 • Gevaccineerde individuen kunnen alsnog pokken krijgen terwijl niet-gevaccineerde individuen immuun blijven. Gandhi ontkrachtte de theorie van Edward Jenner, die stelde dat vaccinatie gelijkstaat aan immuniteit.
 • Vaccineren is onhygiënisch. Door ‘viezigheid’ van een zieke koe en pokken te injecteren in het lichaam van een gezond individu, maak je diegene alleen maar zieker en ontstaan er mogelijk zelfs nieuwe infecties.
 • De manier waarop vaccins worden toegediend – middels een injectie – brengt in tegenstelling tot de natuurlijke (orale) blootstelling aan infecties grote gevaren met zich mee.
 • Angst voor ziekte is de drijvende kracht achter vaccinaties, in plaats van gezond verstand en rationaliteit.
 • Vaccinaties zijn onethisch en immoreel vanwege de manier waarop het vaccin wordt geproduceerd (door het lijden van vergiftigde dieren).
 • Omwille van het geld dat wordt verdiend met vaccinaties hebben medici er geen belang bij om de problemen met betrekking tot de veiligheid en effectiviteit te benoemen.
[GreenMedInfo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Geweldig om dit van iemand als Ghandi te lezen. Ik heb hem meteen gedownload als ePub en ga er rustig op zitten studeren. Wij hebben twee kinderen, een ervan niet en een ervan wel gevaccineerd. Raad eens wie er altijd gezond is en welke van de twee er continu amandelonsteking heeft. Ik hoor hier in mijn vriendenkring ook vaak dat autisme steeds vaker voorkomt, dat er veel kinderen continu verkouden zijn, griep hebben, oorontstekingen die nooit overgaan etc etc. Ik ben van mening dat we dit niet als normaal moeten beschouwen. Ik snap ook nog steeds niet de angst voor mazelenepidemieen als 99% inge-ent is. Als het immuniteit biedt, waarom dan altijd die angst? Antwoord: omdat men weet dat het geen immuniteit biedt.

  48 likes
  • wij hebben ook een niet in geënt kind. Als enige in heel de omgeving nog niet ziek geweest! Terwijl er vele in de buurt wel ziek waren. Ik ben nieuwsgierig naar andere mensen met kinderen die niet geënt zijn. En hoe zit t precies met reizen? Kunnen ze geweigerd worden?

   12 likes
   • Miranda, ik woon zelf in Dubai en toen we hier kwamen was ik bang dat de jongste bij de school geweigerd konden worden, gelukkig is hier nooit een vraag over gesteld. In andere landen kan dit wel een probleem zijn. De VS beweegt zich steeds meer richting verplichte vaccinatie. Als er iets verkeerd is, dan is dat het wel. Er waren tijden in de geschiedenis dat roken onschadelijk werd geacht voor de gezondheid. Nu weten we beter.

    7 likes
  • Hallo!

   Ik vind het ook geweldig om te lezen wbt vaccinaties. Helemaal als die uitspraak van Gandhi komt! Wij hebben ook 2 kinderen waarvan eentje wel vaccinaties gehad heeft en de andere niet. 2 jongens van 13 en 5 en je raadt het misschien al, de oudste is gevaccineerd en meervoudig gehandicapt geraakt en de andere kerngezond…….Als wij toen alle info hadden geweten omtrent ‘onze’ geweldige vaccinaties hier in Nederland dan wisten wij ook wel beter…maar helaas, wij zijn ook ‘schaapjes’ geweest en hebben ons laten leiden door de rest van het Nederlandse volk (consultatiebureau, kinderarts etc…….) Ze willen het hier in Nederland ook gaan verplichten, net als in Amerika (daar zijn 1 op de 65 jongens al autistisch, rara, how come)? Ik hoop echt dat er meer ouders gaan komen die eerst goed nadenken voordat ze hun kind laten inenten maar ik ben er bang voor:-( Aangezien de overheid voor miljoenen aan vaccins inkoopt, moeten ze het ook gaan ‘promoten’ en daarom zal er ook nooit in het nieuws te zien zijn (het wordt gefilterd) over gevallen (dus kinderen) die wel heftig reageren op vaccins, of dat er genoeg kinderen zijn die ondanks vaccinatie alsnog kinkhoest, polio of andere ziektes krijgen! Anders kom je als land niet meer geloofwaardig over en gaan ouders twijfelen…..En dat is het laatste wat ze willen, dat het volk een eigen wil krijgt………Maar ondanks alles zijn wij wel anders in het leven gaan staan sinds onze oudste zoon. Je neemt niks meer voor lief, bent mondiger en je staat anders in het leven, gelukkig maar……….Het is al erg genoeg dat de farma industrie erg gevaarlijk is, op allerlei fronten. Maffia is er niks bij! Als er iemand komt met een alternatief tegen kanker en wat gewoon in de natuur te ‘verkrijgen’ is dan willen ze je het liefst de mond snoeren en vermoorden, wat zeg ik, dat gebeurd allang. Zolang wij doen wat zij zeggen dan kun je als burger goed leven maar pas op als je er tegenin gaat…………

   17 likes
 2. Gandhi heeft geweldige dingen gedaan, daar niet van. En hij was tegen antibiotica en vond dat zijn vrouw geen penicilline mocht hebben toen ze ziek werd. Zelfs toen de doctoren en zijn zoon bleven aandringen. Korte tijd later overleed zij.
  Helaas was hij niet zo standvastig toen hij zelf malaria had. Toen heeft hij wel westerse medicijnen geslikt en was het niet :”Gods will be done”.

  Er zitten veel haken en ogen aan big farma, absoluut. Maar niet alles is slecht. Ik twijfel aan vaccins, maar ik twijfel ook aan de anti-vaccin-clan.
  Twijfel is altijd belangrijk.

  43 likes
 3. In zekere vorm kun je zelf zeggen dat vaccineren zelfs tegen de evolutie werkt.
  Tijdens een plaag overlevende allee de mensen die immuun waren en door dat ze hun genen door geven aan hun kinderen waren deze ook immuun.

  Door alle medicatie die ze in ons proberen te stoppen worden ziektes niet genezen. Maar word er voor gezorgd dat generaties lang mensen niet resistent kunnen worden tegen bepaalde ziektes.

  Je kan beter de bron van een ziekte zoeken en deze zo te veranderen dat er geen gevaar meer is voor de mensen.

  Heel veel ziektes zijn gewoon te voorkomen. Maar ja met iets voorkomen is geen geld te verdienen.

  8 likes
  • @brainstormforum

   Dat zou je kunnen zeggen, maar dat is uiteraard niet wat je doet als jij of je kinderen ziek zijn.

   Inenten is juist een vorm van resistentie opbouwen, het immuunsysteem leert de ziekteverwekker zonder daadwerkelijk de ziekte op te lopen.

   De bron is vaak een virus of bacterie. Die verander je niet zomaar… je kan er misschien genetisch manipuleren, maar daarmee zijn de originele versies niet weg.

   23 likes
  • Toen mijn zusje rode hond had werd ik als kind naast haar gelegd zodat ik sterk zou worden.
   Dat is een groot verschil met nu. Nu zo men denken als je dat zou doen dat je gek bent en rijp bent voor een gesticht.

   4 likes
 4. De mensheid wordt op alle fronten gemanipuleerd zowel voorgelogen en in een rap tempo Ziek gemáákt, de vele bewijzen zijn inmiddells wereldwijd boven tafel..dus daarover hoeven we geen discussie meer te voeren. Het ligt nu aan óns om niet meer mee te werken aan hetgeen ons wordt voorgekauwd, maar aan ‘regeringsleiders’ laten weten dat we het méér dan Zat zijn om hun leugens te horen en het zat zijn om te worden uitgeknepen met een strop om onze nek..The Party’s Over Now!

  10 likes
  • De levensverwachting neemt juist alleen maar toe. Van de kinderen die nu geboren worden verwacht men dat de helft van de meisjes en één op de drie jongens meer dan 100 jaar wordt.

   21 likes
 5. Een W.O.B. verzoek in het Verenigd Koninkrijk dat daar door een arts werd ingediend, heeft onthuld dat 30 jaar aan officiële documenten aantonen dat overheidsdeskundigen ;

  1) hebben geweten dat vaccins niet werken

  2) hebben geweten dat zij juist ziektes veroorzaken die zij verondersteld worden te bestrijden

  3) hebben geweten dat zij een gevaar voor kinderen zijn

  4) hebben samengespannen om tegen de bevolking te liegen

  5) er alles aan gedaan hebben om veiligheidsstudies te voorkomen

  Genoeg bewijzen.

  25 likes
 6. Gandhi was een geweldig spiritueel leraar. Hij was echter geen arts en had geen medische opleiding.
  Zijn medische adviezen van bijna 100 (!) jaar oud zijn voor mij niet zo relevant.

  30 likes
 7. Ghandi had wel de klok horen luiden, maar wist niet waar de klepel hing. Waterpokken horen in dit verhaal helemaal niet thuis. Jenner was plattelandsarts rond 1800 en had gehoord van de volkswijsheid dat “wie koepokken had gehad immuun was voor de (vaak dodelijke) zwarte pokken”. Koepokken was een goedaardige pokkenvariant die mensen op het platteland ook konden oplopen. Jenner nam de proef op de som en entte een jongetje met koepokken. Zes weken later entte hij hem met zwarte pokken, maar het jongetje werd niet ziek. Nadat de medische wereld er eerst lacherig over had gedaan, werd deze vaccinatie (vacca is latijn voor koe) niet lang daarna in heel Groot-Brittannië ingevoerd en van daaruit over de hele wereld. De zwarte pokken zijn nu volledig uitgeroeid.
  Let wel: dit was voor het ontstaan van pharmaceutische industrieën, voor de invoering van riolering en hygiëne.
  Later (in de jaren 1860) ontdekte Pasteur pas de ziekteverwekkers, bacteriën, en de mogelijkheid om in te enten tegen o.a. kippencholera en hondsdolheid. Ook dat was nog vóór het ontstaan van de pharmaceutische industrie.

  26 likes
 8. Lees dit artikel maar en vergeet Ghandi die nog niet kon begrijpen hoe vaccinatie werkt.
  Het is die man niet kwalijk te nemen maar wij weten inmiddels beter en miljoenen Indiers die gered zijn van levensbedrijgende ziekten ook. Nu de polio nog uitroeien.

  https://decorrespondent.nl/https://decorrespondent.nl/420/De-grootste-moordenaar-aller-tijden-is-verslagen-Nu-polio-nog-/27987960-3715d2f2420/De-grootste-moordenaar-aller-tijden-is-verslagen-Nu-polio-nog-/27987960-3715d2f2

  20 likes
 9. kte of een levenslange handicap.

  Niet alle vaccins zijn noodzakelijk of zelfs nuttig. Daar wordt flink op gestudeerd, mede door de hoge kosten van algemene vaccinatie. Op ministeries van Volksgezondheid of vergelijkbare instellingen zitten ouders zoals u, met kinderen zoals u. Alle medische beslissingen blijven mensenwerk, maar historisch zijn er zelden vergissingen gebeurd met vaccinaties. De uitroeiing van de pokken is een onwaarschijnlijk menselijk succes geweest. Helaas blijft de uitroeiing van kinderverlamming steken, mede door antivaccinatiedwaasheid, maar in elk geval is deze vreselijke ziekte al gereduceerd tot minder dan 1% van wat het vroeger was, een schepper van verminkte bedelaars. Mazelen- en kinkhoestvaccinatie heeft de kindersterfte enorm doen dalen in de tropen.

  20 likes
 10. Goed dat je de juiste link toch gevonden hebt Koekje. Ik kijk dwars door de vaccinatie-hype heen. Als je het artikel leest dan geeft dat een onthutsend beeld van de farmaceutische industrie. Maar ook over de bedenkelijke rol van de politiek. Voor mij zijn de bewijzen dat vaccinaties NIET werken veel overtuigender dan de VERONDERSTELLINGEN dat ze wel werken.

  9 likes
  • @A.J
   Vaccinaties werken wel A,J..maar niet zoals ze zouden moéten werken..
   Het gesodemieter begint al bij een pasgeboren baby, een KERNGEZOND kindje spuiten ze gelijk gif in..
   dikke Sh*t..wat gezond is maken ze in feite al kwetsbaar..het is echt te zót voor woorden dat dit nú pas aan het licht komt..Gelukkig ken ik in mijn omgeving al gezinnen die van deze praktijken afweten en zich bewust zijn van wat er achter onze ruggen afspeeld en die weigeren om hun kinderen,en zichzelf, te laten injecteren (zo ook mijn huisarts, stof tot nadenken.) .
   Mensen..het is te triest voor woorden wat er allemaal gaande is, dat de mensheid er zó aan toe is en dat ‘Ónze Moeder Aarde’, in notime naar de kl*ten wordt geholpen door een groep hebberige machthebbers met een blinde vlek!!
   Beste mensen, van hen kunnen wij niéts verwachten..het zijn Wij..jullie en iik, die het moeten doen..en geloof me , de tijd dringt!!

   8 likes
 11. Ghandi stierf in 1948…

  … en de wereld draaide door sindsdien.

  6 likes
 12. Ghandi heeft ik helemaal gelijk ! Ben het helemaal met hem eens vaccins zijn….een van de vele kwaden in onze wereld ! Jongens luister we hebben een immuumsysteen in ons lichaam dat alles voor ons doet ! Waarom in godsnaam heben we dan vaccinaties nodig ?? Ben niet goddienstig hang geen geloof aan maar ben zoooooooooo tegen vaccinaties !!!! Alleen de farma industrie verdiend eraan maar de MENS niet !!! Maar dan ook echt niet !!!!! Denk na en behoedt
  je kindertjes voor deze aanval tegen ons ! De regering is zo…….corrupt en laat je nooit de waarheid weten ! !!! Het is een rotzooitje het draaid alleen maar om geld en dat is alles, geld ,geld en nog eens geld …… alles is corrupt !!!! Ga voor de mensheid ! Alles draaid om geld farma en wapen industrie daar gaat het om anders stopt de wereld dan is er geen geld meer ! Geen wapen en farma industrie dan stopt de wereld ! Want daar verdienen die 13 families hun geld mee !! De 13 satanische families: Rotschild etc. WETERUSTEN !!!! denk na !

  10 likes
 13. Jammer dat Gandhi op dit vlak verloren heeft. En met hem misschien de hele wereld.
  Als er niet op tijd voldoende mensen wakker worden, zakt men weg in een diepe coma.

  9 likes
 14. Sinds Ghandi is er heel wat veranderd. Je kunt van vaccins wel degelijk zeggen dat er minder doden vallen en dat minder kinderen door kinderziektes gehandicapt raken. Wat er over vaccins ook te zeggen is, helemaal aan de andere kant van het spectrum gaan zitten is wel erg dogmatisch!

  8 likes
 15. Ghandi was een W………….R daar hebben we er meer van nodig !!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=Zu_qGFny4_Q&list=PLv-Yhno-Tjt4ANxIUA4T_c_SdROTCqWFY

  6 likes
 16. Vaccinaties werken zodanig dat ze het immuunsysteem eerder verzwakken dan versterken. Het artikel wat ik eerder aanhaalde is wat dat betreft een echte eyeopener.

  6 likes
 17. Als de overheid beweert dat iets ‘goed voor je is’ .. think again!

  5 likes
 18. Ik heb me ook altijd afgevraagd als je Bill Gates heet en je hebt een helicopterview, dan besef je toch dat het niet in het belang van de mensheid is om iedereen 80+ jaar oud te laten worden op deze aardbol? En dit soort mensen doet zich voor als filantroop.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

frank ruesink

Frank Ruesink ontmaskert de leugens van Klaas Dijkhoff en Hugo de Jonge

We schrijven 23 december 2005. Twee dagen ...