Homepagina » Binnenland » Onzingeklets van de bovenste plank. Waarom het racismeverhaal over Zwarte Piet niets anders is dan een gruwelijk sprookje
Onzingeklets van de bovenste plank. Waarom het racismeverhaal over Zwarte Piet niets anders is dan een gruwelijk sprookje

Onzingeklets van de bovenste plank. Waarom het racismeverhaal over Zwarte Piet niets anders is dan een gruwelijk sprookje

De rechtszaak over de ‘Zwarte Piet-blokkade’ op de A7 is begonnen en daarmee laait ook de discussie rondom Zwarte Piet weer op.

De verdachten die terechtstaan voor de snelwegblokkade reisden maandag in een partybus met medestanders naar de rechtbank in Leeuwarden.

Zeurpieten schreeuwen en krijsen moord en brand over vermeend racisme, maar weten niet waar ze het over hebben, schrijft Bert van Vondel voor de website Novini.

Onzingeklets

Het racismeverhaal dat er met de haren wordt bijgesleept, kan finaal en radicaal van tafel worden geveegd.

“Onzingeklets van de bovenste plank,” zegt hij. “Sinterklaas en Zwarte Piet mag niet is de giftige boodschap van een stel krijsende harpijen zonder enig historisch besef.”

Van Vondel merkt op dat dit niks met slavernij of racisme te maken heeft en niets anders is dan een gruwelijk sprookje.

Van de pot gerukt

Het is volgens hem helemaal van de pot gerukt dat een stel historisch debiele minkukels voor jou heeft besloten dat er alleen roetveegpieten mogen deelnemen aan de landelijke intocht van Sinterklaas.

Het Sinterklaasfeest is net als Sint-Maarten en Kerst en Oud en Nieuws een oud, prechristelijk maanfeest, aldus Van Vondel.

“Misschien moeten het Suikerfeest en de hadj bij deze dan ook maar afgeschaft worden,” besluit hij.

[Novini]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Zal een ieder zelf moeten uitmaken of hij/zij discrimineert. Discriminatie is aangepraat en doet men alsof dit een verschrikking is. Leer er mee leven en anders zoek het uit. Ik discrimineer dagelijks vele malen en voel mij daar niet slecht bij. Ik bepaal zelf wat ik afwijs of accepteer en niemand kan mij dwingen om op andere gedachten te komen. En dat heeft voor mij niets met de kleur van het truitje te maken.

  En zwarte piet, mocht deze ooit slaaf zijn geweest, dan had hij mazzel dat hij een heilige is tegengekomen die hem heeft bevrijd en hem als mens gelijkwaardig heeft behandeld en er voor heeft gezorgd dat zwarte piet een voorbeeld was van wat een vrij mens is, ongeacht zijn uiterlijk.

  Voor mij staan Sint en zwarte piet voor liberale symbolen.

  Het is te idioot voor woorden dat men hier tegen vrijheid en gelijke behanding protesteert en kiest voor dwang, onderdrukking en uitgesluiting.

  37 likes
  • weg met ons schreef:

   …. uitsluiting.

   Zwarte piet hoort nu eenmaal bij dit prachtige volksfeest en laatste beetje NL en doet mij vooral herinneren aan het feit dat ik zwarte piet heb ervaren als vriend en gelijke.

   30 likes
  • Rikk schreef:

   Het is misschien een optie om de zwarte pieten voortaan in Burka rond te laten lopen?

   11 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Vrijwillig Sinterklaas afschaffen ?! Denk eens aan het leed van de kinderen die weer niets hebben gekregen van Sinterklaas omdat de ouders gewoon te arm zijn of aan de drank etc. Denk eens goed na wat die blanke flikken eigenlijk symboliseert met zijn vissenmijter. Denk eens na over de zieke bangmakerij van kinderen die daardoor weer energie leveren aan satan. De lijst is te lang !

   0 likes
   • weg met ons schreef:

    @Caesar Lion Cachet

    Het is aan de ouders van kinderen hoe ze met dit fenomeen of feest, kado’s en stemming maken omgaan. Hetzelfde geldt voor verjaardagen, de één kan het breed uitpakken en de ander niet.

    Een goede kennis van mij kreeg als kind nog geen droog brood te eten, laat staan een feest te vieren. Deze man heeft later, juist door deze ervaring, geleerd om tevreden te zijn met weinig, maar werd daardoor ook een vechter en heeft uiteindelijk als aannemer een goedlopend bedrijf op poten kunnen zetten.

    3 likes
    • weg met ons schreef:

     …. Kinderen bang maken is een traditie van jaar en dag en gebeurt overal. Ik praat het niet goed, maar juist het verneukeratieve van het Sinterklaasfeest heeft mij geleerd dat je niet domweg kunt geloven wat er wordt verteld en dat men je van alles op de mouw kan spelden. Toen ik als kind achter de leugen kwam van dit feest, was dit voor mij een openbaring en wist ik meteen dat jezelf conclusies moet trekken uit (goede en slechte) ervaringen en mensen kunnen liegen en je veel trachten wijs te maken.

     2 likes
 • Odette schreef:

  Zwarte mensen hebben niet het monopolie op de slachtoffer rol in questies van slavernij, als je de geschiedenis tegen het licht houdt. De Romeinen alleen al, lieten in SBeitla, hun slaven, lees onwillige overwonnenen, in de koper mijnen in Tunesié werken tot zij dood neer vielen. Zij vermaakten zich ook met slaven die als gladiatoren elkaar mochten afslachten.
  Het Joodse volk maakte, getuige bijbel teksten, slaven van de overwonnen volkeren. Zij slachtte de mannen af en de vrouwen werden slavinnen.
  images?q=tbn:ANd9GcT_yamAjcHu5SwsGW5e9qT
  De maatschappij van de Inca’s en de Azteken draaiden op slaven en slavernij.
  Slavernij is niet ras gebonden, alhoewel Amerikanen en donkere mensen in voormalige kolonies nog altijd graag met beschuldigende vingers wijzen naar het blanke ras. Dat is totaal uit kontekst denken en je verstoppen achter het slechte dat je voorvaderen is overkomen. Slavernij is er altijd geweest. Slaven waren niet alleen zwart of blank en ook de slavenhouders waren niet alleen zwart of blank.
  In Azié , Poynesië was slavernij gewoon, je was meester en je had slaven, nog ver voor dat ook maar één blanke ooit Azié had betreden.
  Slavernij was legaal en bij wet geregeld in Saudie Arabië tot 1961.. 1961!
  Er zijn meer blanken als slaaf verkocht aan Noord Afrika dan zwarten naar Amerika zijn gebracht. Dan praten we over de oorspronkelijk 13 staten. Blanken werden nog tientallen jaren gekocht en verkocht in het Ottoman keizerrijk, nadat de slaven (1866) werden bevrijd in Amerika.
  Bron; https://www.henktepper.nl/2017/12/05/vandaag-5-dec-er-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen/

  37 likes
  • Mikkie schreef:

   In afrika is tussen de negers (niet discriminerend bedoeld) onderling ook enorme discriminatie. Hoe wil je dat nou dan uitleggen?
   In Saudie Arabie hebben ze ook nog duizenden slaven uit ( vooral) Filippijnen. Hun paspoort is daar wel even ingepikt dus kunnen ze niet vertrekken wanneer ze willen.
   Dat geldt voor bouwvakkers en huishoudelijk werk.
   En trouwens…alom bekend…ons lieve Beatrixje is bevriend met Saudisch koningshuis..

   11 likes
 • Marc schreef:

  Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen! Kleurlingen zijn de grootste racisten en niet de blanken, diegene die het tegendeel beweren nodig ik uit om een tijdje in Belgisch Midden Limburg te komen wonen. Ik ben een vreemde in mijn eigen land met dank aan Europa en de islamisering ervan. Wij zouden onze cultuur moeten verloochenen ten voordele van zij die er geen respect willen voor hebben maar langs de andere kant wel van onze sociale voorzieningen willen profiteren.

  32 likes
 • Diederik schreef:

  Een handjevol gefrustreerde bordeline mokkels en een handvol donkergekleurde mafklappers gesteund door een walgelijke links elitaire randdebielen bepalen voor de resterende miljoenen mensen hoe een eeuwen oud feest gevierd gaat worden.
  Wasrom laten wij dit toe? Kom masaal in opstand tegen deze cultuurbarbaren,we kunnen ze makkelijk het zwijgen opleggen als we willen.
  Met pek en veren dit dit ongedierte de grens over zetten zou een prachtige oplossing.
  Amsterdam hoeft niet te bepalen wat wij wel of niet mogen vieren, dat open riool maakt meer kapot dan ons lief is.
  En die linkse graaiers bij de NPO, veelal wonend in dure monumentale panden in de grachtengordel, zijn zonder onze steun nergens meer.
  Zo’n Dieuwertje Blok is namelijk een van de grootste hypocrieten die er rondlopen, zwaar betaald uit de staatspot probeerd deze griebus onze kinderen te vergiftigen met haar smerige rooie fascisitische propaganda.
  En wat betreft die lelijke Silvana S, dat wijf heeft jarenlang op de zakken geteerd van blanke zakenlieden om zich vervolgens tegen hun te keren met haar zwakzinnige geraaskal.
  Sluit dit mormel samen met die Sunny B op een gesloten afdeling van een psychiatrische ziekenhuis en gooi de sleutel weg, probleem opgelost…

  25 likes
  • weg met ons schreef:

   @Diederik

   Nou, nou, nou, u gaat wel erg tekeer en bent niet echt politiek correct en schiet behoorlijk uit uw slof…En daar houd ik enorm van 😀👍

   7 likes
 • Arwijn schreef:

  Afgelopen met de marxistische cultuur vernietiging!
  Sinterklaas en Zwarte Piet zijn traditionele volks vrienden van Nederland, en een cultureel erfgoed!

  27 likes
 • Lee schreef:

  De npo/ntr kijk ik sowieso nooit naar en mijn kinderen dus ook niet. De ‘officiële’ intocht kijken we niet, geen sinterklaasjournaal. We gaan gezellig naar de intocht in ons kleine stadje kijken en daar zal niet 1 roetveeg piet rondlopen. Er is maar 1 piet en dat is de zwarte. Toen ik nog jong was vond ik Zwarte Piet leuker dan Sinterklaas en had daar geen enkele associatie bij naar gekleurde mensen. Vreselijk hoe een groep schreeuwers zo’n podium krijgen en ook nog hun ‘gelijk’ krijgen.

  24 likes
 • Mammon schreef:

  Er is een grote groep Buitenlanders \ Negers die het volledig Politiek Correcte debat en de Rascisme en Discriminatie kaart als -Wapen- gebruiken…

  We hebben hier te maken met een grote groep mislukte sukkels, die te dom zijn om hun eigen leven een positieve invulling te geven. Naw volledig afhankelijk zijn van ons geld (lees; uitkering). Doordat ze ook nog een weigeren te werken, segregaat leven in de NL samenleving en eenvoudig een hekel hebben aan Blanke Mensen, al dan niet door hun Religie of afkomst, weten zei exact hoe sterk ze staan…

  Deze IQ-loze schoenzolen staan zelf continue: Rascisme en Discriminatie te noemen, maar je moet als Blanke een Neger eens aanspreken met; Yo Nigger! (oeioeioeioei)
  Terwijl als een “zwarte” dit tegen een andere zegt is het allemaal prima! (Rascisme????)

  Uiteraard heeft dit niets meer met Sinterklaas en Zwarte Piet te maken….
  Laat ik het nogmaals zeggen; HEEL VEEL BUITENLANDERS HATEN BLANKEN!!
  Maar die domme Nederlander die netjes terug glimlacht, zal dit niet begrijpen\zien.

  19 likes
 • Walter Berwald schreef:

  Laten we gewoon met zn allen besluiten om massaal niet naar de intocht op tv te kijken en daarmee een duidelijke boodschap te geven naar de NPO

  21 likes
 • René van Zalk schreef:

  Wie de islam bestudeert komt er achter dat de islam de meest racistische sekte is die er bestaat. Met het vieren van bijvoorbeeld het suikerfeest vieren moslims als het ware het racisme.

  18 likes
 • Ron de Mooij schreef:

  Niet jezelf laten provoceren. Die sylvana simons is door onze regering op die positie gezet om te verdelen, en het leid zo lekker af. Laat die staatstrol lekker links liggen. Gewoon geen aandacht geven ook niet op tv. Gelijk wegzappen. Zulke types zijn de moeite niet waard. Vraag anders maar naar die no: 3 op haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen , toen had ze niet zoveel branie. Dus gewoon lekker doordoen en laat politiek nederland lekker de kolere krijgen😚

  14 likes
  • Faya schreef:

   Al dat onzingeklets is vooral om maar afgeleid te worden van de echte belangrijke zaken die nu spelen.
   Die nu echt niet meer tegen te houden zijn.
   Heel tipysch maar het zijn altijd dezelfden die diep op dergelijke nonsens ingaan.

   5 likes
 • gerard schreef:

  het begon allemaal fout te gaan toen men zwarte piet ging bruin maken, maak piet gewoon weer pikzwart,

  17 likes
 • salvar schreef:

  ik lees niet naar de intocht kijken.
  ik wil er nog een schepje boven op doen (wil niet zeggen dat ik gelijk heb) de ouders moeten niets kopen en letterlijk helemaal niets, wedden dat het volgend jaar gewoon weer een hollands feest is.
  jammer voor de kinderen natuurlijk maar soms moet je paal en perk stellen anders blijft dit door sudderen tot in de eeuwigheid en daarna komt kerstmis aan de beurt.

  12 likes
 • Louise schreef:

  Rascime en discriminatie zijn van alle tijden en alle culturen, net als misbruik maken van, uitsluiten en alle andere negatieve eigenschappen . De mens staat laag op de evolutie ladder en spirituele ontwikkeling……
  Slachtofferschap is misbruik maken van de mogelijkheden die er zijn, b.v financiël of emotioneel , aandacht.
  Weigeren verantwoording te nemen voor je eigen leven en daar naar handelen
  Dat is het tijds beeld hier in het Hollandse, verwende leeghoofden maar aandacht afdwingen en agressief worden als je je zin niet krijgt…… en zie hier….. het wordt beloond……..Dat is wat het opleverd, anders was het zo afgelopen met al dat onzinnige gedoe….

  11 likes
 • erdal schreef:

  leuke reacties,alleen springen al die personen die beweren dat het feest niks met racisme te maken heeft wel uit hun vel als je zegt dat sint uit turkije komt.Dit feest is oorspronkelijk met racistische gedachtes samen gesteld.Genoeg aanwijzingen in de nlse geschiedenis dat dat zo is.En niet meteen over mijn spelfouten beginnen! Ieder logisch mens zou snappen dat als je over de kleur van de piet druk maakt, dan is het niet alleen een kinderfeest voor jou ,maar speelt er.En ja het is een landelijke discussie om ons tegen elkaar op te jutten.

  1 likes
  • duitinzakje schreef:

   @Erdal:

   Sinterklaas komt uit Turkije toen het nog christelijk was. Net als die beroemde Blauwe moskee in Istanboel een christelijke kerk was! Ja Erdal, gebouwd voor en door christenen. De islam heeft het christendom uit Turkije verjaagd op hier en daar wat plukjes na, maar ooit waren Turken christelijk!!

   5 likes
 • hmmmm schreef:

  Is gewoon RASICME punt. vraag eens naar een Engelsman duitser italiaan Griek wat ze van de zwarte piet vinden en of het racisme is.
  vroeg of laat zal de zwarte piet veranderen naar een blanke piet met beetje roet op zijn lelijk hoofd.

  1 likes
  • weg met ons schreef:

   @hmmmm

   Het aanhoren van de mening van Engelsen, Duitsers, Italianen of Grieken is prima, maar daar ligt dan ook gelijk de grens, anders gaan vreemden vertellen wat wel of niet is toegestaan. Dan krijg je net zoiets al proxy oorlogen starten in vreemde landen waar bijv. de VS zegt democratie te moeten brengen of moslims vertellen dat het plegen van aanslagen in andere landen is geoorloofd, omdat men daar de islam niet accepteert.

   6 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Ik kom regelmatig in Iran. Daar vieren ze het Perzisch nieuwjaar met een zwart geschminkte persoon, rode lippen, enz. Dit doen ze al sinds een aantal duizend jaar voor Christus, nog ver voordat de islam het prachtige land zou gaan beïnvloeden. Ook daar is er wel discussie, maar zeker niet in deze vorm zoals hier. Ik denk ook niet dat ze het ooit gaan afschaffen, zeker niet. Reden: het heeft niets met racisme of slavernij te maken

  7 likes
 • Zwarte Biff schreef:

  Overigens heeft Zwarte Piet niets met racisme te maken. Zwarte Piet is juist een hogelijk gewaardeerd persoon en staat wijd en zijd bekend als kindervriend.

  men is juist zéér positief over Zwarte Piet

  6 likes
 • Zwarte Biff schreef:

  Waarom deze rechtzaak nu pas en niet in maart?

  Ik vind dat raar

  5 likes
 • joepiedepoepie schreef:

  Pff, ik wordt hier zo ontzettend moe van.
  Voor W.O.II waren “zwarte pieten” witte mensen met roetvegen in hun hun gezicht.
  Door de opkomst van de televisie heeft de media bedacht om de “zwarte piet” volledig zwart te maken. Immers kinderen moeten deze pieten niet op televsie kunnen herkennen.

  Dit is al meer dan 50 jaar gaande, vandaar dat iedereen is vergeten hoe het er vóór W.O.II aan toe ging.

  Door zionistische actiegroepen moet het kinderfeest het al ongeveer 10 jaar ontgelden. Alsof kinderen tot 8 jaar hier überhaubt over nadenken. Onder het mom van “racisme”, “slavenhandel”, “VOC-verleden”(Het was trouwens de WIC die de slavenhandel bedreef en niet de VOC) wordt rond oktober tegenwoordig elke gelegenheid aangegrepen om deze discussie weer op te laaien en de kinderen een volksfeest te ontkennen.

  Houdt er nu eens mee op. Voer de roetpiet in en ga terug naar het OORSPRONKELIJKE feest.
  Man wat hebben sommige mensen toch lange tenen. Bah!

  1 likes
 • frans schreef:

  En de witte mens die in laboratoria werkt aan dodelijke vaccins in naam van de WHO gaat rustig door zwarte mensen, ja honderdduizenden zwarte onschuldige mensen in Afrika ziek te maken en doden.
  Misschien moeten de gekleurde en minder witte mensen, en meer witte mensen en heel donkere mensen, die hier protesteren tegen een zwarte Piet, zich keren tegen deze laboratoria en die hun zwarte soortgenoten in Afrika uitroeien.

  3 likes
 • jani schreef:

  Hoe Hollands is de naam “Piet???” Volgens mij kan het niet Hollandser!!!

  En ja hij is zwart. Dat komt er nu van als je je sniekie door de schoorsteen laat zakken ☺

  2 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Bij jou zit het wel erg diep, die haat. Je haalt nu ALLE buitenlanders en zwarten erbij. Stoer hoor

  0 likes
 • Aron schreef:

  Gezien de reacties wat een stelletje racistische minkukels bij elkaar.

  0 likes
 • Alf schreef:

  Het gebral over zwarte piet begint mij zo langzamerhand in het verkeerde keelgat te schieten.

  Er is nooit geageerd door mr Quincy op het feit dat zwarrte piet in tegenstelllling tot een slaaf luxe kleding droeg en een zwaard aan zijn zijde had. Hij had de rang van ridder knecht (denk maar aan he Engelse woord knight)
  In werkelijkheid was hij de beschermer van Sinterklaas, Laat meneer Qiuncy dit eens lezen misschien kan hij dan de hand in eigen boezem stekken alvorens heel Nederland op te juttern. Als hij het zo verschrikkelijk in Nederland vindt laat hij dan gauw opduffelen naar de Antillen waar hij waarschijnlijk door zijn eigen mensen aangepakt zal worden.
  Laat zwart Nederland beseffen dat hun voorouders door hun eigen koningen in Afrika werden verkocht aan de slavenhandelaars. De slavenhandel is begonnen door de Islam het woord kaffer (kafir in het Arabisch betekent ongelovige) en die mochten dus worden vermoord en vernederd. en in beste geval als slaaf worden gehouden en verkocht en te werk gesteld op de landerijen Dit verhaaal komt uit Afrika en is eens verteld door een stamhoofd aan een goede vriend van mij die voor VWS werkte. Er werd hem gezegd hou op met de verhalen die men over de slavernij heeft het waren onze eigen koningen die hun onderdanen verkochten voor messen en andere nuttige dingen.
  Het gejammer over tere kinderzieltjes moet ook ophouden. De huidige kindergeneratie heeft geen incasseringsvermogen meer. Leer hen dat het leven niet alleen rozen is maar ook gemene brandnetels en leer hen zich daar tegen te wapenen.

  0 likes
 • Coeus schreef:

  Dat de figuur van zwarte piet in het bronverhaal geen Afrikaan is, is correct, maar de beeltenis van zwarte piet is ook niet historisch correct. De beeltenis van zwarte piet is dezelfde als men 100 jaar geleden, in alle onwetendheid, gebruikte om Afrikanen weer te geven. En nu zijn er mensen die ervoor kiezen om dat oude beeld door de beperkte lens van ‘racisme’ te bezien. Die meneer Van Vondel kijkt ook door een beperkte lens. Uiteindelijk komt het er op neer hoe je de situatie wil bekijken. Ik denk dat de minderheid die zwarte piet racistisch noemt, daar gevoelens van minderwaardigheid op projecteert, en de rest zijn blanke gutmenschen die aan virtue signaling doen: kijk mij eens deugen.

  0 likes
 • Vette Hein schreef:

  Je bent de Zwarte Piet. Alleen dit zinnetje zegt al genoeg. Waarom nooit, je bent de Witte Piet? In welken geval dan bedoeld zou worden dat je geweldig bent en een meevaller krijgt.
  Het woord zwart in zowat alle talen is geladen met negativiteit. Om daar ook een mens/ras aan te hangen, is niet van deze tijd, zelfs al zou het niet discriminerend zijn. Een Europeaan zou ook niet graag een Albino genoemd willen worden of varkenskleurig.

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Rechtl#llen wat krom is lijkt de specialiteit van Weg met Ons

  0 likes
 • x

  Check Also

  edgar davids

  Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

  Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

  nederland

  Nederland is de gedachtepolitie beu: ‘Anti-racisme is een religie geworden’

  De grens tussen goed en kwaad wordt ...

  >