Binnenland

Onzingeklets van de bovenste plank. Waarom het racismeverhaal over Zwarte Piet niets anders is dan een gruwelijk sprookje

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De rechtszaak over de ‘Zwarte Piet-blokkade’ op de A7 is begonnen en daarmee laait ook de discussie rondom Zwarte Piet weer op.

De verdachten die terechtstaan voor de snelwegblokkade reisden maandag in een partybus met medestanders naar de rechtbank in Leeuwarden.

Zeurpieten schreeuwen en krijsen moord en brand over vermeend racisme, maar weten niet waar ze het over hebben, schrijft Bert van Vondel voor de website Novini.

Onzingeklets

Het racismeverhaal dat er met de haren wordt bijgesleept, kan finaal en radicaal van tafel worden geveegd.

“Onzingeklets van de bovenste plank,” zegt hij. “Sinterklaas en Zwarte Piet mag niet is de giftige boodschap van een stel krijsende harpijen zonder enig historisch besef.”

Van Vondel merkt op dat dit niks met slavernij of racisme te maken heeft en niets anders is dan een gruwelijk sprookje.

Van de pot gerukt

Het is volgens hem helemaal van de pot gerukt dat een stel historisch debiele minkukels voor jou heeft besloten dat er alleen roetveegpieten mogen deelnemen aan de landelijke intocht van Sinterklaas.

Het Sinterklaasfeest is net als Sint-Maarten en Kerst en Oud en Nieuws een oud, prechristelijk maanfeest, aldus Van Vondel.

“Misschien moeten het Suikerfeest en de hadj bij deze dan ook maar afgeschaft worden,” besluit hij.

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Zal een ieder zelf moeten uitmaken of hij/zij discrimineert. Discriminatie is aangepraat en doet men alsof dit een verschrikking is. Leer er mee leven en anders zoek het uit. Ik discrimineer dagelijks vele malen en voel mij daar niet slecht bij. Ik bepaal zelf wat ik afwijs of accepteer en niemand kan mij dwingen om op andere gedachten te komen. En dat heeft voor mij niets met de kleur van het truitje te maken.

En zwarte piet, mocht deze ooit slaaf zijn geweest, dan had hij mazzel dat hij een heilige is tegengekomen die hem heeft bevrijd en hem als mens gelijkwaardig heeft behandeld en er voor heeft gezorgd dat zwarte piet een voorbeeld was van wat een vrij mens is, ongeacht zijn uiterlijk.

Voor mij staan Sint en zwarte piet voor liberale symbolen.

Het is te idioot voor woorden dat men hier tegen vrijheid en gelijke behanding protesteert en kiest voor dwang, onderdrukking en uitgesluiting.

Walter Berwald
Walter Berwald
3 jaren geleden

Laten we gewoon met zn allen besluiten om massaal niet naar de intocht op tv te kijken en daarmee een duidelijke boodschap te geven naar de NPO

Marc
Marc
3 jaren geleden

Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen! Kleurlingen zijn de grootste racisten en niet de blanken, diegene die het tegendeel beweren nodig ik uit om een tijdje in Belgisch Midden Limburg te komen wonen. Ik ben een vreemde in mijn eigen land met dank aan Europa en de islamisering ervan. Wij zouden onze cultuur moeten verloochenen ten voordele van zij die er geen respect willen voor hebben maar langs de andere kant wel van onze sociale voorzieningen willen profiteren.

René van Zalk
René van Zalk
3 jaren geleden

Wie de islam bestudeert komt er achter dat de islam de meest racistische sekte is die er bestaat. Met het vieren van bijvoorbeeld het suikerfeest vieren moslims als het ware het racisme.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

45
0
We lezen graag je reactie!x