Gezondheid

Israëlische cannabis-industrie bloeit mede dankzij overheidssteun

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De medicinale cannabis-industrie in Israël bloeit dankzij de afwezigheid van weerstand uit politieke of religieuze kringen, meldt persbureau AFP.

Meer dan 10.000 Israëliërs hebben goedkeuring gekregen van de overheid om medicinale cannabis te gebruiken. In 2005 waren dat er slechts een paar honderd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgend jaar is cannabis mogelijk verkrijgbaar in Israëlische apotheken, een stap die nog maar weinig landen hebben weten te maken.

Inval

Hoewel in de Verenigde Staten veel meer mensen wonen die medicinale cannabis gebruiken – in Colorado zijn dat er bijvoorbeeld alleen al 82.000 op een bevolking van 5 miljoen – is de weg in Israël vrij voor nieuw onderzoek omdat wetenschappers niet worden tegengewerkt door de overheid of door religieuze groeperingen.

In veel landen is de situatie heel anders. Deze week nog klaagde een apotheek het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Drug Enforcement Agency (DEA) aan omdat ze in oktober een inval hadden gedaan en de apotheek nu dreigen te sluiten, aldus de Courthouse News Service.

Itay Goor Aryeh, directeur van een medisch centrum in de buurt van Tel Aviv, zei dat wetenschappers door de legalisering onderzoek kunnen doen naar cannabis als medicijn. “Als je het niet toestaat, zul je het nooit weten,” zei hij.

Pijnmedicatie

Hij voegde toe dat Israëlische wetenschappers in 1964 voor het eerst THC wisten te isoleren uit cannabis. Aryeh en andere voorstanders zeggen dat patiënten door medicinale cannabis veel minder afhankelijk zijn van andere pijnmedicatie, zoals bijvoorbeeld morfine, die kan leiden tot onwenselijke bijwerkingen.

Hoogleraar immunologie Ruth Gallily van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem doet al enkele decennia onderzoek naar de ontstekingsremmende werking van CBD. “We bevinden ons eindelijk op het punt waarop het wordt geaccepteerd en niet langer wordt gezien als ‘slecht’, maar we hebben nog steeds een lange weg te gaan,” zei ze. “Eerst moeten de grote medicijnmakers de plant nog accepteren.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
11 jaren geleden

Waarom denk men dat de U naait me States in Afghanistan zit?
Buiten de olie wordt daar heel veel opiatenbgewonnen waar de farmamafia baat bij heeft om kinderen met ritalin et cetera te verdoven, onder het mom van werking onbekend.
Lees:
http://www.adhdfraude.net/blog/?p=5727&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+adhdfraude%2FgOlq+%28Fernand+Haesbrouck%29
Kinderen worden stelselmatig gedrogeerd, ze mochten een zelf – sterrenkinderen – gaan denken.

Frits
Frits
11 jaren geleden

Er is veel meer gevonden op allerlei plaatsen, maar dat wordt verzwegen.
Waarom?
Om een idee instant te houden, een religie die niet zint op inzicht maar op macht.
Een van de problemen is dat mensen hun religie verliezen, hun houvast.
Men accepteert al niet dat je een dier bent met een denkvermogen, en dat wordt, heel subtiel, steeds in je hoofd geprent.
Wees eerlijk, je bent een dier met een denkvermogen en vervolgens kunnen we er alleen onze ego’s mee doden terwijl alle anderen de bananen krijgen.
En
Dat schockt we zijn geprogrammeerde apen:
Trouwen, men weet niet waarom, reproduceren. Het wordt je opgelegd en je denkt niet na… Waarom samen wonen? Waarom trouwen? Wie bepaalt dat … jij niet, want je bent gevangen.

Frits
Frits
11 jaren geleden

Ik heb een spel ‘uluminati’ die gaat uit van ‘random’ gebeurtenissen.
ik zal hem leggen:
Zijn kaarten van Steve Jackson

Als jullie het niet willen, trek ik geen kaart

Sander
Sander
11 jaren geleden

Sommige mensen maken het zichzelf veel te lastig met hun manier van denken. (niet dat ik zeg dat hun manier van denken verkeerd is, dat laat ik aan de persoon zelf)
Er zullen vast overheden en instanties zijn die niet het beste met het volk voor hebben, maar dat geld niet ALTIJD , niet 100% bij alles. Als je dat namelijk altijd denkt, geloof je dan nog wel in toeval?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x