Homepagina » Gezondheid » Israëlische cannabis-industrie bloeit mede dankzij overheidssteun
Israëlische cannabis-industrie bloeit mede dankzij overheidssteun

Israëlische cannabis-industrie bloeit mede dankzij overheidssteun

De medicinale cannabis-industrie in Israël bloeit dankzij de afwezigheid van weerstand uit politieke of religieuze kringen, meldt persbureau AFP.

Meer dan 10.000 Israëliërs hebben goedkeuring gekregen van de overheid om medicinale cannabis te gebruiken. In 2005 waren dat er slechts een paar honderd.

Volgend jaar is cannabis mogelijk verkrijgbaar in Israëlische apotheken, een stap die nog maar weinig landen hebben weten te maken.

Inval

Hoewel in de Verenigde Staten veel meer mensen wonen die medicinale cannabis gebruiken – in Colorado zijn dat er bijvoorbeeld alleen al 82.000 op een bevolking van 5 miljoen – is de weg in Israël vrij voor nieuw onderzoek omdat wetenschappers niet worden tegengewerkt door de overheid of door religieuze groeperingen.

In veel landen is de situatie heel anders. Deze week nog klaagde een apotheek het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Drug Enforcement Agency (DEA) aan omdat ze in oktober een inval hadden gedaan en de apotheek nu dreigen te sluiten, aldus de Courthouse News Service.

Itay Goor Aryeh, directeur van een medisch centrum in de buurt van Tel Aviv, zei dat wetenschappers door de legalisering onderzoek kunnen doen naar cannabis als medicijn. “Als je het niet toestaat, zul je het nooit weten,” zei hij.

Pijnmedicatie

Hij voegde toe dat Israëlische wetenschappers in 1964 voor het eerst THC wisten te isoleren uit cannabis. Aryeh en andere voorstanders zeggen dat patiënten door medicinale cannabis veel minder afhankelijk zijn van andere pijnmedicatie, zoals bijvoorbeeld morfine, die kan leiden tot onwenselijke bijwerkingen.

Hoogleraar immunologie Ruth Gallily van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem doet al enkele decennia onderzoek naar de ontstekingsremmende werking van CBD. “We bevinden ons eindelijk op het punt waarop het wordt geaccepteerd en niet langer wordt gezien als ‘slecht’, maar we hebben nog steeds een lange weg te gaan,” zei ze. “Eerst moeten de grote medicijnmakers de plant nog accepteren.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Sommige mensen maken het zichzelf veel te lastig met hun manier van denken. (niet dat ik zeg dat hun manier van denken verkeerd is, dat laat ik aan de persoon zelf)
  Er zullen vast overheden en instanties zijn die niet het beste met het volk voor hebben, maar dat geld niet ALTIJD , niet 100% bij alles. Als je dat namelijk altijd denkt, geloof je dan nog wel in toeval?

  1 likes
 2. Waarom denk men dat de U naait me States in Afghanistan zit?
  Buiten de olie wordt daar heel veel opiatenbgewonnen waar de farmamafia baat bij heeft om kinderen met ritalin et cetera te verdoven, onder het mom van werking onbekend.
  Lees:
  http://www.adhdfraude.net/blog/?p=5727&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+adhdfraude%2FgOlq+%28Fernand+Haesbrouck%29
  Kinderen worden stelselmatig gedrogeerd, ze mochten een zelf – sterrenkinderen – gaan denken.

  0 likes
 3. Er is veel meer gevonden op allerlei plaatsen, maar dat wordt verzwegen.
  Waarom?
  Om een idee instant te houden, een religie die niet zint op inzicht maar op macht.
  Een van de problemen is dat mensen hun religie verliezen, hun houvast.
  Men accepteert al niet dat je een dier bent met een denkvermogen, en dat wordt, heel subtiel, steeds in je hoofd geprent.
  Wees eerlijk, je bent een dier met een denkvermogen en vervolgens kunnen we er alleen onze ego’s mee doden terwijl alle anderen de bananen krijgen.
  En
  Dat schockt we zijn geprogrammeerde apen:
  Trouwen, men weet niet waarom, reproduceren. Het wordt je opgelegd en je denkt niet na… Waarom samen wonen? Waarom trouwen? Wie bepaalt dat … jij niet, want je bent gevangen.

  0 likes
 4. Ik heb een spel ‘uluminati’ die gaat uit van ‘random’ gebeurtenissen.
  ik zal hem leggen:
  Zijn kaarten van Steve Jackson

  Als jullie het niet willen, trek ik geen kaart

  0 likes
 5. af en toe een wietje roken is toch niks mis mee. de problemen door alcohol veroorzaakt zijn echter wel zeer ernstig. veilig gevoel dat er voor u gedacht wordt, vindt u ook niet?

  0 likes
 6. Bij afwezigheid van het jodendom en de islam zullen de mensen daar pas echt vooruitgang maken.. Niet dat ik iets tegen religieuze uitingen heb, maar ik heb wel iets tegen middeleeuwse concepten zoals: landsgrenzen.
  Als iedereen daar nou even een goed gevulde vredespijp opsteekt zien ze misschien in hoe destructief ze daar bezig zijn.

  0 likes
 7. Hoe meer cannabis,hoe goedkoper de “wiet”.Lieve zuurstofproducentjes.

  0 likes
 8. [quote name=”Frits”]Waarom denk men dat de U naait me States in Afghanistan zit?
  Buiten de olie wordt daar heel veel opiatenbgewonnen waar de farmamafia baat bij heeft om kinderen met ritalin et cetera te verdoven, onder het mom van werking onbekend.
  Lees:
  http://www.adhdfraude.net/blog/?p=5727&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+adhdfraude%2FgOlq+%28Fernand+Haesbrouck%29
  Kinderen worden stelselmatig gedrogeerd, ze mochten een zelf – sterrenkinderen – gaan denken.[/quote]
  Waar men bang voor is, is dat de sterrenkinderen opstaan en zich gaan verzetten.
  Het is net als een gezin: eens worden ze ouder en gaan nadenken, dat nadenken en zelf zien is iets wat de ‘macht’ niet wil en zal alles uit de kast halen om je zelf-denken te onderdrukken.

  0 likes
 9. [quote name=”Frits”]U naait me States[/quote]

  Man… fantastisch! Ik lag plat.

  Heb jij die bedacht? Echt za-lig!

  0 likes
 10. [quote name=”Tim”]Bij afwezigheid van het jodendom en de islam zullen de mensen daar pas echt vooruitgang maken.. Niet dat ik iets tegen religieuze uitingen heb, maar ik heb wel iets tegen middeleeuwse concepten zoals: landsgrenzen.
  Als iedereen daar nou even een goed gevulde vredespijp opsteekt zien ze misschien in hoe destructief ze daar bezig zijn.[/quote]

  Ik begrijp je idealisme, en vanuit spiritueel opzicht is dit inderdaad zo, maar we leven niet alleen maar in een spirituele wereld jammer genoeg.

  grenzen zijn nodig om mee te helpen het globalisme (lees totalitarisme) tegen te gaan…

  0 likes
 11. Kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen,
  al was het alleen maar in het kader van bezuinigen op de staatsdienaren die zich hier mijns inziens onnodig mee bezighouden,omdat het volgens de wet illegaal is.

  0 likes
 12. [quote name=”Tim”]Bij afwezigheid van het jodendom en de islam zullen de mensen daar pas echt vooruitgang maken.. Niet dat ik iets tegen religieuze uitingen heb, maar ik heb wel iets tegen middeleeuwse concepten zoals: landsgrenzen.
  Als iedereen daar nou even een goed gevulde vredespijp opsteekt zien ze misschien in hoe destructief ze daar bezig zijn.[/quote]
  Ik begrijp dat u niet geheel op de hoogte bent van wat het Jodendom(lees Isreal) al heeft bijgedragen aan de vooruitgang. Verdiep u eerst daar eens in alvorens domme uitspraken te doen. Geen religie die zoveel aan de huidige vooruitgang heeft bijgedragen, enkel al in de medische wereld is het uitvindingen van Joden voor en na. Je moet het uiteraard wel willen accepteren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Australië

Bosbranden Australië leggen bouwwerken ouder dan de piramides bloot. Maar wat zijn het?

Het Budj Bim-landschap in het zuidwesten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.