Homepagina » Buitenland » Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan…
Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan...

Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan…

De Amerikaanse sancties tegen Venezuela hebben ervoor gezorgd dat het doek is gevallen voor het programma The Empire Files van Abby Martin (foto).

Martin, voorheen werkzaam voor zender RT, kondigde woensdag aan dat de harde sancties een einde hebben gemaakt aan het programma.


Ze maakte voor The Empire Files zo’n 100 onthullende documentaires over onder meer de VS, Israël en Venezuela, die ongetwijfeld een doorn in het oog zijn van het establishment.

Zwijgen op te leggen

“Er lijkt geen oplossing voorhanden te zijn en het einde is nog niet in zicht,” lieten de makers van het programma weten in een verklaring. “Dit is een financiële aanval.”

Eerder werd complottheoreticus Alex Jones van social media verwijderd. Het begint er steeds meer op te lijken dat men druk bezig is alle andersdenkenden het zwijgen op te leggen.

Ook de Facebookpagina van de Zuid-Amerikaanse zender teleSUR werd onlangs plotseling offline gehaald. Het netwerk sprak van ‘een alarmerende ontwikkeling’.

Gehoorzamen

Hetzelfde overkwam nieuwssite Venezuelanalysis, na publicatie van ‘een briljant stuk over de eenzijdige en vooringenomen berichten in de mainstream media over Venezuela’.

“De VS is nu in oorlog met Iran, Rusland, China, de EU, Venezuela en andersdenkenden,” reageerde emeritus hoogleraar James Petras van de Binghamton University.

“Dus terwijl de autoritaire positie van de VS versterkt, komen Facebook en andere media onder toenemende druk te staan om Washington te gehoorzamen,” voegde hij toe.

Bestrijden van afwijkende meningen

Facebook werkt sinds kort samen met het Digital Forensic Reserach Lab van de door de NAVO gesteunde Atlantic Council. Deze organisatie houdt zich bezig met het verspreiden van de westerse ideologie.

Het doel van de oorlog tegen onafhankelijke media is volgens Martin het bestrijden van afwijkende meningen, onder het mom van de strijd tegen nepnieuws en Russische inmenging.

Foto: Jamez42 Wikimedia Commons

[RT]


Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De Amerikaanse sancties tegen Venezuela hebben ervoor gezorgd dat Venezuela verworden is tot wat het is. Dat weet de westerse elite ook. Venezuela beschikt over de grootste olie en gasvoorraad van Zuid Amerika. Het behoord zelfs tot de grootste op aarde. Sinds voormalig president, Hugo Chavez, de olievelden nationaliseerde ging het mis.

  Venezuela werd door westerse oligarchen bewust in de zelfde hoek der verdrukking gebracht als Iran destijds, toen premier, Mohammad Mosaddegh, in de jaren vijftig de Iraanse olie nationaliseerde waardoor westerse oligarchen het Iraanse olie en het gas niet meer voor bodemprijzen konden inkopen.

  De ingreep van Mossadegh zorgde er voor dat de CIA en Britse inlichtingendiensten in 1953 een coup pleegde onder de naam operatie Ajax. Mosaddegh kreeg drie jaar gevangenis straf en nadien huisarrest voor het leven totdat hij stierf. Om zeker te weten dat hij niet meer aan de macht kon komen. Na de coup bracht het westen de Sjah van Perzie aan de macht die als marionette voor westerse oligarchen mocht fungeren maar deed dit met tegenzin, totdat de Sjah werd afgezet door een coup onder geestelijk leider ayatollah khomeini. Sindsdien nam Iran een anti westerse houding aan. Met name Amerika moest het ontgelden, de reden is bekend.

  Venezuela word al jaren met de zelfde tactieken bestreden als Iran. Door de zware boycotten gaat het land gebukt onder haar primaire en secundaire levensbehoeften. De gevolgen ervan kun je zo invullen. Crimminaliteit en corruptie vieren hoogtij en dat is nou juist wat ze wilde creëren. Het geeft ze de ruimte om het land verder te demoniseren. Een volgende fase waarbij de westerse mainstream media overuren draait om de westerse bevolking te doen laten geloven dat er ingegrepen dient te worden.

  Zo zagen we de afgelopen week weer beelden van hongerige Venezuelanen die het land willen ontvluchten. Ze laten dergelijke beelden maar al te graag zien om de westerse kijker het idee te geven dat de huidige president, Nicolas Maduro, niet zou sporen. Nu kan ik niet garant staan of Maduro een zuiver geweten heeft. Dat kan ik ook niet van premier Rutte zeggen met zijn praatjes van beloften. Het lijkt me in ieder geval duidelijk dat Maduro van meet af aan met een scenario werd opgezadeld van boycotten die het vrijwel onmogelijk maakt om het land beter te maken.

  Door de boycotten was het een kwestie van tijd dat Venezuela door de westerse MSM werd aangepakt op het gebied van mensenrechten, democratische processen etc… Met een eerlijke Nieuwe Wereld Orde had men Venezuela binnen een jaar uit het slop kunnen trekken, maar zoals bekend hebben we met een NWO te maken die draait op keihard kapitalisme van oligarchen t/m privatenbankiers. Koste wat kost, zullen ze de rijke grondstoffen van Venezulea willen bemachtigen. Olie en het gas in dit geval. Ook al betekend het stromen vluchtelingen of een paar miljoen burgerslachtoffers meer of minder, het maakt ze niks uit. Zij rekenen niet in slachtoffers maar in meer macht en geld.

  Wat mij rest is een link van een interressant interview met voormalig Venezolaans president, Hugo Chavez, in drie delen;

  Hugo Chavez BBC interview part 1/3
  https://www.youtube.com/watch?v=CkmETcsNuas

  Hugo Chavez BBC interview part 2/3
  https://www.youtube.com/watch?v=rCVJzgEpSkI

  Hugo Chavez BBC interview part 3/3
  https://www.youtube.com/watch?v=aPDAQxduxms

  46 likes
 2. En weer zijn het de “Russen”. De Deep State is in paniek, hun duistere zieke wereld word ontmaskerd en daar zijn ze duidelijk niet blij mee.

  23 likes
 3. Waarom zijn er geen mensen op onze planeet die een tegenhanger oprichten op dat internet tegen google en de rest? valt zwaar geld aan te verdienen (reclame inkomsten en al de rest) plus dan ben je officieel de tegenhanger van SMS.
  Nu hebben zij monopoly op alles en sluiten ze iedereen van het net af, waarom maakt niemand via duck bv via anderen daar hun nieuwssites niet aan, dat men massaal verhuist buiten weg van google en YouTube en FB.
  Ik begrijp dit niet google is niet de enige om op internet te kunnen.
  Als YT miljoenen en miljoenen bant dat zijn inkomsten, waarom richten ze geen tegenhanger (of verhuist men naar vimeo) op??
  Enkel maar klagen dat snap ik niet
  Dat begrijp ik niet, waar zijn al die filantropen met geld en brains om alt media te redden en concurrentie tegen google FB en youtube te maken en alle problemen zijn opgelost!

  6 likes
  • Sites zoals Vimeo en Twitch maken een steeds grotere opmars Marduk. De betere alt media zie ik steeds meer die hoek opgaan… Veel goede alt media die ik volg zijn daar al naar verhuist. Daar betaal ik ook als gebruiker direct aan de maker/uploader zonder dat de host zich met de inhoud bemoeit… Als youtube zo doorgaat word het een vlog site met een paar jaar en zal Youtube wel enzoknoltube ofzo gaan heten 😛

   Ik maak geen gebruik van de google browser, ik gebruik opera wel maakt ik gebruik van de search engine maar zonder de trackers DMV. de ghostery plugin (heeft ook een eigen browser)

   Ook voor zoekmachines zijn er alternatieven zoals Bing of Duckduckgo of hotbot maar niets is beter dan de google zoekmachine dat is gewoon zo, die hebben de grootste en beste index. Maar FB is de spin die alles connect. Bedankt CIA! not. Ik heb al 2jr. geen FB meer lekker rustig en echt je hebt FaceF*ck niet nodig mensen! Het leven gaat gewoon door zonder. en je kan elkaar ook bellen. whtsapp blijft trouwens handy, dat is wat SMS had moeten zijn. maar die zend momenteel nog steeds niks door (nog niet)

   En de mensen die nog steeds met de kop in het zand zitten en het blijven gebruiken zoals nu. Tja, sommigen zijn niet meer te redden Marduk, maar alternatieven zijn er wel…

   6 likes
  • Er zijn tegenhangers voor de MSM, kijk maar naar https://www.real.video waar Alex Jones tegenwoordig op zit. Er kijkt alleen bijna niemand naar, dus zoveel geld valt er (in ieder geval nu nog) niet mee te verdienen.

   Het probleem zit hem dus niet in de alternatieven, het probleem is dat de meeste mensen blijkbaar geen zin hebben om naar iets buiten de MSM op zoek te gaan, zelfs als daar kanalen als Infowars op te vinden zijn

   2 likes
  • SMS moet MSM zijn

   0 likes
 4. In de pas achter Israël aan. Die hadden Martin ook al gecensureerd met interviews de documentaires in Palestina achter de hekken… En YouTube deed lekker mee met de smerige zionisten. (Daar bedoel ik geen Joden mee, laat dat duidelijk zijn)

  De Empire files zijn kritisch en leggen de vinger op de zere plek, maar die mogen absoluut niet worden genoemd in hetzelfde rijtje van bijvoorbeeld Alex Jones. Ik vind het ook niet zo gek dat Jones overal word geblokt trouwens. Die vent is echt gestoord. Zoek maar eens op Youtube of op een nieuws outlet naar een interview met Jones zijn ex vrouw. Ik denk dat hij iets teveel van zijn eigen middeltjes heeft gehad..
  .

  6 likes
 5. @censuurtrigger

  Dank voor je tip! Is bij deze opgeslagen in favorieten. Wordt tijd om ook YouTube een genadeklap toe te brengen.

  4 likes
 6. bitchute als youtube alternatief is ook niet slecht!

  1 likes
 7. Gaat nergens over Venezuela heeft zich zelf de nek om gedraaid door achter onze socialist aan te lopen.bij 1 hoofdsmurf in welke vorm dan ook slechte zaak voor de meeste mensen.democratie in de zandbak is er maar 1.pallestijnen bestaan niet zo ook geen witten mensen geen zwarte mensen.geloof massamoordenaar met stip op 1.alles gericht op macht .

  0 likes
 8. goed nieuws en meer

  krijg je via

  godlikeproductions.com

  0 likes
 9. Escape Big Tech :

  Gebruik minds.com( fakebook vervanger) , gab.ai (twitter vervanger) , bitchute.com real.video (YT vervanger) en duckduckgo.com (google vervanger)
  Ook is er nu een browser (Beaker) https://beakerbrowser.com/ die gebruik maakt van peer to peer protocol.

  Verder : Nogal wat VPN apps worden nu geband van appstore (vandaag). Weet niet wat de beste is , maar het lijkt steeds meer dat VPN een must is om nog vrij op internet te kunnen spreken…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door ...

navo

Zo’n verdrag is natuurlijk ‘een doodklap voor de elite’. Wat u niet zag na de NAVO-bijeenkomst op 3 december

Trump kondigde voorafgaand aan de NAVO-bijeenkomst op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.