Buitenland

Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan…

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse sancties tegen Venezuela hebben ervoor gezorgd dat het doek is gevallen voor het programma The Empire Files van Abby Martin (foto).

Martin, voorheen werkzaam voor zender RT, kondigde woensdag aan dat de harde sancties een einde hebben gemaakt aan het programma.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png


Ze maakte voor The Empire Files zo’n 100 onthullende documentaires over onder meer de VS, Israël en Venezuela, die ongetwijfeld een doorn in het oog zijn van het establishment.

Zwijgen op te leggen

“Er lijkt geen oplossing voorhanden te zijn en het einde is nog niet in zicht,” lieten de makers van het programma weten in een verklaring. “Dit is een financiële aanval.”

Eerder werd complottheoreticus Alex Jones van social media verwijderd. Het begint er steeds meer op te lijken dat men druk bezig is alle andersdenkenden het zwijgen op te leggen.

Ook de Facebookpagina van de Zuid-Amerikaanse zender teleSUR werd onlangs plotseling offline gehaald. Het netwerk sprak van ‘een alarmerende ontwikkeling’.

Gehoorzamen

Hetzelfde overkwam nieuwssite Venezuelanalysis, na publicatie van ‘een briljant stuk over de eenzijdige en vooringenomen berichten in de mainstream media over Venezuela’.

“De VS is nu in oorlog met Iran, Rusland, China, de EU, Venezuela en andersdenkenden,” reageerde emeritus hoogleraar James Petras van de Binghamton University.

“Dus terwijl de autoritaire positie van de VS versterkt, komen Facebook en andere media onder toenemende druk te staan om Washington te gehoorzamen,” voegde hij toe.

Bestrijden van afwijkende meningen

Facebook werkt sinds kort samen met het Digital Forensic Reserach Lab van de door de NAVO gesteunde Atlantic Council. Deze organisatie houdt zich bezig met het verspreiden van de westerse ideologie.

Het doel van de oorlog tegen onafhankelijke media is volgens Martin het bestrijden van afwijkende meningen, onder het mom van de strijd tegen nepnieuws en Russische inmenging.

Foto: Jamez42 Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

De Amerikaanse sancties tegen Venezuela hebben ervoor gezorgd dat Venezuela verworden is tot wat het is. Dat weet de westerse elite ook. Venezuela beschikt over de grootste olie en gasvoorraad van Zuid Amerika. Het behoord zelfs tot de grootste op aarde. Sinds voormalig president, Hugo Chavez, de olievelden nationaliseerde ging het mis.

Venezuela werd door westerse oligarchen bewust in de zelfde hoek der verdrukking gebracht als Iran destijds, toen premier, Mohammad Mosaddegh, in de jaren vijftig de Iraanse olie nationaliseerde waardoor westerse oligarchen het Iraanse olie en het gas niet meer voor bodemprijzen konden inkopen.

De ingreep van Mossadegh zorgde er voor dat de CIA en Britse inlichtingendiensten in 1953 een coup pleegde onder de naam operatie Ajax. Mosaddegh kreeg drie jaar gevangenis straf en nadien huisarrest voor het leven totdat hij stierf. Om zeker te weten dat hij niet meer aan de macht kon komen. Na de coup bracht het westen de Sjah van Perzie aan de macht die als marionette voor westerse oligarchen mocht fungeren maar deed dit met tegenzin, totdat de Sjah werd afgezet door een coup onder geestelijk leider ayatollah khomeini. Sindsdien nam Iran een anti westerse houding aan. Met name Amerika moest het ontgelden, de reden is bekend.

Venezuela word al jaren met de zelfde tactieken bestreden als Iran. Door de zware boycotten gaat het land gebukt onder haar primaire en secundaire levensbehoeften. De gevolgen ervan kun je zo invullen. Crimminaliteit en corruptie vieren hoogtij en dat is nou juist wat ze wilde creëren. Het geeft ze de ruimte om het land verder te demoniseren. Een volgende fase waarbij de westerse mainstream media overuren draait om de westerse bevolking te doen laten geloven dat er ingegrepen dient te worden.

Zo zagen we de afgelopen week weer beelden van hongerige Venezuelanen die het land willen ontvluchten. Ze laten dergelijke beelden maar al te graag zien om de westerse kijker het idee te geven dat de huidige president, Nicolas Maduro, niet zou sporen. Nu kan ik niet garant staan of Maduro een zuiver geweten heeft. Dat kan ik ook niet van premier Rutte zeggen met zijn praatjes van beloften. Het lijkt me in ieder geval duidelijk dat Maduro van meet af aan met een scenario werd opgezadeld van boycotten die het vrijwel onmogelijk maakt om het land beter te maken.

Door de boycotten was het een kwestie van tijd dat Venezuela door de westerse MSM werd aangepakt op het gebied van mensenrechten, democratische processen etc… Met een eerlijke Nieuwe Wereld Orde had men Venezuela binnen een jaar uit het slop kunnen trekken, maar zoals bekend hebben we met een NWO te maken die draait op keihard kapitalisme van oligarchen t/m privatenbankiers. Koste wat kost, zullen ze de rijke grondstoffen van Venezulea willen bemachtigen. Olie en het gas in dit geval. Ook al betekend het stromen vluchtelingen of een paar miljoen burgerslachtoffers meer of minder, het maakt ze niks uit. Zij rekenen niet in slachtoffers maar in meer macht en geld.

Wat mij rest is een link van een interressant interview met voormalig Venezolaans president, Hugo Chavez, in drie delen;

Hugo Chavez BBC interview part 1/3
https://www.youtube.com/watch?v=CkmETcsNuas

Hugo Chavez BBC interview part 2/3
https://www.youtube.com/watch?v=rCVJzgEpSkI

Hugo Chavez BBC interview part 3/3
https://www.youtube.com/watch?v=aPDAQxduxms

Syl
Syl
5 jaren geleden

En weer zijn het de “Russen”. De Deep State is in paniek, hun duistere zieke wereld word ontmaskerd en daar zijn ze duidelijk niet blij mee.

Bas
Bas
5 jaren geleden

In de pas achter Israël aan. Die hadden Martin ook al gecensureerd met interviews de documentaires in Palestina achter de hekken… En YouTube deed lekker mee met de smerige zionisten. (Daar bedoel ik geen Joden mee, laat dat duidelijk zijn)

De Empire files zijn kritisch en leggen de vinger op de zere plek, maar die mogen absoluut niet worden genoemd in hetzelfde rijtje van bijvoorbeeld Alex Jones. Ik vind het ook niet zo gek dat Jones overal word geblokt trouwens. Die vent is echt gestoord. Zoek maar eens op Youtube of op een nieuws outlet naar een interview met Jones zijn ex vrouw. Ik denk dat hij iets teveel van zijn eigen middeltjes heeft gehad..
.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

Waarom zijn er geen mensen op onze planeet die een tegenhanger oprichten op dat internet tegen google en de rest? valt zwaar geld aan te verdienen (reclame inkomsten en al de rest) plus dan ben je officieel de tegenhanger van SMS.
Nu hebben zij monopoly op alles en sluiten ze iedereen van het net af, waarom maakt niemand via duck bv via anderen daar hun nieuwssites niet aan, dat men massaal verhuist buiten weg van google en YouTube en FB.
Ik begrijp dit niet google is niet de enige om op internet te kunnen.
Als YT miljoenen en miljoenen bant dat zijn inkomsten, waarom richten ze geen tegenhanger (of verhuist men naar vimeo) op??
Enkel maar klagen dat snap ik niet
Dat begrijp ik niet, waar zijn al die filantropen met geld en brains om alt media te redden en concurrentie tegen google FB en youtube te maken en alle problemen zijn opgelost!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x