Homepagina » Universum » Aarde werpt beschermingsschild op tegen zonnestormen
Aarde werpt schild op tegen zware zonnestormen

Aarde werpt beschermingsschild op tegen zonnestormen

Wetenschappers hebben voor het eerst gezien hoe plasma de aarde van nature beschermt tegen zonnestormen. Het magnetisch veld van de aarde, of magnetosfeer, beschermt tegen straling van de zon en kosmische straling. Boven de polen werkt het magnetisch veld niet.

Wanneer het aardmagneetveld in contact komt met het magnetisch veld van de zon – een proces dat magnetische reconnectie wordt genoemd – kunnen krachtige elektrische stromen van de zon de atmosfeer van de aarde binnendringen. Daardoor ontstaan geomagnetische stormen en andere ruimteweerfenomenen, die weer invloed kunnen hebben op vliegtuigen op grote hoogte en astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS.

Wetenschappers hebben nu ontdekt hoe de magnetosfeer kan worden opgeworpen als schild tegen zonne-energie. Door waarnemingen aan het oppervlak en in de ruimte te combineren kon het team zien hoe een pluim laagenergetisch plasma in feite meelift langs de magnetische veldlijnen tot het punt waarop het magnetisch veld van onze planeet zich op tienduizenden kilometers boven het aardoppervlak verbindt met het magnetisch veld van de zon.

In dit gebied zorgt de aanwezigheid van koud plasma ervoor dat de magnetische reconnectie wordt afgeremd waardoor de invloed van de zon op de aarde afneemt. John Foster van het Massachusetts Institute of Technology legde het als volgt uit: “Door de reconnectie verdwijnt een deel van ons magnetische schild en kan energie naar binnen lekken, met krachtige stormen tot gevolg. Deze plasmapluimen worden de ruimte in getrokken en remmen het reconnectieproces af zodat de impact minder hevig is.”

Tijdens een zonnestorm in januari 2013 is gezien hoe een plasmapluim vanaf het aardoppervlak de onderste lagen van de magnetosfeer bereikte. Drie ruimteschepen passeerden het punt in de magnetosfeer waar de plasmapluim was opgemerkt. Met de data kon een duidelijk beeld worden gegeven van de natuurlijke verdedigingsmechanismen van de aarde.

7-3-2014 bron: MIT

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  [quote name=”Ultimate”][quote name=”Kalki”]DE… magnetosfeer beschermt ons, en zodat we niet levend verbranden. Verder is er geen GOD of Christus die ons hiervoor beschermt.[/quote]

  Er is wel degelijk een GOd en zijn naam is Yahweh.Wil jij bewijzen zien?

  Goed, bekijk deze maar eens:
  http://www.youtube.com/watch?v=oRSumJm97Ls%5B/quote%5D

  Volgens http://www.rael.org/ is Yahweh geen GOD, maar 1 der grootste wetenschappers.

  1 likes
 • pleiadian schreef:

  Dit onderzoek is mede afkomstig van Nasa en gebaseerd op Themis data van Nasa.

  Dat is toch niet te vertrouwen 😉

  0 likes
 • Kalki schreef:

  DE… magnetosfeer beschermt ons, en zodat we niet levend verbranden. Verder is er geen GOD of Christus die ons hiervoor beschermt.

  0 likes
 • Frits schreef:

  Het universum zit vol met vraagtekens en dat kunnen we niet natuurkundig verklaren.
  Het proberen te verklaren is een uiting van onmacht en dus een uiting van proberen controle te krijgen.
  Er bestaan geen boeken, geen inscripties, geen wezenlijk bewijs dat de aarde een laboratorium (Zecharia Sitchin: https://en.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin ) is, een afgeschermt deel van het zijn. En doch is het wel te vinden.
  Lees geen bijbel, lees je eigen idee, je dromen en inzicht.
  Doe je ogen dicht en ervaar waar je werkelijk bent: vrij (?)

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  lol, wat voor excuus gaan ze dan nu verzinnen voor de verspreiding van chemtrails?

  0 likes
 • Mescal schreef:

  Ik kijk gewoon naar de schoonheid in dit filmpje en ik denk er het mijne van. Er daar komt het toch op neer: wij mensen zijn gemaakt om in alles schoonheid te zoeken/te zien, maar we zijn daar ver in verdwaald.
  Laat maar komen die geweldige filmpjes!

  0 likes
 • Ultimate schreef:

  [quote name=”Kalki”]DE… magnetosfeer beschermt ons, en zodat we niet levend verbranden. Verder is er geen GOD of Christus die ons hiervoor beschermt.[/quote]

  Er is wel degelijk een GOd en zijn naam is Yahweh.Wil jij bewijzen zien?

  Goed, bekijk deze maar eens:
  http://www.youtube.com/watch?v=oRSumJm97Ls

  0 likes
 • barsoomx schreef:

  Dat zijn onze vrienden de Holle Aarders
  Hun kennis over het elektomagnetisme far outweighs de kennis die Tesla had.
  Het is een natuurlijke energiecentrale.

  (Alles wat je ziet, is een manifestatie van de grootheid van de schepping..)

  0 likes
 • Frans wolbert schreef:

  Inderdaad, laat de wetenschap zich van verre houden! ze corrumpeert al eeuwen
  Een gezonde aarde.
  Ze heeft niets goedbedoelends in zich!!
  Van de Zon wille zich nieuwe soorten licht naar de aarde begeven!Lisch dat duidelijk te maken met onze opgang naar de 5e dimensie. Met het licht van de Zon kmt ook de oneindige liefdesstroom me naar de aarde die de mens nodig heeft voor zijn ontwikkeling!
  Om het nog maar niet te hebben, over het feit dat alle levende wezens in de natuur, flora en fauna, van deze onophoudelijke stroom van liefde afhankelijk is. Even dit. Voor alles wat de mens op deze aarde maakt is een plan nodig of vereist. Het onstaan van onze aarde en zonnestelsel daar ging een plan aan vooraf. en het plan wordt uitgevoerd.Onze wetenschap is aan het degenereren. ze is er niet meer over 200 jaar ze lost zichzelf op omdat ze niet aan spirituele waarden voldoet.Ze is daarmee uit op continue vernietiging van mens en zijn leefomgeving. ik hoef alleen maar even Monsanto te noemen.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  Apollo 12 astronaut Alan Bean had nog nooit van de Van allen Belts gehoord toen hij hier naar werd gevraagd. En zegt zelfs dat hij niet zeker is of ze wel zover zijn geweest? Daarna begint Mr Bean een warrig verhaal te vertellen dat kant nog wal raakt. Nee vrienden Apollo is een hoax 100% bewijs voor de mensen die willen luisteren. Alan Bean in zijn eigen woorden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/248-alan-bean-apollo-12-did-not-know-he-went-into-the-van-allen-belts

  0 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >