Buitenland

Mainstream media spoelen laatste stukje geloofwaardigheid door de wc. Kijk wat voor onzin ze bedacht hebben

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dat de mainstream media goed zijn in het verzinnen van verhalen weten we onderhand wel. Maar de afgelopen dagen hebben ze het wel heel bont gemaakt. Het heeft allemaal te maken met het ontslag van voormalig FBI-directeur James Comey.

De New York Times meldde woensdag dat Comey enkele dagen voor zijn ontslag als FBI-directeur nog om extra geld en medewerkers had gevraagd voor het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Het verzoek was gericht tot onderminister van Justitie Rod Rosenstein, zo lieten ‘drie anonieme bronnen’ aan de krant weten.

Clinton

Alle grote media schreven het bericht klakkeloos over.

Maar het was juist Rosenstein die liet weten dat het ontslag van Comey verband hield met de manier waarop Comey is omgesprongen met het onderzoek naar de e-mails van oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Rosenstein zette in een memorandum uiteen dat Comey volgens hem niet op eigen houtje had mogen bekendmaken dat Clinton wat hem betreft niet moest worden vervolgd.

Niet Rusland, maar Clinton. Groot verschil.

Niet bevestigen

Maar het moet allemaal over Rusland gaan, dus de New York Times nam niet de moeite om Rosenstein om een reactie te vragen.

Susan Collins van de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat vroeg interim-directeur van de FBI Andrew McGabe of de veiligheidsdienst om meer geld had gevraagd voor het Rusland-onderzoek.

“Ik kan dat niet bevestigen,” antwoordde McGabe. “Ik ben daar niet van op de hoogte en het strookt niet met de manier waarop wij om extra geld vragen.”

Compleet onjuist

“We vragen in het geval van individuele zaken normaal gesproken niet om extra geld,” voegde hij toe. “Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg middelen tot onze beschikking hebben voor het onderzoek naar Rusland.”

Woordvoerster van het ministerie van Justitie Sarah Isgur Flores voegde toe dat de berichten over het verzoek ‘compleet onjuist’ zijn.

Al sinds het ontslag van Comey insinueren de media dat hij het veld moest ruimen vanwege het Rusland-onderzoek.

Schepje bovenop

Hierover zei McGabe: “Het werk van de mannen en vrouwen van de FBI gaat gewoon door ondanks de verandering van omstandigheden. Er zijn tot op heden geen pogingen gedaan om ons onderzoek te belemmeren.”

De Washington Post deed er nog een schepje bovenop en schreef op basis van een – je raad het al – anonieme persoon dat Rod Rosenstein ‘gedreigd had om op te stappen’.

Alle grote media schreven het bericht weer klakkeloos over.

Twee bolletjes ijs

De Sinclair Broadcast Group vroeg Rosenstein om een reactie. Hij zei dat hij zijn functie niet zal neerleggen en nooit heeft gedreigd om dat te doen.

We moeten toegeven dat de mainstream media toch iets hebben geschreven wat waar is gebleken.

President Trump kreeg tijdens het diner in het Witte Huis namelijk twee bolletjes vanille-ijs, terwijl journalisten het met eentje moesten stellen.

Zo erg is het vandaag de dag gesteld met de journalistiek.

[H/t Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lekkerbelangrijk
Lekkerbelangrijk
6 jaren geleden

De volgende dag bleek dat Trump ook 2 bolletje gepoept heeft en alle gasten maar 1.

Weetje aan het eind van de dag, zijn die berichten ook maar door een persoon geschreven, waar hebben we het over?

Louise
Louise
6 jaren geleden

Knetter gekke mensheid , we zijn gedevalueerd tot niveau privé of story, of hoe die bladen heten……bijna waarheid ,geen waarheid , de boel lekker op ruien,chaos is zeker de bedoeling?Maar het positieve er aan is….dat de mens er nu tot gedreven wordt om zn eigen waarheid te (zoeken) vinden……en dat is niet makkelijk, maar wel brood nodig……inzicht misschien , dat is weer een stapje verder..

Mammon
Mammon
6 jaren geleden

De Rusland fetish is ook het virus dat de grijze massa van de Nederlander zwaar besmet 😉

Lucy
Lucy
6 jaren geleden

Nu we toch lekker bezig zijn: Pres. Trump spreekt de bemanning toe in de ISS, gaan een ruimtewandeling maken. Bij 17:43 zegt hij “Dr. Whitson, I just…congratulations…it’s amazing, what an amazing cheat..uuuuuhh…thing that you’ve done…”

full link: http://www.youtube.com/watch?v=5HMwKwWnV4k

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x