CoronaMens en Dier

Ab Osterhaus: er zijn 4 keer zoveel mensen doodgegaan aan corona als aan griep, maar ik weet niet hoeveel

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

We zullen ongetwijfeld nog met corona te maken krijgen, zei viroloog Ab Osterhaus woensdag aan tafel bij Vandaag Inside. “Er zullen nieuwe varianten komen en het zal komende winter sowieso weer terugkomen,” voorspelde Osterhaus.

“Ik denk dat we vaccins zullen moeten aanpassen, net zoals we dat elk jaar voor influenza doen,” zei hij. “Ik denk dat je een jaarlijks terugkerend iets hebt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is toch maar gewoon een griepje, je hebt er helemaal geen last meer van, zei presentator Wilfred Genee. “Er gaan elk jaar ook duizenden mensen dood aan griep,” beweerde Osterhaus. “Daar gooi je toch niet een heel land voor plat,” reageerde Genee. “Dat gaan we toch niet weer doen?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik zou dat even na moeten kijken

“Dit is nog niet hetzelfde als griep,” aldus Osterhaus. “Ik denk dat we uiteindelijk die kant opgaan. Er zijn tot nu toe meer dan vier keer zoveel mensen doodgegaan aan dit virus als aan griep.”

Genee vroeg hem hoeveel mensen er dan doodgegaan zijn. De viroloog moest hem het antwoord op die vraag schuldig blijven. “Ik ken de getallen niet uit mijn hoofd,” zei Osterhaus. “Je zegt vier keer zoveel. Dan ben ik zo benieuwd. Ik zit die getallen ook wel eens te bekijken en dan ontloopt het elkaar niet zoveel,” aldus Genee.

Osterhaus: “Ik zou dat even na moeten kijken.”

Zelfs lager

Uit Wob-documenten blijkt dat het ministerie van Volksgezondheid op 1 juni 2020 constateerde dat de oversterfte medio 2020 vergelijkbaar en zelfs lager was dan in het griepseizoen van 2017-2018.

“[Zwartgelakt] liet vorige week al zien dat corona tot nu toe ongeveer tot net zoveel oversterfte had geleid in negen weken als de griep in 2017-2018. CBS-statistieken twee weken geleden lieten al zien dat we weer ongeveer op de normale cijfers voor dit seizoen waren geland, en deze cijfers duiken daar dus onder,” valt te lezen in de stukken.

4.7 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Vreemde situatie dat in zo’n m.s.m. programma deze vragen mogen worden gesteld. Je merkt ook gelijk dat zo’n Ab Osterhaus meteen met de mond vol tanden zit. Dat zijn ze niet gewend.

André
André
2 jaren geleden

Ab de zakkenvuller. Zijn kinderen zullen trots zijn op zo’n vader. Ik kots op deze figuren. Luister de laatste podcast van Jensen hoe Ab een fles Whisky open trekt en viert hoe hij door bedrog miljoenen vaccins verkoopt. Dit zijn geen mensen maar kakkerlakken.

Annie
Annie
2 jaren geleden

Het is een veelkoppig monster en elk hoofd heeft een naam hier komen ze , Rutte, de jonge, van dissel, oosterhaus, grapperhaus, koopmans, gelukkig kunnen ze Engel niet verslaan ook al sluiten ze hem op.

Respect voor iedereen
Respect voor iedereen
2 jaren geleden

ab geeft impliciet zelf al aan dat hij onzin uitkraamt, en niet voor het eerst.
Hij weet waarschijnlijk evenmin hoe vaak hij dat al deed….

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x