Binnenland

Soevereine staat Wonderland ontruimd door de politie: “Er wordt aangestuurd op een internationaal incident”

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdagochtend heeft de politie Vrijstaat Wonderland op de grens tussen Nederland en Duitsland ontruimd. De bewoners van de soevereine staat werden afgelopen maand al gesommeerd te vertrekken.

De bewoners van het terrein van 0,3 hectare hadden nog een gesprek met wethouder van Coevorden Jeroen Huizing, maar dat mocht niet baten. De gemeente is van mening dat de Wonderlanders illegaal op het terrein staan.

Onafhankelijkheidsverklaring

De vrijstaat was gevestigd op een veelbesproken stuk grond. Begin oktober arriveerde de eerste bewoner op het grondgebied waarvoor een onafhankelijkheidsverklaring was ingediend bij het Internationaal Gerechtshof.

De gemeente Coevorden claimt zelf eigenaar te zijn van het terrein. Omdat er geen toestemming is gegeven om het terrein permanent te bewonen en er de laatste tijd steeds meer caravans en voertuigen werden geplaatst, heeft de gemeente besloten op te treden.

Internationaal incident

Woordvoerder Luca van Dinter reageerde ontstemd op het besluit: “Er wordt aangestuurd op een internationaal incident. De integriteit van een soeverein land op deze wereld wordt aangetast.”

Hij kondigde aan stappen te ondernemen: “Zodra wij alle officiële stukken hebben, nemen wij contact op met de Duitse ambassadeur en het ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Wonderland moest een land worden voor vrije mensen die het niet pikken dat de Nederlandse staat hen als burgerservicenummer ziet, in plaats van als individuen van vlees en bloed. In Wonderland moest gratis gezondheidszorg en een basisinkomen voor iedereen komen.

Vlak voor de ontruiming nam Dagblad van het Noorden een kijkje en kreeg de krant een rondleiding over het terrein van de vrijstaat door bewoner Yoshi Livo:

[DvhN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
7 jaren geleden

Robert zet gauw jou k…koppen scherp?
Net als
Poetin toon je ballen?

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Er is 1 wet. De wet van de sterkste. De sterkste kan zich voordoen als diegenen die het beter weten dan iedereen en het beste voorhebben met iedereen… maar als het erop aankomt is er hier niks anders als een ietwat tolerantere vorm van Politiestaat!
Zonder wapens kun je elke serieuze onafhankelijkheidsverklaring vergeten! (valt niet echt aan te raden dat wel te doen MET)

gratje
gratje
7 jaren geleden

[citaat bericht]
De vrijstaat was gevestigd op een veelbesproken stuk grond.
[/citaat]
De vrijstaat IS gevestigd op een veelbesproken stuk grond.

En daar zal het blijven ook..
Alleen zoals je zegt… De kant die denkt dat hij sterk is, munt in de regel ook uit in arrogantie..
ik heb respect voor de mannen en vrouwen die er zitten !

Dutchresearcher
Dutchresearcher
7 jaren geleden

Ik wil even de voorwaarden doornemen voor een (enigszins) succesvolle onafhankelijke Vrijstaat. Die zijn:
1. Een behoorlijk territorium. Dat hele Wonderland past meer dan 100x in Vaticaanstad! Zelfs San Marino is 61 km2 groot (dus daar gaat Wonderland zelfs bijna 20.000x in). Je zult dus minimaal enkele dorpen en omgeving (Waddeneiland?) op moeten kopen. Ga uit van 30 Euro/m2. Voor een stuk grond van 30km2 (en dat is nog extreem klein!) betaal je dus al snel 30 x 30 x 1 miljoen Euro. Dus 900 miljoen Euro.
2. Een behoorlijk inwoneraantal. Zelfs San Marino heeft 25.000 inwoners. Dus als iedereen (ook kinderen) zich inkoopt voor 50.000 Euro per persoon, heb je nog 18.000 mensen nodig! Je bent geen Vrijstaat als je land niet in eigen bezit is.
3. De staat moet zelfvoorzienend zijn. Om zelfvoorzienend te zijn, zou je bevolkingsdichtheid niet boven de 1000 personen/km2 (je hebt ook veel ruimte nodig voor landbouw, bosbouw en veeteelt) moeten komen, dus max. 30.000 inwoners.
4. Je moet ook inkomsten hebben als staat. Wat exporteer je? Veel dwergstaten zijn belastingparadijzen.
5. Je moet de (militaire) steun van een groot land hebben VOORDAT je jezelf onafhankelijk verklaart. Nederland had 80 jaar nodig om onafhankelijk te worden! Het begin van een nieuwe staat is bijna altijd turbulent! Rusland zou op dit moment kandidaat nr. 1 zijn om beschermheer te zijn. Om dit te bereiken, moet het voor de Russen ook interessant zijn om bescherming te bieden. En dan geef je weer een stuk vrijheid weg. Wil je militair echt op eigen benen staan, dan moet je organisatie meteen staan en een leger van minimaal 20.000-30.000 ervaren soldaten op de been kunnen brengen en ook militair materieel hebben. Dan moet je dus al minimaal een complete provincie bezitten!
6. Je moet in staat zijn om een maatschappij op te zetten en vooral te handhaven! Denk aan wetgeving, rechtspraak, school, zorg,… Hoe voorkom je anarchie en recht van de sterkste? Anders is iedereen zo weer vertrokken.
7. Het moet het waard zijn om uit NL te vertrekken en daar te gaan wonen. Dat betekent dus dat het land iets extra’s moet bieden en dat je, met je vertrek, niet teveel veren moet laten. Niemand gaat 50.000 Euro pp betalen om in de Middeleeuwen (of een camping) terecht te komen.
8. Het land dient een waardige naam, hoofdstad, vlag en munteenheid te krijgen. Burgers moeten ook trots zijn op hun land.

Persoonlijk zou ik dan met een flinke groep (minimaal 5000 jonge gezinnen!) afreizen naar Ijsland, Falklandeilanden, Kerguelen of een gebied pal tegen de Russische grens, wat militaire steun van Rusland waarschijnlijk maakt. Dan zou je een gebied in Oost-Finland, Estland, Letland, Oekraine of Noord-Noorwegen (Kirkenes) kunnen kopen.

Als je dan nu naar Wonderland kijkt, kun je dus concluderen dat dit in de verste verte niet serieus genomen kon worden. Met 10 inwoners, een lapje grond waar je in de breedte in 0,2 sec. doorheen rijdt (als je 120 km/u rijdt) en in de lengte in 28 sec., geen steun, geen economisch plan, een caravan als regeringsgebouw en een niet bepaald serieus te nemen naam… tja, wat denk je zelf. Dat lapje grond is zo klein dat er max. 3-4 personen zouden moeten wonen om fatsoenlijk zelfvoorzienend te zijn (dan zit je al aan 1000 inw/km2)!

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x