Homepagina » Binnenland » Soevereine staat Wonderland ontruimd door de politie: “Er wordt aangestuurd op een internationaal incident”
Soevereine staat Wonderland ontruimd door de politie: "Er wordt aangestuurd op een internationaal incident"

Soevereine staat Wonderland ontruimd door de politie: “Er wordt aangestuurd op een internationaal incident”

Vrijdagochtend heeft de politie Vrijstaat Wonderland op de grens tussen Nederland en Duitsland ontruimd. De bewoners van de soevereine staat werden afgelopen maand al gesommeerd te vertrekken.

De bewoners van het terrein van 0,3 hectare hadden nog een gesprek met wethouder van Coevorden Jeroen Huizing, maar dat mocht niet baten. De gemeente is van mening dat de Wonderlanders illegaal op het terrein staan.

Onafhankelijkheidsverklaring

De vrijstaat was gevestigd op een veelbesproken stuk grond. Begin oktober arriveerde de eerste bewoner op het grondgebied waarvoor een onafhankelijkheidsverklaring was ingediend bij het Internationaal Gerechtshof.

De gemeente Coevorden claimt zelf eigenaar te zijn van het terrein. Omdat er geen toestemming is gegeven om het terrein permanent te bewonen en er de laatste tijd steeds meer caravans en voertuigen werden geplaatst, heeft de gemeente besloten op te treden.

Internationaal incident

Woordvoerder Luca van Dinter reageerde ontstemd op het besluit: “Er wordt aangestuurd op een internationaal incident. De integriteit van een soeverein land op deze wereld wordt aangetast.”

Hij kondigde aan stappen te ondernemen: “Zodra wij alle officiële stukken hebben, nemen wij contact op met de Duitse ambassadeur en het ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Wonderland moest een land worden voor vrije mensen die het niet pikken dat de Nederlandse staat hen als burgerservicenummer ziet, in plaats van als individuen van vlees en bloed. In Wonderland moest gratis gezondheidszorg en een basisinkomen voor iedereen komen.

Vlak voor de ontruiming nam Dagblad van het Noorden een kijkje en kreeg de krant een rondleiding over het terrein van de vrijstaat door bewoner Yoshi Livo:

[DvhN]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Ik wil even de voorwaarden doornemen voor een (enigszins) succesvolle onafhankelijke Vrijstaat. Die zijn:
  1. Een behoorlijk territorium. Dat hele Wonderland past meer dan 100x in Vaticaanstad! Zelfs San Marino is 61 km2 groot (dus daar gaat Wonderland zelfs bijna 20.000x in). Je zult dus minimaal enkele dorpen en omgeving (Waddeneiland?) op moeten kopen. Ga uit van 30 Euro/m2. Voor een stuk grond van 30km2 (en dat is nog extreem klein!) betaal je dus al snel 30 x 30 x 1 miljoen Euro. Dus 900 miljoen Euro.
  2. Een behoorlijk inwoneraantal. Zelfs San Marino heeft 25.000 inwoners. Dus als iedereen (ook kinderen) zich inkoopt voor 50.000 Euro per persoon, heb je nog 18.000 mensen nodig! Je bent geen Vrijstaat als je land niet in eigen bezit is.
  3. De staat moet zelfvoorzienend zijn. Om zelfvoorzienend te zijn, zou je bevolkingsdichtheid niet boven de 1000 personen/km2 (je hebt ook veel ruimte nodig voor landbouw, bosbouw en veeteelt) moeten komen, dus max. 30.000 inwoners.
  4. Je moet ook inkomsten hebben als staat. Wat exporteer je? Veel dwergstaten zijn belastingparadijzen.
  5. Je moet de (militaire) steun van een groot land hebben VOORDAT je jezelf onafhankelijk verklaart. Nederland had 80 jaar nodig om onafhankelijk te worden! Het begin van een nieuwe staat is bijna altijd turbulent! Rusland zou op dit moment kandidaat nr. 1 zijn om beschermheer te zijn. Om dit te bereiken, moet het voor de Russen ook interessant zijn om bescherming te bieden. En dan geef je weer een stuk vrijheid weg. Wil je militair echt op eigen benen staan, dan moet je organisatie meteen staan en een leger van minimaal 20.000-30.000 ervaren soldaten op de been kunnen brengen en ook militair materieel hebben. Dan moet je dus al minimaal een complete provincie bezitten!
  6. Je moet in staat zijn om een maatschappij op te zetten en vooral te handhaven! Denk aan wetgeving, rechtspraak, school, zorg,… Hoe voorkom je anarchie en recht van de sterkste? Anders is iedereen zo weer vertrokken.
  7. Het moet het waard zijn om uit NL te vertrekken en daar te gaan wonen. Dat betekent dus dat het land iets extra’s moet bieden en dat je, met je vertrek, niet teveel veren moet laten. Niemand gaat 50.000 Euro pp betalen om in de Middeleeuwen (of een camping) terecht te komen.
  8. Het land dient een waardige naam, hoofdstad, vlag en munteenheid te krijgen. Burgers moeten ook trots zijn op hun land.

  Persoonlijk zou ik dan met een flinke groep (minimaal 5000 jonge gezinnen!) afreizen naar Ijsland, Falklandeilanden, Kerguelen of een gebied pal tegen de Russische grens, wat militaire steun van Rusland waarschijnlijk maakt. Dan zou je een gebied in Oost-Finland, Estland, Letland, Oekraine of Noord-Noorwegen (Kirkenes) kunnen kopen.

  Als je dan nu naar Wonderland kijkt, kun je dus concluderen dat dit in de verste verte niet serieus genomen kon worden. Met 10 inwoners, een lapje grond waar je in de breedte in 0,2 sec. doorheen rijdt (als je 120 km/u rijdt) en in de lengte in 28 sec., geen steun, geen economisch plan, een caravan als regeringsgebouw en een niet bepaald serieus te nemen naam… tja, wat denk je zelf. Dat lapje grond is zo klein dat er max. 3-4 personen zouden moeten wonen om fatsoenlijk zelfvoorzienend te zijn (dan zit je al aan 1000 inw/km2)!

  12 likes
  • Je kunt zelf wel utopische regeltjes bedenken, het gaat echter om het wereldwijd erkende volkenrecht. De stichters van Wonderland hebben in dat opzicht een punt. Ze weten echter niet dat het geen niemandsland is wat ze kunnen claimen.

   Aangezien het terrein binnen de Duitse grenzen van voor 31-12-1937 ligt, is het officieel Rijksduits grondgebied.
   http://home.arcor.de/neuewege/21%20PUNKTE.pdf
   De BRD is sowieso een illegale nepstaat.

   3 likes
   • Als je een Vrijstaat wilt, zul je het groot moeten aanpakken (wat ik in bovenstaande punten beschrijf, is een absoluut MINIMUM). En anders komt er geen Vrijstaat, zo simpel is het. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar (en vroeger was het net zo erg en over 1000 jaar nog steeds). Daar kun je tegenaan blijven schoppen, maar helpt je niets. Dan kun je beter proberen ermee om te gaan, totdat je een serieuze staat kunt stichten (wat in de geschiedenis volgens mij nog nooit is gebeurd). Wil je een Vrijstaat, reis met 4000 man naar Falklandeilanden, dan vorm je daar al een meerderheid en je beschikt over 12.000 km2. Succes.

    3 likes
    • Tjonge jonge, volgens mij moet jij je eigen vrijstaat gronden. Karaktertrekjes van een dictator heb je al.

     Een soevereine staat hoeft niet per definitie in ieder opzicht zelfvoorzienend te zijn. Kijk maar naar Japan en Vaticaanstad.

     En nogmaals, het is een kwestie met betrekking tot het wereldwijd erkende volkenrecht!
     De kwestie Wonderland kun je een beetje vergelijken met Sealand, een “land” waar je ongetwijfeld nog nooit van gehoord zult hebben.
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Sealand

     0 likes
     • Het lijkt me toch wel verekte handig om, zeker in het begin, zelfvoorzienend te KUNNEN zijn. Kwestie van economische en militaire kwetsbaarheid. Als je goede internationale betrekkingen hebt, kun je dit principe idd wat laten varen. Maar in oorlogstijd zie je vaak dat veel landen streven naar zelfvoorziening, omdat ze dit minder kwetsbaar maakt.
      En wat betreft volkenrecht, er is echt geen enkel land die hierover gaat ingrijpen. In de VS heb je wel duizend van zo’n ‘landjes’, maar het is allemaal spielerei. Niemand gaat serieus zich moet maken over 1 tot 10 mensen die willen dat een hectare onafhankelijk is. Als dat stuk land ergens voor nodig is, wordt het gewoon bezet. Je kunt best eenzijdig de onafhankelijkheid uitroepen, dat kan ik hier nu ook, maar er is nog nooit zo’n micronatie ERKEND door het voormalige moederland. Het beland dat een land ‘bij elkaar blijft’ is groter dan dat je wat van die mensen hebt die menen dat ze teveel belasting moeten betalen.
      OK, stel van die 10 mensen worden er 2 zorgbehoevend, een van de caravans gaat stuk en er worden 2 kinderen geboren, die scholing moeten krijgen. Hoe regel je dat dan in Wonderland? Waar komt het geld vandaan? Kun je allemaal zelf dokken. Wie betaalt dat basisinkomen? Leuk dat er donateurs zijn, maar die mensen worden dan door donateurs ‘in leven gehouden’. Met andere woorden, Wonderland is voor 100% afhankelijk van Nederland.
      Als echt internationaal conflict zou Nederland en Duitsland de grenzen met Wonderland kunnen sluiten (net als stroomvoorzieningen). Dat is geen overtreding, want Wonderland is geen lid van de EU. En er is geen stroomleverplicht. En dan? Veel plezier in je paradijs dan! En daar komt die zelfvoorziening om de hoek kijken.
      In het geval van Vaticaanstad is het zo dat Mussolini de paus dit stuk gegeven heeft. Italië is beschermheer van Vaticaanstad en sowieso neemt dit land een bijzondere positie in. Japan is zo groot als Duitsland en zo dichtbevolkt als Nederland. Voorzien in eigen voedsel, gas, water en licht is hier idd een uitdaging, maar zou moeten kunnen. Maar moet jij eens opletten hoe snel de Japanners dat geregeld hebben, als het land om de een of andere reden geïsoleerd komt te liggen (oorlog met China bv.)!
      Sealand, Wonderland,… allemaal voorbeelden van ‘landen’ die wel de voordelen willen van onafhankelijk zijn, maar waarvan de inwoners wel de uitkeringen/inkomsten krijgen uit Nederland, UK,… maar niet willen delen in de gezamelijke lasten. Ik kan dus niet anders concluderen dan dat we hier met een stel profiteurs te maken hebben. Wil je onafhankelijk zijn? Prima! Maar dan ook echt onafhankelijk! Dan moet je ook geen inkomsten uit NL meer willen hebben, maar je eigen rijkdom maken.
      Ben ik alleen nog benieuwd wat mij een dictator maakt? Ik wil alleen aangeven hoe je een ‘echte’ onafhankelijk staat sticht en geen kinderstaat (als kind speelde ik ook altijd dat mijn kamer een onafhankelijk land was). Als die waarheid je niet bevalt, ben ik dan de dictator en jij de ‘wakkere’? Of ben ik dan de realist en jij de dromer?

      2 likes
 2. tja….. wat deze groep niet lukt is Isra(h)el wél gelukt… gewoon een ander land inpalmen

  5 likes
 3. Wat mensen hier vergeten, is dat deze mensen juist op zoek zijn naar zo’n stuk soeverein land. Die zitten niet te wachtten op militairen, een gerechtshof, sociale voorzieningen of andere rompslomp. Dit zijn mensen die een zoektocht hebben naar ultieme vrijheid en onafhankelijkheid …en dan kom jij vooralsnog regels, “democratie” en etiquette brengen, want anders zou JIJ er nooit gaan wonen. Jij hoeft er ook niet te wonen, sterker nog, aan je eisen te lezen ben ik in de veronderstelling dat jij in dit “vrije” “nederland” prima op je plek zit. Een klein land, met handel, militairen, onderdrukking, ” democratie” en “recht” Ik denk dat deze mensen ( als ze het hadden) met liefde 50.000 betalen om eens en voor altijd van dat gezeik af te zijn met militairen, “recht” en “democratie” Ik zou het dubbele betalen als ik het geld had…als er maar plek is voor mijn terp, de rest haal ik uit de natuur. Zo deden mijn overgrootouders het ook…als nu de overheid met al hun voorzieningen weg valt is binnen een week driekwart(!) Van de bevolking al uitgestorven omdat we zo afhankelijk zijn geworden van de voorzieningen diende overheid ons biedt. Ik denk dat die mensen die daar zitten daar bewust van zijn en weer terug willen naar het “mens” zijn…we zijn niet superieur aan dieren. We denken zo slim te zijn en dat we boven alles staan, maar zet een doorsnee (westers)mens naast een tijger in de jungle, of ze elkaar opvreten ofnyt…die tijger loopt na een week de jungle uit…De mens raakt verdwaald en gaat dood. We zijn maar een hoogmoedig diersoortje en een gezwel op deze aarde. Goedemorgen, middag sorry

  2 likes
  • Wat ik zie, is dat deze mensen enkel overleven door donateurs. Dus eigenlijk grote kinderen die op zichzelf wonen, maar papa betaald alles, maar mag niets bepalen. En dat is dan het basisinkomen voor iedereen. En ondertussen bij de AH magnetronmaaltijden halen. Is dat onafhankelijk? Dan ben ik zelfs onafhankelijker, want ik wek mijn eigen stroom tenminste op en probeer vers te koken! Wil je echte vrijheid, dan wees een vent en zorg ervoor dat je alles zelf regelt: voedsel, warmte en onderdak. Stroom en gas hoeft niet eens persé (was vroeger ook niet). Zorg maar ook dat je het redt dan. 1 hectare per 10 man moet voldoende zijn. Wil je geen belasting betalen? OK, maar dan ook geen zorg, politie, brandweer,… Is toch logisch? En nee, dat gaat je hier in NL niet lukken. In Ijsland is er plek zat en je zit afgelegen! Daar heb je zo een flinke lap, zonnepanelen en windmolentje, tuinkas van 20 x 50 meter erop voor de groente en aardappelen, 10 kippen per persoon en je hebt een begin… Maar zelfs dan ben je nog gebonden aan de autoriteiten, want ook die willen niet dat er in je loods 20 Kalaznikovs liggen voor de zelfbescherming en dat mensen zelf doktertje gaan spelen. Dus grijpt men ook daar in. En ga je dus ook daar gewoon belasting betalen. In de praktijk kun je misschien best een paar jaar rondlopen daar, voordat men ingrijpt, maar ingrijpen gebeurt vroeg of laat toch. Wat deze mensen zoeken, KAN GEWOON NIET!!!
   En even over regels gesproken, zou jij in een gebied zonder regels willen leven? Er is nu een land zonder regels (althans,die worden nu niet gehandhaafd): Syrië. Dat heet anarchie. Ik ben ook niet tevreden met de gang van zaken in Nederland, maar er is geen beter alternatief. In elk geval niet zodanig dat ik ervoor zou verhuizen. Als er in Ijsland (of waar dan ook) een sterk groeiende groep zou zijn van 10.000-20.000 man waar het veel beter toeven is e.d, zou ik dat serieus overwegen. Maar NL is echt wel heel wat beter dan een (door NL’ers gesubsidieerde) illegale camping van 10 man op 0,3 hectare zonder enig perspectief, zelfs met alle tekortkomingen. Als je je been breekt op die camping, wat doe je dan met je vrijheid? Of iemand krijgt een dubbele longontsteking?
   Daarom is het spielerei. Iedereen kan een naam verzinnen, een bord en vlag maken en een Facebookpagina maken. Maar ze zitten daar voor hun caravan wat Sinterklaascadeau’s uit te pakken, in plaats van voedsel verbouwen, zelf een warmtebron verzorgen (stroom of hout), water zuiveren tot drinkwater,… Precies wat ik ook deed toen ik 8 was, toen was mijn kamer ook ‘onafhankelijk’… totdat het etenstijd was.
   Nogmaals: als je de ultieme vrijheid wilt, doe het dan ook goed en zorg dat je NL (of welk ander land dan ook) niet nodig hebt! Wat is er vreemd aan deze gedachte?
   En nu ga ik nergens meer op reageren, want deze grote kinderen kosten veel te veel tijd. Maar dan heb ik wel mijn punt eens duidelijk gemaakt. Dus doe ermee wat je zelf wilt. Grow up en regel het zelf.

   4 likes
 4. Robert zet gauw jou k…koppen scherp?
  Net als
  Poetin toon je ballen?

  2 likes
 5. Én Nederland én Duitsland hebben over dat stukje grond niets te zeggen!

  De Nederlandse staat heeft hier dus uit angst gehandeld. Of het nu om dít voorval gaat, of over de houding van Van Miltenburg, enzovoort, het komt mij allemaal éven kleinzielig voor.

  2 likes
 6. “Dutchresearcher”,

  Betreffende je verwijzing:

  “Nogmaals: als je de ultieme vrijheid wilt, doe het dan ook goed en zorg dat je NL (of welk ander land dan ook) niet nodig hebt!”
  komt bij mij de vraag op: deze mensen wilden toch ook niet NL nodig hebben?
  NL dringt zichzelf wel/wél op, toch?

  Alles begint met een idee, met geïnspireerd zijn. Daarna de volgende stappen. Wie heeft de moed hiertoe?

  0 likes
  • Er staat dat zij gratis gezondheidszorg + basisinkomen voor iedereen verzorgen. Hoe betalen ze dat? Waar komt hun voedsel, electra en al hun bouwmaterialen vandaan? Juist, vanuit NL. De inwoners kopen dat in NL, met geld dat ze van NL hebben gekregen. Verplaats het stukje grond eens naar de Grote Oceaan, zet de inwoners op het eilandje en kijk hoe lang ze overleven als ze geen hulp krijgen. Nog geen 3 weken, denk ik. Het is gewoon niet levensvatbaar, niet doordacht,… Die Yoshi Livo zat van de zomer ook al in een Kroatische cel, omdat hij persé naar Liberland wilde. Die man wil ook alleen maar overal tegenaan schoppen.
   Dat is het: puberaal afzetgedrag, in plaats van echt wat op wil bouwen. Ze hebben alleen maar wat zitten kamperen en Sinterklaascadaeus uitgepakt. Die lui weten volgens mij niet eens wat een moestuin is, hoe je hout bewerkt, water zuivert,…
   Nogmaals, als ik hier vanuit mijn afbetaalde huis met zonnepanelen en kleine moestuin met kippen de onafhankelijkheid uitroep, ben ik 10x zo onafhankelijk als dat dat hele Wonderland ooit zal kunnen worden. En dan ben ik nog steeds niet voor 10% zo onafhankelijk als dat ik voor ogen heb met onafhankelijkheid.

   Laat ik het zo zeggen: bedenk eens een onbewoond eiland (wat niemandsland is). Hoe groot moet het zijn voor hoeveel personen? Wat heb je allemaal voor materiaal nodig om fatsoenlijk te overleven? Welke skills heb je nodig? Hoe ziet het land er over 10, 20, 50 en 100 jaar uit? Wat doe je bij ruzie, is er een mechanisme dat de orde bewaakt? Wat doe je bij ziekte en ongelukken? Komen er kinderen voor de toekomst? Scholing (al is het maar lezen, schrijven en rekenen en plantkunde)? Hoe bescherm je je tegen dreiging van buitenaf?

   Ik heb best de moed om ergens een caravan neer te zetten en vakantie te houden. Maar echt onafhankelijk zijn is keihard werken, elke dag weer.

   Zet deze mensen eens op de Veermansplaat (4 km2 groot) in het Grevelingen. Ze krijgen voor 6 maanden voedsel mee, tuingereedschap, hout voor enkele blokhutten, zaden voor een moestuin (20 x 10 meter per persoon) en 10 kippen per man. Ik vraag me af hoe lang ze het volhouden, nadat de 6 maanden voorbij zijn, want vanaf dan wordt het zwaar. Dan keren ze met hangende pootjes terug, want vrij zijn is leuk, maar je moet er niets voor hoeven doen.

   1 likes
   • ik vind het geweldig om te zien hoe je tot op detailniveau alles wat deze mensen willen bereiken en nota bene de MOED hebben om dat te doen probeert in het belachelijke te trekken vanuit je eigen onwetendheid, zonder dat je beseft dat je je eigenlijk alleen maar jezelf belachelijk maakt.

    Heb je überhaubt wel in de gaten hoeveel (juridische) voorbereiding dit kost?

    Denk je nu echt dat deze mensen niet weten waar ze mee bezig zijn?

    Heb je je ooit afgevraagd WAAROM deze mensen dit doen?

    Denk je nu echt dat zij de enigen zijn?

    Kijk om je heen. Kijk naar je omgeving Kijk hoeveel mensen er ziek zijn, ontevreden zijn, klagen, afhankelijk zijn van een uitkering, een subsidie, een tegemoetkoming.
    Kijk hoe mensen persoonlijk failliet worden verklaard, hoe ze door belastingen en accijnzen tot wanhoop worden gedreven.

    Kijk hoe ze worden gedwongen om leningen af te sluiten, met geld gecreëerd uit het niets, door parasitaire banken, zodat een almaar groter wordende schuldenlast ontstaat.

    Kijk hoe politici, ONZE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS (KUCH, KUCH), niet de mensen, maar het grootkapitaal dient, onzinnige projecten bedenkt, achterkamertjespolitiek bedrijft, commissies opstelt, om zich heen graait en het volk met steeds meer bezuinigen en hervormingen probeert de steeds groter wordende staatsschuld toch maar zo min mogelijk te laten stijgen

    Kijk hoe gezinnen voornamelijk a.g.v. financiële problemen uit elkaar worden gedreven, hoe de hoeksteen van een maatschappij, het gezin, uit elkaar valt

    En jij hebt het lef om deze mensen vanuit je luie stoel, met je lease auto voor de deur, aan te vallen op een verandering die niet alleen onze generatie, maar vooral ons nageslacht moet verbeteren?

    Zij staan in de frontlinie, wij niet!

    Schaam je!

    1 likes
 7. Wat wel is dat we wakker aan het worden zijn!
  Dat wij geen politiestaat willen die blijkbaar in de maak is.
  Moedig gebeuren daar aan de oostgrens!

  1 likes
 8. Er is 1 wet. De wet van de sterkste. De sterkste kan zich voordoen als diegenen die het beter weten dan iedereen en het beste voorhebben met iedereen… maar als het erop aankomt is er hier niks anders als een ietwat tolerantere vorm van Politiestaat!
  Zonder wapens kun je elke serieuze onafhankelijkheidsverklaring vergeten! (valt niet echt aan te raden dat wel te doen MET)

  0 likes
 9. [citaat bericht]
  De vrijstaat was gevestigd op een veelbesproken stuk grond.
  [/citaat]
  De vrijstaat IS gevestigd op een veelbesproken stuk grond.

  En daar zal het blijven ook..
  Alleen zoals je zegt… De kant die denkt dat hij sterk is, munt in de regel ook uit in arrogantie..
  ik heb respect voor de mannen en vrouwen die er zitten !

  0 likes
 10. kunnen we dit in belgie ook, los van de EU en onze oliedomme en graaizuchtige regering ?

  0 likes
 11. Voor Dutchresearcher;
  (deze tekst plaats ik tevens op een andere site)

  Aangaande Geld/Staat/Oorlog;

  Citaat:
  “Die absolute centrale en historische rol van oorlog en slavernij die de vorming en creatie hebben verzorgd voor de basis instituten die we nu “ de economie” noemen. Dus, de kern van het probleem zit in die historische wortels. Het geweld is nu misschien wel onzichtbaar of minder zichtbaar, maar toch het zit verstopt en verweven in de logica van “ons” algemene economische bewustzijn. In de blijkbaar vanzelfsprekende aard van de instituten die simpelweg nooit kunnen bestaan zonder de monopoly van geweld. Ook de dreiging van deze instituten met het gebruik maken van geweld zal blijven bestaan, Dit word dan ook in stand gehouden door de huidige staat.”
  https://www.indymedia.nl/nl/2011/06/76523.shtml

  En inderdaad, hoeveel mensen kunnen zich nog voorstellen, dat we in een maatschappij samenleven, waarin het-elkaar-beschikbaar-stellen vigeert, in plaats van de strijd, het gevecht om [het] geld?

  (Zie eventueel ook: https://www.globalinfo.nl/index.php?searchword=graeber&searchphrase=all&Itemid=0&option=com_search)

  “…. vanuit mijn afbetaalde huis, …..” Ja, zo denken de mensen dus. Men kan het zich nauwelijks meer anders voorstellen.
  In Libië ging het er heel anders toe (vóórdat de NAVO het land geheel kapot bombardeerde; zó leven- en landvernietigend!)

  Fijn dat je je zo duidelijk hebt uitgesproken, Anargie!
  De waarde van het mens-zijn zit ‘m tenslotte in de [innerlijke] ontwikkeling; deze wordt door het geldsysteem behoorlijk dwars gezeten, toch? We leven niet meer samen (het gevecht om een baan/om inkomen), we dienen dát nu juist te her-stellen.
  Misschien kan dit inspireren? >>> http://tijd-voor-de-sleutel.clubs.nl/

  0 likes
 12. Soevereine staat versus reguliere situatie?

  Zie wat de navo teweeg brengt! >>>
  https://mundderwahrheit.wordpress.com/2015/12/13/montenegro-nato-mitgliedschaft-moerder-tausende-versammeln-sich-in-montenegro-hauptstadt-um-die-nato-mitgliedschaft-video-zu-protestieren-russiatoday-13-12-15/
  “-In einer der Plakate von den Protestierenden getragen, werden die Gesichter der sechs Zivilisten gezeigt, darunter auch Kinder, die in den kleinen montenegrinischen Dorf Murino im Mai 1999, während ein NATO-Ludtangriff getötet worden sind. Das Dorf hatte weder militärische Bedeutung noch hatte zu diesem Zeitpunkt Truppen stationiert. Die Bombardierung wurde auf die sogenannte “Kollateralschäden”-Liste der NATO-Krieg gegen Jugoslawien hinzugefügt. Keine offizielle Entschuldigung oder Untersuchung folgten diesem Vorfall.”
  Ook de Nederlandse regering accordeert de moorddadige mis-daden van de navo, dutchresearcher! Dat staat vérre van Wonderland!

  0 likes
 13. Ik sta ook niet achter het huidige beleid van NL en de NAVO. Verre van zelfs. Alleen denk ik dat je, als je zelf een staat wilt stichten, je aan een heel pak eisen moet voldoen, wil het project kans van slagen hebben. Dat doe je niet zomaar effen. Wonderland is/was een niet uitgewerkt plan met geen kans van slagen. Ik blijf zeggen dat, om een succesvolle (echt) onafhankelijke gemeenschap te hebben (en vooral te houden) je aan minimaal 10.000 tot 20.000 inwoners moet denken. Anders blijf je altijd afhankelijk van het buitenland en mis je gewoon altijd essentiele dingen in je staat, zoals een ziekenhuis, huisarts, scholen, politiemacht (al is het maar tegen georganiseerde, buitenlandse misdaad die op het vacuum afkomt),…
  Zo’n staat is er niet en de kans dat die er komt is bijzonder klein, want dit vergt decennia aan voorbereiding. Dus blijven we met z’n allen in een NAVO-land wonen, of je moet naar Rusland verhuizen. En dan zul je je toch gewoon aan de NL’se regels moeten houden. Ik zie ook graag meer alternatieven, maar die zijn er (nu) niet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het ware doel van de stikstofcrisis, CO2-crisis en woningcrisis. Waarom al het 'crisisbeleid' tot hetzelfde leidt

Het ware doel van de stikstofcrisis, CO2-crisis en woningcrisis. Waarom al het ‘crisisbeleid’ tot hetzelfde leidt

Door Pieter Stuurman: De stikstofcrisis, de CO2-crisis, ...

Zonder dat je het doorhebt, zit je vast in een dwangbuis. Dit is de meest angstaanjagende tekst in de wereld

Zonder het te beseffen zit je vast in een dwangbuis. Dit is de meest angstaanjagende tekst in de wereld

De meeste mensen zullen bekend zijn met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.