Mens en Dier

Ab Osterhaus fluit topvoetballers terug die vaccin weigeren: ‘Misdadig dit’

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige spelers bij het Nederlands elftal hebben geen coronavaccin genomen in aanloop naar het EK. Volgens bondscoach Frank de Boer ging het om ‘een stuk of zes spelers’. Ze werden meteen teruggefloten door viroloog Ab Osterhaus. Die zei dat de spelers moeten nadenken over de voorbeeldfunctie die ze in het nationale elftal hebben.

“Het belangrijkste doel dat we voor de volgende winter moeten bereiken, is dat alle jonge mensen zijn ingeënt. Dan helpt het niet als deze jonge mensen die een voorbeeld zijn voor velen, ook leeftijdgenoten, zich niet laten vaccineren,” zei hij in gesprek met De Telegraaf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Vaccineren is ook in het belang van het team,” voegde Osterhaus toe. “Het beste zou echt zijn als ze zich vrijwillig alsnog laten vaccineren.”

Onnodig en zelfs onverantwoord

De viroloog krijgt veel kritiek, ook van artsen. “Wij staan niet achter de overheidsstrategie om de gehele bevolking te vaccineren. Wij vinden dit onnodig en zelfs onverantwoord. Er wordt gebruikgemaakt van een technologie waarmee nog geen geregistreerde vaccins zijn gemaakt,” schrijft het Artsen Collectief, waar 1524 medici bij zijn aangesloten.

“Misdadig dit, zowel van Ab Osterhaus als van De Telegraaf!” stelt huisarts Els van Veen. “Dit is een walgelijke pr-campagne die me de neus uitkomt. Als het een echt veilig vaccin was tegen een gigantisch gevaarlijke aandoening haalden mensen heus wel hun prik.”

Heb je meteen een viroloog aan je broek

Programmamaker Flavio Pasquino voegt toe: “Het goede voorbeeld geven, doe je door elkaars keuze te respecteren en te stoppen met drang en dwang.”

“Goed, dus je hebt in Nederland een vrije keuze om je wel of niet te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar zeg je ‘nee’, dan heb je meteen een viroloog aan je broek,” zegt verpleegkundige Alicia.

Neuroloog Jan Bonte trekt op Twitter fel van leer: “En uitgerekend die ongelofelijke lul van een Osterhaus, zelf het toppunt van immoreel gedrag, die dit durft te zeggen. In ieder geval is hij de schaamte wel volledig voorbij.”

4.7 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charles
Charles
2 jaren geleden

Jan Bonte is het duidelijkst. Osterhaus behoort ook tot het uitgebreide griezelkabinet.

jtprf
jtprf
2 jaren geleden

Ha , terug gefloten ? ze moesten nadenken zo las ik. Niets van terug fluiten, maar goed, waar bemoeit die gast zich mee. Rot op

Paris
Paris
2 jaren geleden

Wat denkt hij wel wie hij is?
Bepalen die voetballers zelf wel of ze het vaccin nemen of niet.
Moet niet gekker worden.

Zonnigezuiden
Zonnigezuiden
2 jaren geleden

Ben zo blij dat er steeds vaker en meer (openlijke) tegengeluiden komen….zelfs van vooraanstaande medici zodat het niet alleen die stomme “wappies” zijn!
Soms voel ik me zo verdomd alleen; om me heen zo veel mensen die vooraan in de rij gaan staan of zelf al hebben gestaan.
Aan allen die niet van plan zijn om spuit te halen: houd vol!!!! Samen zijn we sterk! Zwicht niet voor die nonsens… en die Ab Osterhaus is echt een enge man.

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x