Mens en Dier

Fauci in 2012 over virusexperimenten: risico op lab-ongeluk (en pandemie) is moeite waard

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci heeft in 2012 gezegd dat de potentiële voordelen van het manipuleren van virussen via het zogeheten gain of function-onderzoek opwegen tegen de risico’s, in dit geval een lab-ongeluk gevolgd door een pandemie. Dat schrijft The Australian.

“Wat als die wetenschapper besmet raakt met het virus, wat leidt tot een uitbraak en uiteindelijk een pandemie tot gevolg heeft?” schreef Fauci in 2012 voor de American Society for Microbiology. “Wetenschappers die werkzaam zijn binnen dit veld zullen wellicht zeggen – zoals ik zelf heb gezegd – dat de voordelen van dergelijke experimenten en de kennis die eruit voortkomt opwegen tegen de risico’s.”

Dr. Fauci is het wetenschappelijke gezicht van de Amerikaanse aanpak van de coronacrisis, maar ligt nu onder vuur vanwege zijn rol bij de financiering van radicale experimenten die zijn uitgevoerd binnen het Wuhan Instituut voor Virologie.

Erdoorheen geramd

In eerste instantie beweerde hij dat corona niet kan zijn ontsnapt uit het laboratorium in Wuhan. Op 11 mei draaide hij 180 graden en zei hij dat hij er ‘niet van overtuigd is’ dat het virus in de natuur is ontstaan en dat autoriteiten moeten zien te achterhalen ‘wat er precies is gebeurd’.

Gain of function-experimenten zijn erop gericht om virussen makkelijker overdraagbaar of meer ziekmakend te maken dan ze in de natuur zijn. Fauci heeft het gain of function-onderzoek er in december 2017 zonder goedkeuring ‘doorheen geramd’.

In het duister gehouden

Volgens meerdere functionarissen uit Donald Trumps regering heeft dr. Fauci de financiering van het onderzoek niet besproken met het Witte Huis. “Het is er doorheen geramd,” zei één functionaris. De nationale veiligheidsraad, de president en het Witte Huis werden ‘in het duister gehouden’.

Het Witte Huis maakte in 2014 bekend geen nieuwe subsidies meer te verstrekken aan gain of function-onderzoek. Daar heeft Fauci dus verandering in gebracht.


[Zero Hedge via The Australian]

4.1 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
1 jaar geleden

“It began as a program focused on dismantling the vast biological weapons complex that Russia inherited from the Soviet Union, but has now become a tool that the United States uses to promote “best practices” in physical security and safety at biological laboratories with dangerous pathogens, and to develop disease surveillance systems on several continents, particularly Southeast Asia and sub-Saharan Africa.”
https://fas.org/sgp/crs/nuke/R43143.pdf

https://web.archive.org/web/20180509103048/http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/

tweelingziel
tweelingziel
1 jaar geleden

Je hebt kans op, loopt het risico VAN ….

Fauci alias frauci heeft zichzelf door de mand laten vallen.

Anne
Anne
1 jaar geleden

WALGELIJK ZIJN DIE LUI!!!!

exegese
exegese
1 jaar geleden

Bullsh#t verhaal om de aandacht wederom af te leiden van de eigenlijke hoax. Er is geen pandemie en er was geen pandemie. Er was een griepepidemie zoals we die al honderden jaren kennen en waar we al honderden jaren gewoon mee dealen. Het I.F.R. getal van Corona is door de W.H.O. zelf nu vast gesteld op 0,15 %. Dat is gelijk aan de griep !
Het wordt echter behandeld als zijnde een ziekte die is ingedeeld in de categorie A, naast Ebola en de pest.Het I.F.R van Ebola is 70 % om maar eens een vergelijking te maken. Er is geen buitensporig gevaar en dat is er ook nooit geweest. Daar moet nu de aandacht op gericht worden. Dat hebben ze allemaal van begin af aan geweten en daarmee zijn ze allemaal schuldig aan de gigantische ramp die zich wereldwijd heeft voltrokken. Zij zullen hiervoor gestraft worden, dat weten ze en daarom moet nu de aandacht weer afgeleid worden naar China. Trap er niet in en blijf ze confronteren met het immense bedrog waar ze de mensheid mee in de ellende hebben gestort. Begrafenisondernemers wereldwijd komen nu met hun cijfers op de proppen die in geen enkel opzicht verschillen met voorgaande jaren, niet zelden zelfs lager dan in 2018. Ze vallen door de mand nu !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x