Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus over vaccineren: we moeten alle zeilen bijzetten en voorbeeld Macron volgen
osterhaus
Foto: Ab Osterhaus (De KNAW CC BY 3.0)

Ab Osterhaus over vaccineren: we moeten alle zeilen bijzetten en voorbeeld Macron volgen

Viroloog Ab Osterhaus zei in BNR The Friday Move dat het belangrijk is dat ongeveer 90 procent van de bevolking gevaccineerd gaat worden. “We zitten met de vaccinatiegraad redelijk hoog, maar we zijn niet hoger dan 55 procent. En waar je naartoe moet – we dachten oorspronkelijk dat het 70 procent moest zijn, misschien 80 procent, maar met die nieuwe variant, met name de deltavariant is het waarschijnlijk dat we eerder in de buurt van de 90 moeten zijn,” zei Osterhaus.

Hij wees erop dat er in de Biblebelt veel mensen wonen die zich niet laten vaccineren. “En dan gaat dat virus er in één keer doorheen. Dat is een groot risico,” zei de viroloog.

Je wilt toch niet dat er iemand aan het bed komt die niet gevaccineerd is

Presentator Wilfred Guinee zei dat die mensen zich echt niet gaan laten vaccineren. Osterhaus was het niet met hem eens: “Daar ben ik heel optimistisch over dat ze dat wel gaan doen. Ik denk dat we echt alle zeilen bij moeten zetten. Als je ziet wat Macron op het ogenblik doet, die zegt echt: jongens, laat je nu met z’n allen vaccineren.”

Guinee voegde toe dat Franse zorgmedewerkers verplicht vaccinaties moeten nemen. Osterhaus zei dat het niet verplicht is, maar dat ze niet met de handen aan het bed mogen als ze niet gevaccineerd zijn. “Je kunt mensen niet echt verplichten om zich te laten vaccineren, maar je kunt wel ervoor zorgen – als je zelf in het ziekenhuis ligt, dan wil je toch niet dat er iemand aan het bed komt die niet gevaccineerd is en die je nog even infecteert.”

Wat slecht van Ab Osterhaus!

De viroloog krijgt veel kritiek naar aanleiding van zijn optreden. “Waarom zou ik niet iemand aan mijn bed willen hebben die niet gevaccineerd is? Iemand die wel gevaccineerd is, kan het virus ook gewoon overdragen! Wat slecht van Ab Osterhaus!” zegt verpleegkundige Alicia.

Ex-verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “De prik verkopen met valse argumentatie noem ik dit Ab O. Gevaccineerden kunnen ook besmetten, inmiddels wetenschappelijk onderzocht. En wat te denken van zorgmensen die inmiddels al immuun zijn en genoeg afweerstoffen hebben, je verhaal klopt niet!”

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
217 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AnnRi
AnnRi
1 maand geleden

Kan deze vreselijke charlatan aub per direct in een gesloten inrichting gestopt worden???? Ik ben zo zo klaar met deze vent! Wat een zieke geest en waarom krijgt deze man zoveel podium en aandacht? Ik ben er echt helemaal klaar mee !!!! BAH😡😡😡😡😡

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

En hoe moet het dan als je in de controlegroep zit?

Elk medisch experiment behoeft een controlegroep, of is de controlegroep de elite?

Conijn
Conijn
1 maand geleden

Is AbO niet op de hoogte dat niet gevaccineerd Urk de minste coronazieken heeft?
Dierenartsen leggen de eed van Hippocrates niet af, toch? Misschien moet hij zich weer met muizen en (andere) ratten gaan bezighouden. Idem voor de muizenkoningin Koopmans

Jan Bruggink
Jan Bruggink
1 maand geleden

Osterhuis is corrupt, dat weet iedereen. Hij verdient aan de gifspuit en vaccinaties.

x

Check Also

pathologen

Duitse pathologen onderzoeken sterfgevallen na covidprik en zijn verbaasd over de resultaten

Deze week presenteerden twee ervaren Duitse pathologen ...

elspeet

Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

217
0
We lezen graag je reactie!x