Buitenland

Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bloedige aanval van 19 september op een hulpkonvooi in de buurt van de Syrische stad Aleppo was een ‘goed voorbereide hoax’. Dat zegt een groep legerdeskundigen die verbonden zijn aan de International Syria Support Group (ISSG).

Bij de aanval op enkele kilometers ten westen van Aleppo werden 18 van de 31 vrachtwagens vernietigd. Ook raakten een opslagplaats en een ziekenhuis beschadigd. Tenminste 21 mensen kwamen bij de aanval om het leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De experts hebben videobeelden bekeken die gemaakt zijn door Russische drones die het konvooi volgden. De drones legden een voertuig met een mortier van groot kaliber vast. Ook waren militanten van het al-Nusra Front actief in de regio op het moment dat het konvooi werd aangevallen.

In scène gezet

“Urm al-Kubra bevindt zich in de regio die in handen is van militanten van al-Nusra,” aldus het rapport van de experts, dat is ingezien door het Russische persbureau RIA Novosti. “In dit gebied zijn relatief veel militanten actief. Op 19 september voerden de militanten er een grootschalig offensief uit waarbij zware artillerie, tanks en raketsystemen werden ingezet.”

De experts analyseerden de beelden en de foto’s van de aanval in de media en kwamen tot de conclusie dat ‘de aanval’ in scène is gezet. De cabine van één van de vrachtwagens bleek niet te zijn beschadigd, enkel de lading.

Bovendien waren de randen van de gaten in de beschadigde vrachtwagens bedekt met roest. Ook het wegdek waar het konvooi geraakt zou zijn, was in perfecte staat. Tijdens een luchtaanval zou het wegdek zeker beschadigd zijn, aldus de experts.

Nep-aanval

Banden van de voertuigen waren intact, kartonnen dozen onbeschadigd en nabijgelegen gebouwen hadden geen scheuren. De krater die zou zijn veroorzaakt door de luchtaanval stelt de experts voor een raadsel. “De krater lijkt objecten aan te trekken in plaats van uit te stoten,” zeggen ze. “Is het een zwart gat?”

“Op basis van onze voorlopige analyse concluderen we dat we hier te maken hebben met een goed voorbereide hoax of nep-aanval,” aldus het rapport.

Volgens een diplomaat kan de VS zich niet vinden in de conclusies van de experts. Westerse landen hebben Rusland en Syrië beschuldigd van de aanval. Het Russische ministerie van Defensie liet echter weten dat er ten tijde van de dodelijke aanval een Amerikaanse Predator-drone actief was in Urum al-Kubra. Een half uur na de aanval verliet de drone het gebied.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Op de een of andere manier schijnt de Rothschild Khazarian Maffia met daaraan gerelateerd de Clinton / Bush / Vaticaan / Jezuïeten / Bilderberg / CIA- Nazie Cabal terrein te verliezen… Het is niet meer zo gemakkelijk om de goegemeente te belazeren en keer op keer lopen de stumpers tegen de lamp ! Nu Rutte en de nieuwslezers van de NOS nog !

loeky123
loeky123
7 jaren geleden

geen film >> geef de link aub

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Geen bron, een filmpje dat weinig laat zien. Waar is het bewijs dat deze aanval niet was wat het leek?

365Y
365Y
7 jaren geleden

Spindokters komen altijd veel later met een eigen ontdekking zijnde verklaring , in oppositie met dat wat de mensen ter plaatse waargenomen hebben wat de enige waarheid is, zgn experts aan de agressors kant heb ik nooit erg hoog gehad , verwarring zaaien is het doel wat deze experts voor ogen hebben , voor het opdringen van één kant van deze dodenvlucht , waarbij de echte ervaring absoluut geen rol in de media meer kan uitwerken, en er dus ook niemand nog hoeft te twijfelen aan dit eenzijdige verhaal .. we kennen hun media toch ?..

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x