Homepagina » Buitenland » Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”
Onderzoekers: "Aanval op hulpkonvooi Syrië was goed voorbereide hoax"

Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”

De bloedige aanval van 19 september op een hulpkonvooi in de buurt van de Syrische stad Aleppo was een ‘goed voorbereide hoax’. Dat zegt een groep legerdeskundigen die verbonden zijn aan de International Syria Support Group (ISSG).

Bij de aanval op enkele kilometers ten westen van Aleppo werden 18 van de 31 vrachtwagens vernietigd. Ook raakten een opslagplaats en een ziekenhuis beschadigd. Tenminste 21 mensen kwamen bij de aanval om het leven.

De experts hebben videobeelden bekeken die gemaakt zijn door Russische drones die het konvooi volgden. De drones legden een voertuig met een mortier van groot kaliber vast. Ook waren militanten van het al-Nusra Front actief in de regio op het moment dat het konvooi werd aangevallen.

In scène gezet

“Urm al-Kubra bevindt zich in de regio die in handen is van militanten van al-Nusra,” aldus het rapport van de experts, dat is ingezien door het Russische persbureau RIA Novosti. “In dit gebied zijn relatief veel militanten actief. Op 19 september voerden de militanten er een grootschalig offensief uit waarbij zware artillerie, tanks en raketsystemen werden ingezet.”

De experts analyseerden de beelden en de foto’s van de aanval in de media en kwamen tot de conclusie dat ‘de aanval’ in scène is gezet. De cabine van één van de vrachtwagens bleek niet te zijn beschadigd, enkel de lading.

Bovendien waren de randen van de gaten in de beschadigde vrachtwagens bedekt met roest. Ook het wegdek waar het konvooi geraakt zou zijn, was in perfecte staat. Tijdens een luchtaanval zou het wegdek zeker beschadigd zijn, aldus de experts.

Nep-aanval

Banden van de voertuigen waren intact, kartonnen dozen onbeschadigd en nabijgelegen gebouwen hadden geen scheuren. De krater die zou zijn veroorzaakt door de luchtaanval stelt de experts voor een raadsel. “De krater lijkt objecten aan te trekken in plaats van uit te stoten,” zeggen ze. “Is het een zwart gat?”

“Op basis van onze voorlopige analyse concluderen we dat we hier te maken hebben met een goed voorbereide hoax of nep-aanval,” aldus het rapport.

Volgens een diplomaat kan de VS zich niet vinden in de conclusies van de experts. Westerse landen hebben Rusland en Syrië beschuldigd van de aanval. Het Russische ministerie van Defensie liet echter weten dat er ten tijde van de dodelijke aanval een Amerikaanse Predator-drone actief was in Urum al-Kubra. Een half uur na de aanval verliet de drone het gebied.

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Op de een of andere manier schijnt de Rothschild Khazarian Maffia met daaraan gerelateerd de Clinton / Bush / Vaticaan / Jezuïeten / Bilderberg / CIA- Nazie Cabal terrein te verliezen… Het is niet meer zo gemakkelijk om de goegemeente te belazeren en keer op keer lopen de stumpers tegen de lamp ! Nu Rutte en de nieuwslezers van de NOS nog !

loeky123
loeky123
5 jaren geleden

geen film >> geef de link aub

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Geen bron, een filmpje dat weinig laat zien. Waar is het bewijs dat deze aanval niet was wat het leek?

365Y
365Y
5 jaren geleden

Spindokters komen altijd veel later met een eigen ontdekking zijnde verklaring , in oppositie met dat wat de mensen ter plaatse waargenomen hebben wat de enige waarheid is, zgn experts aan de agressors kant heb ik nooit erg hoog gehad , verwarring zaaien is het doel wat deze experts voor ogen hebben , voor het opdringen van één kant van deze dodenvlucht , waarbij de echte ervaring absoluut geen rol in de media meer kan uitwerken, en er dus ook niemand nog hoeft te twijfelen aan dit eenzijdige verhaal .. we kennen hun media toch ?..

x

Check Also

morales

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens ...

quarantaine

Tot 20.000 euro boete voor overtreden quarantaineplicht: ‘Stap voor stap naar totalitaire maatschappij’

Als je deze zomer op vakantie gaat ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

5
0
We lezen graag je reactie!x