CoronaBinnenland

Stasi-praktijken: we worden als terroristen bespioneerd en het kabinet wil dat legaliseren met een rommelwet!

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten bleek onlangs dat Kamerleden als Fleur Agema en Caroline van der Plas, maar ook burgers die kritiek uiten op de overheid worden bespied door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Minister van Justitie Dilan Yesilgoz beweerde in de Kamer dat het niet waar is dat de NCTV Kamerleden volgt. Ze voegde toe dat het logo van de terrorismebestrijder op alle stukken staat omdat het ‘de coördinerende actor is op het moment dat er een crisissituatie is’. “De opdracht is: zorg dat je weet wat er speelt in de samenleving. Dat is wat het is. Het is niet meer dan dat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wat blijkt nu? Deze Stasi-praktijken zijn in strijd met het recht op privacy. De NCTV gedraagt zich als een geheime dienst in Nederland, terwijl ze zich niet aan de strenge regels voor geheime diensten houden. Dat is een gevaar voor mensenrechten, stelt Amnesty International.

Bedreiging

Ook vormt de terrorismebestrijder een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie omdat mensen zich minder vrij voelen wanneer zij in het geheim in de gaten kunnen worden gehouden, aldus Amnesty.

Nadat de misstanden bij de NCTV aan het licht kwamen, lanceerde het ministerie van Justitie een controversieel wetsvoorstel om de surveillance door te kunnen zetten. Het voorstel geeft de NCTV ingrijpende bevoegdheden om gevoelige persoonsgegevens van iedereen in Nederland te verzamelen.

Surveillancemaatschappij

Donderdag is er in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over het wetsvoorstel, weet columnist Marianne Zwagerman, die zelf ook in de gaten werd gehouden. “We worden als terroristen bespioneerd! De regering wil dat legaliseren met een rommelwet,” stelt ze.

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelt alvast dat Nederland door het bespieden verandert in een surveillancemaatschappij. “Dit wetsvoorstel zet de deur open voor een surveillancemaatschappij. Waarbij op grote schaal, en zonder goed toezicht, allerlei gevoelige informatie over burgers wordt verzameld en gedeeld met andere organisaties,” waarschuwt AP-voorzitter Aleid Wolfsen.

“Wij adviseren de minister van Justitie het wetsvoorstel grondig aan te passen of anders niet in te dienen,” zegt Wolfsen.

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rop
Rop
2 jaren geleden

Een Rommelwet.inderdaad, ik denk dat ze altijd al gerommeld hebben naar believen. Hoe het ze uitkomt ..Regeringen,,.zij staan boven Een Wet en daar kunnen ze mee Rommelen elk richting die ze maar willen Gaan

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Bwahahaha….hé stelletje vuile Nazi-Landverraders daar in Den Haag…kom me Vrijheid van Meningsuiting HALEN dan!!! Het enige wat dat Parasitaire Ongedierte op het Binnenhof heeft gedaan de afgelopen twee jaar is voor me Wegkruipen als ik ze een paar vragen stelde….je denkt toch niet dat ik bang wordt van een stelletje Laffe Kakkerlakken die wegkruipen in hun Veilige Holletjes waar de Zon nooit schijnt, als ik met een zaklamp op ze schijn…Allemaal illusie & Bangmakerij….f*ck em

Elise
Elise
2 jaren geleden

We worden al jarenlang op allerlei manieren bespied/afgeluisterd/onder druk gezet door de overheid/het systeem zelf. Je zult dus vanaf het begin alles weer moeten rechtzetten.

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

Dus alles wat hier geschreven wordt valt ook onder terrorisme en diegenen worden bespioneerd. Wát een toekomst gaan kinderen tegemoet..

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x