Buitenland

Achter het gordijn: Wie zitten er achter de Panama Papers?

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie zitten er achter de Panama Papers en wie financiert de media die over het lek berichten? Op 3 april publiceerde de Süddeutsche Zeitung een artikel over gelekte documenten afkomstig van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, waaruit blijkt dat een aantal prominente politieke figuren van over de hele wereld betrokken zijn bij belastingontduiking.

De Amerikaanse en Europese media noemden de Panama Papers in één adem met Vladimir Poetin, hoewel de naam van de Russische president niet voorkomt in de gelekte stukken. Volgens experts is er iets niet in de haak.

Het is ook vreemd dat er tot op heden geen Amerikaanse klanten van Mossack Fonseca zijn genoemd, hoewel 441 klanten, 3072 bedrijven en 3467 aandeelhouders uit Verenigde Staten in verband worden gebracht met het Panamese advocatenkantoor.


“Het is altijd goed om even een stap terug te doen en te kijken wie zoiets financiert, wat de belangen erachter zijn,” zei voormalig MI5-agent Annie Machon. “De BBC wordt gefinancierd door de overheid, Fox News door bedrijven – er is bij alle media sprake van een bepaalde agenda.”

Hoewel er 11,5 miljoen documenten zijn gelekt, blijft een groot deel van gelekte materiaal volgens The Guardian geheim. De Britse mensenrechtenactivist en oud-ambassadeur Craig Murray en klokkenluidersite WikiLeaks wijzen erop dat de organisatie achter de Panama Papers, het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), wordt gefinancierd door Ford, Rockefeller, George Soros en anderen.

Elite

Journalist en financieel adviseur Ernst Wolff suggereert dat de Panama Papers zijn gelekt door de elite in Washington om de VS te positioneren als het nieuwe belastingparadijs.

“Die offshorebedrijven beschikken over 30 tot 40 biljoen dollar,” zei hij. “De VS wil al dat geld natuurlijk graag naar het eigen land sluizen.” Door de selectieve verslaggeving kan Washington korte metten maken met bepaalde belastingparadijzen en tegelijkertijd Rusland pijn doen, voegde hij toe.

Meer onthullingen

Begin dit jaar meldde Bloomberg dat de VS het nieuwe belastingparadijs aan het worden is. Iedereen, van Londense advocaten tot Zwitserse bedrijven, helpt zijn rijke klanten te verhuizen van de Bahama’s en de Britse Maaden-eilanden naar Nevada, Wyoming en South Dakota. Ook Rothschild doet hieraan mee.

Voor nu zijn er na de Panama Papers meer vragen dan antwoorden, maar volgens redacteur van de Süddeutsche Zeiting Stefan Plöchinger komen er nog meer onthullingen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
6 jaren geleden

Rockefeller, Soros en consorten zullen zelf de grote belastingontwijkers zijn. Door het te financieren en naar buiten te brengen valt de verdenking op hen weg. Zo blijven ze buiten schot, het voortdurende spel.
Door meteen de naam van Poetin te noemen heb je meteen een mooie afleidingsmanoeuvre en weer een diskredietplaatje aan het adres van Poetin.
Iedereen heeft het te druk de Panama Papers te onderzoeken om de echte grote belastingontwijkende boys het vuur aan de schenen te leggen.
In ieder geval is het een destabilisatie van de financiële wereld en een mooi argument om contant vrij geld in de wereld er door te drukken.

Een slim en doortrapt spel.

bert s
bert s
6 jaren geleden

Het is allemaal een voorspel, de echte grote jongens kunnen wel eens later aan het bod komen, dit zijn nog maar de kleine spelers. Wat als straks Hillary en Trump aan de beurt zijn, kan Obama nog even langer blijven zitten. Hij is uiteindelijk de laatste president van Amerika volgens vele voorspellingen.
Panama Papers, P.P. spreek je uit als pay-pay, de ironie.

J@n
6 jaren geleden

Een van de oprichters was Bert Meerstad………tja..NS, ABN Amro, Bols……

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De hebzucht van deze valse heersende elite moet een keertje stoppen, anders leidt dit nog tot een totale vernietiging van mensheid en planeet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x