Homepagina » Binnenland » Propaganda viert hoogtij. Met deze leugenachtige beweringen werden Nieuwsuur-kijkers geïndoctrineerd over MH17
Propaganda viert hoogtij. Met deze leugens werden Nieuwsuur-kijkers geïndoctrineerd over MH17

Propaganda viert hoogtij. Met deze leugenachtige beweringen werden Nieuwsuur-kijkers geïndoctrineerd over MH17

Na de MH17-vliegramp viel het op dat de Nederlandse media nauwelijks kritische vragen stelden. Mensen die wel vragen stellen, worden gemarginaliseerd en uit het systeem gefilterd.

Journalist Stan van Houcke schetste tijdens een debat in De Balie in Amsterdam afgelopen week de situatie die na de tragedie ontstond.

Krijgen journalisten geld van de overheid om in ruil daarvoor propaganda te verspreiden?

Veel ophef

In 2014 verscheen journalist en historicus Hubert Smeets aan tafel in het programma Nieuwsuur.

Dezelfde Hubert Smeets (NRC) die bijna 300.000 euro kreeg van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Raam op Rusland, een platform over Rusland en Oekraïne.

Over de subsidie ontstond veel ophef in Den Haag en de SP stelde er Kamervragen over.

Smeets zei in Nieuwsuur over voorzitter van de buitenlandcommissie van het Russische parlement Alexei Poesjkov, die vlak daarvoor vraagtekens had gezet bij Russische betrokkenheid:

Hij is getrouwd met een actrice. Dat zou hij ook zelf goed kunnen denk ik.

Ik ben geen specialist als het gaat om technisch onderzoek. Dus ik klets misschien ook een beetje uit mijn nek.

Misschien is het gewoon een klassieke Russische koers om verwarring te zaaien. Dat weten wij niet, want wij zijn natuurlijk niet bij het onderzoek betrokken.

Het kan zijn dat hij inderdaad pressie wil uitoefenen of misschien zelfs intimidatie.

Suggestieve opmerkingen

Al deze suggestieve opmerkingen worden niet gedekt door feiten, merkte Van Houcke op. “Hoe komt die man in Nieuwsuur terecht?”

Hij noemde ook Bas Heijne (NRC), die net de P.C. Hooft-prijs heeft gekregen. Binnen vier dagen nadat MH17 was neergestort schreef Heijne:

De terreurdaad met het vliegtuig van Malaysia Airlines is het moment voor Nederland om eens te stoppen met de knuffelhouding tegenover Rusland.

“Hij had geen enkel, maar dan ook geen enkel bewijs,” aldus Van Houcke. “Vier dagen na deze gebeurtenis criminaliseerde en demoniseerde hij Rusland.”Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Wat het beste werkt. Iedere leugen opvolgen door blijven repeteren van die leugens, en er steeds weer grotere leugens aan toe te voegen.

  Zo schrikte Nieuwsblur, het Sjoernaal, rtl, c.s. ons pas nog op met die ransomware aanval – gesuggereerd werd (natuurlijk) dat Rusland ons aanvalt met cyberwarfare. NUL bewijs.

  Elders kwam ik hierover dergelijke suggestieve retoriek tegen, zodanig dat ik vanmiddag hier eens ben ingedoken. Wat blijkt?
  Nieuwsblur, Sjoernaal, dagbladen ‘tout’ Den Haag nemen klakkeloos deze retoriek over, en versterken die. Dat is hun opdracht.

  De essentie wordt buiten beeld gehouden, verzwegen.
  Het is puur beeldvorming, stemmingmakerij. Oorlogsretoriek.

  In NAVO kringen klinkt het dan ook nu al: “cyber warfare moet als militair wapen worden opgevat, desnoods met wapentuig beantwoord worden = legitimeren van warme oorlog; desnoods cyber warfare uitlokken – of valse vlag cyber warfare.

  Ver gezocht? Toch niet. Kijk hier dan eens naar:
  Wat blijkt? Wannacry is getraceerd, afkomstig uit ….. Oekraïne – het plundergewest van de knuffelfilantroop, tevens oorlogsmisdadiger, Soros. En al die terroristen van de CIA.

  Kan hier niet de 4 pag. vol met betrouwbare bronnen uit de IT-wereld storten. Wat hints:

  “Kaspersky also said it found a second distribution point on a local news site in the city of Bakhmut, Ukraine, which infected visitors who clicked on the site with the ransomware-like attack.
  said Costin Raiu, Kaspersky’s global head of research.”
  https://www.itnews.com.au/news/petya-attack-likely-cover-for-malware-installation-in-ukraine-467074

  Reuters in an interview on thursday that most of the damage from the attack had hit Ukraine, and Russia to a lesser extent, with only a few dozen German firms affected.

  “In all of the known cases, the companies were first infected through a Ukrainian subsidiary,” the German official said.
  sources told Reuters on Thursday computers at state gas giant Gazprom had also been infected. http://us.pressfrom.com/news/science-and-technology/-63724-global-cyber-attack-likely-cover-for-malware-installation-in-ukraine-police-official/

  Al gauw vonden cyber crime experts die de code van Wannacry ontrafelden dat de sleutel tot de snelle verspreiding een cyber wapen was dat is ontwikkeld door de Am. Overheid: ‘Eternal Blue’.

  ‘Eternal Blue’ is 1 van dozijnen ‘exploits’ – programma’s ontworpen om verborgen zwakheden in algemeen gebruikte software te benutten – die de NSA jarenlang heeft ontwikkeld.
  De gevaarlijkste zijn de zgn. ‘zero-days’, die gebaseerd zijn op zwakheden die nog totaal onbekend zijn en de getroffen computergebruikers NUL dagen geven om het virus uit hun systeem te verwijderen.

  Eerder dit jaar is ‘Eternal Blue’ gestolen van de NSA. Het wordt nu volop gedeeld via het internet: https://www.ft.com/content/a7a6c91c-3a35-11e7-ac89-b01cc67cfeec

  The malware behind WannaCry was reported to have been stolen from the National Security Agency in April.
  Cornell University engineering professor Stephen Wicker has briefed the U.S. government on cyber security,
  VIDEO: Stephen Wicker discusses cellular technology, NSA surveillance and the erosion of privacy.
  vulnerabilities in Microsoft software that were known to the NSA and CIA, but were kept secret by those organizations to be exploited for their own data collection purposes.

  Dat alles – EN MEER – verzwijgen onze media. Het past niet in de eenzijdige beeldvorming die hun opdracht is. Alles is oorlog, oorlogsretoriek heet tegenwoordig ‘nieuws’.
  En de Kamer? die staat vanafvond, op uw kosten, te barbecueën.
  Niet voor 4 Sept. keren de apparatsjiks van het Politbureau in Den Haag terug.

  We zullen beter af zijn wanneer die onproduktieven never nooit meer terug komen.
  Flinke Nederlanders die vreedzaam willen protesteren voor verdediging van het restant van democratie, tegen de geheime G20 despoten (o.a. Erdogangster, de 3-M’s (Murkel, ‘M’ (Rotteschild) Macron, Mogherini) worden vandaag voor de Duitse grens tegen gehouden, en de Ned. regering vind dat best.
  Turkse toestanden rondom de G20. Robocops waar je kijkt.

  De bazen boven de politiek, de grote bedrijven, sponseren de grote sportevenementen dan ook gul – brood en spelen. Ook vormen van propaganda.

  31 likes
  • Hier zit dus ook het probleem.

   Ze kwamen zelf met (MSM) dat het merendeel van de Nederlanders nauwelijks geïnteresseerd meer is in nieuws. Dit is geweldig voor de MSM.
   Want in dit kleine nauwelijks stukje wat doorsnee NL nog wel leest kun je hen volgieten met nepnieuws en andere gevaarlijke onwaarheden ten gunste van het Westen en ten laste van de vijand Rusland en een iedere die de VS niet leuk vindt.

   De regering die we nu gaan krijgen gaat daar weinig verandering in brengen.

   Ik vraag me wel af hoe Piieter van Omzigt zich gaat gedragen als ie deel wordt van het Kabinet.

   Ik kijker naar uit, maar ben bang teleur gesteld te worden

   8 likes
 2. Het beeld wat pipo’s als Bas Heijne of hier boven Hubert Smeets schets zien we vaker terug als in Nieuwsuur. Stemmingmakerij op basis van een l*lverhaal met ongegronde feiten.

  Journalistiek gezien schieten we niks op door eerst te stellen dat Smeets meent mogelijk een beetje uit zijn nek te kletsen om vervolgens te concluderen dat de russen misschien dit of dat, maar we weten het niet… ja, ja. Het komt er ook lekker uit allemaal. Het is een grof schandaal dat deze doodzieke journalistieke en de redactie van Nieuwsuur die samen met het NOS journaal al tijden bezig zijn om het beeld en geluid die de neocons in Amerika de wereld in sturen klakkeloos over te nemen en te versterken. Het is overduidelijk een teken van zwakte en zoals het spreekwoord luidt, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Oppassen geblazen dus wat met wat je hoort en ziet voorbijkomen bij dit slag media als het over Poetin en de Russen gaat, Syrië, Noord Korea, Iran, of welk geopolitiek conflict dan ook waar de deep state bij betrokken is.

  Dit slag media is ook nooit inhoudelijk in gegaan over de oorzaak van de oorlogen in Noord, Oost, en West Afrika, en de Levant, maar wisten met tal van afleidingsmanoeuvres de Nederlandse en Europese bevolking des te meer bezig te houden met de gevolgen er van. Onze dagelijkse portie televisie over de vluchtelingenproblematiek waarbij zelfs Rutte rond bazuinde of de bevolking niet een paar vluchtelingen in huis wilde opnemen.

  Ik zou het met alle liefde willen doen maar dan wel onder de voorwaarde dat de NAVO A.S.A.P. ontbonden word om te voorkomen dat het geopolitieke tuig van internationale bankiers, multinationals e.d. er weer mee aan de haal gaan. Bestemd voor de eigen agenda en met nog grotere gevolgen van dien dan de vluchtelingenstromen die we tot dus ver voorbij hebben zien komen. Werkelijk schandalig hoe door deze kliek geopereerd werd. Zoals Gerald Celente vorige maand voorstelde, mag het Neurenberg Tribunaal weer open want er dienen een aantal vervolgd te worden waaronder een grote kliek medeplichtigen.

  16 likes
 3. Denk dat dit hetzelfde principe is als met die UFO’S verwarring en chaos zaaien……. Nou ben ik normaal niet zo van het hele internet gebeuren, maar zelfs ik moet toegeven dat met alle informatie die makkelijk te vinden is je best je eigen waarheid kunt ontdekken plus intuïtie en wat logica natuurlijk, gewoon een bevestiging van het innerlijk weten…..En als die groep mensen nou steeds groter wordt……wordt het voor al die negatieve creators steeds moeilijker om nog wat te verzinnen, want we hebben ze door en dan is het einde verhaal, zoiets als er is altyd licht na de duisternis…is…….voorbeeld als normaal energetisch liefdevol mens bij CNN werken en dan zo wereldwijd voor schut worden gezet, omdat je je ziel hebt verkocht aan de duivel ,brrrr moet er niet aan denken om zo als mens met jezelf te moeten leven…….helaas zijn er teveel van zulke mensen, bij mij is nu de god van de donder bezig en dat op donderdag, blijf bij jezelf dat is al moeilijk genoeg………

  5 likes
 4. In deze strijd is het belangrijk een onderscheid te maken tussen Russen en Russische joden. Deze hebben een compleet verschillende agenda.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Vorige maand vond in Kuala Lumpur een ...

Eigenlijk zouden we de NOS strafrechtelijk moeten aanklagen. Zo wordt iedereen voorgelogen over 9/11

Eigenlijk zouden we de NOS strafrechtelijk moeten aanklagen. Zo wordt iedereen voorgelogen over 9/11

Het is 18 jaar geleden dat twee ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.