Great ResetBinnenland

Welke rol speelt het World Economic Forum bij de transitie van de landbouwsector?

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Begin dit jaar schreef ondernemer Dirk-Jan de Jeu dat weinig mensen zich hebben verdiept in het World Economic Forum. Hoogopgeleiden denken – net als ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers – dat het een praatclubje uit Davos is, zei hij.

De Jeu ging met Segers in gesprek over het WEF. Na afloop van het gesprek twitterde hij: “We hebben stevige noten gekraakt over hoe de dialoog wordt gevoerd in de Tweede Kamer over met name het WEF, de coronapas en spoedwet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze sloten het gesprek af met een concrete actie om op het partijbureau van de ChristenUnie verder na te denken over deze onderwerpen.

Totale systeemverandering

De Jeu vraagt nu in een Twitterdraad aandacht voor een ‘insight paper’ van het World Economic Forum over de relatie tussen agenda’s in Nederland ten aanzien van de transitie voor de boeren, de EU en het WEF. Het rapport is geschreven door Deloitte en NTT Data.

De ondernemer wijst erop dat het WEF gesponsord wordt door de zogeheten stakeholders – overheid, bedrijven, ngo’s – die ook weer belang hebben bij de uitkomsten of opdrachten.

In het rapport is er speciale aandacht voor de landbouwsector. Die moet op de schop. Er wordt gesproken over een totale systeemverandering in de keten. De businessmodellen moeten veranderen en gericht zijn op CO2 en natuur, met aandacht voor digitale oplossingen.

Grote invloed

De Jeu wijst erop dat Frans Timmermans namens de Europese Commissie de opdracht aan het WEF heeft gegeven om een pad uit te werken voor de transitie van de landbouwsector in de EU. Hij ziet een duidelijke link tussen de EU en het WEF.

Het WEF werkt actief mee aan de uitwerking van beleid en het pad voor transitie in de EU, concludeert De Jeu. “De strategische agenda’s en ideeën van het WEF hebben grote invloed op het beleid van de EU en vice versa.”

Meer beleid

De ondernemer waarschuwt dat er nog meer beleid op de boeren zal afkomen na stikstof. Denk aan CO2, biologisch boeren en minder pesticiden.

Hij pleit voor verder onderzoek naar het grote plaatje van de transitie van de landbouwsector, de belangen en de gevolgen.

4.7 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jopie
jopie
1 jaar geleden

En dat is nog heeeel zacht uitgedrukt.

Foei
Foei
1 jaar geleden

Boeren laat je niet “pureren”.

Blijf staan waar je voor staat !

Nederland staat achter jullie !

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

2X raden…

Locke
Locke
1 jaar geleden

Het hele Europese continent is in handen geloodst van waanzinnige door en door zieke geesten die denken dat mensen naar hun pijpen blijven dansen. We zullen zien hoe dit eindigt.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x