Homepagina » Binnenland » “Waarom breekt er geen opstand uit in de zorg?”
“Waarom breekt er geen opstand uit in de zorg?”

“Waarom breekt er geen opstand uit in de zorg?”

Wat voegen de grote verzekeraars toe aan de zorg? Bitter weinig, constateert hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit Jan Rotmans. Ze kosten veel geld, hebben enorme reserves en kampen met schandalen. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuw systeem, waarin zorg en patiënt samen de dienst uitmaken.

“Waarom breekt er geen opstand uit in de zorg?” vraagt Rotmans zich geregeld af. Zorgmedewerkers zijn over het algemeen pessimistisch over de toekomst van de zorg. Ze vinden dat de kwaliteit van de zorg tekortschiet, dat de werkdruk te hoog is en zien onvoldoende perspectief in de zorg. De helft van alle zorgmedewerkers overweegt om helemaal uit de zorg te stappen.

Waarom hebben de zorgverzekeraars zoveel macht? Waarom hebben zij zoveel geld? Na de invoering van de nieuwe zorgverzekering in 2006 hebben zorgverzekeraars veel macht gekregen. Dit jaar is die macht door een wetswijziging nog verder toegenomen. Er wordt geklaagd over onfatsoenlijk gedrag en gebrek aan transparantie.

De zorgverzekeraars vormen een stevig machtsblok met wortels en vertakkingen in de hele zorgwereld en een nauwe verwevenheid met het politieke machtscentrum, aldus Rotmans. Vooral de vertegenwoordiging van politici in de besturen van de vier grote zorgverzekeraars springt volgens hem in het oog.

Vier machtige verzekeraars hebben samen meer dan 90 procent van de markt in handen en dat aandeel wordt steeds groter. Sinds kort mogen zij zorgverleners die geen contract hebben ook weigeren.

De Groene Amsterdammer concludeerde na een uitgebreide analyse dat de zorgverzekeraars aan alle kanten gefaald hebben. Acht jaar verder hebben zij grote financiële reserves opgebouwd van meer dan 10 miljard euro, betalen mensen een derde meer voor hun zorg en is de sector ten prooi gevallen aan bureaucratische chaos, wanbeleid en schandalen.

Rotmans stelt dat we eigenlijk wel zonder zorgverzekeraars kunnen. De mens moet weer centraal komen te staan, want zo is het 150 jaar geleden ooit begonnen. Als zorgverzekeraars uit de zorgketen worden gehaald, scheelt dat enorm veel bureaucratische rompslomp en geld.

Bedrijfskundige Mathieu Weggeman pleit voor een heel ander systeem, waarin de patiënt zelf zijn zorgverlener kan kiezen en wordt ondersteund door websites die zijn eigen zorg inkopen. De patiënt krijgt direct inzicht in de kosten en krijgt maar één rekening per maand. De betaling vindt plaats via een nieuw op te richten administratiekantoor. Zorgverzekeraars zijn dan overbodig.

Boek: Verandering van tijdperk: Nederland kantelt

[FTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Matt schreef:

  Als Belg zijnde kan ik maar 1 antwoord geven op dit artikel: Nederlanders zijn een laf volkje (geworden). Vroeger stond het Malieveld vol met actie voerders, maar nu… ouderen die men laat doodgaan in hun bed zonder verzorging, AOW’ers die van hun schamele pensioentje ook nog eens €100 moeten betalen aan die rovers van het ziekenfonds, pardon, bedrijven die winst willen maken, het hele sociale stelsel is met de grond gelijk gemaakt en het ergste is ook nog eens dat het gebeurt met een partij als pvda, die juist voor die groepen hoort op te komen. Nee, de banken steunen gaat voor.
  Kijk eens naar Belgie, ze hebben het daar over een index sprong (inflatie correctie) en het hele land ligt plat. Of het echt helpt weten we nog niet maar het signaal is duidelijk. We doen tenminste iets. We zullen ze herdenken bij de volgende verkiezingen en die kunnen wel eens eerder komen dan men verwacht.

  82 likes
  • Mammon schreef:

   Als dit de wens van het klootjesvolk is, gaan ze het krijgen!

   Wacht 2015 maar eens af, de werkelijke ellende gaat getoond worden….

   En dan zal de massa langzaamaan staan te piepen.

   (vroeger was ik trots om Nederlander te zijn, inmiddels haat ik mijn eigen volk wat maar weg blijft kijken van elke problematiek, oh zo bang om…)

   38 likes
   • Paul Harmans schreef:

    Het verhaal in de volgende korte video past naadloos op de politiek van welk land dan ook, dus ook op de politici en de bureaucratische graai instellingen zoals verzekeraars in Nederland! Beslist even 4 min kijken!

    http://www.youtube.com/watch?v=BK3nmXZp9Ig

    10 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Precies waar ik aan dacht alles op gebied van educatie is sterk achteruit gehold met name de laatste 20-30j.

     Wat ook sterk meespeelt is dat de gemiddelde Nederlander nogal vermoeid is. Je wordt aan alle kanten overspoeld met informatie (veelal zonder inhoud), blootgesteld aan kwalijke stoffen (oa E-nummers ed), zuurstofgebrek (die 20% wordt al vaak niet meer gehaald en iedereen doet het groen aan de kant om plaats te maken voor plavuizen), werkt jezelf een vroeg graf in etc. Geen wonder dat men liever niet meedoet aan energie intensieve activiteiten zoals demonstreren en de daarbij horende voorbereidingen.

     6 likes
  • Marco schreef:

   Beste Matt,

   Als Nederlander kan ik met schaamrood op mijn kaken niets anders doen dan jou gelijk geven.
   Wij zijn laf geworden of beter gezegd apathisch en onverschillig ten opzichte van onze medemens.
   De verdeel en heers politiek werkt bijzonder goed hier in ons kikkerlandje.
   De ieder voor zich en God voor ons allen mentaliteit is als een kankergezwel in de samenleving die helaas blijft voort woekeren.
   Pas als wij de handen weer ineen slaan en beseffen dat dat politici marionetten zijn in handen van het bankenkartel en de multinationals.
   In ruil voor (toekomstige) baantjes verkopen politici onze ziel en zaligheid middels wetgeving om later na hun 30 zilverstukken in ontvangst te mogen nemen voor hun Judas verraad.
   Ik ben er vol van overtuigd dat ons land bewust om zeep wordt geholpen, wij zijn van een welvarend vrij land in een failliete politiestaat beland, triest maar waar.

   15 likes
 • Bataaf schreef:

  27 januari 2015 hebben wij als volk de kans die lui in Den Haag eens te laten zien hoe wij denken en wat we voelen.

  Niet meer klagen op FB en sites als deze.

  Demonstreren!
  De regering moet het volk dienen.Wij hebben ze ‘aangesteld’.
  En niet andersom.Wij zijn door niemand ‘aangesteld’, we zijn geboren.

  35 likes
 • Tsha schreef:

  De oplossIng is simpel. Geen premie meer betalen, geen huur meer betalen, massaalzwart rijden, salaris contant laten uitbetalen… Etcetcetc Kortom… Het systeem laten instorten. Maar dan wel met ze allen. Niet? Lekker klagen en sppv stemmen? Dan verdien je dit systeem!

  31 likes
  • Bataaf schreef:

   Dat gaat ‘m niet worden.Net als vroeger op school.”Als ik de klas wordt uitgezet gaan jullie wel mee he?”
   Uiteindelijk zat ik alleen op de gang.
   Catch my drift

   Demonstreren dus.

   9 likes
  • koekje schreef:

   Vervolgens ook niet gaan klagen als je ‘opeens zomaar’ geen onderdak, eten, medische zorg meer hebt. Haha, de beuk erin Tshaatje 🙂

   5 likes
  • Paul schreef:

   @ Tsha
   29 december 2014 17:10 at 17:10

   De oplossIng is simpel. Geen premie meer betalen, geen huur meer betalen, massaalzwart rijden, salaris contant laten uitbetalen… Etcetcetc Kortom… Het systeem laten instorten. Maar dan wel met ze allen. Niet? Lekker klagen en sppv stemmen? Dan verdien je dit systeem!

   _____________

   ‘Rentevrij geld maakt samenleving weer sterk en gezond’

   http://www.deflorijn.eu/home

   https://www.youtube.com/watch?v=_mZszr6baME

   Waarom een alternatief voor de euro?
   In de Nederlandse grondwet staat: ‘De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid’ (Grondrecht 20). De Nederlandse overheid heeft dus een verantwoordelijkheid voor het materiele welzijn van de bevolking, die verder gaat dan het verstrekken van uitkeringen en AOW. Het belangrijkste instrument om het materiele welzijn van de bevolking te kunnen garanderen heeft de overheid uit handen gegeven. Waarom? Omdat het scheppen van geld is overgelaten aan bedrijven met een winstdoelstelling en met aandeelhouders, want 95% van al het geld wordt door commerciële banken gecreëerd, uit het niets. De overheid heeft hiermee een essentieel belangrijke maatschappelijke taak uit handen gegeven aan bedrijven die geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het behartigen van die maatschappelijke taak.
   Lees hier verder:
   http://www.deflorijn.eu/waarom-de-florijn

   1 likes
 • Carmen schreef:

  Openbaar vervoer en treinen naar den-Haag zou dan gratis moeten zijn op die dag, om een groot aantal mensen te mobiliseren. Mensen die het al moeilijk hebben gaan geen dure trein kaart kopen om te gaan demonsteren in den-Haag. Met dat geld kunnen ze liever voeding kopen. Ik denk, dat de organisatie sluw en misleiden is. Ze willen eigenlijk niet dat het volk massaal in opstand komt. Anders hou je ook rekening met dat. En pak je het anders en doeltreffent aan, om vele mensen te bereiken en het makkelijk toegangelijk zonder kosten mee te demonstreren. Ja toch! Veel liefst.

  10 likes
  • koekje schreef:

   Een overheid die demonstraties tegen de overheid aanmoedigt. Get real.

   0 likes
   • Bataaf schreef:

    Koekje, de bonden waren/zijn er ook niet voor de overheid.Voor de arbeider en het volk natuurlijk.Zo is het ontstaan en is de primaire taak van een bond.Dat begrijp je toch wel.
    Ergens geeft het aan hoe weinig mensen bekend zijn met ‘de bond’ waarom, omdat de bonden nergens meer te zien zijn.Omgekocht.Dus hedendaags werken zij dus wel voor de overheid/corporaties.Daarom gaf ik Wim Kok als voorbeeld.Een mooi weetje is ook dat de r overheid ooit ‘s enkele miljarden hebben geleend uit fondsen van de Nld’se bonden en claimde ‘vergeten’ te zijn hoeveel ze eigenlijk hadden geleend om het vervolgens nooit meer terug te betalen.Dat is Nederland.Al sinds 1945.

    5 likes
    • iep schreef:

     Ach Bataaf de bonden. Ik was op een vergadering ( werk in de zorg) Daar stond een mevrouw van de bond tegen tegen medewerkers die eruit gaan te zeggen “misschien is het nu wel tijd om jullie droom te verwezenlijken en dat ICT-bedrijfje te beginnen…..Ik werk verdorie al 27 jaar in de zorg met mijn handjes aan het bed.

     Op mijn vraag wanneer we de barricaden op zouden gaan net als in ’91 zei de mevrouw van de bond ” dat doen we niet meer”
     Je begrijpt dat ik geen lid meer ben.

     4 likes
    • exegese schreef:

     Kijk ook naar een figuur als Agnes Jongerius, ze breekt eerst zowel het FNV als het CNV voor wat het waard was, tot de grond toe af en vertrekt daarna om de zakken te vullen in het Europees parlement. Het is altijd hetzelfde liedje keer op keer.

     Ik kan me een kort interview herinneren waarin haar werd gevraagd wat ze nou eigenlijk ging doen daar in dat Eu-parlement, nou…. ik ga me heel hard maken voor nieuwe banen, zegt ze.

     Maar hoe wil je dat gaan doen dan ? De economische vooruitzichten in Europa zijn toch zeer triest te noemen, zegt de reporter.

     Ja, weet u……. concreet kan ik daar idd nog weinig over zeggen, behalve dat ik me er erg hard voor ga maken.

     Ik weet dan al wel weer genoeg, weer een ongekozen doch benoemde waardeloze zakkenvuller erbij in de Nazi-EU die in 5 jaar een in financieel opzicht onbezorgde oude dag regelt in Brussel als dank voor de puinhoop die ze creëerde bij de vakbonden.

     Hoeveel voorbeelden willen mensen hebben voordat ze stoppen met stemmen (lees betalen) op bedriegers en oplichters ?

     2 likes
   • Bataaf schreef:

    Oh sorry koekje.Ik ben te fanatiek.Je had het tegen carmen.
    Excuus

    0 likes
  • Bataaf schreef:

   nou dat zou een mooie taak zijn voor de bonden.
   Maar wat doen die nog tegenwoordig.Niets.Hebben niets met de arbeider of het volk meer van doen.Graaiers evengoed.
   Wim Kok liet zich ook omkopen toch.Dat was het definitieve einde van de grote bonden.Juist in deze tijd zouden zij zich hard moeten maken.
   Dit keer doen wij het zelf zeg ik.
   We zullen een en ander moeten opofferen om die dag te kunnen wellicht.Den Haag ligt voor velen niet naast de deur.
   Wat is die ene opoffering afgeschilderd tegen een zekere toekomst zonder vrijheid?( want die kant gaan we op/we zitten er deels al )Dat is het gewoon dubbel en dwars waard!
   De nood is aan de man!
   Laten we 27 januari een dag maken die over 100 jaar nog wordt herdacht.De dag dat het Nederlandse volk wakker werd en verantwoording nam voor haar eigen toekomst!

   8 likes
   • garriet60 schreef:

    een ziekenfonds heb je genoeg aan ;waarom dan niet overgaan op zo iets en laat die verzekeringen die ons het geld uit de zak kloppen in de steek ! er is vast wel iemand die daarin op wil staan . wel iemand die de wets welzijn goed kent zeg ik dan .

    0 likes
  • joop schreef:

   Om te beginnen kunnen wij gewoon met honderden tegelijk zonder te betalen in de trein stappen op weg naar Den Haag eens kijken hoe ze dat willen oplossen .

   3 likes
 • Mike schreef:

  Gelijk heb je Bataaf. Ik ga ook 27 januari. Oproep aan iedereen. Zet je PC uit en kom de 27e naar Den Haag REVOLUTIE! !!! http://www.breakingthesystem.nl

  14 likes
  • Bataaf schreef:

   Yes!Ik ga al met een clubje.We maken er gewoon iets goeds van.Een dag van het volk.
   Eten en drinken mee.Een paar vlaggen en wat borden en onze meningen eens overbrengen aan het tuig in Den Haag!

   12 likes
 • Arnold schreef:

  Hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit Jan Rotmans en bedrijfskundige Mathieu Weggeman hebben hier een heel goed punt. Van onze politici hoeven we niet veel te verwachten. We moeten zelf aan de bak.

  20 likes
 • gijs schreef:

  het is een kwestie van tijd en dan heb je de opstand,daar is geen ontkomen meer aan
  want de ellende die de mensen over zich heen krijgen met alle regels en onbetaalbaar hoge rekeningen los je niet meer op van te voren.
  de regering heeft zijn ogen gesloten en is doof geworden

  12 likes
  • garriet60 schreef:

   een joggie van 10 jaar die op dieven pad was werd op gepakt !! waarom dat dieven zooitje van de verzekerings banken en het parlement dan niet?? als jij door het rood rijd of zonder licht krijg je een boete maar als zij dronken achter het stuur zitten worden ze door de politie thuis netjes afgeleverd !

   1 likes
 • pietje schreef:

  Matt helemaal met je eens wij nederlanders zijn ontzettend LAF en protesteren niet blijven op hun stoel zitten jammer genoeg ! Een echt laf volkje !!! Helaas !!!1

  9 likes
 • exegese schreef:

  Er zijn meerdere redenen waarom niemand iets doet of zegt. Enerzijds angst, maar ook gemakzucht, desinteresse of gewoon domheid. Maar de allerbelangrijkste reden is dat we steeds heel voorzichtig, voetje voor voetje op een heel gewiekste manier in de val gelokt worden. Ik hoor Hans hoogervorst nog roepen op tv in 2005 dat we absoluut niet bang hoefden te zijn dat er ook maar iets duurder zou worden, alleen anders en gegarandeerd beter. En zoals gewoonlijk, als er weer eens niets klopt van de beloftes en afspraken gaan de verantwoordelijken vrijuit, vertrekken met de stille trom en krijgen als dank een vet betaalde baan in Brussel of het bedrijfsleven. (Sinds 2011 is Hoogervorst voorzitter van de IASB International Accounting Standards Board te Londen). Zo is het altijd gegaan en zal het voorlopig nog wel even doorgaan, zolang wij blijven stemmen op de aantoonbare bedriegers van het old-boys-network. Met z’n allen niet meer stemmen is de meest pijnloze oplossing en tevens de enige om ze uit te schakelen.

  6 likes
  • Bataaf schreef:

   De grootste reden is volgens mij het letterlijke brainwashen wat er in het westen plaats vindt al decennia lang.Er wordt biologisch chemisch oorlog gevoerd tegen het volk.En dat is geen complot THEORIE meer.Wel een complot dus.Kijk als onze natuur zo ernstig wordt aangevallen kan je ‘de mensen’ het niet geheel verwijten dat zij zo passief en volgzaam zijn geworden.Klinkt logisch maar daarom is goede voeding zo belangrijk.En een relatief stress vrij leven.
   Whoa and behold.Tegenwoordig hebben we al kleuters met stress gerelateerde klachten.
   We worden op alle fronten aangepakt.En dat verschild ook nog eens per land in welke mate men onze natuur, onze biologie gefokt word.Ivm met wetgeving en mate van corruptie/chantage door corporatiesNederland is helaas een labrat van dag een in deze.Maar er zijn er die het wel gaan doen.En dan volgt de rest vanzelf.
   “Als er een schaap over de dam is, volgen er meer.”

   3 likes
 • Dennis de Bijl schreef:

  Ik ga ook al met 2 vrienden erheen, eerste 3 demonstraties met zijn 2en, toen in mijn eentje naar de dam in amsterdam, nu met zijn 3en 🙂
  Malieveld of het binnenhof, maar ik stem op het binnenhof, natuurlijk hebben ze dat liever niet, maar WIJ hebben ook LIEVER een heleboel dingen niet!!!

  8 likes
 • koekje schreef:

  Zorgverleners hebben het te druk met overleven. Eruit stappen is alleen mogelijk als ze een alternatief hebben, en dat is er vaak niet / kunnen ze niet vinden.

  In dit systeem leveren zieken veel meer op dan gezonden.
  Er wordt schandalig misbruik gemaakt van de angst maar ook van loyaliteit, medeleven en barmhartigheid.

  Uiteraard gaat de wal eens het schip keren, maar ten koste van wat?

  7 likes
  • days of our lives schreef:

   Zo simpel is het allemaal niet.

   De toestroom van mensen die zorg nodig hebben is fors toegenomen in de laatste jaren. Babyboomers worden oud. Daarnaast heeft het onvermogen van veel ouders om hun kinderen goed te verzorgen er toe geleid dat de jeugdggz een enorme groei heeft doorgemaakt. Tegenwoordig is jeuk aan een teen voor mensen al een reden om een röntgenfoto en uitgebreid onderzoek te eisen in het ziekenhuis. Bij de spoedeisende hulp in het weekend zit de wachtkamer vol met mensen en spelende kinderen, vanwege een lichte koorts bij het kind oid. Die wachten niet even tot maandag. Heb zelf kunnen zien dat daar gezellig werd gekeuveld en gelachen toen ik daar binnenkwam, kermend van de pijn door een bloedende wond van een hondenbeet. Moest wel anderhalf uur wachten voordat ik aan de beurt was.

   Op een jaarlijks budget van tegen de 100 miljard voor zorg zou versobering van salarissen in de zorg voor de premiebetalende burger (en werkgevers, die veruit het meeste betalen!) slechts een paar euro per maand opleveren. Relatief natuurlijk, want de forse toestroom van nieuwe zorgbehoevenden doen dat “voordeel” ruimschoots teniet. De premie gaat toch weer omhoog.

   Het systeem is aan het klappen, een demonstratie gaat daar niets aan veranderen.

   0 likes
 • pietje schreef:

  De reden waarom is…… omdat niemand durft ik durf wel maar…..dan ben ik alleen en wat doe ik dan ????? de anderen die wel een grote mond hebben doen niets !!!! want zijn bang voor hun baantje !!! dus….. we hebben hier te maken met lafaards !!!! Die niets doen en slaafjes blijven want,….. ze houden zich stil !!!! Ik kan in mn eentje wel iets beginnen maar denken jullie echt dat , dat iets doet ???? Tuurlijk niet want dan ben ik ontoerekelingsvatbaar ! zo werkt he t !!! Dus ga me nu maar vertellen wat ik kan doen…..doe het graag want bent heel boos !!!! En wil al die lafaards een hallo zeggen blijf lekker op je stoel zitten en mopper maar doe in vredesnaam niets want je weet maar nooit !!!! Je kan je baan verliezen nou…… ik verzeker je als je in de gezondheidszorg zit dan verlies je zowiezo je baan want alles wordt uitgedund ! Dus je bent hem al kwijt !!!!! Maar blijf lekker in je stoel zitten lekker gemakkelijk ! Tot je hoort dat je baan weg is en dat gebeurt heel snel ……dus wacht maar af !

  4 likes
 • Marco schreef:

  Matt @ 1 ja je hebt gelijk —> Nederlanders Bah,
  Persoonlijk heb ik geen vertrouwen meer in mijn volk als er oorlog oid komt.

  Laten wij eens onze ballen zien en met vuist de elite eens duidelijk maken dat we het zat zijn.
  Deze oproep moet op elke site komen te staan om harde taal vanuit de bevolking te scanderen.
  Ik heb werk en heb het goed, maar ik ben het zat en zie onze ouderen en ons zelf door deze regering ten onder gaan.
  Ook de toekomst van mijn /onze kinderen zijn aan de grillen van deze incompetente en laffe regering en niet te vergeten onze media afhankelijk en zorgelijk. Wij moeten met zijn allen in opstand komen in Den Haag.

  3 likes
 • Adam Onesto schreef:

  Ik heb 15 jaar lang Hfl 180,00 gulden (= 61,68 euro) per JAAR betaald voor een uitstekende ziekte kosten verzekering bij het ziekenfonds. Voor 15 gulden per maand was alles gedekt. Géén eigen risico en geen na of bij betalingen en goede zorg op alle vlakken.

  Tegenwoordig betalen we 350 euro eigen risico én 1200 euro of meer premie per jaar. Dat is 1550 euro maal 2,20371 (weet u het nog?) dat is nu dus Hfl 3.415,75 per jaar. Dat is bijna 20 keer zoveel! En dat voor een uitgekleed pakket met enorm hoge eigen bijdrage???

  Alleen die berekening toont al aan hoe verrot de zorg geworden is.

  Ik ben al negen jaar geleden vertrokken uit de EU en leef nu in Azie waar ik sinds 2012 succesvol mensen genees van hun kanker door middel van rauwe organische voeding en natuurlijke supplementen.

  Wie gezond is heeft geen zorg nodig, dus is het je grootste zorg om gezond te blijven.

  Over hoe u dit zelf kunt doen, heb ik een korte handleiding geschreven en op Amazon.com gezet onder de naam “Pretty Panacea”. Hiermee kunt u elke vorm van kanker zelf genezen in 3 tot 9 maanden. Dit is absoluut geen lariekoek of bullsh*t want sinds 2012 heb ik met dit dieet (gebaseerd op Max Gerson) meerdere patiënten succesvol van kanker genezen.

  Een man had stage 4 lymphoma met uitzaaiingen naar de longen en de prostaat en was opgegeven en woog nog maar 46 kilo en kon zonder hulp niet zijn bed uit. Nu bijna 2 jaar verder weegt hij weer 64 kilo, hij beheerd zijn eigen guesthouse gaat 3 keer per week naar de gym en voelt zich weer uitstekend.

  Genezen van kanker is dus echt wel mogelijk maar dan moet u wel begrijpen hoe het werkt en weten wat u hiervoor moet doen en laten en dat staat exact beschreven in “Pretty Panacea”.

  Voor iedereen de aller beste wensen en veel geluk in het nieuwe jaar maar vooral een goed gezond 2015 !

  Adam Onesto

  3 likes
 • Spade schreef:

  10 jaar geleden was ik al tegen het systeem, het werkt maar een kant op de kant het bedrijf en zijn kontkruipers. Toen wou ik handelen ik heb zoveel mogelijk mensen gezegd dat we iets moeten doen maar ze keken me allemaal verbaast aan……….en dat ik gek was. Ik heb de hoop compleet opgegeven het intersseert me totaal niet meer en heb geen hoop op de toekomst. Ik probeer zoveel mogelijk in het nu te leven en hoop dat het zo snel mogelijk veel erger wordt, zodat er eens een keer actie wordt ondernomen. En dan dan bedoel ik niet met een zielig vlagje gaan waaien op het malieveld dingen moeten vernietigd worden de fik erin anders glij je zo weer terug naar af, chaos brengt orde.

  Alleen moet ik wel denken aan vroeger op school toen we eens een streek wouden uithalen met de leraar iedereen zou meewerken maar toen punt bij paaltje kwam deed nog niet eens 1/3 mee je raad het al de braafste jongentjes en meisjes van de klas (de kontkruipers). En de samenleving nu is verdomd soft als de batterij van de telefoon leeg is begint men al te janken, als het winter is dan noemen we het horror als er iemand op straat inelkaar word geslagen gaan we kijken, ik vind het 3keer niks………………waardeloos.

  3 likes
 • Terzake schreef:

  Nederlanders zijn in 3 dingen goed.

  1) De buitenlanders de schuld geven over alles en nog wat (vingertje wijzen)
  2) Klagen.
  2) Ze laten misbruiken aan alle kanten.

  3 likes
 • Silber eye schreef:

  Dat de burgerij NIET in opstand komt heeft te maken met de verborgen pressie welke de overheid uitvoert op de haar afhankelijke kiezers, macht welke je direct kunt linken aan de situatie in de aanloop van WO2.
  Na WO2 verbleven prominente nazi figuren in de schaduw maar wel verborgen in het centrum van de macht, en zijn nu heden terug in een modern jasje in het machtstheater, dat is nu wel duidelijk gezien de jarenlange brute vervolging van de zwakkeren onder ons een scenario welke ons allemaal te wachten staat zodra de ziekte of ouderdom ons inhaalt, ook al denken velen dat zij geld en vastgoed hebben ook voor hen geld de (verzorging) liefde is te koop, vandaar de exorbitante graaien van de bewindslieden om hun oude dag te verzekeren.

  Een ieder burger heeft behoeftes om te overleven en is daarbij sterk afhankelijk van de overheid, de burgers zijn stelselmatig egoïstisch geïndoctrineerd via een jarenlang uitgevoerd hokjes beleid, de hokjes zijn zelfvoorzienend gemaakt hangend aan de tentakels van Den Haag, hokjes welke nu bruut worden verkracht door dezelfde overheid om te kunnen oogsten om de sterkeren (graaiers) te verzekeren van een onbezorgde oude dag.
  Hokje “zorg” hokje “burgerrecht” ga zo maar door….
  Het omvormen van het pensioenstelsel met daarbij het omhoog brengen van de pensioengerechtigde leeftijd voor de werknemers was en is een grote overwinning voor de graaiers omdat verreweg de meeste werknemers hun pensioen werkend niet halen en dus in de bijstand komen en zodoende hun oudedag voorzieningen op moeten eten zoals spaargelden, huis etc.

  Beste mensen WO3 staat voor de deur, direct voor WO3 werd er ook gegraaid en direct na WO3 werd er extreem gegraaid met name de rijkdommen van de Joodse landgenoten, daarna werd het stemvee gemest en nu word er weer geoogst.

  DE PVDA blijkt sinds premier Kok een wolf in schaapsklederen of de duivel zelve.

  3 likes
 • Dussss... schreef:

  “Dit is absoluut geen lariekoek of bullsh*t want sinds 2012 heb ik met dit dieet (gebaseerd op Max Gerson) meerdere patiënten succesvol van kanker genezen.”

  En, hoeveel patiënten ben je verloren?

  2 likes
 • Debbie schreef:

  Blijkbaar kijkt u, als journalistiek bedrijf niet ver genoeg. Wel verder dan de neus, waarvan u in uw artikel blijk geeft, maar toch niet ver genoeg. Een van de hoofdpunten van Break the system is namelijk het omvormen van de zorg naar een betaalbaar en transparant systeem.
  Mogen we echt verwachten dat zorgmedewerkers deze opstand gaan trekken? Nee, dat moeten we met z’n allen doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je nu nog een baan in de zorg hebt, dat je die probeert te behouden in deze barre tijden.
  De roep en het draagvlak om dit te veranderen moet groter zijn; vanuit het volk. Dus zorgmedewerkers, patiënten én overige mensen.

  2 likes
 • Silber eye schreef:

  Lichtpuntje is,

  Nu de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de voorzieningen kan de burger nu direct ageren bij misstanden bij de aangewezen wethouder of gemeente onderdeel, dus antwoorden als “Den Haag wil” worden niet meer geaccepteerd wij zijn een samenleving inplaats van een samenbeleving.
  Een crepeer situatie direct naast een parasiteer situatie lijkt mij uitgesloten in een steenrijke samenleving, ik neem aan dat we nu volop te maken krijgen met gewetensbezwaarde ambtenaren welke hun positie zullen overdragen aan de gewetenloze.

  0 likes
  • days of our lives schreef:

   Hoezo lichtpuntje? Gemeenten moeten nu betalen, krijgen daarvoor een budget uit Den Haag, maar dat is minder dan wat het rijk uitgaf. Ze kunnen dan ook makkelijk zeggen dat Den Haag bepaalt hoeveel ze mogen uitgeven en daar is niets tegen in te brengen. Het is slechts een verplaatsing van budgetstromen, waarbij het geld nog steeds exclusief uit Den Haag komt. Sommige gemeentes weten al dat het budget vanuit Den Haag niet toereikend zal zijn en zij zullen dus of meer gemeentebelastingen gaan innen of bezuinigen op sociale voorzieningen, zoals groenvoorzieningen, cultuur en speeltuintjes.

   Daar wordt niemand dus beter van.

   1 likes
   • Silber eye schreef:

    In ieder geval worden de zogenaamde democratische verantwoordelijke lakeien direct in ons voetlicht geplaatst met een volle of lege beurs, zolang deze het verantwoordt vinden in functie te blijven zijn deze mede schuldig!
    Ik voorzie burgerlijke ongehoorzaamheid in een breed maatschappelijk verband en anders wel gewetensbezwaarde ambtenaren.
    Groenvoorzieningen , cultuur en speeltuintjes incl zwembaden en sport accomodaties zijn al lang geleden wegbezuinigd of anders geprivatiseerd dus onbetaalbaar gemaakt voor de minder bedeelden.
    Af en toe wordt er een speeltuintje gerealiseerd door de buurtbewoners zelf, meestal na sociale ongeregeldheden dat lees je niet in de krant.

    De media wordt gedicteerd door de overheid als voorbeeld, vanmorgen is er een aardbeving geweest in Groningen dit valt niet meer te verbergen omreden grote sociale onrust (het wordt overig wel geweerd op officiële als wereldwijd) even later is er een iets zwaardere beving geweest in Wijk bij Duurstede te weten om 09.53 uur.
    Sssst vertel dit niet verder het is geheim.

    Reden? dit mag de burger gewoon niet weten daarom wordt dit zorgvuldig uit de media gehouden er wordt gecensureerd.

    1 likes
 • Johan schreef:

  Er zal geen opstand uitbreken, de meeste mensen zitten in hun persoonlijke gevangenis en zijn bang die te verlaten.

  De gevangenis kan zijn: eigen huis, kinderen die thuis wonen, etc. dit zorgt ervoor dat de kosten om te overleven steeds hoger worden en men is bang om zijn/haar baan te verliezen.

  Eerst zal men vrijwel niets moeten hebben en dan pas zal men bloed, zweet en tranen weer wat rechten trachten te verwerven.

  2 likes
 • Paul schreef:

  @ Tsha
  29 december 2014 17:10 at 17:10

  De oplossIng is simpel. Geen premie meer betalen, geen huur meer betalen, massaalzwart rijden, salaris contant laten uitbetalen… Etcetcetc Kortom… Het systeem laten instorten. Maar dan wel met ze allen. Niet? Lekker klagen en sppv stemmen? Dan verdien je dit systeem!

  _____________

  ‘Rentevrij geld maakt samenleving weer sterk en gezond’

  http://www.deflorijn.eu/home

  https://www.youtube.com/watch?v=_mZszr6baME

  Waarom een alternatief voor de euro?
  In de Nederlandse grondwet staat: ‘De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid’ (Grondrecht 20). De Nederlandse overheid heeft dus een verantwoordelijkheid voor het materiele welzijn van de bevolking, die verder gaat dan het verstrekken van uitkeringen en AOW. Het belangrijkste instrument om het materiele welzijn van de bevolking te kunnen garanderen heeft de overheid uit handen gegeven. Waarom? Omdat het scheppen van geld is overgelaten aan bedrijven met een winstdoelstelling en met aandeelhouders, want 95% van al het geld wordt door commerciële banken gecreëerd, uit het niets. De overheid heeft hiermee een essentieel belangrijke maatschappelijke taak uit handen gegeven aan bedrijven die geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het behartigen van die maatschappelijke taak.
  Lees hier verder:
  http://www.deflorijn.eu/waarom-de-florijn

  2 likes
 • a vd heide schreef:

  RICK ,je hebt wel gelijk aan de kant van premie betalingen is het;natuurlijk; goed geregeld maar aan de uitbetalingen kant is er heel wat mis.EN dat is juist het gluiperige ervan !

  1 likes
 • Rick schreef:

  Er is concreet toch weinig verander dit jaar ten opzichte van vorig jaar? Als je van verzekeraar wisselt kan je zelfs een goedkopere zorgverzekering vinden. Misschien moeten we ook eens kijken naar het feit dat de zorg in Nederland gewoon goed geregeld is vergelijken met armere landen. Je kan in Nederland zelfs zorgtoeslag krijgen als je inkomen wat lager ligt. De extreme winstboekingen vind je in wel meer branches en de wereld is nou eenmaal ongelijk verdeeld, dat geldt niet alleen voor de zorg.
  Maar met de middelen die we in Nederland tot onze beschikking hebben zouden we het inderdaad wel iets menselijker kunnen maken en dan met name de zorg voor ouderen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  vvd

  VVD en D66 (applaus voor de zorg!) blokkeren voorstel voor betere zorgbeloning: ‘Mes in de rug’

  In de Tweede Kamer is de motie ...

  klappen

  Klappen voor de zorg? Rutte deelde in de afgelopen 10 jaar alleen maar klappen uit aan de zorg

  Vlak nadat Nederland op slot was gegaan, ...

  >