Mens en Dier

Adviseur Hugo de Jonge: ‘Niet vaccineren betekent dan geen toegang tot leuke dingen’

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad en dus één van de adviseurs van zorgminister Hugo de Jonge, doet in gesprek met Tubantia enkele opvallende uitspraken. Hij kreeg tijdens het interview onder meer de vraag of hij voorstander is van verplichte vaccinaties.

“Als er voldoende vaccins zijn en de groepsimmuniteit is in gevaar, dan heb je als overheid het recht om in te grijpen, zeker ook als het om kinderen gaat. Ik ben geen voorstander van dwang, wel van drang,” zei Pierik.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij zei dat volwassenen hun recht moeten kunnen houden om nee te zeggen, maar voegde eraan toe dat je ze op grond van het maatschappelijk belang ‘wel met de consequenties zou kunnen confronteren’. “Niet vaccineren betekent dan geen toegang tot het café, het stadion, het theater en alle andere leuke dingen van het leven,” aldus Pierik, lid van de vaccinatie-commissie van de Gezondheidsraad.

(Semi-)verplichte vaccinatie

Hij denkt ook dat bepaalde beperkingen nooit meer weggaan. “Het thuiswerken bijvoorbeeld, de alertheid voor anderen en de schroom om een hand te geven: dat zal nooit meer verdwijnen,” zei de adviseur van De Jonge.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) schrijft in een reactie op de uitspraken van Pierik: “Er wordt inmiddels openlijk gepleit voor (semi-)verplichte vaccinatie. Zelfs de integriteit van ons eigen lichaam is niet langer heilig.”

4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

250 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
2 jaren geleden

Waarom je doodvonnis tekenen voor leuke dingen?

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Zo een uitspraak werkt misschien voor de klas van het basisonderwijs.

Eric
Eric
2 jaren geleden

Dat….maken we zelf wel uit wat goed of slecht is.

William
William
2 jaren geleden

De Jonge is een gehersenspoelde omhooggevallen leraar die denkt dat hij GOD is… ben benieuwd hoe hij zal “gillen” als hij door het tribunaal levenslang in de gevangenis word geparkeerd.. zal niet lang meer duren…

Back to top button
250
0
We lezen graag je reactie!x