Wetenschap

Nieuwe toestand van materie vergelijkbaar met lichtzwaarden

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fotonen kunnen zich bij extreme temperaturen gedragen als moleculen, iets wat voorheen onmogelijk werd geacht.

Een groep wetenschappers van Harvard en het Massachusetts Institute of Technology heeft een toestand van materie gecreëerd die tot voor kort alleen in sciencefictionfilms was te zien.

De natuurkundigen deden onderzoek naar de eigenschappen van fotonen of lichtdeeltjes, toen ze moleculen wisten te creëren uit samenklonterende fotonen.

Massa

Wetenschappers namen altijd aan dat fotonen massaloze deeltjes zijn die niet met elkaar interacteren. De meeste eigenschappen van licht zoals wij dat kennen komen voort uit het feit dat fotonen massaloos zijn en niet met elkaar interacteren, aldus hoogleraar Mikhail Lukin van Harvard. Hij heeft het met zijn collega’s voor elkaar gekregen dat ze zich begonnen te gedragen alsof ze massa hadden en samenklonterden als moleculen.

Lukin vergeleek de nieuwe materietoestand met lichtzwaarden. “Als deze fotonen met elkaar interacteren, drukken ze tegen elkaar en ketsen ze af,” legde hij uit. “Wat in deze moleculen gebeurt lijkt op hetgeen we in de films zien.”

Kwantumcomputers

Om wisselwerking tussen de atomen te laten plaatsvinden koelden de onderzoekers rubidiumatomen in een vacuümkamer af tot enkele graden boven het absolute nulpunt.

Toen twee fotonen werden afgevuurd op de wolk kwamen ze er aan de andere kant uit als één molecuul. De wetenschappers hopen met hun ontdekking bij te dragen aan het onderzoek naar kwantumcomputers.

Bron: Eurekalert.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

Genesis 3
“24 En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.”

Vlammend zwaard, laserzwaard, weer een alternatief?

Mikhail
Mikhail
8 jaren geleden

I am your father..

A W Reijresen van Bu
A W Reijresen van Bu
8 jaren geleden

[quote name=”Rob ter Horst”]Genesis 3
“24 En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.”

Vlammend zwaard, laserzwaard, weer een alternatief?[/quote]

De scheppingsdagen zijn de regens van het begin van de regenseizoen op de savanne in Afrika. De bomen dragen dan vruchten en als die overrijp worden dan gaat dat gisten in de magen van diegene die dat eten en die worden stomdronken en krijgen daarna een kater. Cherubs en het heen en weer flitsende vlammende zwaard is bliksem. http://www.youtube.com/watch?v=qx-trAuwiOw

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

[quote name=”A W Reijresen van Bu”][quote name=”Rob ter Horst”]Genesis 3
“24 En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.”

Vlammend zwaard, laserzwaard, weer een alternatief?[/quote]

De scheppingsdagen zijn de regens van het begin van de regenseizoen op de savanne in Afrika. De bomen dragen dan vruchten en als die overrijp worden dan gaat dat gisten in de magen van diegene die dat eten en die worden stomdronken en krijgen daarna een kater. Cherubs en het heen en weer flitsende vlammende zwaard is bliksem. http://www.youtube.com/watch?v=qx-trAuwiOw%5B/quote%5D
En nu een andere vertaling: “24 Hij verdreef de mens, en plaatste ten oosten van de hof van Eden de cherubs met een vlammend zwaard, dat heen en weer bewoog, om de weg naar de boom des levens te bewaken.”

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x