Homepagina » Binnenland » Advocaat begint rechtszaak tegen coronapas: ‘Onwettig, strafbaar en mist elk nuttig effect’
advocaat
Foto: Unsplash

Advocaat begint rechtszaak tegen coronapas: ‘Onwettig, strafbaar en mist elk nuttig effect’

Per 25 september wordt de coronapas verplicht. Wie toegang wil krijgen tot horeca, sportwedstrijd, concert of theater moet kunnen laten zien dat hij gevaccineerd, hersteld of negatief getest is.

“Voor het eerst in mijn leven word ik – en velen met mij, waaronder mijn gezin – actief gediscrimineerd door diezelfde overheid aan wie we jaarlijks, mede namens onze medewerkers, ettelijke tonnen aan directe en indirecte belastingen en premies overmaken,” schrijft advocaat Bart Maes in een bericht op social media. “Ik ben hier oprecht door geschokt.”

Hellend vlak

“Men heeft werkelijk geen idee wat voor hellend vlak men hiermee op gaat, en dan laat ik de historische vergelijkingen nog even voor wat ze zijn,” voegt de advocaat toe.

“Deze maatregel is onwettig, strafbaar, woordelijk in strijd met de Grondwet, tal van internationale verdragen én resolutie 2361 van 27 januari 2021 van de Raad van Europa, en mist bovendien elk nuttig effect,” benadrukt hij. “Dat geldt a fortiori voor jongeren tot 18 jaar. Voorts wordt deze historische maatregel genomen door een demissionair kabinet.”

Wij zullen ons hier met hand en tand tegen verzetten

De advocaat heeft besloten een rechtszaak te beginnen tegen de coronapas. “Wij zullen ons hier met hand en tand tegen verzetten omdat wij wars zijn van ELKE vorm van discriminatie,” zegt Maes. “Dit heeft al lang niets meer te maken met pro/contra coronamaatregelen, pro/antivax of überhaupt volksgezondheid, maar met keiharde discriminatie en machiavellistische machtspolitiek waar ieder beschaafd mens tegen zou moeten zijn, gevaccineerd/hersteld of niet.”

Hij roept met name belangen-, werkgevers- en brancheorganisaties die hier (al dan niet) door getroffen worden op zich aan te sluiten bij de rechtszaak. “Dit is de eerste keer dat ik zo’n publieke oproep doe en ik hoop oprecht dat het ook de laatste keer zal zijn,” aldus Maes. Neem hier contact op.

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel
marcel
2 maanden geleden

nu nog een onafhankelijke rechter

Angst woman
Angst woman
2 maanden geleden

Veel succes toegewenst.

cieleke
cieleke
2 maanden geleden

succes met de corrupte rechters die coronabeleid Rutte alleen maar volgen je kunt het proberen maar je bent de zoveelste al

Henk
Henk
2 maanden geleden

Omdat een vergelijk naar het verleden niet mag en men in Den Haag dit ongepast vind. Moeten we doden herdenking en bevrijdingsdag dan ook maar in de ban doen?

Ook niet terug kijken naar statistieken van ziektes en besmettingen uit het verleden dan. Het verleden dan ook niet gaan gebruiken met wat u wel past.

Als we vandaag willen zeilen hebben we niets aan de wind van gisteren. De opgedane ervaring en kennis mag dan ook voor niets en niemand gelden om te gebruiken.

x

Check Also

grond

PVV-senator somt grondwetschendingen op: ‘De constitutie is onder dit kabinet een vod geworden’

Minister Hugo de Jonge is bij de ...

corona

Regering wil nieuwe draconische coronawetgeving met spoed doordrukken: ‘Vrijheid loopt groot gevaar’

Het kabinet wil in sneltreinvaart drie wetsvoorstellen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

128
0
We lezen graag je reactie!x