Financieel

‘Er is een financiële storm op komst die zijn weerga niet kent’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Tweede Kamerlid Olaf Ephraim (BVNL) wil dat Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), naar de Tweede Kamer komt om tekst en uitleg te geven over de nieuwe financiële crisis die in rap tempo op Europa afkoerst.

“Langdurige hoge inflatie en rente, enorme schulden die op basis van lage rentes gemaakt zijn en nu onhoudbaar worden, slepen Europa opnieuw richting het financiële ravijn,” stelt Ephraim.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nout Wellink, oud-DNB-president en voormalig lid van de Trilaterale Commissie, zei tegenover De Telegraaf: “Ik denk dat de situatie vrij ernstig is. De wereld is slaapwandelend in een schuldenval terechtgekomen.”

Doof

“Te lang en te hardnekkig is ervan uitgegaan dat de rente altijd laag zou blijven,” stelde Wellens, die meermaals de jaarlijkse Bilderbergconferentie bezocht.

Ephraim schrijft op Twitter: “Slaapwandelend? Hou op. Hier waarschuwen wij en vele experts al jaren voor. De situatie is onhoudbaar, maar het orkest speelt rustig door op de Titanic. De Europese Centrale Bank (ECB) is drukker met klimaatbeleid, inclusie en genderdiversiteit dan met prijsstabiliteit en inflatie.”

Hij krijgt bijval van Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21). “Slaapwandelend, laat me niet lachen. De ECB is gewaarschuwd door bussen vol Duitse profs. Maar doof, uit politieke motieven. De euro als gouden kalf.”

Er staat ons een hete herfst te wachten

Zelf verwacht DNB de komende jaren miljarden aan verliezen. “De buffers waar DNB over beschikt, kunnen flinke schokken opvangen, maar zijn niet onbeperkt,” schrijft Knot in een brief aan minister van Financiën Sigrid Kaag.

De buffer is op dit moment zo’n 11 miljard euro, terwijl de totale risico’s per eind vorig jaar zijn berekend op 13,7 miljard euro.

“Grote verliezen dreigen en er is een financiële storm op komst die zijn weerga niet kent. Voldoende aanleiding dus om de president van De Nederlandsche Bank uit te nodigen in de Tweede Kamer. Er staat ons een hete herfst te wachten,” waarschuwt Ephraim.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max
Max
1 jaar geleden

Dan had Nederland maar niet al die miljarden aan het buitenland moeten geven, koekje van eigen deeg. Helaas het volk moet er voor op draaien. Schande van het kartel 🤮

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Die erbarmelijke financiële toestand bestond al eind 2019, maar de aandacht werd toen afgeleid door Corona, steeds maar geld bijdrukken jaagt de inflatie torenhoog. Wie zijn kont verbrandt moet op de blaren zitten.

Conny!https://www.ninefornews.nl/wp-content/themes
Conny!https://www.ninefornews.nl/wp-content/themes
1 jaar geleden

Money is the root of all evil! Jij kan geen twee goden dienen zoals God en ook Mammon!het is niet het geld, maar de zucht naar steeds meer en meer geld, men kan het niet meenemen naar de andere kant!

burger
burger
1 jaar geleden

Ja goeie actie; Knot is onzichtbaar nok

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x