Propaganda

Dé criticus van de politieke correctheid waarschuwt voor deze rampzalige ontwikkeling op onze onderwijsinstellingen

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese psycholoog Jordan Peterson groeide op YouTube uit tot dé criticus van de politieke correctheid. Zijn video’s worden wereldwijd door tientallen miljoenen mensen bekeken.

Linkse critici willen dan ook niets liever dan hem de mond snoeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij roept naar eigen zeggen zoveel weerstand op omdat hij zich verzet tegen ‘een rampzalige ontwikkeling op onze onderwijsinstellingen’.

Frontale aanval

“Noord-Amerikaanse universiteiten zijn voor een groot deel overgenomen door neomarxistische activisten, die een frontale aanval hebben ingezet op de vrijheid van meningsuiting,” zegt hij.

“Zij verdragen het idee van de soevereiniteit van het individu niet, wat het fundament is van onze samenleving” vervolgt hij.

“Voor hen draait alles om groepsidentiteit: zwarten, transgenders, homoseksuelen, vrouwen,” aldus Peterson. “En dit denken is ook al overgewaaid naar Europa.”

Totalitair denken

De professor kwam onder vuur te liggen toen hij weigerde om transgenders met een genderneutraal voornaamwoord aan te spreken.

“Hoe kun je van burgers verwachten dat zij ineens in twijfel trekken dat er biologisch slechts mannen en vrouwen bestaan?” vraagt hij.

“Dan ben je toch sprakeloos? Zoiets is in de geschiedenis nog niet voorgekomen,” zegt hij, toevoegende dat dit een vorm van totalitair denken is.

Geïndoctrineerd

“Het totalitarisme hebben we al eens gehad, met tientallen miljoenen doden tot gevolg,” klinkt het.

In een nieuwe video zegt hij tegen ouders dat zij hun kinderen moeten opdragen de les uit te lopen zodra docenten thema’s aansnijden zoals wit privilege of gender, ‘want je weet dat de leerlingen tijdens die lessen worden geïndoctrineerd’.

Wegblazen

Peterson voorspelt dat online media de klassieke media de komende jaren volledig gaan wegblazen. “Iedereen onder de 30 haalt zijn informatie al via sociale media,” zegt hij.

“De podcast van Joe Rogan heeft honderden miljoenen downloads per jaar,” voegt hij toe. “Rogan is veruit de machtigste interviewer ter wereld en mensen weten dat niet eens.”

Foto: DrAdamJacobs Wikimedia Commons

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Ja, 2018 gaat de macht van de machtigen groeien; kijk maar naar google; je moet je handtekening zetten om het te gebruiken en daarmee al je privacy af te staan. Dit soort zaken gaan ze versnellen… omdat de voorbereidingen zijn afgerond.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Jordan Peterson heeft wat dit betreft de zelfde ideëen als Maitreya en Yahweh.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Als we niet willen overspoeld worden door Marxistische self destructieve hersendode drones voor onze volgende generaties dan kunnen we beter stoppen met het invoeren van deze propaganda onzin op scholen en universiteiten, en het overlaten aan Social Media om de volgende generaties proberen gek te maken…

Shockley
Shockley
6 jaren geleden

Men verklaarde mij voor gek dat die Social Justice Wariors voet aan wal zouden krijgen in Nederland. Het is gebeurd want we doen graag US of Atje na.

En ook hier ontwijken die SJW’ ers met bedachte termen discussies en de dialoog. Denk maar aan termen zoals white privileges, mansplaining, en false equivalence. Dat laatste staat zeg maar voor wanneer jij jouw ervaringen deelt over een onderwerp. Maar dat jouw ervaringen niet tellen want jij bent bv niet “zwart”, geen vrouw, transgender enz.

En dan nog beweren dat de rest niet luistert en zich ook nog hekelen aan de weerstand. Wie met de vinger wijst naar anderen, zou eens moeten inzien dat er drie vingers gericht staan naar zichzelf.

Dat doen dit soort hypocriete types zelf nooit. En ontkennen ook dat ze zo in het leven staan omdat ze graag hun ego strelen met een oh zo groots moreel.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x