Mens en Dier

De heilige geschiedenis van de wereld: Hitler, Kennedy en Johnson

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zijn boek De heilige geschiedenis wijst filosoof en theoloog Jonathan Black ons op de betrokkenheid van engelen en bovennatuurlijke machten en krachten in de wereldgeschiedenis. Engelen hebben onze perceptie van de wereld vormgegeven. Alle verhalen laten zien dat ze altijd aanwezig zijn en constant vormgeven aan ons leven en de wereld om ons heen, aldus Black.

Adolf Hitler meende in contact te staan met de goddelijke voorzienigheid en boodschappen van boven te krijgen. Hij geloofde dat hij in de Eerste Wereldoorlog meerdere malen op wonderbaarlijke wijze aan de dood was ontsnapt, omdat hij door hogere machten werd beschermd. Hij vertelde dat hij ooit met wat vrienden zat te eten toen een stem hem zei dat hij moest opstaan en een meter of 20 door de loopgraaf moest lopen. Toen hij op die andere plek ging zitten, was er een enorme flits en een knal. Een granaat had de plek waar hij net had gezeten geraakt en al zijn kameraden gedood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Superman leeft nu ons ons,” zei hij wel eens tegen zijn vrienden. “Hij is hier, onverschrokken en wreed. De goddelijke voorzienigheid heeft me opgedragen om de Duitse volkeren te verenigen, om mijn thuisland weer op te bouwen tot het Germaanse Rijk.” De Engelse schrijver Houston Stewart Chamberlain riep hem uit tot de Duitse messias. En volgens Gregor Strasser veranderde Hitler door zijn betoverende uitstraling in een aartsengel als hij de menigten toesprak.

De Nederlandse journalist, politicus en verzetsstrijder Piet Jongeling maakte een soortgelijke bijna-doodervaring mee. Ook hij voelde dat hij moest opstaan van zijn plaats toen hij in het concentratiekamp Sachsenhausen zat. Hij liep een paar meter door zijn barak en hoorde een gigantische knal. Op de plek waar hij net had gezeten was een raket ingeslagen. Jongeling schreef de gebeurtenis toe aan de goddelijke voorzienigheid.

Black gaat ook in op overeenkomsten tussen de Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln en John F. Kennedy. Ze waren beide atletische mannen, langer dan 1 meter 80, scheepskapitein en bij beide leiders stond de raciale kwestie hoog op de politieke agenda. Lincoln trad in 1846 toe tot de Senaat, Kennedy in 1946. Lincoln werd in 1860 tot president gekozen en Kennedy in 1960. In beide gevallen werd betwijfeld of hun verkiezing legaal was.

De heilige geschiedenis van de wereld: Hitler, Kennedy en JohnsonZe hadden beide een Democratische vriend uit Illinois, genaamd Adlai E. Stevensons, ze kenden allebei ene dokter Charles Taft en ze hadden een adviseur met de naam Billy Graham. Ze werden allebei op een vrijdag door het hoofd geschoten. De moordenaars van beide mannen werden vastgezet door een agent die Baker heette en beide moordenaars werden op hun beurt gedood door een enkel schot uit een revolver voordat ze berecht konden worden. Lincoln en Kennedy hadden beide een Democraat als opvolger met de naam Johnson. De opvolger van Lincoln, Andrew Johnson, werd in 1808 geboren en Lyndon B. Johnson als Kennedy’s opvolger in 1908.

Het materialisme voert in onze maatschappij de boventoon, stelt Black. We zijn het idealisme en die wijze om de wereld te begrijpen zozeer uit het oog verloren dat het leeuwendeel van religie en spiritueel denken, ja het leeuwendeel van het menselijk denken en de menselijke beschaving, nu een gesloten boek voor ons is.

“Ik probeer te laten zien dat er geen simpele keuze te maken is tussen rede en religie,” besluit hij. “Religie is redelijk, gebaseerd op de aannames van het idealisme, net zoals wetenschap redelijk is, gebaseerd op aannames van het materialisme. Objectief beproeven is de toetssteen van de wetenschap, terwijl subjectiviteit, de proeve van de menselijke beleving, de toetssteen is van religie.”

Het boek ‘De heilige geschiedenis’ van Jonathan Black is hier verkrijgbaar.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Zoals ik al vaker zei hebben ze allemaal een BAAS, ja ook Hitler had een baas!! De Hitlergroet is officieel een groet naar de PAUS. Wie het IRON CROS nog kent die officieren kregen voor hun heldendaad moeten gaan inzien dat dat zwarte kruis ook het symbool is van de illuminatie maar het kruis komt veel vaker voor.

Deze wereld is geheel gestuurd door 1 groep die geheel 1 is en die ONS verdeeld in dualistische groepjes zoals Links Rechts maar ook Kapitalisme Communisme of bij de Islam Sjiieten en Soennieten.

Als je dit gaat inzien moet je ook gaan inzien dat ze dat met een reden gedaan hebben en dat ze dat heel goed gelukt is, los van alle commentaren die ze gaan krijgen.

exegese
exegese
9 jaren geleden

De E.U. die ons nu door de strot geduwd wordt is in wezen niets anders dan Hitlers doel. Dus wie heeft die oorlog nou gewonnen of verloren ? Wij met z’n allen dachten uiteindelijk gewonnen te hebben door de hulp van de geallieerden maar voor we het door hebben zitten we uiteindelijk toch met Hitler’s natte droom opgescheept en is er geen weg meer terug.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Als Hitler werd beschermd vanuit de goddelijke wereld, dan is dat goddelijke wel identiek aan de hel.

Robin
Robin
9 jaren geleden

Hitler kreeg door dat hij z’n plaats moest verlaten en verderop moest gaan zitten. Zo werd hij niet gedood.
Dit heeft niets met God te maken, maar met het wakker worden van paranormale vermogens. In elk mens zitten deze paranormale vermogens. Bij de meeste van ons verkeert het in slaaptoestand. Bij enkelen is het een beetje aan het wakker worden en bij een hele kleine groep mensen is het volledig ontwaakt.
Mensen met ontwaakte bovenwereldse vermogens kunnen net zo ver van God afstaan als alle anderen en zelfs niet eens in God geloven.
Kennis omtrent God hebben en het hebben van ontwaakte vermogens zijn 2 geheel verschillende dingen. Bij de eerste wordt je vervuld en verlost, de tweede kan voor een tijdje aantrekkelijk zijn, maar daarna kan het een behoorlijke last worden dat al snel tot misbruik kan leiden en een enorme egoisme in die persoon ontwikkelt.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x