Wetenschap

Wetenschappers ‘draaien tijd terug’ met kwantumcomputer. Wat je moet weten over hun baanbrekende onderzoek

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben de tijd teruggedraaid met behulp van een kwantumcomputer. Hun baanbrekende studie lijkt in strijd te zijn met de natuurkundige wetten.

Met behulp van elektronen en de kwantummechanica konden onderzoekers de tijd terugdraaien.

Het experiment is te vergelijken met biljartballen die na de start van het spel weer hun oorspronkelijke plek innemen.

Tijdmachine

De Russische, Zwitserse en Amerikaanse onderzoekers hopen de techniek nu verder te verbeteren.

De ‘tijdmachine’ wordt beschreven in het tijdschrift Scientific Reports en bestaat uit een kwantumcomputer die is opgebouwd uit qubits.

Qubits zijn eenheden informatie die worden aangeduid met een ‘één’ of een ‘nul’, of een ‘superpositie’ van beide staten.

Oorspronkelijke staat

Tijdens het experiment veranderde het patroon van nullen en enen. Op dezelfde manier schieten de biljartballen na de start van het spel alle kanten op.

Met behulp van een programma werd de staat van de kwantumcomputer op een dusdanige manier veranderd dat de tijd als het ware werd teruggedraaid: van chaos naar orde.

De qubits werden op deze manier in hun oorspronkelijke staat teruggebracht.

85,5 procent

Tijdens het experiment rolden de ballen als het ware terug naar hun oorspronkelijke positie.

Met twee qubits was het terugdraaien van de tijd in 85,5 procent van de gevallen succesvol. Toen er drie qubits gebruikt werden, traden er meer fouten op.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
calibus
calibus
3 jaren geleden

De QC kan met meerdere qbits niets meer doen omdat de gebeurtenissen in onze wereld ruimte/tijd worden vastgelegd in tijd/ruimte. Tijd is in dat gebied niet meer ‘linear’ zoals hier het geval is. Tijd is in tijd/ruimte spatiaal en ingebrand in de ‘fabric of time’, de ruimte daar is dan linear. Vraag me niet hoe het daar uitziet, dat weet ik niet, dat weet niemand. Dit krijg je alleen te zien na de fysieke dood.

marcel koningen
marcel koningen
3 jaren geleden

Geweldig ,het was al bekend dat in de kwantum meganica deeltjes hun start samenstellings eigenschappen achteraf konden veranderen of aanpassen als of er geen tijd was verstreken .Net als dat iets op twee plaatsen kan zijn of van struktuur veranderd als men er naar kijkt van deeltje naar golf.
Mvrg,Marcel

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ze zullen daar nooit geraken. Wetenschap zou zich dienen bezig te houden, met hoe het toch zo ver heb kunnen komen. Dat we leven in een samenleving, die elkaar het licht niet in de ogen gunt. Het werkelijke ontstaan van de wereld zoals die ooit was, is verleden tijd. Wat telt is morgen.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
3 jaren geleden

Goh, hebben ze het universum de andere kant op laten draaien.

Wie deze onzin gelooft heeft geen idee wat tijd is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x