Homepagina » Buitenland » Algehele media blackout: Anonymous valt tientallen centrale banken, Vaticaan, Wereldbank en Fed aan
Algehele media blackout: Anonymous valt tientallen centrale banken, Vaticaan, Wereldbank en Fed aan

Algehele media blackout: Anonymous valt tientallen centrale banken, Vaticaan, Wereldbank en Fed aan

Hackerscollectief Anonymous blijft ‘corrupte bankenkartels’ aanvallen. In de massamedia wordt hierover echter met geen woord gerept. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite MintPress News.

Recentelijk werden door OpIcarus de websites van de Wereldbank, de New York Stock Exchange, vijf banken van de Federal Reserve en het Vaticaan platgelegd. Het hackerscollectief verklaarde onlangs de oorlog aan het ‘corrupte wereldwijde bankenkartel’. Samen met Ghost Squad Hackers heeft Anonymous 30 centrale banken offline gehaald.

In een persverklaring legde Anonymous het doel uit van de operatie. Volgens de groep komen banken steeds weg met moord, fraude, samenzweren, profiteren van oorlog en witwassen voor terroristen en drugskartels. Ze hebben miljoenen mensen hun huis uitgezet en overheden omgekocht om ons stil te houden.

“Wij zijn de stem van de stemlozen,” aldus Anonymous. “Wij staan op tegen de banken. De centrale banken die de laatste dagen het doelwit waren, zijn aangevallen om de mensen eraan te herinneren dat zij de grootste bedreiging vormen. De bankiers zijn het probleem en #OpIcarus is de oplossing.”

Rothschild en BIS

Anonymous maakt duidelijk dat bankrekeningen van burgers niet het doelwit zijn: “We willen benadrukken dat alleen banken die eigendom zijn van Rothschild en de BIS [Bank for International Settlements] doelwit zijn. De meeste doelwitten zoals Guernsey, Cyprus, Panama en de Britse Maagdeneilanden bevinden zich in de top 10 van belastingparadijzen voor de elite. Rekeningen van burgers zijn niet getroffen, er zijn geen pinautomaten geblokkeerd en ook geen persoonlijke gegevens gelekt. Dit is een protest tegen de centrale banken en de 1%.”

Het begon allemaal met een cyberaanval op de Griekse centrale bank begin deze maand, waardoor de website verstoord werd. Anonymous waarschuwde toen dat de actie slechts het begin was van een campagne tegen sites van centrale banken wereldwijd, die een maand zou duren.

Al snel volgde een DDoS-aanval op de centrale bank van Cyprus, de Dominicaanse Republiek, Nederland en Malediven en de Guernsey Financial Service Commission, aldus het officiële Twitter-account van OpIcarus.

DeleteTheElite

Ghost Squad Hackers haalde de site van de centrale bank van Bosnië en Herzegovina offline en plaatste een screenshot op internet. Het Twitter-account BannedOffline liet weten dat ook de centrale bank van Mexico was getroffen door een DDoS-aanval.

De hackerscollectieven voerden een gezamenlijke actie uit waarbij de websites van de centrale bank van Jordanië, de centrale bank van Zuid-Korea, Compagnie Monégasque de Banque en centrale bank van Montenegro verstoord werden.

Afgelopen zaterdag hadden de centrale bank van Frankrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Tunesië, Trinidad en Tobago en de Filipijnen te kampen met DDoS-aanvallen. Ook de centrale bank van Irak lag onder vuur. Anonymous gebruikte daarbij de hashtag #DeleteTheElite.

OpIcarus stelt dat de elite verantwoordelijk is voor de corruptie, die in haar ogen plaatsvindt in alle overheden, media en drugskartels. “Afgelopen week hebben we de banksystemen van de Bank for International Settlements, de Wereldbank, het Vaticaan, Marokko, Macedonië en de centrale bank van Venezuela offline gehaald,” aldus de groep. “We staan achter de inwoners van Venezuela en hun protest tegen hun corrupte regering. Wij zijn het volk. Wij staan achter het volk. Wij steunen het volk.”

Begin mei gaf OpIcarus aan websites aan te zullen vallen die worden geassocieerd met de Federal Reserve, het International Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en centrale banken.

In enkele weken tijd vielen hackers van OpIcarus tientallen financiële instellingen aan.

De aanval op de Bank of England was uniek, omdat bij die aanval ook de interne e-mailserver offline zou zijn gehaald.

Geen van de getroffen banken wilde commentaar geven op de schade die zij hebben geleden als gevolg van de cyberaanvallen. Deze operatie is nu al extreem effectief, schrijft MintPress News. Volgens de site is de 1% bang dat OpIcarus veel steun zal krijgen van het volk, aangezien de massamedia weigeren over deze aanvallen te schrijven.

[MintPress News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sven
sven
4 jaren geleden

Ga zo door en voer het alleen maar op dit soort aanvallen.
Jammer dat ik niet de kennis en kunde bezit om dit soort acties uit te voeren.
Ik vraag mij af wat ik zou kunnen doen tegen de 1% buiten het aan iedereen die het maar wil horen vertellen wat er gebeurd en zou proberen meer mensen wakker te schudden.

atomnics
atomnics
Reactie op  sven
4 jaren geleden

Educate yourself!

Ken jezelf en je zal het universum evenals de goden kennen.

Wij zijn allemaal multi dimensionale zielen wezens.

pee
pee
Reactie op  sven
4 jaren geleden

werk je ? heb je een koopwoning? of al je andere vastenlasten door dat monopolie spel ben je niet in staat om iets te doen want je hebt genoeg te verliezen of dingen om rekening mee te houden wil je de rest van je leven niet willen bloeden. Door die hele maatschappelijke verantwoordelijkheid en de zorg die je misschien draagt ben je sowieso de Sjaak alles is door hun zo berekent dat je genoeg hebt voor rekeningen eten en een beetje ontspanning . Want je werkt misschien wel 40 uur in de week maar je hebt alleen zaterdag als je vrije dag

Profiler
Profiler
Reactie op  sven
4 jaren geleden

Dit speelt alleen maar in op wat de elite wil nl. contactloos en digitaal betalen.
Waarom denk je dat ze zo geïnteresseerd zijn in de blockchain technologie, de opvolger van SWIFT.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

amateurs. de echte grote jongens zitten bij de multinationals. high’n dry

ferrimassi
ferrimassi
4 jaren geleden

Anonymous, tja iedereen kan een masker opdoen. Zou mij niet verbazen dat de russen/chinezen hierachter zitten. Ben het niet eens met het banken systeem. Wat we nodig zijn is verzet met een gezicht. Niet dit laffe gedoe. Anonymous word kan voor iedere agenda gebruikt worden en word dat duidelijk ook.

J@n
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

Als dit soort organisaties de AMS-IX weten te beïnvloeden gaat het pas echt spannend worden.

Jelle
Jelle
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

waar is jou gezicht?????

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Jelle
4 jaren geleden

Niet achter een masker,ben geen 14 jarige die radicaaltje speelt in mijn moeders kelder…

frans
frans
4 jaren geleden

Anonimous moet gewoon door gaan tot alles plat ligt. De macht ligt ook bij het volk en niet bij een paar klootzakken en zakkevullers wij kunnen ze aanpakken. Daar houd geen ene dienst militair of politie iets tegen doen. Geld is ellende in de wereld van alles. Kijk maar hier in nederland bij de roverheid nummer een is mark rutte die alles aan elkaar liegt. Dan moeten wij als volk de oorlog aan de EU verklaren en op none actief zien te krijgen. Weg met de elite kliek.

Johan
Johan
4 jaren geleden

Een ddos aanval, lekker spannend, een groot aantal pakketten sturen zodat de server enkel druk is met verwerken van jouw verkeer en ander verkeer moeilijk kan afhandelen.

Het blootgeven van de Panama papers heeft enigzins zoden aan de dijk gelegd, dat soort acties moet er gedaan worden, een web- of mailserver tijdelijk buiten gebruik stellen is peanuts, de mails op de mailserver of documenten op “ontoegankelijke” pagina’s van de webserver zijn belangrijker om bloot te leggen!

Scafa
Scafa
4 jaren geleden

Ik vind het knap wat ze doen als het echt zo is maar er is 1 maar waarom beroven ze die bankiers niet als ze in hun bank gegevens kunnen hacken ze kunnen Rothschild en de hele Bilderberg rambam straat arm maken als ik die kennis had dan had ik dat gedaan ik had al het geld beroofd van die slechteriken en het aan de armen en minder bedeelden uitgedeeld of op hun bankrekening gestort.

dat is leuk om te doen 🙂

Reality check
Reality check
4 jaren geleden

Of is het allemaal controled disinformation??
Zie Joseph Farrell: Gizadeathstar.com
Even door blijven zoeken en niet meteen alles voor zoete koek slikken.
Zeker niet als het achter maskers is verscholen.

x

Check Also

benjamin

Topbankier Benjamin de Rothschild (57) sterft plotseling

Baron Benjamin de Rothschild is op 57-jarige ...

ddos-aanval

DDoS-aanval legt Viruswaarheid & Vrij en Sociaal Nederland plat: ‘Dit gaat echt helemaal mis’

Het was een wilde nacht op internet. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x