Universum

Aliens kunnen mogelijk hele sterren verplaatsen. Wetenschappers hopen er op deze manier achter te komen of dat al gebeurt

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aliens kunnen mogelijk sterren verzamelen en opslaan om het voortbestaan van hun beschaving te verzekeren. Dat heeft een wetenschapper gezegd.

Vanwege de uitdijing van het heelal komen sterren steeds verder van elkaar te staan. Daardoor wordt het moeilijker voor hoogontwikkelde beschavingen om er energie uit te halen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Dan Hooper van het Fermi National Accelerator Laboratory heeft nu een paper geschreven over de manier waarop dergelijke beschavingen het hoofd zullen bieden aan dit probleem.

Energiecentrales

Hij beweert dat beschavingen enorme structuren om die sterren kunnen bouwen en de energie die hiermee wordt opgewekt kunnen gebruiken om ze weer dichter in de buurt van de beschaving te brengen.

Dergelijke megastructuren worden al lange tijd gezien als teken van hoogontwikkelde beschavingen.

Hoewel het moeilijk voor te stellen is wat een buitenaards ras zou doen, is het waarschijnlijk dat ze energiecentrales rond sterren zullen bouwen, aldus Hooper.

Dysonbollen

Die structuren, Dysonbollen genoemd, zijn nog niet ontdekt, maar er wordt wel veel onderzoek naar gedaan.

Elke voldoende geavanceerde beschaving […] zal zich uitbreiden in het universum in een poging zoveel mogelijk sterren veilig te stellen voordat ze onbereikbaar worden, schrijft Hooper.

Gaten

Om ervoor te zorgen ze binnen hun bereik blijven zouden de beschavingen ze dichter bij huis plaatsen, in de hoop dat ze uiteindelijk dichtbij zullen blijven.

Er is volgens Hooper een manier om erachter te komen of dit al gebeurt. We zouden namelijk kunnen zoeken naar sterren die zich vreemd lijken te gedragen of naar ‘gaten’ in sterrenstelsels waar je normaal gesproken een ster zou verwachten.

[Independent]

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
6 jaren geleden

Eeuuh…is het niet wat eenvoudiger om een planeet naar een ster te brengen?!

Rikk
Rikk
6 jaren geleden

Broodje Aap. Energie is overal om je heen alleen de mens begrijpt dat nog onvoldoende, hoog ontwikkelde beschavingen hebben echt geen energiecentrales meer nodig….

salvar
salvar
6 jaren geleden

nou als dat waar is (mogelijk) laten ze dan onze planeet maar naar de diepste krochten van het heelal brengen maar, wel zonder de gewone burger.
prachtig toch als je op zo,n manier van de elite afkomt en dan kunnen ze met elkaar de boel verzieken.

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
6 jaren geleden

Deze Extraterrestrials aan het werk kunnen zien, via het tv scherm uit de luie zetel, dat is wat anders dan voetbal en festivals allerhande midden tijdens de verlofperoide

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x