Homepagina » Universum » Aliens kunnen mogelijk hele sterren verplaatsen. Wetenschappers hopen er op deze manier achter te komen of dat al gebeurt
Aliens kunnen mogelijk hele sterren verplaatsen. Wetenschappers kunnen er op deze manier achter komen of dat al gebeurt

Aliens kunnen mogelijk hele sterren verplaatsen. Wetenschappers hopen er op deze manier achter te komen of dat al gebeurt

Aliens kunnen mogelijk sterren verzamelen en opslaan om het voortbestaan van hun beschaving te verzekeren. Dat heeft een wetenschapper gezegd.

Vanwege de uitdijing van het heelal komen sterren steeds verder van elkaar te staan. Daardoor wordt het moeilijker voor hoogontwikkelde beschavingen om er energie uit te halen.

Dan Hooper van het Fermi National Accelerator Laboratory heeft nu een paper geschreven over de manier waarop dergelijke beschavingen het hoofd zullen bieden aan dit probleem.

Energiecentrales

Hij beweert dat beschavingen enorme structuren om die sterren kunnen bouwen en de energie die hiermee wordt opgewekt kunnen gebruiken om ze weer dichter in de buurt van de beschaving te brengen.

Dergelijke megastructuren worden al lange tijd gezien als teken van hoogontwikkelde beschavingen.

Hoewel het moeilijk voor te stellen is wat een buitenaards ras zou doen, is het waarschijnlijk dat ze energiecentrales rond sterren zullen bouwen, aldus Hooper.

Dysonbollen

Die structuren, Dysonbollen genoemd, zijn nog niet ontdekt, maar er wordt wel veel onderzoek naar gedaan.

Elke voldoende geavanceerde beschaving […] zal zich uitbreiden in het universum in een poging zoveel mogelijk sterren veilig te stellen voordat ze onbereikbaar worden, schrijft Hooper.

Gaten

Om ervoor te zorgen ze binnen hun bereik blijven zouden de beschavingen ze dichter bij huis plaatsen, in de hoop dat ze uiteindelijk dichtbij zullen blijven.

Er is volgens Hooper een manier om erachter te komen of dit al gebeurt. We zouden namelijk kunnen zoeken naar sterren die zich vreemd lijken te gedragen of naar ‘gaten’ in sterrenstelsels waar je normaal gesproken een ster zou verwachten.

[Independent]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Eeuuh…is het niet wat eenvoudiger om een planeet naar een ster te brengen?!

  6 likes
  • Bert S

   Mogelijk gebeurd dat al. Nibiru aka Planet X duikt ook steeds weer op een andere locatie, wat is bevestigd door diverse (amateur) astronomen. Dus wie weet is je stelling meer werkelijkheid dan je zelf zou verwachten.

   1 likes
   • Ja waar blijft die planeet eigenlijk, is de datum alweer voor de 100ste keer opgeschoven of wachten we nog tot datum 99 verstreken is.

    11 likes
    • Snelle Planga

     Zover ik je info kan geven over Nibiru waar het zich op dit moment bevindt, dat is achter de Zon en dus niet zichtbaar. En zover ik weet en al een tijdje geleden heb aangegeven zal het pas rond 2021/2022 zijn hoogtepunt bereiken. Voor die tijd zal het goed en steeds duidelijker zichtbaar zijn.
     En de sufferd David Meade (politicus) met al zijn voorspellingen (die niet uitkwamen) moet je al helemaal niet geloven. Die is goed de weg kwijt.

     0 likes
  • @Bert S, Je kunt een planeet niet zomaar ff uit z’n comfort zone halen, dat vind jij ook niet leuk 🙂

   6 likes
   • Maar wat als de comfortzone niet meer toereikend is en hogere beschavingen hebben de techniek om daar wat aan te doen. Wat zou jij dan doen Rene van Zalk.

    2 likes
   • Dat lijkt mij ook, Rene van Zalk, als de aarde dat zou doen verbranden we hier met z’n allen, dan kookt de tropen.

    1 likes
 2. Broodje Aap. Energie is overal om je heen alleen de mens begrijpt dat nog onvoldoende, hoog ontwikkelde beschavingen hebben echt geen energiecentrales meer nodig….

  23 likes
  • Mooier nog technisch op moleculair niveau bestaan wij alleen maar uit licht.

   Fotonen die tegen electronen aanslaan en vervolgens weer fotonen loslaten..

   0 likes
 3. Rasecht Berensiroop

  Deze Extraterrestrials aan het werk kunnen zien, via het tv scherm uit de luie zetel, dat is wat anders dan voetbal en festivals allerhande midden tijdens de verlofperoide

  1 likes
 4. :adrianus-johannes.

  ff voor alle duidelijkheid bestaan ze nu wel of niet !?

  Aliens kunnen mogelijk sterren verzamelen….. Dat heeft een wetenschapper gezegd.

  Dergelijke megastructuren worden al lange tijd gezien als teken van hoogontwikkelde beschavingen. EN Die structuren, Dysonbollen genoemd, zijn nog niet ontdekt, maar er wordt wel veel onderzoek naar gedaan.
  niet bestaande dysonbollen stofzuigers 🙂 ja ja maar nog niet ondekt aha we hebben hier met een helder ziende te maken zo’een die de lens van de telescoop heeft gepoetst zeker..

  zie alleen maar een verdienmodel van onze belasting centen thats all folks….

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.

  3 likes
 5. nou als dat waar is (mogelijk) laten ze dan onze planeet maar naar de diepste krochten van het heelal brengen maar, wel zonder de gewone burger.
  prachtig toch als je op zo,n manier van de elite afkomt en dan kunnen ze met elkaar de boel verzieken.

  2 likes
 6. dus de gevestigde gaat onderzoek doen naar iets wat al in alle toonaarden ontkend wordt. lijkt mij dat als je onderzoek gaat doen of dat kan je weet dat er aliens zijn; je gaat pas naar Duitsland als je weet dat het er ligt of zo.

  2 likes
 7. Kijk maar eens naar Hoag’s object. Vast artificieel. Een (en als je goed kijkt twee) sterrenstelsels in een ringvorm. Natuurlijk of een miljard jaar spelen?

  0 likes
 8. De “Goden” zijn almachtig…..? En inderdaad energie is overal zeker boven -273 C (0 Kelvin)

  0 likes
 9. Dus straks gaan 2 naburige Alienstammen dezelfde sterren willen hebben voor hun energievoorziening en dan? Komt er een sterrenoorlog tussen hen? Wie het eerst verplaatst, het eerst maalt?

  0 likes
 10. Een helderziende professor, noem ik dat !

  0 likes
 11. Het moet toch voldoening geven als we dit gaan weten …

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...