Gezondheid

Starbucks onder vuur wegens insecten in koffie

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Net nu bekend is geworden dat Starbucks werkt aan een wedergeboorte en de Amerikaanse koffieketen in Amsterdam zijn grootste vestiging van Europa heeft geopend blijkt de roze kleur in de Frappuccino gemaakt te zijn van insecten.

De aardbeiensmaak van het drankje wordt gemaakt van de Cochenilleluis. Karmijnzuur (E120) zit naast voedingsmiddelen ook in verf en cosmetica zoals lippenstift.

De Cochenilleluis (Dactylopius coccus) is afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico en wordt gekweekt om zijn karmijnrode kleurstof. De luis is als parasiet te vinden op de schijven van Opuntia, een schijfcactus.

Kunstmatige ingrediënten

Het pigment wordt vooral uit de eitjes en het bloed van de schildluis gewonnen. Een hoge dosis is giftig. Voedingsmiddelen waar karmijn in is verwerkt zijn op de ingrediëntenlijst voorzien van de melding E120.

Mensen begonnen zich af te vragen of de Frappuccino wel een veganistisch drankje was nadat de Amerikaanse koffieketen de mix enige tijd geleden veranderde. Starbucks legde in een verklaring uit dat het nieuwe extract wordt gebruikt om kunstmatige ingrediënten in zijn producten terug te dringen.

Allergische reacties

De Cochenilleluis wordt veilig geacht door de Amerikaanse Food and Drug Administration, maar de Wereldgezondheidsorganisatie ontdekte dat het extract bij sommigen kan leiden tot heftige allergische reacties of astma.

Medeoprichter van thisdishisvegetarian.com Daelyn Fortney startte een petitie om een einde te maken aan het gebruik van de kleurstof in drankjes. Met al meer dan 2.000 handtekeningen lijkt Starbucks te worden gedwongen te zoeken naar andere natuurlijke alternatieven.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x