Homepagina » Gezondheid » Starbucks onder vuur wegens insecten in koffie

Starbucks onder vuur wegens insecten in koffie

Net nu bekend is geworden dat Starbucks werkt aan een wedergeboorte en de Amerikaanse koffieketen in Amsterdam zijn grootste vestiging van Europa heeft geopend blijkt de roze kleur in de Frappuccino gemaakt te zijn van insecten.

De aardbeiensmaak van het drankje wordt gemaakt van de Cochenilleluis. Karmijnzuur (E120) zit naast voedingsmiddelen ook in verf en cosmetica zoals lippenstift.

De Cochenilleluis (Dactylopius coccus) is afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico en wordt gekweekt om zijn karmijnrode kleurstof. De luis is als parasiet te vinden op de schijven van Opuntia, een schijfcactus.

Kunstmatige ingrediënten

Het pigment wordt vooral uit de eitjes en het bloed van de schildluis gewonnen. Een hoge dosis is giftig. Voedingsmiddelen waar karmijn in is verwerkt zijn op de ingrediëntenlijst voorzien van de melding E120.

Mensen begonnen zich af te vragen of de Frappuccino wel een veganistisch drankje was nadat de Amerikaanse koffieketen de mix enige tijd geleden veranderde. Starbucks legde in een verklaring uit dat het nieuwe extract wordt gebruikt om kunstmatige ingrediënten in zijn producten terug te dringen.

Allergische reacties

De Cochenilleluis wordt veilig geacht door de Amerikaanse Food and Drug Administration, maar de Wereldgezondheidsorganisatie ontdekte dat het extract bij sommigen kan leiden tot heftige allergische reacties of astma.

Medeoprichter van thisdishisvegetarian.com Daelyn Fortney startte een petitie om een einde te maken aan het gebruik van de kleurstof in drankjes. Met al meer dan 2.000 handtekeningen lijkt Starbucks te worden gedwongen te zoeken naar andere natuurlijke alternatieven.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

fbi

FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

>