Homepagina » Financieel » Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)
Alleen banken profiteren van steunplannen Fed

Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)

Afgelopen week vond een zeer belangrijke gebeurtenis plaats, maar de media besteedden er bijna geen aandacht aan.

De Amerikaanse Federal Reserve kondigde bij monde van topman Ben Bernanke een nieuwe ronde stimuleringsmaatregelen aan.

De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand door hypotheken gedekte obligaties kopen, indien de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt niet substantieel zullen verbeteren.

Voor het eerst noemt de Amerikaanse centrale bank geen einddatum of maximumbedrag. Ondanks dat verschillende effectenbeurzen enthousiast reageerden op het nieuws, zijn marktpartijen verdeeld over de maatregelen die beschouwd kunnen worden als QE3, de derde ronde van monetaire verruiming.

Aankoopprogramma

Het is de bedoeling dat het jongste steunplan ‘de banken meer financiële ruimte geeft om kredieten te verstrekken aan bedrijven’.

In januari 2009 begon de Federal Reserve met een aankoopprogramma van leningen ten laste van de hypotheekbanken. Het eerste deel van de kwantitatieve versoepeling was een feit. In de herfst van 2010 maakte de Fed bekend tot juni 2011 voor 600 miljard dollar aan staatsleningen te gaan kopen.

Bankroof

Tijdens deze tweede ronde van kwantitatieve versoepeling gaf de Fed honderden miljarden aan Europese banken. Hun geldvoorraad steeg in korte tijd van 308 miljard dollar naar 940 miljard dollar. Het waren dan ook enkel de banken die profiteerden van het vergroten van de geldvoorraad door de centrale bank.

Wat in het financiële jargon wordt aangeduid als kwantitatieve geldverruiming is in feite niets anders dan een gigantische bankroof, waarbij honderden miljarden dollars worden weggegeven aan met name Amerikaanse en Europese banken. Hoe helpt het steunplan van Bernanke de gewone burger? Het antwoord is simpel: niet.

Bron: Fox19.com

Gerelateerd:

 Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. geld bestaat niet! het is een lening van bank naar bank met rente! de eene bank leent aan èèn bank en die èène bank leent dan weer van die andere bank! met andere woorden staan die banken gerant voor elkaar en als ze dus vallen moet de regering (in ons geval wij als burgers van europa) die schuld gaan op lossen want onze regering is niet in staat omdat op telossen ze moeten al geld lenen aan de reserve van de banken en aan ECB maar geld is niks want Nederland staat gerant voor dat geld in de toekomst! wij zijn goed omdat terug te betalen! (dat is de theorie teminste) praktijk is dat wij als burger nu met alweer de vvd nog meer gaan snijden in allerlei dingen zoals de zorg etc.. wij staan als zo genaamde zorg-staat ergens onder het gemiddelde in de westerse wereld en dus niet als 1 van de beste van de wereld! (dat was propaganda)..en bijna 80% van onze handel bestaat uit wapens (ook iets wat bijna niemand weet en wat leuk was geweest voor SOPN omdat te behandelen)

  1 likes
 2. Mogen de hongerige geldwolven hun hele economie maar naar God helpen. Des te eerder dat NESARA zijn intrede mag gaan doen.

  0 likes
 3. Dus er is (al) voor honderden miljarden aan ook europese banken gegeven, nou dan kunnen die banken eindelijk eens ons geld die geleend was(via de politiek en die met rente terug zou komen!Waar blijft dat geld) om de banken-crisis op te lossen terug betalen..

  0 likes
 4. [quote name=”Eden”]Mogen de hongerige geldwolven hun hele economie maar naar God helpen. Des te eerder dat NESARA zijn intrede mag gaan doen.[/quote]
  Inderdaad het liefste al morgen,dit rampe senario moet maar eens ophouden.Las net dat in Indie 50 miljoen mensen staken ,nu nog de rest van de wereld!

  0 likes
 5. De 100% private Federal Reserve, onder de mom van “economische stimulus”, laat enorme bedragen los op de markt ter beschikking van de speculanten (eufemistisch genoemd “bankiers”) en niet van de fysieke economie. Dit geld “stimuleert” dan alleen prijsstijgingen, haalt alle grondstoffenmarkten uit balans want de speculanten doen wat ze altijd weten te doen: zich verrijken ten koste van alles en iedereen. Hoe meer “stimulus” hoe dieper de depressie. De Federal Reserve verhongert de armen van de wereld en pleegt sabotage van de hoogste orde tegen de hele planeet.
  We moeten de Euro uit het Federal Reserve systeem halen. Ook moeten we een cordon sanitair opwerpen tegen de effecten van deze giftige stimulering door de Federal Reserve.
  Draghi is de Federal Reserve marionet in Europa en moet terechtstaan voor hoogverraad.

  0 likes
 6. ja en van Japan plus dat de dollar geen klap waard is net als de euro! lenen door op lopende schuld is on eindig veel schuld waar ze nooit uit komen!en nu de VVD gekozen is gaan de hoge mannen ook weer meer verdienen tenslotte hebben die nu al 2 jaar geen bonus gekregen! *dat heeft nu gewoon een andere naam en komt uit een ander potje of word bij het salaris verekend! ….kijk de reclame zegt het juist! “pas op ,geld lenen kost geld”

  0 likes
 7. In het gewone leven vallen bedrijven om,meestal door slechte bedrijfsvoering en dat ze niet meer de concurrentie aankunnen! Dus het is wachten op de banken,er moeten een paar omvallen om de markt weer gezond te maken, dus het is geduld hebben, voordat Draghi en Bernanke dat door hebben!

  0 likes
 8. [quote name=”misterice”]…………. en bijna 80% van onze handel bestaat uit wapens (ook iets wat bijna niemand weet en wat leuk was geweest voor SOPN omdat te behandelen)[/quote]

  Wie is “onze”?
  Waaruit blijkt dat 80% van “onze handel” bestaat uit wapens. Is dat te verifieren?

  0 likes
 9. Kleptocratie! De leugen regeert.

  0 likes
 10. [quote name=”Herman de Graaf”][quote name=”misterice”]…………. en bijna 80% van onze handel bestaat uit wapens (ook iets wat bijna niemand weet en wat leuk was geweest voor SOPN omdat te behandelen)[/quote]

  Wie is “onze”?
  Waaruit blijkt dat 80% van “onze handel” bestaat uit wapens. Is dat te verifieren?[/quote]

  80 procent, dan moet het een keer fout gaan..lees bijlmerramp
  http://www.sp.nl/nav/nieuws/060816_schiphol.jpg

  0 likes
 11. En de grootste vertegenwoordiger van verkoop wapens in nederland is beatrix

  0 likes
 12. [quote name=”fair”]In het gewone leven vallen bedrijven om,meestal door slechte bedrijfsvoering en dat ze niet meer de concurrentie aankunnen! Dus het is wachten op de banken,er moeten een paar omvallen om de markt weer gezond te maken, dus het is geduld hebben, voordat Draghi en Bernanke dat door hebben![/quote]
  Er wordt veel gezegd over de gezondheid van banken en bedrijven, maar ik lees nooit wat precies met “gezond” wordt bedoeld. En daar begint de (Babylonische) spraakverwarring al. In mijn beleving kan een bank in een systeem als wat we nu hebben niet gezond zijn. Het systeem deugt niet in de zin dat het oneerlijk en eenzijdig is, en dus kan een bank ook niet deugen, laats staan gezond zijn. Gezondheid wordt altijd in een bepaald licht gezien en eht is van groot belang dat je je daarvan bewust bent. Anders wordt er eenvoudigweg met je gesold en laat je je misleiden en bedonderen.

  0 likes
 13. Wie gaat dat betalen ? Natuurlijk de gewone mens, of wat dacht je anders ! Dit zal ook zo in Nederland worden want Bernanke en de ESM werken onder hetzelfde princiepe, de banken moeten geholpen worden door de bevolking.

  0 likes
 14. [quote name=”kengai”]En de grootste vertegenwoordiger van verkoop wapens in nederland is beatrix[/quote]
  ja en nog veel meer heeft die taart wat wij misschien niet eens weten . en maar geld af troggelen en maar handje zwaaien

  0 likes
 15. De Euro en de Dollar worden beide kapot gedrukt om over te gaan op het valutavrije IMF systeem en ons tot bank slaven te maken. Geen regering kan dat tegenhouden. We zijn de LUL.

  0 likes
 16. Een lange y.t maar verhelderend, op het eind ook een blik op de ware aard en plannen van Obama Hoe hij iedereen omkoopt en N.E.S.A..R.A. tegenhoudt net als Clinton en Bush dat deden(.Kennedy is vermoord omdat hij het wilde laten doorgaan,).en de rol van Queen Elisabeth niet te vergeten.Maar ze worden tegengewerkt door de white knights , Obama zit diep in de nesten , de tijd dat al dat geld/goud,( decillions!!)boven water komt en ten behoeve van de mensheid zal worden aangewend is nabij.Hoe ?,,geen idee, maar het doek Zál vallen.

  http://www.youtube.com/watch?v=1U2kop-rNyY&feature=related

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Vaccins weer in verband gebracht met autisme. Is dit de boosdoener?

Vaccins weer in verband gebracht met autisme. Is dit de boosdoener?

Kinderen met autisme hebben een zeer hoog ...

Eind 2017 onthulde de New York Times dat het Pentagon in het geheim onderzoek deed naar UFO's. Daarbij werd een belangrijk detail weggelaten.

Amerikaanse overheid beëindigt paranormaal UFO-project vanwege demonische krachten. Dit lijkt op sciencefiction, maar is het niet

Eind 2017 onthulde de New York Times ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.