Financieel

Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week vond een zeer belangrijke gebeurtenis plaats, maar de media besteedden er bijna geen aandacht aan.

De Amerikaanse Federal Reserve kondigde bij monde van topman Ben Bernanke een nieuwe ronde stimuleringsmaatregelen aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand door hypotheken gedekte obligaties kopen, indien de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt niet substantieel zullen verbeteren.

Voor het eerst noemt de Amerikaanse centrale bank geen einddatum of maximumbedrag. Ondanks dat verschillende effectenbeurzen enthousiast reageerden op het nieuws, zijn marktpartijen verdeeld over de maatregelen die beschouwd kunnen worden als QE3, de derde ronde van monetaire verruiming.

Aankoopprogramma

Het is de bedoeling dat het jongste steunplan ‘de banken meer financiële ruimte geeft om kredieten te verstrekken aan bedrijven’.

In januari 2009 begon de Federal Reserve met een aankoopprogramma van leningen ten laste van de hypotheekbanken. Het eerste deel van de kwantitatieve versoepeling was een feit. In de herfst van 2010 maakte de Fed bekend tot juni 2011 voor 600 miljard dollar aan staatsleningen te gaan kopen.

Bankroof

Tijdens deze tweede ronde van kwantitatieve versoepeling gaf de Fed honderden miljarden aan Europese banken. Hun geldvoorraad steeg in korte tijd van 308 miljard dollar naar 940 miljard dollar. Het waren dan ook enkel de banken die profiteerden van het vergroten van de geldvoorraad door de centrale bank.

Wat in het financiële jargon wordt aangeduid als kwantitatieve geldverruiming is in feite niets anders dan een gigantische bankroof, waarbij honderden miljarden dollars worden weggegeven aan met name Amerikaanse en Europese banken. Hoe helpt het steunplan van Bernanke de gewone burger? Het antwoord is simpel: niet.

Bron: Fox19.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Mogen de hongerige geldwolven hun hele economie maar naar God helpen. Des te eerder dat NESARA zijn intrede mag gaan doen.

cc
cc
11 jaren geleden

Dus er is (al) voor honderden miljarden aan ook europese banken gegeven, nou dan kunnen die banken eindelijk eens ons geld die geleend was(via de politiek en die met rente terug zou komen!Waar blijft dat geld) om de banken-crisis op te lossen terug betalen..

magdalena
magdalena
11 jaren geleden

[quote name=”Eden”]Mogen de hongerige geldwolven hun hele economie maar naar God helpen. Des te eerder dat NESARA zijn intrede mag gaan doen.[/quote]
Inderdaad het liefste al morgen,dit rampe senario moet maar eens ophouden.Las net dat in Indie 50 miljoen mensen staken ,nu nog de rest van de wereld!

Mario8282
Mario8282
11 jaren geleden

De 100% private Federal Reserve, onder de mom van “economische stimulus”, laat enorme bedragen los op de markt ter beschikking van de speculanten (eufemistisch genoemd “bankiers”) en niet van de fysieke economie. Dit geld “stimuleert” dan alleen prijsstijgingen, haalt alle grondstoffenmarkten uit balans want de speculanten doen wat ze altijd weten te doen: zich verrijken ten koste van alles en iedereen. Hoe meer “stimulus” hoe dieper de depressie. De Federal Reserve verhongert de armen van de wereld en pleegt sabotage van de hoogste orde tegen de hele planeet.
We moeten de Euro uit het Federal Reserve systeem halen. Ook moeten we een cordon sanitair opwerpen tegen de effecten van deze giftige stimulering door de Federal Reserve.
Draghi is de Federal Reserve marionet in Europa en moet terechtstaan voor hoogverraad.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x