Binnenland

Alleen na vaccin toegang tot winkels? ‘Ben ik nou de enige die dit doodeng vindt?’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van de TU Delft en het RIVM zou zijn gebleken dat bijna driekwart van de Nederlanders het een goed idee vindt om een vaccinatiebewijs in te voeren wanneer iedereen de kans heeft gehad een vaccin tegen corona te halen.

Mensen konden kiezen uit negen opties om de vaccinatiegraad te verhogen, zoals het belonen van gevaccineerden of juist het opleggen van beperkingen aan hen die zich niet laten inenten, bericht de NOS. Een bewijs of certificaat zou mensen die zijn ingeënt meer vrijheden geven. Zij mogen dan bij een uitbraak bijvoorbeeld wel gewoon naar de winkel of reizen met het ov.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ben ik nou de enige die dit doodeng vindt?” vraagt hoogleraar en politicus Ewald Engelen op Twitter.

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen voegt toe: “Kwalijk hoe de NOS dit soort boodschappen pusht op basis van dubieuze polls. Dit lijkt sowieso op vooringenomen onderzoek. Methodiek: ‘Deelnemers moesten negen keer kiezen tussen twee beleidsopties’. Geen open insteek en dus verkeerde conclusie.” Bollen vindt het bericht van de NOS ‘disinfo’ en ‘nepnieuws’.

Weggestemd

Deze week werd bekend dat iedereen die is ingeënt tegen corona in maart met behulp van DigiD een bewijs kan downloaden via een speciale website. De gegevens komen uit een database waarin wordt bijgehouden wie welk vaccin gekregen heeft.

Ook opmerkelijk is dat de regeringspartijen een motie van PVV-leider Wilders wegstemden die verzoekt dat OMT-leden en bewindspersonen géén belangen hebben in de ontwikkeling van een coronavaccin of coronatest. VVD, CDA, D66 en CU stemden tegen de motie.

Vorige week bleek dat arts-microbioloog Jan Kluytmans, die als lid van het OMT de regering adviseert over het coronabeleid, verdient aan coronatesten. De regeringspartijen vinden dat kennelijk geen probleem en vinden dus ook dat bewindspersonen best belangen mogen hebben in coronavaccins of -testen.

4.7 39 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

235 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten
Maarten
3 jaren geleden

Welkom in Noord-Korea nieuwe stijl. DDR was hier democratisch bij.
Enige wat we nog missen is de nieuwe Stalin

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

Tja, was te verwachten.

Martin
Martin
3 jaren geleden

Als niet gevaccineerde mensen een gevaar zijn voor gevaccineerde mensen betekent dit dat het vaccin niet werkt

Catharina
Catharina
3 jaren geleden

Ik geloof er niks van dat 3 kwart voor vaccineren is, mochten ze willen in den haag…dat is natuurlijk weer de altijd en eeuwig liegende mainstream media die zulke praatjes loslaat

Back to top button
235
0
We lezen graag je reactie!x