Mens en Dier

Dit is de langverwachte brief van Rutte over Build Back Better

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Henk Krol vroeg demissionair premier Rutte wat hij toch bedoelt met Build Back Better, een term die door veel politiek leiders wordt gebezigd in verband met de Grote Reset. Hij kreeg geen bevredigend antwoord en vroeg om een toelichtende brief. Die brief liet meer dan een maand op zich wachten. En wat blijkt? De tekst is bijna letterlijk overgenomen van Wikipedia.

Zo schrijft Rutte in zijn brief: “Zoals ik eerder in een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus heb gezegd, doelt de term Build Back Better (BBB) op het gebruiken van inzichten die de Covid-19-crisis biedt om Nederland in de toekomst weerbaarder te maken tegen soortgelijke gezondheidscrises.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Op Wikipedia staat hierover: “BBB is a strategy aimed at reducing the risk to the people of nationals and communities in the wake of future disasters and shocks.”

We hadden meer verwacht na ruim een maand wachten

“In de internationale context staat het concept BBB al langer voor een gangbare benadering van crisisrespons na een (natuur)ramp, waarbij, naast herstel, maatschappelijke problemen aangepakt worden met het doel een veerkrachtige, en duurzame samenleving te creëren,” vervolgt Rutte.

Wikipedia: “The BBB approach integrates disaster risk reduction measures into the restoration of physical infrastructure, social systems and shelter, and the revitalization of livelihoods, economies and environment.”

Premier Rutte wijst erop dat BBB in 2015 officieel als concept voor duurzaam en inclusief herstel is erkend door de Verenigde Naties. Ook dat kun je gewoon van de Wikipedia-pagina over BBB halen.

Een teleurstellende brief. Lijst Henk Krol reageert: “We hadden meer verwacht na ruim een maand wachten.”

4.9 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Build Back Better

Bouwen Terug Beter

Hoe moet dat?

Een gebouw is gebouwd.
Maar wij bouwen deze terug naar beter.
Dan moet je deze toch slopen. Of kan het ook anders?

Moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

ONVOORSTELBAAR!!
MARK RUTTE MOET ZICH DIEP SCHAMEN.

Perm
Perm
3 jaren geleden

Wat hebben de Great Reset en Build Back Better dan met elkaar te maken, meneer Rutte? Waarom blijft u angstvallig zwijgen over de Great Reset? Is het niet zo dat de Great Reset vooraf gaat aan Build Back Better? Zoals we van u gewend zijn draait u weer om de waarheid heen en verduidelijkt u weer niets.

Alberto
Alberto
3 jaren geleden

Welke meerwaarde heeft Rutte als minister president dan nog boven Wikipedia?

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x