Buitenland

Alleen NAVO en Oekraïne hadden motief om MH17 neer te schieten. Nederlandse hoogleraar legt uit waarom

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alleen de NAVO en Oekraïne konden een motief hebben om vlucht MH17 neer te halen. Dat heeft emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex gezegd tegen persbureau TASS.

Het neerhalen van het vliegtuig had als gevolg dat de EU niet langer bezwaar had tegen een nieuwe ronde Amerikaanse sancties tegen Rusland, aldus Van der Pijl.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkte op dat dit op zichzelf geen bewijs is voor hun medeplichtigheid, maar wel een sterke aanwijzing is.

Complotboek

Daarnaast geniet Oekraïne sinds 7 augustus immuniteit tegen strafrechtelijke vervolging en worden onderzoeksresultaten alleen vrijgegeven als alle partijen – inclusief Oekraïne – daarvoor toestemming verlenen.

Volgens het Oekraïense persbureau UNIAN is dat ook een aanwijzing dat Oekraïne erachter zit.

Van der Pijl schreef een boek over MH17, dat wordt weggezet als complotboek terwijl het nog niet eens gepubliceerd is.

“Dit label wordt op alles geplakt wat afwijkt van de officiële verhaallijn,” zei hij.

Twee jaar oude informatie

Het Joint Investigation Team (JIT) zei donderdag tijdens een persconferentie dat vlucht MH17 is neergeschoten met een Buk-raketinstallatie afkomstig van de 53e luchtafweerraketbrigade gelegerd bij het Russische Koersk.

Van der Pijl vond de timing van de persconferentie nogal opvallend, aangezien er weinig nieuws te melden was.

“Ze hadden vrijwel niets te melden en dus besloten ze zich te baseren op twee jaar oude informatie van [onderzoeksgroep] Bellingcat,” zei hij.

Spreekt dit tegen

Het JIT verklaarde tijdens de persconferentie geen toegang te hebben tot de plek waar MH17 is gecrasht.

Een woordvoerder van de Volksrepubliek Donetsk (DNR) spreekt dit tegen. Op de vraag van Novini of de DNR bereid is om het OM toegang te verlenen tot het gebied antwoordde woordvoerder van het leger Daniil Bezsonov: “Ja, we zijn daartoe bereid. We hebben dat constant verklaard.”

Het Russische ministerie van Defensie heeft ondertussen bewijs overhandigd aan het JIT waaruit zou moeten blijken dat een Oekraïense raketinstallatie verantwoordelijk was voor het neerhalen van MH17.

Het ministerie zei bovendien dat de Nederlandse onderzoekers ooggetuigenverslagen over een raket die werd afgevuurd vanuit Oekraïens gebied buiten beschouwing hebben gelaten.

Foto: Ghedolo Wikimedia Commons

[TASS]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Een BUK raket, een BUK raket, een BUK raket, een BUK raket…..zo, iedereen geprogrammeerd!!!

Fijn, en nu snel vergeten want de leugen regeert wederom!!
Cockpit MH17 zal vol met 30 mm in- en uitschot gaten. Dit soort kalibers komen UITSLUITEND voor bij boordkanonnen van ehhhhhhh, natuurlijk BUK raketten. En wie dit niet geloofd maak ik wat anders wijs, zoals…..nou ja, u weet wel, alles wat er zo in de poppenkast in den Haag wordt voorgeschoteld aan het steeds dommer wordende volk.

Wat is dat Blokje toch een vies vuil huichelachtig en niet te vergeten een psychopatische achterbakse huichelaar welke achter een microfoontje een voorgeschreven blaadje met LEUGENS mag opdreunen om zo, streng kijkend interessant over te komen bij de Neanderlandse ONDERDANEN!!!

Bah, bah en nog eens bah.

Alstublieft mijnheer Putin, kom ons verlossen van dit achterbakse tuig, ik sta volledig, voor de volle 100% aan uw zijde.

Wordt tijd dat ze in het poppentheater in den Haag eindelijk eens krijgen waar ze nu al jarenlang voor bedelen, namelijk een heerlijke mooie OORLOG met Rusland.

Pffffffffffffffffffff…. hoop dat de kogel nu maar eens door de kerk gaat want met ontwaken zal het niet meer gaan lukken hier.

Het is vechten tegen de bierkaai!!

Sweet Dreams (en ook natuurlijk gefeliciteerd met ONS ONDERTEKENDE én DOOR HET volk goedgekeurde VERDRAG VAN MARRAKESH)

Gladiator
Ps. begin er nu echt van te walgen en heb er meer dan genoeg van. Aan zoveel achterlijkheid is niet tegenaan te boksen!!

Scepticus
Scepticus
5 jaren geleden

Motief gaat uit van een vooropgezet plan, maar het kan ook een dom ongeluk zijn geweest. Het commerciele passagiersvliegtuig kan verward zijn met een militair toestel. Dan kan de Russische Federatie, of Russische rebellen, wel degelijk achter het neerhalen van MH17 zitten. Daar gaat deze hoogleraar kennelijk aan voorbij. Bovendien heeft Rusland ook een motief: Ze zijn in oorlog met Oekraine, dus ze hebben er baat bij om het land zwart te maken. Het neerhalen van een commerciele jet, en Oekraine hier vervolgens de schuld van geven, past in dat straatje. Rusland zou voor zoiets niet terug deinsen, zie bijv. de Litvinenko-zaak. Het staat in ieder geval onomstotelijk vast dat er een Russische BUK-installatie in het gebied was, daar is bewijs van in de vorm van foto’s, video’s, getuigenissen en zelfs fysiek materiaal (bijv. fragmenten van de BUK-raket en inslagen op de vliegtuigromp).

Peter snijder
Peter snijder
5 jaren geleden

Ongelooflijk, dat wij door een stelletje idioten in den Haag geregeerd worden.
Een land ,dat zelf niet gehoord mag worden, beschuldigen zonder bewijs,voor het neerschieten van de Mh 17.
Wanneer het echte bewijs van dit beerputtelijke drama met de schuldigen ooit boven water komt , zal niet alleen Nederland op zijn grondvesten trillen.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Toen ik de kranten zag dacht ik, nou gaat er iets gebeuren…..Maar nee las net de brief op geen stijl, wat staat er…… we willen een overeenkomst , kort door de bocht, Geld dat is de bedoeling , overeenkomstig het geleden leed….wonderlijk alleen Nederland en Australië vragen dit, Oekraïne , België en Maleisië doen niet mee….. Komen ze niet tot een overeenkomst dan gaan ze pas naar het internationale gerechts hof, …… Nou als ik Rusland was, zou ik zeggen doe dat maar , ga maar bewijzen , dat deze man op de bewuste dag en op de juiste tijd die raket heeft afgevuurd….. had zeker het vluchtschema …….Bij een eventuele rechtszaak zullen denk ik de beste Russische advocaten aan het werk gaan en ja wie weet wat er dan naar boven komt,………. Wat een dramatisch toneelspel allemaal weer, je zou de ogen uit je hoofd moeten schamen……. Wel leef ik mee met al die mensen die dierbaren hebben verloren, dat moet toch een nachtmerrie zijn dat je 4 jaar na dato in zo’n schimmig spel terecht komt…..

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x