Homepagina » Buitenland » Verslaggeving mainstream media over Gaza was misselijkmakend, een absoluut dieptepunt. Journalist haalt hard uit
Verslaggeving mainstream media over Gaza was misselijkmakend, een absoluut dieptepunt. Journalist haalt hard uit

Verslaggeving mainstream media over Gaza was misselijkmakend, een absoluut dieptepunt. Journalist haalt hard uit

Journalist Christophe Callewaert analyseerde de verslaggeving van de Belgische openbare omroep VRT over het bloedbad dat het Israëlische leger aanrichtte in Gaza.

“VRT-journalisten, uw verslaggeving was een absoluut dieptepunt,” schreef hij. “Ze was vooringenomen, feitelijk fout, bij momenten obsceen en vooral heel laf.”

“Elk woord, elke zin en elk beeld waren totaal fout,” klonk het.

Buiten beeld

Op de dag na het bloedbad werd in de ochtendjournaals van de VRT gemeld dat er bij de grens van de Gazastrook met Israël meer dan 50 doden waren ‘gevallen’, allemaal Palestijnen.

“Er ‘vielen’ geen doden,” zei Callewaert. “Mannen, vrouwen en kinderen werden koelbloedig en heel doelbewust doodgeschoten.”

“De enige reden waarom u die beschrijving gebruikt, is om de daders buiten beeld te houden,” voegde hij toe.

Concentratiekamp

Daarnaast is er geen sprake van een grens, maar van een barrière, zoals ook op Wikipedia vermeld staat.

De Israëlische socioloog wijlen Baruch Kimmerling, die aan de Holocaust wist te ontsnappen, noemde Gaza in 2003 al ’s werelds grootste concentratiekamp ooit.

De Palestijnen demonstreerden dus niet bij een grens, maar bij het hek van een concentratiekamp.

Kolonisering

De VRT deed het voorkomen alsof een welvarend land met geciviliseerde witte mensen was aangevallen door bloeddorstige Hamas-fanaten, schreef Callewaert.

“Wat in Palestina gebeurt, is geen onverklaarbare botsing tussen twee visies,” vervolgde hij. “Het is een verhaal van schendingen van mensenrechten, van kolonisering en van VN-resoluties die consequent door één partij aan de laars worden gelapt.”

[DeWereldMorgen]


Vind je dit goed? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Hopelijk veroveren de Palestijnen hun land terug van de Zionistische land pikkers. Alhoewel ik denk dat het het niet gaat gebeuren, want Hamas en de Palestijnse regering worden waarschijnlijk gecontroleerd door de mossad (Geheime dienst Israel).

  10 likes
  • Julius Civilis,

   Dat de ellende zo lang duurt heeft dacht ik van alles te maken met de invloed die de Zionisten op Amerika uitoefenen. Naast de bekende lobbygroepen als AIPAC spelen de inlichtendiensten, een club internationale bankiers op Wall Street idem een rol, als mede de (amerikaanse) mainstream media die voor een aanzienlijk deel pro Israel is. In feite kunnen we spreken van oneerlijk spel want tegen een dergelijke politieke invloed, wapens, en geld, is de Palestijnse bevolking niet opgewassen.

   Zo wat doen we dan? We sluiten ze op in een strip en noemen het Gaza. Alhoewel ik me goed kan voorstellen dat sommigen hier Palestijnse raddraaiers die met stenen gooien als ”types” kenmerken. Maar neem dan ook mee dat Gaza er mede voor gezorgd heeft dat deze types in feite worden gekleineerd en dom gehouden. Dat is de andere kant van de medaille waarover Benjamin Netanyahu nooit over spreekt.

   Het is in ieder geval een opluchting dat er nog genoeg Joodse mensen zijn die de situatie anders zouden willen zien maar in Israel met demonstraties net zo hard worden aangepakt en weg geknuppeld.

   9 likes
   • @Gezinusk Klopt zolang de elite bestaat uit Joden blijft Israel bestaan. Overigens een goede reactie.

    0 likes
    • Julius Civilis,

     Dat zou kunnen maar er is denk imeer aan de hand. Het klopt dat een gedeelte van de Joodse elite er voor zorg draagt dat Israel voor eeuwig zou moeten bestaan in de vorm zoals we nu zien plaatsvinden en waarbij de politieke beweging het Zionisme de toon aanvoerd. Zo is de steenrijke bankiersfamilie Rothschild menigeen bekend. Een familie die trouwde met adellijke families en zodoende zelf ook in de adelstand worden verheven.

     Wikipedia vermeld over de opkomst van de politieke beweging Zionisme; ”De Balfour-verklaring was een brief, geschreven op 2 november 1917 door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur James Balfour aan Lionel Walter Rothschild, een leider van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië. De brief was bestemd voor de Zionistische Federatie en kwam tot stand na intensief lobbyen door Chaim Weizmann.”

     De Balfour verklaring is nog steeds in handen van de familie Rothschild. Op Youtube steet een filmpje waar de patriach van de familie, Jacob Rothschild, de verklaring toont en nader verklaard. Zoals bekend financierde de Rothschild familie met de realisatie van Israel in 1947 vele projecten waaronder de bouw van het Israelische Parlement, de Knesset te Jerusalem.

     Al zou de politieke beweging Zionisme veel kunnen verklaren wat daar gaande is. Is er denk ik meer aan de hand omdat er er ook niet Joodse elite bestaat en die we kunnen plaatsen als Christelijke Zionisten. Ook hier draait het om Israel en met name Jeruzalem. Denk aan de Tempeliers destijds waar de Europese elite bij betrokken was en een ravage veroorzaakte in de regio Israel om het christelijke woord uit te dragen.

     Nadat de Tempeliers werden opgeheven kwam het nadien in een andere vorm terug en wat nog steeds bekend gaat als speculatieve vrijmetselarij die in England ontstaan is, waarbij zelfs bepaalde graden genoemd zijn naar de tempeliersorde. Veel organisaties die hier om heen draaien financieren tal van projecten ten gunste van Israel. En zo ken ik nog wel even door gaan maar mijn tijd is helaas op.

     Al met al denk kik dat we wel mogen veronderstellen dat de stad Jeruzalem hier het hoofdonderwerp is om met name religieuze redenen. Voor vele bewegingen waaronder het Zionisme functioneert Jeruzalem als Talisman!!

     In de bijbel staat zelfs geschreven dat Jeruzalem een groot aandeel zal hebben in een periode die word bescheven als het Armageddon. En als je alle ingewikkelde sores omtrent Jeruzalem bekijkt dan gaat het mogelijk die kant op. Time will tell.

     3 likes
     • Waarom mensen het tot voor kort onmogelijk hielden dat de Amerikaanse ambassade nu in Jerusalem staat is mij een raadsel.
      Clinton beloofde het al in zijn verkiezingscampagne in 1992, niets van gekomen, Bush beloofde het in 2000, niets van gekomen en Obama beloofde het voor de verandering in 2008.
      Trump did it.
      Het zal wel een stuk schelen nu de deep state overal uitgeflikkerd is en moderne regeringen het nu wereldwijd voor het zeggen hebben.

      0 likes
  • Vreemde kronkels beide .er bestaan 0 palestijnen verzonnen volk .

   5 likes
 2. Oei oei die Callewaert, hoe durft hij zoiets gemeens te zeggen over die lieve beste Netanyahu zijn IsraHel….??

  Hij zal wel levensmoe zijn of volledig de weg kwijt zijn……..maar voor mij is hij……een absolute HELD (yep, met een D)

  Maar om dit probleem op te lossen zal er meer gedaan moeten worden dan de roep van 1 enkele journalist als roepende in een woestijn.

  Hiervoor zal de MSM met het pistool op hun rotkop gedwongen moeten worden om eindelijk eens de waarheid over dit vervloekte rotland welk in 1948 gecreëerd is uit het niets door ene lieve schat van een man, de Rothschild, en inderdaad de ene na de andere WET aan de internationale laars wordt gelapt, moeten zeggen!!!

  Maar ik kan me beter niet meer uiten over dit onechte volk dat NIEMAND wilde hebben voor én na WOII en waarover niets gezegd mag worden want “jodenhaat” en “holocaust”.

  Ohhh, wat een rotleugens en ik vraag me af welke leugen erger is, de holocaust of de NIET holocaust!!!

  Denk hier maar eens over na!
  De joden, waar ik overigens absoluut niets tegen heb, zitten ZELF namelijk met dit probleem in hun maag echter joden worden nog al eens verward met zionisten of beter zionistische chazaren, een bijeengeraapt en van nature leugenachtig volk uit een of andere oudheid.

  Net zoals de Israëlisch welke menen ergens recht op te hebben als uitverkoren volk van God, en zeggen ooit eens in het land te hebben gewoond welk God aan hun gegeven had en dat zou dan natuurlijk IsraHel zijn. Tja, God heeft aan een overoveroveroveroveroverover enz tot de macht 100 overgrootouder van MIJ ook eens ooit een stukje land kado gedaan, heette volgens mij Nederland, dus dan ehhhhh……

  Bullshit,

  Gladiator

  22 likes
 3. Ik heb geen medelijden met zelfmoordenaars die een grens van een buurland met geweld proberen over te steken en daarbij om het leven komen. Ik heb wel medelijden met de Turkse genocide op de Koerden in Afrin.

  6 likes
 4. Probeer hun producten te boycotten. Ik zie al welke supermarkten dus geneigd zijn mee te doen aan oorlogen. Alleen hun intel-prossesor is waarom ze monopolie willen leggen op de wereld. In hun Block-chainzzzz onze nieuwe shackles om voor hun sheckels te verdienen. Trump zn kop heeft al zn eigen israel munt! Een halve sheckel! De andere helft die mensen wil domineren met leugens en angstzaaien. Geschiedtvervalsing en indentiteits diefstal is waar hun zich schuldig aan maken, maar mogen dat blijkbaar openlijk. Zo geschift waren mijn voorouders hierin te geloven?

  0 likes
  • Ohhja, hier in nl wordt het verpakt in “sleepnet-wet” . Die bilderberg ollongren die met haar dubbele spionne paspoort. En laat nou net de finnen met de russen ineens leuk doen met elkaar.

   1 likes
 5. De advocaten koop ik van die palestijnen, maar of de joden ertussen zitten?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Haags raadslid veroorzaakt ophef: ‘Coronavirus ontwikkeld in dit lab?’

Een tweet van het Haagse gemeenteraadslid Arnoud ...

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.