Buitenland

Verslaggeving mainstream media over Gaza was misselijkmakend, een absoluut dieptepunt. Journalist haalt hard uit

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Christophe Callewaert analyseerde de verslaggeving van de Belgische openbare omroep VRT over het bloedbad dat het Israëlische leger aanrichtte in Gaza.

“VRT-journalisten, uw verslaggeving was een absoluut dieptepunt,” schreef hij. “Ze was vooringenomen, feitelijk fout, bij momenten obsceen en vooral heel laf.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Elk woord, elke zin en elk beeld waren totaal fout,” klonk het.

Buiten beeld

Op de dag na het bloedbad werd in de ochtendjournaals van de VRT gemeld dat er bij de grens van de Gazastrook met Israël meer dan 50 doden waren ‘gevallen’, allemaal Palestijnen.

“Er ‘vielen’ geen doden,” zei Callewaert. “Mannen, vrouwen en kinderen werden koelbloedig en heel doelbewust doodgeschoten.”

“De enige reden waarom u die beschrijving gebruikt, is om de daders buiten beeld te houden,” voegde hij toe.

Concentratiekamp

Daarnaast is er geen sprake van een grens, maar van een barrière, zoals ook op Wikipedia vermeld staat.

De Israëlische socioloog wijlen Baruch Kimmerling, die aan de Holocaust wist te ontsnappen, noemde Gaza in 2003 al ’s werelds grootste concentratiekamp ooit.

De Palestijnen demonstreerden dus niet bij een grens, maar bij het hek van een concentratiekamp.

Kolonisering

De VRT deed het voorkomen alsof een welvarend land met geciviliseerde witte mensen was aangevallen door bloeddorstige Hamas-fanaten, schreef Callewaert.

“Wat in Palestina gebeurt, is geen onverklaarbare botsing tussen twee visies,” vervolgde hij. “Het is een verhaal van schendingen van mensenrechten, van kolonisering en van VN-resoluties die consequent door één partij aan de laars worden gelapt.”

[DeWereldMorgen]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Oei oei die Callewaert, hoe durft hij zoiets gemeens te zeggen over die lieve beste Netanyahu zijn IsraHel….??

Hij zal wel levensmoe zijn of volledig de weg kwijt zijn……..maar voor mij is hij……een absolute HELD (yep, met een D)

Maar om dit probleem op te lossen zal er meer gedaan moeten worden dan de roep van 1 enkele journalist als roepende in een woestijn.

Hiervoor zal de MSM met het pistool op hun rotkop gedwongen moeten worden om eindelijk eens de waarheid over dit vervloekte rotland welk in 1948 gecreëerd is uit het niets door ene lieve schat van een man, de Rothschild, en inderdaad de ene na de andere WET aan de internationale laars wordt gelapt, moeten zeggen!!!

Maar ik kan me beter niet meer uiten over dit onechte volk dat NIEMAND wilde hebben voor én na WOII en waarover niets gezegd mag worden want “jodenhaat” en “holocaust”.

Ohhh, wat een rotleugens en ik vraag me af welke leugen erger is, de holocaust of de NIET holocaust!!!

Denk hier maar eens over na!
De joden, waar ik overigens absoluut niets tegen heb, zitten ZELF namelijk met dit probleem in hun maag echter joden worden nog al eens verward met zionisten of beter zionistische chazaren, een bijeengeraapt en van nature leugenachtig volk uit een of andere oudheid.

Net zoals de Israëlisch welke menen ergens recht op te hebben als uitverkoren volk van God, en zeggen ooit eens in het land te hebben gewoond welk God aan hun gegeven had en dat zou dan natuurlijk IsraHel zijn. Tja, God heeft aan een overoveroveroveroveroverover enz tot de macht 100 overgrootouder van MIJ ook eens ooit een stukje land kado gedaan, heette volgens mij Nederland, dus dan ehhhhh……

Bullshit,

Gladiator

Julius Civilis
Julius Civilis
6 jaren geleden

Hopelijk veroveren de Palestijnen hun land terug van de Zionistische land pikkers. Alhoewel ik denk dat het het niet gaat gebeuren, want Hamas en de Palestijnse regering worden waarschijnlijk gecontroleerd door de mossad (Geheime dienst Israel).

cervantis
cervantis
6 jaren geleden

Ik heb geen medelijden met zelfmoordenaars die een grens van een buurland met geweld proberen over te steken en daarbij om het leven komen. Ik heb wel medelijden met de Turkse genocide op de Koerden in Afrin.

dna
dna
6 jaren geleden

Probeer hun producten te boycotten. Ik zie al welke supermarkten dus geneigd zijn mee te doen aan oorlogen. Alleen hun intel-prossesor is waarom ze monopolie willen leggen op de wereld. In hun Block-chainzzzz onze nieuwe shackles om voor hun sheckels te verdienen. Trump zn kop heeft al zn eigen israel munt! Een halve sheckel! De andere helft die mensen wil domineren met leugens en angstzaaien. Geschiedtvervalsing en indentiteits diefstal is waar hun zich schuldig aan maken, maar mogen dat blijkbaar openlijk. Zo geschift waren mijn voorouders hierin te geloven?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x