Mens en Dier

Stikstofminister geeft LEUGEN toe: ‘U hoort inmiddels gewoon op te stappen’

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Stikstofminister Christianne van der Wal, bewierookt door de media, is vandaag door het stof gegaan. Ze erkent dat ze de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd.

“Eerder heb ik aangegeven dat we met vier ministers naar Brussel waren. Abusievelijk heb ik in dit verband Staghouwer genoemd, die regelmatig in Brussel was, maar niet in dit gezelschap. Het ging om ministers Harbers, De Jonge, Jetten en ikzelf,” schrijft ze op Twitter.

In november meldde Van der Wal dat toenmalig minister van Landbouw Staghouwer was meegereisd naar Brussel om te praten over ruimte in het stikstofbeleid. Dit blijkt niet zo te zijn, achterhaalde BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Bekende ambtenarentruc

Van der Wal krijgt felle kritiek. “Abusievelijk? Bewust misleidend! En het was niet de enige leugen in dit debat,” reageert Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen vraagt: “Hebt u zich wel eens afgevraagd of een ‘minister van stikstof’ niet de grootste lariekoek ooit is?”

“Halbe Zijlstra loog over zijn ontmoeting met Poetin en kon vertrekken. Van der Wal geeft leugen toe en hoopt dat het overwaait. Bekende ambtenarentruc om schade te beperken door dit in het kerstreces te doen,” reageert Sjuul Paradijs, voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf.

Kan staatsrechtelijk niet

Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het opmerkelijk dat de minister het rechtzet op Twitter en niet middels een Kamerbrief. “Er stonden meer opvallende zaken in het EU-verslag van die vergadering,” aldus Omtzigt, die uitkijkt naar een brief.

Hij wijst erop dat het staatsrechtelijk niet via Twitter kan. “Dat zou betekenen dat alles wat in de Kamer gezegd is, elders rechtgezet kan worden en dat je elke minister overal in de (sociale) media moet volgen.”

Is gewoon liegen

“De terugkoppeling van de inhoud van uw gesprek daar, was ook abusievelijk onjuist?” vraagt de partij van Van der Plas.

Sportverslaggever Jack van Gelder zegt luid en duidelijk: “Is gewoon liegen. U hoort inmiddels gewoon op te stappen.”

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ik ben toch niet van lotje geprikt
ik ben toch niet van lotje geprikt
11 maanden geleden

Oprotten WEF hoer

Loisss
Loisss
11 maanden geleden

Onmiddellijk vertrekken met de rest van het zooitje!

Join de Discussion
Join de Discussion
11 maanden geleden

Waar zijn we in Godsnaam mee bezig ?

Ron
Ron
11 maanden geleden

Ze kijkt ook zo dom uit haar ogen die vrouw. Zielige lui eigenlijk, maar godverdomme wat moet zo een daar in vredesnaam. De boel naar de haaien helpen met haar debiele houding.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x