Buitenland

“Al mijn afval van de afgelopen twee jaar past in een glazen pot”

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 23-jarige Lauren Singer produceert zo weinig afval dat haar ‘afvalberg’ van de afgelopen twee jaar in één glazen pot van 500 milliliter past. Dat zegt de jonge vrouw in een interview met New York Magazine, waarin ze een boekje open doet over haar unieke levensstijl.

Singer leeft bijna ‘zero waste’ of zonder afval. Ze neemt indien nodig zelf haar bestek mee, gebruikt katoenen servetten, herbruikbare rietjes, een menstruatiecup en maakt zoveel mogelijk producten zelf; waaronder tandpasta, bodylotion, deodorant en schoonmaakmiddelen. Het afval dat ze wel produceert, recyclet en composteert ze waarna er nog weinig overblijft.

In de glazen pot zitten twee verpakkingen van macaroni met kaas, een verpakking van warme chocomelk, een pleister, een paar prijskaartjes van kleding en rietjes.

Singer leeft al enkele jaren op deze manier en wordt er ook steeds beter in. Vrienden van haar proberen meer biologisch te eten of beginnen met composteren. Voor kerst heeft ze alleen een broek gevraagd, ze wilde verder geen cadeaus.

Lauren is haar eigen zaak begonnen en verkoopt onder meer zelfgemaakte biologische wasmiddelen. Op haar blog schrijft ze over ‘zero waste’ leven in New York.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
7 jaren geleden

Al haar afval van de afgelopen twee jaar past in een pot van een halve liter?
Dan heeft ze volgens mij toch echt naast het potje gepiest.. 😉

rts
rts
7 jaren geleden

Ze heeft zeker nooit een nieuwe keuken of badkamer laten plaatsen.. of een vloer eruit gehaald omdat er vloerverwarming in moet (scheelt weer in de stookkosten) ….

de bie
de bie
7 jaren geleden

Zal wel een fuifnummer zijn:-(

Padja
Padja
7 jaren geleden

Hoe krijgt ze t voor elkaar?
Mijn opbrengst van 1 kerstavondje
2 zakken vol cadeaupapier, verpakkingen van sapjes.
10 flessen wijn, 2 kratten bier.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x