Buitenland

Amerikaanse staatsterreur in Midden-Oosten heeft bar weinig te maken met beschermen van Amerikanen. Oud-marinier klapt uit de school

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse staatsterreur in het Midden-Oosten heeft bar weinig te maken met het beschermen en verdedigen van Amerikanen, zegt een voormalige Amerikaanse marinier. Hij stelt dat de Amerikaanse oorlog in Afghanistan gebaseerd is op een lucratieve leugen.

Lyle Jeremy Rubin schrijft in The Nation dat hij in eerste instantie alles geloofde wat president Bush zei na de aanslagen op 11 september 2001.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Maar al voordat hij in 2010 werd uitgezonden, begon hij vraagtekens te zetten bij de oorlog.

Terroriseren

“Volgens mij denken de meeste Amerikanen dat wij hun land verdedigen,” zei Rubin. “In werkelijkheid terroriseren wij een wanhopige bevolking.”

De oud-marinier haalde ook uit naar de media, die de Amerikaanse militaire avonturen alleen maar aanmoedigen.

Commentatoren als Rachel Maddow en Lawrence O’Donnell van MSNBC zeggen er niet bij dat sommige van hun favoriete gasten zelf een rol hebben gespeeld bij het starten en uitbreiden van de oorlogen.

Geen ruimte

Je wordt alleen uitgenodigd als gast als je een bepaalde mening hebt en er is geen ruimte voor afwijkende geluiden, klonk het.

“De staatsterreur waar onze overheid zich schuldig aan maakt, heeft weinig van doen met het opkomen voor de belangen van de meeste Amerikanen,” zei hij.

Rubin, die vijf jaar diende in het Amerikaanse marinierskorps, vindt het bizar dat Democraten mensen waar ze het niet mee eens zijn wegzetten als ‘verraders’ terwijl ze hun oren steeds weer laten hangen naar het establishment, dat kennelijk niets fout kan doen.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Zo lang wij vrijwillig onze politieke stem weggeven aan lieden die ons van de ene oorlog in de andere rommelen, zolang wij toestaan dat een gigantisch deel van ons zuurverdiende geld wordt gebruikt voor vernietigingswapens, zolang een deel van ons zelfs vrijwillig onder de wapenen wil, onvoorwaardelijk bevelen op wil volgen om te moorden en te vernietigen, zo lang wij weigeren nuchter na te denken wat er gaande is, wereldwijd en allemaal vanuit hetzelfde geheime machtscentrum om alles en iedereen tegen elkaar in het harnas te jagen, om dood en verderf te zaaien en al het lijden wat dit voortbrengt nuttigt als was het snoep. Zo lang zal er niets veranderen en zal het doorgaan tot in de eeuwigheid.

Er is maar één enkele oplossing überhaupt mogelijk en dat is een groeiend besef wat er gaande is, en uiteindelijk niemand meer die er zijn of haar medewerking aan wil geven. Al het andere is gedoemd te mislukken. Het is verschrikkelijk uit de hand gelopen. Elke aanpak middels agressie of geweld zal bloedig neergesabeld worden, daar zijn ze terdege op voorbereid, daar hopen ze op. Ze zijn afhankelijk van onze vrijwillige medewerking en bij een groeiend besef zal dat niet meer mogelijk zijn. Dat is onze enige kans op verandering, onze enige weg terug naar het paradijs waar de mens heel lang geleden vandaan is gekomen. Van daar uit zijn we uit verveling verstrikt geraakt in een spel met het kwaad, een spel wat leerzaam had moeten zijn, een spel waar je ieder moment uit had moeten kunnen stappen, terug naar de werkelijkheid om de ervaringen te evolueren. Het kwaad heeft die weg echter weten te blokkeren en nu kunnen we niet meer terug zonder uit alle macht te graven naar ons bewustzijn, ons besef van de werkelijkheid, ons hogere zelf. En dat kan alleen maar als we stoppen mee te werken aan de krachten die dat koste wat kost willen verhinderen. Zij leven van negatieve energie, zij houden ons hierin gevangen en wij geven hen vrijwillig die kans om dat te bewerkstelligen. Zo simpel is het eigenlijk. Stop resoluut en massaal hieraan mee te werken en het stort in als een kaarthuis. De enige weg terug naar vrijheid.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ eksegese
Na je uitstekende betoog, wilde ik eigenlijk zeggen, voor je de wapens ter hand neemt..
Je leven word nooit meet hetzelfde , heb je al je leven gegeven , blijf je in leven dan wel of lichamelijk of geestelijk gehandicapt, soms beide….Dit geldt ook voor de zogenaamde commissie’s, zonder wapens naar een oorlogs gebied…
Een mens hoort niet op een slachtveld…

Ludo
Ludo
5 jaren geleden

Er bestaat gewoon geen vrede zonder oorlog, vrede wordt bekomen met oorlog! Er bestaan geen mensen die zonder frustraties leven, die niet jaloers zijn, enkel alleen al deze “menselijke gewoontes”lijden tot machtswelustige “spelen”

Zwarte Biff
Zwarte Biff
5 jaren geleden

Ik vraag me wel eens af of oorlog wel democratisch is. Er zou eens een wereldwijd referendum gehouden moeten worden om te onderzoeken of de meerderheid vóór of tégen oorlogvoeren is.
Ik zeg dan nog niet eens dat bij een meerderheid het oorlogvoeren moet stoppen; de voorstanders zouden een stuk land moeten krijgen waar ze met elkaar oorlog kunnen voeren, daar heb ik op zich geen bezwaar tegen.
Ik vind dan wel dat de liefhebbers oorlog moeten voeren met simpele middelen zoals knuppels en vuistbijlen zodat er geen vervuiling optreedt en het vechten weer persoonlijk wordt en niet van afstand bommen en raketten gooien.

eigenlijk kan het heel erg simpel zijn allemaal

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x