Homepagina » Buitenland » Bescherm de terroristen: Amerikaanse troepen schieten IS-commandanten te hulp in Irak en Syrië
Bescherm de terroristen: Amerikaanse troepen schieten IS-commandanten te hulp in Irak en Syrië

Bescherm de terroristen: Amerikaanse troepen schieten IS-commandanten te hulp in Irak en Syrië

De aanvoerder van de Iraakse militie Asa’ib Ahl al-Haq heeft gezegd dat Amerikaanse troepen twee commandanten van terreurgroep IS hebben geëvacueerd uit het westen van de stad Mosul.

Javad al-Talaybawi zei dat het Amerikaanse leger de IS-commandanten per helikopter naar een onbekende plek heeft gebracht, nadat ze door het Iraakse leger onder vuur waren genomen.

“De Amerikanen steunen IS openlijk in een wanhopige poging om hun plannen met de regio te redden,” vertelde al-Talaybawi aan persbureau Fars.

Hulp

In februari waarschuwde al-Talaybawi nog dat Amerikaanse troepen hadden geprobeerd IS-commandanten uit de belegerde stad Tel Afar, ten westen van Mosul, te evacueren.

Er verschenen foto’s in de media waarop te zien was hoe Amerikaanse troepen IS-terroristen assisteerden, aldus Fars.

Iskandar Watut, lid van de veiligheids- en defensiecommissie in het Iraakse parlement, pleitte voor een onderzoek naar de hulp die Amerika verleent aan IS.

Hulppakketten

“We hebben meerdere keren gezien hoe Amerikaanse vliegtuigen hulppakketten met voedsel, wapens en andere goederen dropten boven IS-gebied,” zei Watut.

Ooggetuigen onthulden dat Amerikaanse gevechtstoestellen IS-terroristen in het gebied rond Tel Afar hielpen.

Het Iraakse leger claimde ook dat de Amerikaanse luchtmacht de terroristen helpt.

Financiën

Nieuwssite al-Hadath meldde bovendien dat Amerikaanse legerhelikopters een aantal IS-commandanten uit de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor hebben geëvacueerd.

“Nadat de helikopters waren geland, brachten Amerikaanse mariniers 10 IS-commandanten aan boord,” citeerde Fars de website.

Het zou onder meer gaan om Abu Dajane Fransawi, de man die de financiën van de terreurgroep regelde.

In scène

Lokale bronnen lieten weten dat de Amerikaanse troepen een aanval op de terroristen in scène hadden gezet.

Ze deden alsof ze terroristen gevangen namen, maar volgens de bronnen was de aanval geënsceneerd.

“Het leek te gaan om een oefening en onze vermoedens werden versterkt toen we beseften dat ze alleen buitenlandse IS-strijders gevangen namen,” zei één bron.Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. IS is een kreatie van de VS.

  23 likes
 2. En laat me raden…. nu ze daar geevacueerd zijn worden ze klaargestoomd om hier in europa aanslagen te gaan plegen en dan kan the great america ons weer zogenaamd redden ? Hoezo zit elk land en elk continent nog zo ver in de kont van de verenigde staten ? het moet eens afgelopen zijn.

  32 likes
 3. Go Trump……..wat een lachertje is dat zeg. En dan nog steeds mensen die hem steunen, mensen zijn het spoor volledig bijster geraakt.

  7 likes
  • @Derek

   Heeft een Amerikaanse president nog wel macht? Obama had ogenschijnlijk macht en vermocht niks anders te doen dan wat zijn voorganger ook deed, namelijk moorden en landen binnenvallen. Of je nu wel of geen Trump aanhanger bent, maar veronderstel Trump werkelijk iets wezenlijks zou willen veranderen en hij geen afgezant is van de gevestigde elite, dan nog zal het hem niet lukken, want de macht van bovenaf is daarvoor te groot en vooral ook te ontzagwekkend in zijn moorddadigheid. Kijk wat Kennedy is overkomen, kijk wat zoveel mensen is overkomen die voor het goede gaan of uit de school klappen, die worden gewetenloos omgebracht of anders wel bedreigd om vooral dat te doen wat de satanische macht verlangd. De wereld is zover afgegleden dan er gevreesd mag worden dat het alleen maar erger wordt en het geheel in een wereldoorlog gaat eindigen, pas daarna kan men verwachten dat de satanische machthebbers worden opgeruimd.

   14 likes
   • Nee want Trump is een slang van de elite!

    0 likes
    • Wat zit je, mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen, ongefundeerd te brallen. Je bent zeker van geenstijl.
     De psychopaten die jij elite noemt proberen met man en macht vrije energie tegen te houden en Trump gaat het toch introduceren dus waar heb je het over?
     Alweer zo’n warhoofd die het niet allemaal meer zuiver kan overzien omdat hij niet op de hoogte is.
     Ze kunnen wel willen dat ze de evolutie kunnen stoppen maar dat kunnen ze niet.
     Go Trump!

     2 likes
     • Makkelijkste manier om iedereen weer achter de elite te krijgen. Ze kregen het te heet onder de voeten, daarom is Trump ingezet en dat mag ik vinden. geenstijl ben ik zeker niet van, aan dat soort onzin doe ik helemaal niet net als politiek!

      1 likes
 4. IS/ISIS draait om levant.(morgenland) Het event.(agenda21/30) Zowel christenen/moslims/joden strijden om ongeveer hetzelfde gebied.(zie geschiedenis). Lees 7 zegels bijbel(eindtijd/het event).
  De soldaten worden dus van drie kanten gestuurd van boven(top wereld/1 kliek). Alles komt tot stand door drie eenheden. De drie geloven worden tegen elkaar uitgespeeld tot het einddoel/NWO is bereikt.
  Bewijs top wereld= 1 kliek: zie bericht niburu.co: Erdogan als opvolger van profeet Mohammed. Erdogan en zijn toespraak. Zie logo: zon met 16 sterren. De zon staat voor het zonnewiel/kircher diagram/slang die in zijn eigen staart bijt/wiel des levens. Levent=levend. Levent = strijders/marine/soldaten. De 16 sterren staan voor het stappenplan?
  Alles is dus van te voren gepland. Wij(gewone mensen/alle kleurtjes) zijn de pionnen van dit schaakspel. Pionnen worden het eerst weggespeeld bij het schaken. Wil je als pion het langst overleven, dan zul je goed moeten kunnen schaken. De juiste keuzes moeten maken op het juiste moment. En ja, ik zie het nog wel van komen, dat we moslims moeten worden door overnames in dit spel(islam is er als laatste bijgekomen in deze drie eenheid/stamvader is abraham/verdrag des verbonds) Niet, dat ik me daar op verheug, maar als je wilt overleven, dan heb je geen keuze meer. Vele culturen zijn van oorsprong iets anders en door overnames meegegaan in huidige macht.(die overigens altijd al 1 kliek is geweest in 1 tijdperk)
  Punten van de islam passen bij de eindtijd.
  1. de zon wordt heter/brandt en daarom is bedekte kleding van belang.
  2. betaald werk is er steeds minder, dus zullen er weer meer vrouwen thuis zijn.
  3. oorlog doodt vooral mannen en dus zal er een overschot aan vrouwen komen. 1 man trouwt meerdere vrouwen als oplossing. Bij christenen/mormonen etc(geloven in de eindtijd) doen ze dat ook al.
  Kortom het systeem en zijn machthebbers bepalen/sturen de leef/werk invulling. Mensen zullen zich aansluiten aan de ideeën/zien ze als oplossing voor het moment. Iedereen trapt daar in. Bewust of onbewust.
  Worden alle gewone mensen/alle kleurtjes wakker, dan heb je hetzelfde resultaat als de NWO. Complete eenwording. Links of rechts om: voor het einddoel behalen maakt het niks uit.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

erdogan

Erdogan zet poorten open en stuurt miljoenen vluchtelingen naar EU. Dit zijn uw nieuwe buren

De Turkse president Erdogan voorspelt dat enorme ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.